Tuvalet eğitimi (kaka yapmaktan korkma)

Cilekliekler7

Hakediyorum her milimini bu dik gülüşün..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2020
967
1.687
Kızım 3 yaşına yaklaştı. Artık tuvalet eğitimine başladık. Çişi çok kolay öğrendi ama kakasını yaparken korkuyor . Bir kere yaptı ve gördü sonrasında bir daha yapmak istemedi . Kakasi geliyor koşa koşa panikle tuvalete gidiyor .oturuyor sonrada hayır istemiyorum yapmicam diyip kalkıyor. Tuttuğu için kabız oluyor .bazen dayanamayıp altına kaçırıyor. Tuvalet eğitiminde asla kızmadım, kaçırsa da tamamen sakin ve anlayışlı yaklaştım. Her seferinde oturup konuştum. Ama kaka konusunu aşamiyoruz. O tuvalete oturduğunda hikayeler anlatıyorum şarkı söylüyorum gülüyoruz falan ama tam yapacağı sırada acıyo diyip ağlamaya başlıyo. Kakasının kıvamı yumuşak tamamen psikolojik olarak kakasını yaparken acıyacağını düşündüğü için korkuyo. Nasıl aşabiliriz bu problemi? Çoğu çocuk aynı şeyi yaşıyormuş okuduğum kadarıyla. Nasıl yaklaşmalıyım bilmiyorum .

Biz kaka ile küvette suyla oynarken tanıştık oglum yapınca korkmuştu hatta sonraki küvet doldururken bile ama çiş yaparım diyip istemiyordu bende yapabilirsin bişey olmaz temizleriz herkes yapıyo baba ben hatta kediler köpekler bile yapıyo diye anlattım ara ara da hikayeler anlatırken araya böyle sıkıştırdım işte aslanın kakası gelmiş oyun oynamadan önce hemen yapmış falan diye bide oyun hamuru ile oynarken bebekleri hayvanları kullanarak canlandırma yapabilirsiniz komik şekilde oynarsanız o zaman korkusu azalır biz böyle aştık tuvalet egitime yeni başladım 4 gün oldu kakasını yaptıgı zaman ufak bir tedirgin oldugu oldu onda da anlattım yine bişey yok annem bizde yapıyoruz böyle dedim beraber klozete döktük lazımlık tan bay bay falan dedik aştı yani aman bakmasın pis vs diye de anlatmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…