Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi konusunda tecrübeli annelerin yardımına ihtiyacım var...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

cerenora

Balı kaymağı fazla kaçmış
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
2.510
81
683
Kocaeli
merhaba sevgili anneler,
kızım tam 24 aylık. kısmetse bu yaz tuvalet eğitimine başlamak istiyoruz. ama benim kızım ne çişinin ne de kakasının farkında değil. umrunda bile değil. ben bakıp kontrol etmesem hiç rahatsızlık duymuyor. poposu pişmiş bir keresinde acıdı acıdı diye ağlıyor sadece. kaka yaptığında "Elvin kaka mı yaptın?" diyoruz. kafa sallıyor sadece kaka diyor. şimdi ben bu durumda tuvalet eğitimine başlamasam hata mı etmniş olurum? bir de öyle bir çocuk ki bir gıcık kaparsa bir daha asla oturmaz. tuvalete giderken yanımda götürüyorum anne çiş yapıyor diyorum çişş diyor gülüyor. bir kere kendini oturtayım dedim oturmak istemedi.
kısacası tavsiyenizi bekliyorum hanımlar.

başlama derim ben benim kızımda aynıydı çünki
ama ben yinede denemiştim 2.5 yaşında hata ettim
hazır olmadığı belliydi aslında ama bütün yaşıtları 2.5 yaşında bıraktı diye bizimkide bıraksın dedim
ama her çocuk aynı değilmiş bir hafta boyunca hem kendimi hem kızımı çok üzdüm
ama sözle sürekli ifade etmeye devam et yaza kadar sürekli sözle öğretmeye çalış
yaza kadar eğer hazır olduğu sinyallerini verirse denersin ama sakın zorlama
benim kızımda çok inat inatlaşınca beceremedik tekrar beze döndük
şubatta 3 yaşına girdi ozamana kadar bezledim sonra birden kendi istedi tuvalete oturmayı
başladığımın 3 günü kavradı işi şimdi bir ay oluyor maşallah ne gece bezimiz kaldı ne altına kaçırması
hatta artık lazımlığa bile yapmıyor direk tuvalete gidiyor çişi içinde

haftasonu iki kere kakasını haber verdi yaptıktan sonra. kakasını da sadece benim almamı istiyor. ben işteyken de annem alsın diyormuş. pazartesi oldu ben işe dönünce hiç haber vermedi. demek ki benim evde olmamı istiyor kuzum

bencede daha erken sizin için canım. kızın hiç hazırmış gibi bir belirti göstermiyor çünkü...şimdi başlarsan hem o hem sen çok yıpranırsınız bence. tuvalete oturmak istemiyorsa sakın üzerinde gitme bu süreci daha da zorlaştırır...

Kızım son zamanlarda yaptıktan sonra kakasını haber vermeye başladı. ir de arada orayı tutup çiş diyor. kızım lazımlığını getireyim mi diyorum istemiyor. sanırım yavaş yavaş kıvama geliyor ne dersiniz?

arkadaşım eğer çocukta istek veya farkındalık yoksa sakın başlama yıpranan sen olursun çok zor bi süreç çok sabır lazım

evet canım bende arkadaşlara katılıyorum.senin kızım daha hazır değil sanırım tuvalete. benim oğlum da nisan doğumlu ama 2009 :) ben ekim gibi (2.5 yaşındaydı) öğretmeye başladım.en büyük belirti sabah kuru kalkması. kalkar kalkmaz bezini kontrol et.kuruysa wc ye oturt.bütün gece yapmadığı için biraz zorlansa da yapıyo.sonra 2 saatte bir oturt lazımlığa.zaten 2 saat falan da o oturuyo :)))) ilk zamanlar tutuyo tutuyo kalkınca bırakıveriyodu :)))) halıları az yıkamaya yollamadım. ama sanırım sizin için daha erken.çocuk zaten sinyallerini veriyo acele etmeyin. lazımlığı ortalıkta bırakın.bizimki uzun süre salondaydı mesela.yapmıyordu ama oyun olsun diye oturuyordu üzerine. lazımlık bir süre oyuncağı oluyo. zor bir süreç sabır istiyor.kızlar daha çabuk öğrenir derler ama çocuğuna göre de değişiyor.benim oğlum 3. günün sonunda sölüyordu artık.(aradaki kaçırmaları saymıyorum) ama ortalama 1 hafta diyorlar. size kolay gelsin gelişmeleri bize burdan bildirin :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…