Tuvalet eğitimi bilgisi oşan lütfen destek olsun

Kızlar aynı durum şimdi de bende var 3. günümüz ilk gün berbattı sürekli üstüne yaptı 4-5 defa bide öğle uykusunda yaptı hep lazımlığına yapmaktan korkuyordu gece bez taktım akşam olunca takılıyor sabah çıkartılıyor diye dün sabah öğleye kadar hiç yapmadı öğle uykusunda üstüne yaptı hep daha sonra bu saatlerde birden yanıma gelip çişim geldi diye tuvalete koştu sen gelme diyerek, mızıklanarak geri geldi yok diyerekten ama var gel birlikte gidelim dedim o şekilde götürüp biraz bekledikten sonra yaptı ondan sonra ise hafif kaçırdıktan sonra söyledi akşam olunca yatma vaktinde tekrar bez taktım bugünde hiç söylemiyor hep kaçırdıktan sonra söylüyor öyle lazımlığına yapıyor anlatmaya kalkınca hani üstüne yapmamalısın geldiği zaman bana söylemelisin vs diyorum hiç dinlemiyor tamam mı diye soruyorum duymamazlıktan geliyor tuvalete değil yere yapıcam diyor falan 2,5 yaşında normalde hazır gibiydi bezine yaptığı zaman söylediği oluyordu veya bezimi değiştir yaptım diyordu bana tuvalet al ben oraya yapıcam fakan diyordu bunlara dayanarak hazır olduğunu düşündüm ama şu an hazır mı değil mi anlayamadım veya gece bez takmammı aklını karıştırıyor bilemedim şu an yazdığım süreç düzgün mü normal ilerleme belirtilerimi bilemiyorum tuvalet panosu aldım her yaptığında stiker yapıştırıyoruz tuvalet eğitimi diye kitap aldım cırt cırtlı vs ama o henüz gelmedi öyle fikirlerinize bilgilerinize benimde ihtiyacım var
Peki gece bezine yapıyor mu?

Yapıyor hatta baya yapıyor gün içinde tutuyor galiba sık sık götürüp yapmasına rağmen ama normalde de gece fazla yapıyordu bıraktırmadan önce
En önemli tuvalet bırakma kriterlerinden biri okuduğum kadarıyla gece yapmaması bezin kuru kalmasıydı galiba. Gerçekten de tuvalet eğitimi en en zoru. Çok büyük sabır ve anlayış istiyor. Daha 3.günde bence bu yaşadıklarınız çok normal. Ben en başından ne olursa olsun bez takmadım. Benim kızım gece hiç bezine yapmamasına rağmen bu süreçte uyku öncesi ve gece mutlaka tuvalete götürdüm.Altına alez serin gerekirse aleze yapsın üstüne yapsın ama bence bez takmayın. Kafası karışıyor bocalıyor olabilir.

En önemli tuvalet bırakma kriterlerinden biri okuduğum kadarıyla gece yapmaması bezin kuru kalmasıydı galiba. Gerçekten de tuvalet eğitimi en en zoru. Çok büyük sabır ve anlayış istiyor. Daha 3.günde bence bu yaşadıklarınız çok normal. Ben en başından ne olursa olsun bez takmadım. Benim kızım gece hiç bezine yapmamasına rağmen bu süreçte uyku öncesi ve gece mutlaka tuvalete götürdüm.Altına alez serin gerekirse aleze yapsın üstüne yapsın ama bence bez takmayın. Kafası karışıyor bocalıyor olabilir.
Aynen banada öyle geldi çünkü ikinci gün bir kez bile olsa yapmadan geldiğini söyledi gittik ilk tuvaletine o zaman yaptı üçüncü gün hep altına yaptı yaptıktan sınra söyledi dedim acaba kafası mı karıştı çok hazırdı normalde o yüzden hemen başlattım bide makat çatlağı var belki bezi bırakması daha iyi gelir diyede acele ettim açıkcası bakalım bugün nasıl geçicek belki bu akşam artık takmaya bilirim tuvaletinede alıştı çünkü… Bu kadar zor olduğunu hiç tahmin etmiyordum ama emirzeyi kesmekten daha da zormuş ben en zoru odur diye düşünüyordum

Hic acele etme inan cocuk hazir olmadan ne yaparsan boş benim kızım 2 yasina girmeden ilk alistirma yaptigim ilk gün alisti lazimlikla ogrenmisti ogrendigi günden itibaren gece dahi kaçırma yasamadim ama oglum 3 bucuk yasina yakın ögrendi cok denemelerim oldu guzellikle çok ugrastim en son sinir geldi cunku buyudukce kokusuda dayanilmaz oluyo ve yaz günü çok rahatsiz oluyodu. Inan artik cinnetin esigine geldim en sonunda yalnış mi bilemem ama inan zorla alıştırdım ama hala ara ara kaçırıyo🤣
Benim oğlumda Aralık'ta tam 3 yaşına giriryo çisi gelince biraz kaciriyo kiloda sonra söylüyor bana cisim geldi geri kalanını tuvalette yapıyor ama neden böyle anlamıyorum sürekli illa kilodunu islatacak şekilde az maz ıslatıyor böyle başından geçen varmı lütfen yardımcı olun kafayı yiyecem

Merhaba kızlar, kızım iki buçuk yaşında tuvalet eğitimine başladık ilk bir iki gün altına kaçırdı, sonra lazımlığa yapmaya başladı ancak büyük tuvaletini bir iki kez yaptı sonra sürekli tutmaya başladı, kakası geliyor ağlıyor ama asla yapmıyor tekrar bez taktırdı ama beze de yapmıyor artık ne yapacağımı şaşırdım, sürekli huzursuz, karnım ağrıyor diye ağlıyor bugün üç gün oldu yapmayalı normalde her gün yapardı

Back
X