• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi bilgisi oşan lütfen destek olsun

Şimdi öncelikle onun hazırbulunuşluğundan önce sizin de onu sürece hazırlamanız adına bu konuyla ilgili kitaplar okuyun. Oyunlarınızın içinde yer verin bebeklerine ya da peluş oyuncaklarına yedirin içirin sonra ah tuvaletim geldi tuvalete gitmem lazım diye konuşturun gidip tuvalete yapsın oh çok rahatladım tuvalete yapmak harika desin. Böyle böyle onu ürkütmeden siz de gittiğinizde annecim sen de hazır hissetiğinde bana söylemen yeterli tuvaletini tuvalete yapman için yardımcı olurum diyin. Gün içinde siz de tuvalete gitmelerinizi gösterin ve çok rahatladığınızı belirtin. Onunla beraber külot bakmaya gidin bezleri çıkardıktan sonra bu külotlardan giyiyiyoruz sende kendini hazır hissettiğinde burdan beğendiklerini sana alalım diyin. Süreç içerisinde sizin sabrınız çok önemli. Bazı çocuklarda farklı oluyor. Merdivenleri destek almadan kendisi çıkabiliyor mu? Bez kuruluğu gün içinde kaç saat oluyor? Uykularından uyandığında bezi kuru mu kalkıyor? bunlar bize çocuğun hazır olma ya da olmama sinyallerini gösterir. Baktınız heveslendi güzel gidiyor bezleri ortaya görebileceği bir yere koyun bu kadar bezimiz kaldı bunlar bittiğinde artık külot giymeye başlayabilir ve sen de tuvaletini tuvalete yapabilrisin diyin. Öneri kitaplar içinde. Teo’ nun kaka kitabı , kakaloji serisi , cırt cırtlı tuvalet eğitimim kitaplarına bakabilirsiniz şu an aklıma gelenler bunlar.
Teşekkür ederim öncelikle evet merdivenleri kendi başına çıkıyor motor gelişimi iyi şükür tek sikinti çiş tutması ve ne tuvalet ne lazımlığı istemiyor çok mecbur kalmadığı sürede tutuyor bu sir süreç bu ikinci denemem ve hamileyim 33 haftalık artık bez takmama da kararlıyım bu gün 3 gün

Büyük oğlum da hevesliydim, vaktim vardı tuvalet iletişimi yapmıştım. 2 yaşta da bezi çıkarmıştım. Küçük oğlum 31 aylık. Cisi de kakayi da biliyor, ama bez bağlanmasını istiyor. Ben de bağlıyorum. 5-6 saat çiş tutacağına bez bağlayın bence
Bu ikinci denemem daha 3 gün oldu bu gün 6 hafta kadar zamanımız var ama beni bu süreç çok yıpratıyor

Lazımlığı salonun ortasına getirin. Belki burda tepki gösterenler olacaktır ama inanın ben de böyle aştım. Benim kızım da tuvaleti istemiyordu önce salonda sonra koridorda derken tuvalete kademeli yaklaşma yaptık şükür öğrendi şimdi tuvalete yapıyor. Benim kızımda 28 aylık ama biz iki ay önce bu süreci geçirdik. Şu an bir sıkıntı yok şükür.
İnan bende kendş odasına koymuşum lazımlığı bu süreci atlatamadım kadar bu böyle devam edecek mecbur hiçte kınanacak bir durum değil Allah kimseye yaşatmasın

Teşekkür ederim öncelikle evet merdivenleri kendi başına çıkıyor motor gelişimi iyi şükür tek sikinti çiş tutması ve ne tuvalet ne lazımlığı istemiyor çok mecbur kalmadığı sürede tutuyor bu sir süreç bu ikinci denemem ve hamileyim 33 haftalık artık bez takmama da kararlıyım bu gün 3 gün
O zaman sabırdan başka çare yok😅 altını ıslattığında kendisnin rahatsız olması için bırakın kendi fark etsin

İnan bende kendş odasına koymuşum lazımlığı bu süreci atlatamadım kadar bu böyle devam edecek mecbur hiçte kınanacak bir durum değil Allah kimseye yaşatmasın
Canım Allah senin de yardımcın olsun ben de hamileyim benimkinin de tuttuğu çok zaman oldu ama pes etmedim çok ılımlı yaklaşarak aşmaya çalıştım. İnan ki yeri geldi ağladım bile. Bazen hala tutuyor oyun oynarken ya da çizgi film izlerken ama üzerine düşmüyorum eninde sonunda yapıyor.

Bezden devam edin, zorlamayın sakın. o hazır olunca kendisi bırakıyor zaten. kızımda da aynısını yaşadım. Eğitime başlayalım dedik huyu suyu değişti çok huysuz oldu. Sonra bezden devam ettim, olmazsa olmaz napalım diyerek. Bir gün pişik oldu istemedi hiç bezi şimdi de alıştı artık çok şükür 1-2 aydır, zorlamıyorum takmıyorum. Kirletirse atarım makineye yıkanır kafasındayım, böyle böyle oturacak rayına.

Ben şunları çıktı aldım, kızımla birlikte boyadık ve tuvalet kağıdı rulosuna yapıştırdım. Kedinin poposu acımış bezini atmış artık tuvaletini klozete yapıyor deyip oyun oynamıştık. Belki bunun da çok etkisi olmuştur alışmasında.

Eklentiler

• IMG_2253.webp
    IMG_2253.webp
    44,3 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_2254.webp
    IMG_2254.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_2255.webp
    IMG_2255.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_2256.webp
    IMG_2256.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_2257.webp
    IMG_2257.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 43
Korkar oldum artık birşey yazarken. Ama çocuk bakımı sürecinde en zorlandığım konu tuvalet eğitimi oldu. Benim kızım bezine yapmak istemiyordu geceleri asla yapmıyordu sabah bezi hep kuru kalıyordu. bi de ne yaptıysam geçmeyen bir pişiği vardı doktor artık bırakın dedi. Başlarda gayet güzel ilerledik zaten öncesinde de kitaplar okuyorduk beraber tuvalete gidiyorduk ama sonra bir süre tutmalar başladı özellikle kakası gelince tutuyor iç çamaşırında leke bıraktırıyordu gerçekten çok zor iki ay geçirdim. Şükür şu an herşey yolunda. Hatta kreşe gidiyor orda da sıkıntı yaşamadık şükür
Gerçekten tuvalet eğitimi konusu bence de en zor olanı, başta iyi gidip sonradan tutmaya başlayan çocukta çok, asla mantığını anlamasam da böyle.
Benim kızım da bunun değişik modeli, kreşte çişini yapıyor sıkıntı yok ama kakasını asla yapmıyor eve gelene kadar bekliyor

Gerçekten tuvalet eğitimi konusu bence de en zor olanı, başta iyi gidip sonradan tutmaya başlayan çocukta çok, asla mantığını anlamasam da böyle.
Benim kızım da bunun değişik modeli, kreşte çişini yapıyor sıkıntı yok ama kakasını asla yapmıyor eve gelene kadar bekliyor
Benimki de kaka yapmamış ama genelde hep akşam yaptığı için normaldir dedim.Sizinki hangi saatte yapıyordu.

Ben kendi deneyimlerime göre bu sürecin yıpratıcı olmamasi gerektiğini düşünüyorum.
Doğru her çocuk farklı bazı çocuklar hemen alışır bazı cocuklar inatlaşır öğrenmemek
Canım Allah senin de yardımcın olsun ben de hamileyim benimkinin de tuttuğu çok zaman oldu ama pes etmedim çok ılımlı yaklaşarak aşmaya çalıştım. İnan ki yeri geldi ağladım bile. Bazen hala tutuyor oyun oynarken ya da çizgi film izlerken ama üzerine düşmüyorum eninde sonunda yapıyor.

Çok teşekkür ederim canm iyi dileklerin için inşallah alışacak daha çok yolun başındayız senin çocuk alıştı mı

Biraz serr gelecek size ama lutfen anlamaya calisin yorumlarinizida okudum ne tavsiye edilse surekli ama cocugum hic gitmek istemiyor ama cocugum istemiyor diyip duruyorsunuz baslamayin iste ne bu israr hazir degil cocuk alnina mi yazsin yalvarsin mi ...nedeniniz dogum yapacaginiz icinse kusura bakmayin da 2.cocukta zorlanacaksiniz diye ilkini istemedigi biseye zorlayamazsiniz

Çok teşekkür ederim canm iyi dileklerin için inşallah alışacak daha çok yolun başındayız senin çocuk alıştı mı
Çok şükür alıştı. 6 aya kadar kaçırmalar tutmalar vs normalmiş bizim doktor öyle söylemişti tam iki ayın sonunda sorun kalmadı diyebilirim. Eğer oyuna dalarsa bazen gitmemek için tutuyor bir kaç damla kaçırıyor o zmn hemen ben götürüyorum.

Çok şükür alıştı. 6 aya kadar kaçırmalar tutmalar vs normalmiş bizim doktor öyle söylemişti tam iki ayın sonunda sorun kalmadı diyebilirim. Eğer oyuna dalarsa bazen gitmemek için tutuyor bir kaç damla kaçırıyor o zmn hemen ben götürüyorum.
Kaç aylık Peki inşallah benim kızım da alışır

Biraz serr gelecek size ama lutfen anlamaya calisin yorumlarinizida okudum ne tavsiye edilse surekli ama cocugum hic gitmek istemiyor ama cocugum istemiyor diyip duruyorsunuz baslamayin iste ne bu israr hazir degil cocuk alnina mi yazsin yalvarsin mi ...nedeniniz dogum yapacaginiz icinse kusura bakmayin da 2.cocukta zorlanacaksiniz diye ilkini istemedigi biseye zorlayamazsiniz
Asla zorlama yok bu benim ikinci denemem bazı çocuklar böyle ben ha diyince başlamadım çok araştırdım ve daha çok yeni olduğu için olabilir mi gitmek istememesi biraz zaman taniyacam tabi 3 gün deneyipte 5 gün bez takamam çocuğun kafası iyice karışır bunun belli başlı zamanları var elbette eğer gitmemekte Israrcı ise tabi ki de tekrar bez takarım benim çocuğumun psikolojisi herşey den daha önemli yorumunuz için teşekkür

Bıraktırmak isteminizi tıbbi bir sebebi var mı? Yoksa sıkmayın tatlı canınızı gerçekten erken bu yaş. 4 yaşa kadar yolu var diyor uzmanlar rahat olun.
Madem bu kadar tepkisi var bence takın bezini, lazımlık yine tuvalette dursun. Hiç bir şey demeyin. Oyun içinde oynarken bebekleri tuvalete götürün. Ama açıklama yaparak değil doğal bir olay gibi. Mesela bebekçilik oynuyorsunuz aa tuvaleti gelmiş deyin tuvalete götürün bebeğ, sonra geri getirip oyuna devam edin.konuyu uzatıp açıklama yapmayın yani.
GÜn içinde tuvaletle alıştırma ile ilgili kitaplar okuyabilirisniz.
Çocuğunuza bezini takarken çişini yapınca söyle hemen değiştirelim pişik olmasın deyin. Bir süre yaptıktan sonra hemen değiştirin bunu size söylediğinde aa canım iyi ki söyledin hemen değiştirdik pişik olmadın ne güzel deyin. Sonra buna alışınca çişin gelince söyle lazımlığa oturup yapmak ister misin diye teklifte bulunun ama istemezse zorlamayın.
Tuvalet alışkanlığı kazandırmak için gerekli olan hazırbulunuşluklara baktınız değil mi?

Kasların hazır olma işareti desteksiz merdiven çıkma ve zıplama imiş. Sonra çişini birden mi yapıypr az az mı onu kontrol etmek lazım. Bezi bırakmak için bir kaç saatte bri birden yapıyor olması lazım
Şimdi okudım Milena35 Milena35 ile benzer açıklamışız, onun ki daha ayrıntılı ve güzel olmuş🫠

Bıraktırmak isteminizi tıbbi bir sebebi var mı? Yoksa sıkmayın tatlı canınızı gerçekten erken bu yaş. 4 yaşa kadar yolu var diyor uzmanlar rahat olun.
Madem bu kadar tepkisi var bence takın bezini, lazımlık yine tuvalette dursun. Hiç bir şey demeyin. Oyun içinde oynarken bebekleri tuvalete götürün. Ama açıklama yaparak değil doğal bir olay gibi. Mesela bebekçilik oynuyorsunuz aa tuvaleti gelmiş deyin tuvalete götürün bebeğ, sonra geri getirip oyuna devam edin.konuyu uzatıp açıklama yapmayın yani.
GÜn içinde tuvaletle alıştırma ile ilgili kitaplar okuyabilirisniz.
Çocuğunuza bezini takarken çişini yapınca söyle hemen değiştirelim pişik olmasın deyin. Bir süre yaptıktan sonra hemen değiştirin bunu size söylediğinde aa canım iyi ki söyledin hemen değiştirdik pişik olmadın ne güzel deyin. Sonra buna alışınca çişin gelince söyle lazımlığa oturup yapmak ister misin diye teklifte bulunun ama istemezse zorlamayın.
Tuvalet alışkanlığı kazandırmak için gerekli olan hazırbulunuşluklara baktınız değil mi?

Kasların hazır olma işareti desteksiz merdiven çıkma ve zıplama imiş. Sonra çişini birden mi yapıypr az az mı onu kontrol etmek lazım. Bezi bırakmak için bir kaç saatte bri birden yapıyor olması lazım
Şimdi okudım Milena35 Milena35 ile benzer açıklamışız, onun ki daha ayrıntılı ve güzel olmuş🫠
Yok sıkmıyorum canimi bir hafta 10 gün denerim baktım olmadı tekrar bez takarım evet merdiven tek çıkıyor sonra çişini birden yapıyor zıplıyor çiş tutabiliyor hopluyor motor gelişimi iyi şükür

Kızlar aynı durum şimdi de bende var 3. günümüz ilk gün berbattı sürekli üstüne yaptı 4-5 defa bide öğle uykusunda yaptı hep lazımlığına yapmaktan korkuyordu gece bez taktım akşam olunca takılıyor sabah çıkartılıyor diye dün sabah öğleye kadar hiç yapmadı öğle uykusunda üstüne yaptı hep daha sonra bu saatlerde birden yanıma gelip çişim geldi diye tuvalete koştu sen gelme diyerek, mızıklanarak geri geldi yok diyerekten ama var gel birlikte gidelim dedim o şekilde götürüp biraz bekledikten sonra yaptı ondan sonra ise hafif kaçırdıktan sonra söyledi akşam olunca yatma vaktinde tekrar bez taktım bugünde hiç söylemiyor hep kaçırdıktan sonra söylüyor öyle lazımlığına yapıyor anlatmaya kalkınca hani üstüne yapmamalısın geldiği zaman bana söylemelisin vs diyorum hiç dinlemiyor tamam mı diye soruyorum duymamazlıktan geliyor tuvalete değil yere yapıcam diyor falan 2,5 yaşında normalde hazır gibiydi bezine yaptığı zaman söylediği oluyordu veya bezimi değiştir yaptım diyordu bana tuvalet al ben oraya yapıcam fakan diyordu bunlara dayanarak hazır olduğunu düşündüm ama şu an hazır mı değil mi anlayamadım veya gece bez takmammı aklını karıştırıyor bilemedim şu an yazdığım süreç düzgün mü normal ilerleme belirtilerimi bilemiyorum tuvalet panosu aldım her yaptığında stiker yapıştırıyoruz tuvalet eğitimi diye kitap aldım cırt cırtlı vs ama o henüz gelmedi öyle fikirlerinize bilgilerinize benimde ihtiyacım var

Back
X