bizim Türk insani aski dizilerden öğrendiği için iletisim kurmadan sadece trip atarak yasadigi seyi, kiskancliklari, iletisim kurmak yerine buyuk kavgalar etmeyi, bas bas bagirirken bir anda opusmeyi, cok severek ayrilmayi falan tutku zannediyor.
ha bir de toksik iliskide cok fazla duygu yasaniyor. bir adam senin cinlerini tepene getirebiliyor mesela - oyle sinirleniyorsun ki gündemin o oluyor, sonra ayriliyorsun beynin kendini ifade etmeden biten şeyde oldugu icin hep onu dusunuyorsun, cok asigim zannediyorsun, tekrar geliyor heyecanlanıyorsun, barisiyorsun ilk gunler ozlemle güzel gectigi icin mutluluk hormonlari salgiliyorsun, sonra yine büyük kavgalar - yeni hormonlar falan
adam devamli kazanip kaybettigin bir oyuncak gibi oluyor, aklini cok mesgul ediyor --sevdigini - bunun aşk tutku olduğunu zannediyorsun:)
benim de kendi içinde toksik ikiskim vardi. bagirma cagirma hakaret vs yoktu ama olmayacak bir seyi sürdürürdük. haliyle aylar sonra yazdi heyecani - ozlemle yeniden konusma heyecanı- bulusma heyecanı - ayni hisleri yasayip "biz ayri dünyaların insanlarıyız" konuşması yapma stresi, sevdigin bir seyi kaybetme üzüntüsü, boslukta kalma, kendi hayatina dönme, aylar sonra yazdi heyecani - ozlemle yeniden konusma heyecanı- bulusma heyecanı derken böyle bir döngüde devamli aklimi mesgul ediyordu. böyle olunca insana ask gibi tutku gibi geliyor.
oysa simdiki iliskimde öyle uyumluyum ki, ne yaptigi bir sey beni sinirlendirir, ne anlik kavgalarimiz olur, ne inişler, ne çıkislar, ne beni yanlış anladi da kirildi anksiyitesi... onu kirmayacagimi, beni kirmayacagini - her seyi konusarak cozebilecegimi bildigim bir iliski. ama bence kendi icinde oldukca tutkulu. heyecan yasiyorsak bu ayrilacagiz heyecani degil yeni tatil plani heyecanı olur.
o yuzden oyum tutku zannettigin ayrilmali barismali ilişki değil, kendini anlatmak için cabalamadigin - zaten senin icini bilen insanla guvenli iliski.
ama siz bu yeni cocuga bir sey hissetmiyorsunuz ve hala akliniz ötekinde.
o yuzden ikinci iliski türü de olmaz. cunku adam sizin içinizi bilse oteki oglana hislerinizi de bilir ya ayrilir ya ezik ezik sevilmeyi bekler.
o yuzden size onerim ayrilmak ve yeniden kanının isinacagi kisiyi beklemek