Doğal Saç Bakım Kürleri Turp Kürü mü Sinameki Kürü mü?

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

tcmntmr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2012
9
0
36
İstanbul
Arkadaşlar biri turp suyu diyor biride sinamekeyle yapılan kür?Şuan sıfırdan başlayan ben ve benimle beraber başlicak olan arkadaşlara ne önerirsiniz?

Ben ikisini de denemedim.Karışımlı şampuanı deniyorum ben.Sarımsak falan kattım içine kokudan boğulmazsan (ben ölüyordum) kat. Ama bırakmaya niyetim yok

Sinemakinin faydasını daha çok görmüşler bu kkda okuduklarıma göre. Bence sen de sinemaki dene canım

Şunları kattım canım :

Çamterebentin
Menekşe yağı
Sarımsak (Öldürücü koku dikkat )
Zeytinyağı

Canım bal da katacaktım ama evde yoktu.Bulunca katıcam.Sen kat bal.Çok işe yarıyormuş.Rapunzel'in topiğini okuduysan eğer o en çok işe yarayan ikilinin sarımsak ve bal olduğunu söyledi.Ya kokusu berbat ama yapçak bişiy yok.Koskoca şampuana kattım.Atamam artık.Ha bir de sıcak suyla yıkama o şampuan varken saçında bence.Sarımsak sıcak suda iyice azar valla kokudan ölmemeye dikkat edelim

Arkadaşlar biri turp suyu diyor biride sinamekeyle yapılan kür?Şuan sıfırdan başlayan ben ve benimle beraber başlicak olan arkadaşlara ne önerirsiniz?

birde argan yağını dene ben kitoko argan oıl kullanıyorum inanılmaz güzel kokuyor vede saçlarım kısa sürede hem parlaklık kazandı hemde bakımlı görünüyo kuaförlerde çok pahalı aşağıdaki internet adresinden aldım daha uygun bilgin olsun
AFFINAGE Kitoko Oil Treatment - Karite ve Argan Yağı 95ml

ark.lar geçenlerde aktardan ben de sinameki sordm kadın bana bön bön baktı o ne der gibi ot çıkardı karşıma ee nerde bulucam ben bnu peki aktarda da yoksa? =(

sinamekiyide bilmeyen aktarmı olurmuşşş :26: ya bende bugün aldım ama eve geldim kokusu kına gibi acaba doğru bitkiyimi aldım bide saclarım kınalanmış gibi olmasın

ben ikisinide denedim fakat iki kürde sac uclarımın daha cok kuruyup kırılmasına neden oldu organik hindistan cevizi ve hint yağı aldım şimdi saçlarım yumusacık oldu fönsüzken bile mükemmel duruyor

hindistan cevizi ve hint yağını nasıl kullandın? direk karıştırıp siplerine mi sürdün yoksa uçlara da sürdün mü?
Ben sinemaki kürünü kullanıyorum ama içine bemiksten başka evingen, hint yağı ve buğday özü yağı kullanıyorum. Şu an tatilde olduğumdan ara verdim. dönünce zeytinyağlı karışımlardan deneyeceğim. saçlarımı yeni kestirdim. ucunda kırıklar oluşmasa hiç kestirmeye gerek kalmayacak

Zeytinyağını deneme fırsatım oldu sonunda. Saçlarımı yıkadıktan sonra tutam tuıtam alıp azar azar sürüyorum. Saçlarım çok kuru olduğu için yağ çok iyi geldi. kuruyunca ne yaparsam yapayım elektirikleniyordu. Ama zeytinyağı ile öyle bir derdim kalmadı.Çok memnun kaldım. hem saçların besleniyor hem arlıyor hem de uçları sağlıklı uzuyor. Tavsiye ederim. Ösellikle de yaz aylarında mükemmel bir sonuç elde edersiniz.

zeytinyağı bir daha ki yıkamaya kalacak ya, bitlenme vs. kötü bir etkisi olmuyor muu?

saçı uzatan bir şeyin saçı beslemediğini düşünmüyorum. çünkü saçlar saç derisinin hızlı büyümesiden kaynaklanan deri uzantılarıdır. bu nedenle bir saç hızlı uzuyorsa saça yeni gelen hücreler de genç ve diri oluyordur. ama bu başka bakım yapmanın gerekmediğini göstermez. bence ne olursa olsun saça iyi bir şampuan, krem ve yağlarla destek de gerek. sonuçta saç ne kadar sağlıklı da olursa, o kadar hızlı uzar. biz de yağlar-vitaminler-ballarla haftada bir kez de olsa saçın yapısına da destek olmuş oluruz.
açıkçası ben çok yerde okudum. en çok ve en iyi sonucu turp suyu kürü veriyor gibime geldi okuduğum yüzlerce yorum sonrasında :)
ben haftada 2 kez turp suyu, bir kez de başka bir bakım yapmayı düşünüyorum açıkçası. her hafta sonu yapacağım bakımı da değiştireceğim. çünkü sonuçta sadece destek için bakım yapıyorsak sürekli aynı maddeleri vermektense bir hafta sonu zeytinyağı-bal, bir hafta sonu zeytinyağı bademyağı bemiks bepanthene ve evigen ampul beşlisi, bir hafta sonu zeytinyağı muz karışımı bence güzel bir ek besin olacaktır kuru ve yıpranmış saçlar için.
ben yarın da turplarımı alacağım. bu şekilde yaptığım kompleks bakımın yararı olup olmadığını sizinle yaplaşırım. ama eğer siz de böyle hafta hafta değişn bir bakım yaptıysanız iyi veya kötü sonuçlarını paylaşırsanız sevinirimmmmmmmmmmmmmm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…