Tursumun tadı bozuk gibi. .yardım!!

Afrozist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2018
271
150
53
35
Merhaba kızlar 3 senedir düzenli turşu yaparım herkes çok beğenir vs. bu sene 1.tur yaptığım turşular hemen tükenince mevsimi geçmeden tekrar kurayım dedim ve 3 hafta önce 3 küp turşu kurdum bu kez ilk defa kırmızı renk vermesi için kırmızı pancar koydum ama tursularimin tadını bozmuş resmen.Tadı bi garip bende eşimde hiç begenmedik. Pancarı çıkarıp kokladigimda tursumun içine sinen kokunun ondan olduğunu farkettim.Napmam lazım lütfen fikir verir.Tursularim normalde gayet güzel kütür kütür olmuş tuzuda iyi.Sadece o garip koku sinmiş keşke hiç koymasaydim napcagimi bilmiyorum :(

Merhaba kızlar 3 senedir düzenli turşu yaparım herkes çok beğenir vs. bu sene 1.tur yaptığım turşular hemen tükenince mevsimi geçmeden tekrar kurayım dedim ve 3 hafta önce 3 küp turşu kurdum bu kez ilk defa kırmızı renk vermesi için kırmızı pancar koydum ama tursularimin tadını bozmuş resmen.Tadı bi garip bende eşimde hiç begenmedik. Pancarı çıkarıp kokladigimda tursumun içine sinen kokunun ondan olduğunu farkettim.Napmam lazım lütfen fikir verir.Tursularim normalde gayet güzel kütür kütür olmuş tuzuda iyi.Sadece o garip koku sinmiş keşke hiç koymasaydim napcagimi bilmiyorum :KK43:
Nasıl bir tat var annem de atmıştı ama bozulmamıştı aynı turşu tadıydı tatlımsı mı eğer öyleyse biraz limon tuzu atın derim.

Nasıl bir tat var annem de atmıştı ama bozulmamıştı aynı turşu tadıydı tatlımsı mı eğer öyleyse biraz limon tuzu atın derim.
Değişik bi koku var komşular tattı güzel dedi ama ben ve eşime hiç öyle gelmiyor ağır bi koku var sanki. Pancarı soyup koymuştum ondan mı acaba

Beraber kurmuşsunuz, tadı kokusu diğerlerine de geçmiştir. Düzelmez gibime geliyor

Değişik bi koku var komşular tattı güzel dedi ama ben ve eşime hiç öyle gelmiyor ağır bi koku var sanki. Pancarı soyup koymuştum ondan mı acaba
Belki alışkın olmadığınız için size öyle gelmiştir,komşularınızda beğenmiş olmazsa yemeden önce çeşme suyunun içine koyun biraz belki gider bahsettiğiniz tat.

Back
X