• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet Eğitimi Ama Nasıl? Sorarak Mı, Saatli Yaptırarak Mı?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Sweettym

Bir Ben Vardır Bende Benden İçeru
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
398
39
318
Merhaba arkadaşlar,

Ben de bu hafta başında başladım. İlk gün kendisi bezini çıkarıp çırılçıplak dolaşmaya başladı ve ben de bağlamadım. Zaten sevmemeye başlamıştı. Çamaşırını giydirip pantolonunu giydirince çok mutlu oldu. Hemen bahçeye çıktık. Tabi zaman ilerledi ve bizimki altını ıslattı. Ama oyundan umursamadı bile. Neyse, eve döndük. Üç-beş kere yarımşar saatlik aralıklarla büyük bir sevinçle oturağa ve kavanoza yaptı. Tabi ben götürüp yaptırdım. Çalar saati kurdum, oğlum kapattı tamam yapıcam dedi ve koştu yaptı. Sonra bıkmaya başladı. Ben süreyi uzattım, bu sefer de altına kaçırdı. Ve ilk defa rahatsız oldu. Hemen değiştirdik üzerini. Ona üzülmemesini, zamanla alışacağını söyledim. Ama onu yakalayıp banyoya götürdüğüm anda çiş yok diyor. Ben diller döküyorum, oyunlar çıkarıyorum, ödüller koyuyorum, öyle yapıyor. Üç gün sonra yani dün akşam kendisi çiş dedi. Ama gel yapalım deyince kaçtı. Babasına sığındı :) ve orada yaptı. :)) Tabi ufak çapta arıza çıkardı babamız. Ama anne tavuk duruma el koydu. Sonra bir daha çiş dedi ve bu sefer kaçmadı. ;) Zaten yaptırıp uyuttum. Uyurken de bezlenmek istemedi. Ama uyuduktan sonra bağladım. Sabah da ıslaktı bezi. Ve bugün 5. gün. Çişini yapmış olmasına rağmen mama sandalyesinden patır patır sesler geldi. Aşırı yani. Ve hiç umursamadı da. Yani tam oldu galiba demişken başa mı döndük ne ?! Zaten kakasını tuvalet hariç her yerde yapıyor. Sonra mutlaka görmek istiyor. Seviyor. Mümkün olsa alıp okşayacak :S

Bu arada aşırı su içerdi, korkumdan gıdım gıdım veriyorum. O da kabız oluyor. Sonra süt içerek uyurdu biberonla. Haliyle onu da bıraktık. Memeden ikinci defa kesilmiş gibi oldu, uyutmakta çoooook zorlanıyorum ve çooooook inatlaşıyor. Sırf inadından tuvalete yaptırana kadar canım çıkıyor. Her defasında önce bir itiraz ediyor. Ödül işe yarıyor. Ben de ben istiyorum ki, hiçbir şeye gerek kalmadan hemen yapıversin ama yooook.

Neredeyse yazılan her mesajı okudum ve gördüm ki çoğu anne çocuğunun altını açıp onun kendiliğinden söylemesini beklemiş. Acaba ben yanlış mı yapıyorum? Arada soruyorum ve hep yok diyor. Saati gelince götürüp yaptırıyorum, rica minnet, ısrar. Ama tatlı bir ısrar yani :) Yani yüzde doksan tatlı. Bir saat arayla yaptırıyorum. Sizce böyle mi devam edeyim yoksa hiç kendim götürmeden onun söylemesini mi bekleyeyim?

Merhaba, sizin yorumunuzu okudum tam cevabımı yazarken kızım çişş dedi ve wcye götürdüm..biraz bekledim baktım yapmıyor ayrıldım yanından. o suyla oynamaya başlamıştı. neyse birazdan yapar dedim ve okumaya devam ettim. o ara wc den çıkıp antreye kakasını yapmış!!! :25::25::25::25: ve aynen dediğiniz gibi kakasını seviyor, baaa çişşşş diyor (bak ciş) Allah'tan bu ara suyu az içtiği için malum sertti kakası :37::37::37: hemen halıyı temizledim üstünü değiştirdim ve mesaja devam ediyorum :9::9::9:

saatli uygulamaya şahsen ben yanaşmazdım. yani bi görev gibi görmesin şu saatte gidip çiş kaka yapılacak gibi. bende yeni başladım.çiş varmı diyorum yok diyor tamam diyorum, aradan 10 dk geçiyor yine varmı? yok! böyle böyle sürüyor, sonra yemek yiyor 10 dk sonra altını tutarak ahhhh ahhhh çiiss diyor :1: hemen wc ye koşuyoruz. 1-2 gündür iyi gidiyorduk maşallah :nazar::nazar::nazar: hiç kaçağımız yoktu ama az önce olan oldu malesef:(( :26:

sabrımın sınırlarını zorlasamda kızıma belli etmiyorum, çünkü tam inatlaşma dönemleri. bu yaz halledemezsem gelecek yaza kalacak ve o zaman daha zor olacak eminim.

birde tavsiyem gündüz 1-2 kaçağa indiği zaman geceyede başlayın. zaten bezsiz durmaya alışıyolar ve bir daha bağlatmak istemiyorlar. şahsen kızım öyle. önceki sabah bezi dolu bi şekilde kalkmasına rağmen, dün gece bez bağlatmadı, neyse dedim yatsın uyuyunca bezlerim.. 2 saat sonra bezledim, üstünden 1 saat geçince ağlamaya başladı. genelde su içmek için uyanıp ağlardı, yine su verdim istemedi.. hemen gidip lazımlığını getirdim ve oturttum. Çişşşşşşşşşş :16: meğer kızım çişi geldiği için ağlıyormuş :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Çok uzattım ama diyeceğim o ki, saat filan tutmayın, beslenme sonrası çişş varmı diye sorun veya hadi çişe gideli deyin beraber gidin.kızmayın, ve eşinizde kızmasın. ödül vermeyin sadece aferin deyip arada alkışlayın..çişin ardından suyu onun dökmesine izin verin. bunlar benim yaptıklarım..

Kolay gelsin, inşallah bi kaç gün sonra başarı yazınızı okuruz burdan

Mesajınız için teşekkürler:) Size de çoook kolaylıklar diliyorum. Oğlum şu anda kakasını çamaşırına yapmış bir şekilde ayakta tv izliyor ve kesinlikle temizlettirmiyor. O kadar ki banyoya girmek bile istemiyor. Ben de zorlamadım. Beş dk falan beklicem ama neden bu çocuk rahatsız olmuyor? Temizlettirmiyor? Demek ki bir yerde bir yanlışım var. Demek ki hakikaten ısrar etmemeliyim. O kendisi söylemeli çiş diye.
Kızınıza maşallah diyorum. :nazar::nazar::nazar::nazar: İnşallah en kısa zamanda tamamen halledersiniz bu işi.:34:
Gündüz uykusunda bez bağlamıyorum. Artık kuru kalkıyor :nazar::nazar: Uyanınca yaptırıyorum. O zaman da yapmak istemiyor.
Gece de eskiye nazaran çooooooook daha az yapıyor. Eskiden bezi o kadar dolardı ki, taşardı, ya da taşmasın diye gece kalkar bezini değiştirirdim. Tabi bir biberon süt içerek uyurdu ve çok da su içerdi. Onlar bitince daha kuru kalkıyor.
Dün her çiş yaptığında yıldız vermeye başladım. Sanki hoşuna gitti. Bir de babası dedesiyle telefonda konuşurken dedesine de aferin dedirttirdim. O da motive etmiştir. Altına yaptığında kesinlikle kızmadım şimdiye kadar ve inşallah hiç kızmam. Olsun yavrum, bir dahaki sefere bana söylersin dedim. Off bakalım nolcek??

Tuvalet eğitiminin yası olmadıgını yegenımde gördüm..1-2 aydır kakasını tuvalete yapıor..yegenım suan 9 aylık!!tuvaletı gelince ablam anlıyor hemen bezını cıkarıp tuvalete oturtuyor..ve ınanın tuvaleti bitene kadar kalkmıyor..bittiginde de annesine sarılıyor benı kaldır diee..ablam hep söylüyodu 6-7 aylıkken baslatıcam diee..sacmalama diyordum ..7 aylıkken denedıı..ve mumkun oldugunca tuvalete yaptırıyor..bebekler altına yapma güdüsü ile dogmadıklarından bunu basarabilirsiniz..benım önumde örnegim war..Cok sewiyorum onu bitanemm benım oo..

bende aynı ikilemde kalmış durumdayım napıcağımı şaşırdım
kızım 28 aylık sorduğumda çiş yok diyor gelince söyle tamammı diyorum tamam diyor
ama yok tuvalete götürüyorum belirli aralıklarla yapmıyor bitti deyip kalkmak istiyor
sonrada altına işiyor dün kakasını yere yaptı kokrmuş koşa koşa geldi ee geldi diyor
daha farkında değil idrak edemiyor beze kakasını yapıncada rahatsız olmuyor geceleride çok doluyor bezi
yaş olarak belki zamanı ama anlamıyor ya napıcam ben:(((((

selam:3:
benim kızım 21 aylık ben dün başladım pes ettim hemen:14: zaten etrafımdakiler de daha erken anlamaz diyorlar..daha konuşmuyor..kelimelerin baş harflerini söylüyor..çok hareketli çok meraklı.. herşeyi anlayan çocuk bunu da anlar diye başladım ama zamanlama tutmuyor..yani tam pekiştiremedi annem benden ne yapmamı istiyor diyor herhalde..
götürüyorum banyoya oturuyor 3 sn sonra hemen kalkıyor..oyun zannediyor..çiş diye gösteriyor ama banyodaki herşeyle ilgileniyor bunun dışında..bezlemek ne rahat işmiş meğer yahu :)
sizce de erken mi napiim devam edeyim mi ki

Çocuğunuzun tuvalet eğitimine hazır olup olmadığını anlamanın püf noktaları var. Muhtemelen uzun uzun yazılmış izah edilmiştir. Mesela, kakasını saklanarak yapması, yapınca rahatsız olup temizlenmek istemesi, merdiven inip çıkabilmesi -bu sitede okumuştum- vs. Derdini anlatabilmesi ve psikolojik olarak da hazır olması çok önemli. Ben acaba yanlış zamanda mı başladım diye düşünüyorum ama şimdi geriye de dönmek istemiyorum. Bence iyi düşünün, doğru karar verin, benim gibi olmayın :)

Bu arada bu gece de altını bezledim, ama uyuduktan sonra. Çiş yaptı az nazlanarak. Halasında da yaptı. İnşallah olacak, ümitlendim yine. Aslında 2-3 saat tutabiliyor ve bu da bu işi başaracak derecede olgunlaştığını gösteriyormuş. Sizin ufaklıklar ne kadar zamanda öğrendi?

Merhaba arkadaşlar,

Ben de bu hafta başında başladım. İlk gün kendisi bezini çıkarıp çırılçıplak dolaşmaya başladı ve ben de bağlamadım. Zaten sevmemeye başlamıştı. Çamaşırını giydirip pantolonunu giydirince çok mutlu oldu. Hemen bahçeye çıktık. Tabi zaman ilerledi ve bizimki altını ıslattı. Ama oyundan umursamadı bile. Neyse, eve döndük. Üç-beş kere yarımşar saatlik aralıklarla büyük bir sevinçle oturağa ve kavanoza yaptı. Tabi ben götürüp yaptırdım. Çalar saati kurdum, oğlum kapattı tamam yapıcam dedi ve koştu yaptı. Sonra bıkmaya başladı. Ben süreyi uzattım, bu sefer de altına kaçırdı. Ve ilk defa rahatsız oldu. Hemen değiştirdik üzerini. Ona üzülmemesini, zamanla alışacağını söyledim. Ama onu yakalayıp banyoya götürdüğüm anda çiş yok diyor. Ben diller döküyorum, oyunlar çıkarıyorum, ödüller koyuyorum, öyle yapıyor. Üç gün sonra yani dün akşam kendisi çiş dedi. Ama gel yapalım deyince kaçtı. Babasına sığındı :) ve orada yaptı. :)) Tabi ufak çapta arıza çıkardı babamız. Ama anne tavuk duruma el koydu. Sonra bir daha çiş dedi ve bu sefer kaçmadı. ;) Zaten yaptırıp uyuttum. Uyurken de bezlenmek istemedi. Ama uyuduktan sonra bağladım. Sabah da ıslaktı bezi. Ve bugün 5. gün. Çişini yapmış olmasına rağmen mama sandalyesinden patır patır sesler geldi. Aşırı yani. Ve hiç umursamadı da. Yani tam oldu galiba demişken başa mı döndük ne ?! Zaten kakasını tuvalet hariç her yerde yapıyor. Sonra mutlaka görmek istiyor. Seviyor. Mümkün olsa alıp okşayacak :S

Bu arada aşırı su içerdi, korkumdan gıdım gıdım veriyorum. O da kabız oluyor. Sonra süt içerek uyurdu biberonla. Haliyle onu da bıraktık. Memeden ikinci defa kesilmiş gibi oldu, uyutmakta çoooook zorlanıyorum ve çooooook inatlaşıyor. Sırf inadından tuvalete yaptırana kadar canım çıkıyor. Her defasında önce bir itiraz ediyor. Ödül işe yarıyor. Ben de ben istiyorum ki, hiçbir şeye gerek kalmadan hemen yapıversin ama yooook.

Neredeyse yazılan her mesajı okudum ve gördüm ki çoğu anne çocuğunun altını açıp onun kendiliğinden söylemesini beklemiş. Acaba ben yanlış mı yapıyorum? Arada soruyorum ve hep yok diyor. Saati gelince götürüp yaptırıyorum, rica minnet, ısrar. Ama tatlı bir ısrar yani :) Yani yüzde doksan tatlı. Bir saat arayla yaptırıyorum. Sizce böyle mi devam edeyim yoksa hiç kendim götürmeden onun söylemesini mi bekleyeyim?

Merhaba . yazınızı gülümseyerek okudum. bizde 10 gündür uğraşıyoruz. 3- 4 gündür çok şükür hiç altına yapmadı hatta ben söylemeden yaptığı oluyor lazımlığına :27: şöyle söyleyim taktiğiniz çok doğru böyle devam edin. bende aynı şekilde yaptım. sürprizler - yalvarmalar offf Allah ım ne zordu. siz saat başı ona sormadan götürmeye devam edin ona ne zaman söyleseniz yok diyecek :9: aynı şeyleri yaşadım hep.. sonra merak etmeyin gerçekten kendisini tutmaya ve haliyle tuvaletini yapmak isteyecek. ama şunu da unutmamak gerek her çocuk farklıdır. Allah herkese bu zorlu dönemi kısa sürede geçirmeyi nasip etsin. bu arada çiş eğitimine başlarken lazımlıkla başlayın ayakları yere basınca kendilerine güveni geliyormuş ve daha güzel kuvvet alıp daha rahat kakasını yapıyorlar. nette böyle okudum ve ona uydum. yoksa bende klozete adaptör takıp başlamıştım ama zor oldu. sonra klozete geçeceğim. Lazımlığımızı oğlumun en çok vakit geçirdiği alana koydum altına da kullanmadığım halımı serdim. yine önlem olarak üzerine örtü serdim. ve en çok oturduğu koltuğun üzerine de kalın polar serdim. gece yatarken bağlıyorum ama yavaş yavaş gece çişe kaldırmaya başlayacağım. bir anda ikisini birden çıkarmak işi bana pek uymadı .. Vallahi ne deyim arkadaşlar herkese kolay gelsin..

selam:3:
benim kızım 21 aylık ben dün başladım pes ettim hemen:14: zaten etrafımdakiler de daha erken anlamaz diyorlar..daha konuşmuyor..kelimelerin baş harflerini söylüyor..çok hareketli çok meraklı.. herşeyi anlayan çocuk bunu da anlar diye başladım ama zamanlama tutmuyor..yani tam pekiştiremedi annem benden ne yapmamı istiyor diyor herhalde..
götürüyorum banyoya oturuyor 3 sn sonra hemen kalkıyor..oyun zannediyor..çiş diye gösteriyor ama banyodaki herşeyle ilgileniyor bunun dışında..bezlemek ne rahat işmiş meğer yahu :)
sizce de erken mi napiim devam edeyim mi ki

canım oğlum 3 yaşında. keşke daha erken başlamış olsaydım. ben kendim korkup kaçtım :37: lazımlığa sanki bir oyunmuş gibi oturtsan kızını günde birkaç kez. yavaş yavaş alışır belki. çiş yaptığında alkışlasan şarkılar söylesen ona. arkadaşım 1,5 yaşındaki oğluna öğretti pes etmeden hayran kaldım maşallah dedim.

Acaba vaz mı geçsem? Anlamıyor değil ama inattt.

canım sakın vazgeçme inadını kır.. ama ona bağırmadan yap bunu. çizgi film kahramanlarını örnek ver onlar bez takmıyor tuvalete gidiyorlar diye söyle.. arkadaş çevresinden örnekler ver. ama bunları bıkmadan sürekli söyle beynine gir . benim konuşmaktan dilimde tüy bitmişti. bezi bırakırsa çok mutlu olacağını söyle. oturmak istemediği zamanlarda sen beni sevmiyorsun o zaman de !! inanın ben böyle yaptım.

bende aynı ikilemde kalmış durumdayım napıcağımı şaşırdım
kızım 28 aylık sorduğumda çiş yok diyor gelince söyle tamammı diyorum tamam diyor
ama yok tuvalete götürüyorum belirli aralıklarla yapmıyor bitti deyip kalkmak istiyor
sonrada altına işiyor dün kakasını yere yaptı kokrmuş koşa koşa geldi ee geldi diyor
daha farkında değil idrak edemiyor beze kakasını yapıncada rahatsız olmuyor geceleride çok doluyor bezi
yaş olarak belki zamanı ama anlamıyor ya napıcam ben:(((((

canım ilk 3 - 4 gün hep böyle oluyor. benim oğlum anne çişim geldi diyordu bende sevinçle koşuyordum yanına bide ne göreyim ohooo çoktan her yer batmış. bende anlamıyor acaba vaz mı geçsem dedim sonra hayır devam edicem dedim bu eziyeti çekicem dedim... onu bazen ikna edemedim oturdum ağladım çoook üzüldüm. öğrenemeyecek diye başarısız olcaz diye korktum. evden 10 gün doğru düzgün dışarı çıkmadım , arada parka götürdüğümde yine bağlamadım ağaç diplerine ona sormadan yaptırdım.. günlerce elimde kilot pijama altı yıkadım günde kaç sefer. böyle böyle sabır çekerek dua ederek geçti günler. kaç gece stresten uyumadım çok değişik bir olay.... sakın vazgeçme arada altına kaçırdığı zaman bağırmadan kızdığını belli et.. bir daha olmasın lütfen de . Vallahi ben böyle böyle öğrettim.

önce bezini çıkarıp wc gitmek isteyip işin ciddiye bineceğini anlayan ve çişi olsa bile sürekli yok diyen sadece benim oğlum değilmiş.... çok gözümde büyüdü bu iş benim offffff.... önceden ağlardı wc gitmek için kışın soğukta oyun olduğunu sanıyordu şimdi ben yapalım diyorum ama sürekli yok diyor

biz bugünde bez bağlamadık ama sürekli altına yapıyor altına değil tuvalete yapalım çişin gelince söyle diyorum tamam diyor 2 saniye sonra yapmış oluyor tuvalete gidelim diyorum yok diye ağlıyor..... sen altına yapmaya devam edersen biz babanla parka gideriz sen evde kalırsın diyorum yine yapıyor dondurma alalım gezelim çişini tuvalete yap ama diyorum yine yapıyor.... ne yapsam olmuyor ve inatla tuvalete lazımlığa yapmak istemiyor:14: nasıl alışacakkkkk:84::84: istediği zaman yapıyordu tuvalete farkında yani herşeyin ama istemiyor.... NE YAPMALIYIM ARKADAŞLAR:36::36::36:

Merhaba . yazınızı gülümseyerek okudum. bizde 10 gündür uğraşıyoruz. 3- 4 gündür çok şükür hiç altına yapmadı hatta ben söylemeden yaptığı oluyor lazımlığına :27: şöyle söyleyim taktiğiniz çok doğru böyle devam edin. bende aynı şekilde yaptım. sürprizler - yalvarmalar offf Allah ım ne zordu. siz saat başı ona sormadan götürmeye devam edin ona ne zaman söyleseniz yok diyecek :9: aynı şeyleri yaşadım hep.. sonra merak etmeyin gerçekten kendisini tutmaya ve haliyle tuvaletini yapmak isteyecek. ama şunu da unutmamak gerek her çocuk farklıdır. Allah herkese bu zorlu dönemi kısa sürede geçirmeyi nasip etsin. bu arada çiş eğitimine başlarken lazımlıkla başlayın ayakları yere basınca kendilerine güveni geliyormuş ve daha güzel kuvvet alıp daha rahat kakasını yapıyorlar. nette böyle okudum ve ona uydum. yoksa bende klozete adaptör takıp başlamıştım ama zor oldu. sonra klozete geçeceğim. Lazımlığımızı oğlumun en çok vakit geçirdiği alana koydum altına da kullanmadığım halımı serdim. yine önlem olarak üzerine örtü serdim. ve en çok oturduğu koltuğun üzerine de kalın polar serdim. gece yatarken bağlıyorum ama yavaş yavaş gece çişe kaldırmaya başlayacağım. bir anda ikisini birden çıkarmak işi bana pek uymadı .. Vallahi ne deyim arkadaşlar herkese kolay gelsin..

Öncelikle bebişinize maşallah diyorum.:nazar::nazar: Ben birkaç gün giremedim, eminim bu arada daha da olumlu gelişmeler olmuştur. Biz de lazımlık kullanıyoruz. Ama ayakta :9: Dün dört beş defa altına yaptı. Biraz fazla su ve çorba içmişti gerçi ama hala bizde durumlar aynı anlayacağınız. Ben götürüp yaptırırsam ok, ama ona bırakırsam şırrrrr :9: Napalım, beklicez. Küçük ödüller koyucam, sonrasında da büyük ödül ;)
Banyo dışında bir yerde yapmasını istemiyorum ama bazen yaptırıyorum. Alıştırmak adına. Bu akşam da gece altını açmayı düşünüyorum. Belki daha kolay öğrenir böylece.
Lazımlık kullanmanın daha doğru olduğunu ben de bir programda sabiha paktunadan dinlemiştim. Çocuklar özellikle büyük abdestlerini kendilerinden bir parça olarak gördükleri için ay karaciğerim düşüyor falan diye düşünerek klozete yapmak ve kaybolmasını izlemek istemezlermiş.Hatta uzun süre çişini tutup da sonra salıveren çocuklarda da bu korku varmış. Konuşa konuşa ve zamanla alışırlar inşallah.

biz bugünde bez bağlamadık ama sürekli altına yapıyor altına değil tuvalete yapalım çişin gelince söyle diyorum tamam diyor 2 saniye sonra yapmış oluyor tuvalete gidelim diyorum yok diye ağlıyor..... sen altına yapmaya devam edersen biz babanla parka gideriz sen evde kalırsın diyorum yine yapıyor dondurma alalım gezelim çişini tuvalete yap ama diyorum yine yapıyor.... ne yapsam olmuyor ve inatla tuvalete lazımlığa yapmak istemiyor:14: nasıl alışacakkkkk:84::84: istediği zaman yapıyordu tuvalete farkında yani herşeyin ama istemiyor.... NE YAPMALIYIM ARKADAŞLAR:36::36::36:

Tatlım aşağı yukarı benzer problemler bizde de var. Çok istediği büyük bir şeyi almayı tuvaletini doğru zamanda doğru yere yapmayı öğrendiği zaman alacağınızı söyleyebilirsiniz. O zamana kadar da herkesden örnekler verebilirsiniz. Küçük bebeklerin bezlerine yaptıklarını, bilemediklerini, onun ise büyüdüğünü vs söyleyebilirsiniz. Sanırım en önemlisi de sabırla devam etmek. Bağırmadan ama kızdığını söyleyerek ve başarabileceğine güvendiğinizi söyleyerek başarabilirler belki. Bunlar benim taktikler, tabi ne derece işe yaradıkları da ortada :9::9::9:
Ama doğru yolda olduğumu düşünüyorum. Durmak yok, yola devam :34::34:

kızlar ya ben neyapıcam peki akıl verin bana
benim kızım tuvalete götürsemde yapmıyor çişinide kakasınıda
bir süre bekleyip kalkıyor bitti deyip sonra hoop yere fazla değil yani 2 dakika sonra
çişi var ama niye tuvalete yapmıyor anlamıyorum

Arkadaşlar merhaba.

Benm oğlum 2.5 yasında bi haftada çişine alıştı maşallah ama kakasını hep altına yapıo..

Zaten hiç bi zaman akışkan bi kakası olmadı.Bezden sonrada iyice kabız gibi oldu napmam lazım bilmiyorum yapacagı zaman anlıyorum lazımlığa oturtuyorum ama yapamıyo..

Çünkü yapacagı zaman kendisini çok sıkmak zorunda kalıyo ya da karnını bi yere dayararak yapıo..Off çok zor işmiş bu..

merhaba arkadaşlar bende 2 gün oldu başlayalı benim oğlumda eğitime başlaması için hiç bir belirti yok hatta 1 yıldır banyoda lazımlık duruyor biz tuvaletteyken oda giyinik olarak oturup çiş yapcam diyordu ama hiç bir zaman bezini çıkarıp yapmak istemedi bende zorlamak istemedim.Artık 1 ay sonra 3 yaşını dolduracak başlamak istedim.
kendisi söylemiyor her saat başı ben tuvalete götürüyorum lazımlığın kabını tutuyorum ona yapıyor yada ayakta klozete yapıyor. Sonra defalarca sifonu çekiyor oyun oynuyor.
oturarak yapmak istemiyor adaptörde aldım lazımlıkta. adaptörde rahat edemedi. klozetede oturmuyor kabını çıkar öyle yapıcam diyor 2 gündür bu şekilde benim saat başı götürmemle ayakta çişini yaptı.

Ama 2 gündür hiç kakasını yapmadı normalde hergün yapardı kakasını. Lazımlığa oturttamadığım için kakasını da hiç yapmadı lazımlığı odaya bile getirdim televizyonu açtım oturup yaparmı diye 1 dakka bile oturmadan acıttı deyip kalkıyor.

Nasıl alışacak hiç aklım almıyor çişi bir şekilde benim götürmemle yapıyor ama kakayı oturarak hiç yapmadığından sanırım yapmıyor kabız olacak diye korkuyorum o zaman daha zor nasıl çözücez bilmiyorum

benim kızımda 2 yaşını yeni bitirdi ama bezden kurtulmak istiyor ben bağlarken bile istemiyor geçende ben yokken odada altını soymuş bezini çıkarmış parkeye işemiş anne bak çiş yaptım diyor aslında alıştırsam alışıcak gibi bi kaç kez tuvalete götürdüm bekledim baya yapmadı ama ilk zamanlar öle olurmuş zaten çok rahatsız oluyor bezden zaten anne kaka yaptım diyo çiş yaptım diyo ama yaptıktan sonra diyor bezi aç diyor yıka diyor artık başlmam lazım

Arkadaşlar merhaba.

Benm oğlum 2.5 yasında bi haftada çişine alıştı maşallah ama kakasını hep altına yapıo..

Zaten hiç bi zaman akışkan bi kakası olmadı.Bezden sonrada iyice kabız gibi oldu napmam lazım bilmiyorum yapacagı zaman anlıyorum lazımlığa oturtuyorum ama yapamıyo..

Çünkü yapacagı zaman kendisini çok sıkmak zorunda kalıyo ya da karnını bi yere dayararak yapıo..Off çok zor işmiş bu..

Aynı sorun bizdede var kabızlığını tedavi etmeye çalışıyorum şimdi o nedenle hiç zorlamıyorum kakayı altına yapmasına öncelikle korkulacak birşey olmadığını görsün kabızlığı geçsin istiyorum yoksa kısır döngüye giriyor korku kabızlığı kabızlıkda korkuyu tetikliyor haliyle canı acıyor kakayı yaparken

Back