• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet egitimi 😔

Yorumlarda gece saat başı kaldırın vs yazan olmuş da kontrolü çocuğa vermeliyiz hele de konu sahibinin çocuğu zaten büyük

Gece yatarken yapılır, sabah kalkınca yani uyanınca kaçırabilir ama aralarda kontrol çocukta kalmalı, uyuyan çocuk kaldırılıp nasıl çiş yapsın ki

Benimki meme emiyordu, bezi varken üstten emer alttan salardı şiştiğini görürdüm bezin

İlk bezsiz gecesinde hazırladım kendimi emecek ve salacak üstümüze diye ama yapmadı, gece 3 kere emdi ama sabah olup tuvalete gidinceye kadar yapmadı

Kontrolü çocuğa bırakmak için hazır olmasını gözlemlemek lazım

Ben ilk gün çıkarttım altını lazımlığı ortadaydı zaten

Hiç buraya çiş yap vs demedim ama lazımlık klozeti gibiydi bu bizim tuvaletimiz bu da senin demiştik

Sonra çişini yaptı ve aaa su dedi hatta suya es diyordu konuşma da yoktu es dedi ben de ona su değiş çiş gelince tuvalete yapacağız dedim

Kaka dahil ilerledik böyle ama yatım saat sonra çişin var mı demedim ödül vermedim, müzikli lazımlık, abartılı hareketler yapmadım

Olağan bir büyüme algısı olmalı, sen de büyüdün anne baba gibi tuvalete yapıyorsun

ben konudaki çocuğa vurgunun büyümek olması gerektiğini düşünüyorum

hatta babası ile tuvalete alışmasının daha kolay olacağını da düşünüyorum zira büyüdün benim gibi oldun algısı erkek çocukta baba ile daha özdeşleşebilir

benim oğlum da geç öğrenmişti. 3.5 yaşında bıraktı tamami ile, küçük çişini öğrenmişti ama büyük tuvalaetini beze yapıyodu. Doktora götürdüm, psikiyatri kendi haline bırak dedi. Çocuk gayet akıllı dedi. Yani şuan çokdert ediyosun ama ilerde gülersin bu duruma. Şöyle düşün eninde sonunda öğrenecek. Milletin ne dediğine de aldırma.

Yere işedi sildim, bir haftada alıştı. Gece gündüz kaçırmadı bir daha. Bunu alıştırma küloduyla alakası yol, çocuğun ve annenin hazır olmasıyla alakası var. Yere işeyince neden “fıttırıp” çocuğa bağırayım zaten.
Böyle anne cok. Yer silmekten bunalıp çocuğuna bağıran çağıran fittiran. Genel konuştum, üstünüze niye alındıniz? Alıştırma kulodu benim işimi kolaylaştırdı. Böyle bir sektör var. Bu mereti milyonlarca anne kullanıyor ki, mağazalar bunlarla dolu. Yere isememe gibi bir seçenek varsa onu kullanırım. Ki kullandım. Oh iyi ettim. Herkese de tavsiye ediyorum. Alıştırma kulodu candır hanımlar. Oh mis. Oğlum da hazırdı evet, daha kolay oldu.

Kafasında şüphe olanlar varsa denesin. Zararı yok. Sadece bez gibi giydirip kirlendikce değiştiririm kafasında olmayın. Çocuklarınıza bunun bezi bırakma aşaması olduğunu anlatın sık sık. Altında ki islakligi hissedip rahatsız olmasına izin verin ki tuvalete sıcak bakmaya başlasın. Burada öğrendim ben alıştırma kulodunu iyi ki birileri yazmış da öğrenmiştim. İkinci çocuğuma da hemen alacağım.

Bezi takarken artık bu son bezimiz başka yok deyin. 3 gün heryere yapıyorlar bu çok normal 1 haftaya çözüyorlar 10 gün sonra daha iyi anlar. Benimkiler tam 2,5 yaşındaydılar ilk üç gün çok zor geçti
Benimkinin 2. Günü dünya umrunda degil salıp duruyor hic biriktirmiyor cisini en gec yarim saat tutuyor. Catlamak uzereyim daha simdiden

Ben belli yaşlarda , belli aşamaları geciktirmeden geçmenin sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Mesela bir çocuk 3-4 yaşına kadar meme emmemeli . 6-7 yaşında az çok okumayı yazmayı öğrenmeli . Çünkü hayat merdiven çıkmak gibi . Bir basamağı geçmeden diğerine atlatamıyoruz.
Bezi atmak çocukta özgürlük anlamına da geliyor. Büyümek demek . Bir hafta sabrederseniz öğrenir , çoğu zamanınızı balkonda geçirin , balkonu yıkarsınız . Ağır halıları kaldırın . Genelde 3-4 saat arayla çişleri geliyor . Günde 2 kere de kaka yapıyorlar . Saatlerini takip edin . Büyük abi külodunu giydiriyorum sana deyin . Pelerin vs takın . Azıcık cesaretlendirirseniz aslında kolay . Biz bez bitince artık külot giyilecek dedik ve ne gece ne gündüz bez takmadık . Şişeye çiş doldurmayı çok severdi 🤢 Su şişelerini biriktirirdik . 5-6 derken artık şişe bitti , baba gibi tuvalete çiş yapman lazım dedik ondan da kurtulduk .
Sabırla açılmayacak şey değil .

Back
X