Turner sendromu

Evet aslında çocuk gayet normal tek sıkıntısı kısa boylu olması
154 boyunda güvenlik olan arkadaşım var.topuklu giyinir boy kısalığına üzülmeyin. Bebek sahibi olmasına gelirsek ablam dahil çoğu tanıdığımın sebeb siz infertiletisi var. Ama hepsi hayatlarına devam ediyor. Keşke olsaydı ama buda onun sınavı olur.

Boyu 1.50 olsa bile Yeter çocuk meselesindede çok Zaman var daha ben daha piskolojisini düşünüyorum ilerdeki şimdi 10 yaşında birşeyden haberi yok daha

Arkadaşlar yeğenime Turner sendromu hastalığı teşhisi konuldu. Hep büyümesi gelişmesi tedavi ile olacakmış hiç çocuğu olmayacakmış çok kötü bir hastalık olur boyunca tedavi olacakmış. Bu hastalığı geçiren varmı tedavi olan yada iyi bir doktor
Bir arkadaşımda bu sendrom vardı. Boyu kısaydı surekli igne vurulurdu boy uzamasi ve gelisim icin ergenlik doneminde. Çocuk konusunu bilmiyordum ama arkadaşım şu an akademisyen.

Bizde boy için tedavi göreceğiz çocuk konusunu kimseye aciklamicaz zaten küçük yerde yaşıyoruz adını kısır diye çıkaracak çok kişi çevremizde

Öncelikle geçmiş olsun ve Allah şifa versin.
Sürekli çocuğu olmayacak yazıp durmuşsunuz ya bu çocuk daha 10 yaşında bunu düşünmek ne kadar gereksiz.Yanlış anlamayın ama çocuk olunca ne oluyor üstün ırk mı ?
Binlerce insan isteyerek çocuk yapmıyor bu en önemsiz şey şu an düşüneceğiniz.Çocuğun gelişimi ve psikolojisi düzgün olması için çabalayın lütfen ve etrafınızdaki cahil insanlara da bunu demenize gerek yok herkesi kendi derdi gerer insanlarda haya kalmamış zaten milletin yatak odasını çocuk yapmasını ağzına alıyor !

Evet çocuk sahibi bir şekilde olur ölümcül bir hastalık değil sonuçta boyuda 1.50 olsun yeter daha kötüsünden korusun neler neler var sonuçta

Boy cok cok onemli degil, hatta minyon tipli kizlar yas aldikca daha sevimli sempatik oluyor,
shakira 1.52, kyle minouge 1.50 boyunda mesela, ama masallah dunyayi tittetiyorlar.
Tip ilerliyor,bundan 15 sene sonra cocuk edinmede ne gibi gelismeler olacagini bilemeyiz,olur da olmazsa ve cok arzu ederse evlat sahibi olmanin baska yollarini dener.
Onemli olan kalp bobrek vs de sorun olmasin gercekten gerisi oyle boyle halledilir.🙏🏻
Allahim sifalar versin

Öncelikle geçmiş olsun ve Allah şifa versin.
Sürekli çocuğu olmayacak yazıp durmuşsunuz ya bu çocuk daha 10 yaşında bunu düşünmek ne kadar gereksiz.Yanlış anlamayın ama çocuk olunca ne oluyor üstün ırk mı ?
Binlerce insan isteyerek çocuk yapmıyor bu en önemsiz şey şu an düşüneceğiniz.Çocuğun gelişimi ve psikolojisi düzgün olması için çabalayın lütfen ve etrafınızdaki cahil insanlara da bunu demenize gerek yok herkesi kendi derdi gerer insanlarda haya kalmamış zaten milletin yatak odasını çocuk yapmasını ağzına alıyor !
Kimseye demiyoruz zaten çocuk okadar önemli değil zaten biz gelişimini istiyoruz daha çok birde piskolojisini önemsiyoruz ayrıca tek sıkıntı çocuk kalbi etkiliyor bu hastalık yada başka organları bizim önceliğimiz hep sağlık

Kimseye demiyoruz zaten çocuk okadar önemli değil zaten biz gelişimini istiyoruz daha çok birde piskolojisini önemsiyoruz ayrıca tek sıkıntı çocuk kalbi etkiliyor bu hastalık yada başka organları bizim önceliğimiz hep sağlık

Allah acil şifa versin gelişiminde ve sağlığında problem yaşamaz umarım tavsiyem birden fazla doktora görünmeniz.

Sadece boy kısalığı var başka problemi yok birde kalp kapakçığı yavaş çalışıyormuş görünürde hiç problemi yok

çoğu turner sendromunda boyun çok kalın oluyor ayaklar dışa kıvrık oluyor gerçekten sizinkinde çok belirti yokmuş.Ben hala turner olmayacağını umut ediyorum nedense .Başka doktora giderseniz lütfen tekrar yazın takipte olacağım

Aynen dediğiniz gibi boy kısalığı için gidilince

Arkadaşlar yeğenime Turner sendromu hastalığı teşhisi konuldu. Hep büyümesi gelişmesi tedavi ile olacakmış hiç çocuğu olmayacakmış çok kötü bir hastalık olur boyunca tedavi olacakmış. Bu hastalığı geçiren varmı tedavi olan yada iyi bir doktor
Magalesef bende evlendikten sonra ögrendim turner sendromlu olgumu 7 senedir yok çocugum psikolojik olarak cok zor bir durum. Sizin yegeninin teşhisi küçük yaşta konmuş bir takım tedavilerle boyunun uzayabilecegi yazıyor. Hakkımızda hayırlısı olsun. Bizimde sınavımız buymuş demekki

Ben bu hastalıkta zeka gelişiminde bir gerilik olmadığını biliyorum bir de tedavi ile çocuk sahibi olabiliyorlar diye biliyorum. Üniversitede hocalarımız söylemişti. X kromozomu fazlaliginda zeka geriliği ve kısırlık görülüyor ama turner sendromunda aksine X kromozomu bir tane. Yani biz XX cinsiyet kromozomlarina sahibiz onlar ise tek X kromozomuna sahip. Bu konuda birkaç doktora gorunmenizi tavsiye ederim.

Ben bu hastalıkta zeka gelişiminde bir gerilik olmadığını biliyorum bir de tedavi ile çocuk sahibi olabiliyorlar diye biliyorum. Üniversitede hocalarımız söylemişti. X kromozomu fazlaliginda zeka geriliği ve kısırlık görülüyor ama turner sendromunda aksine X kromozomu bir tane. Yani biz XX cinsiyet kromozomlarina sahibiz onlar ise tek X kromozomuna sahip. Bu konuda birkaç doktora gorunmenizi tavsiye ederim.

İki defa yumurta toplandı 2. Güne kadar gidebildi gelişmesi. başka bir doktor ise direk senin çocun olmaz dedi Kıbrıs a gidip yumurta alman lazım diyor. Allah kerim ne deyecegimi bilmiyorum

Magalesef bende evlendikten sonra ögrendim turner sendromlu olgumu 7 senedir yok çocugum psikolojik olarak cok zor bir durum. Sizin yegeninin teşhisi küçük yaşta konmuş bir takım tedavilerle boyunun uzayabilecegi yazıyor. Hakkımızda hayırlısı olsun. Bizimde sınavımız buymuş demekki
Tedavi oluyor çok pahalı bir ilaç var günlük içiyor devlet karşılıyor ilacı ama halen uzaması çok yavaş halen yaşıtlarından kısa 150 olsa yeter yani diyoruz.
Ergenlikten sonra düzenli regl görmesi için tedavi olacak. Annelik mevzusu için çok erken

Zekada bir problem yok çok akıllı bir çoçuk şimdiki amaç sadece boy uzatmak ilerde regl içinde tedavi görecek . Anne olma mevzusu için çok erken henüz onu evlendiği zaman tedavi görür tıp ilerliyor ne olacak bilinmez
.

Tedavi oluyor çok pahalı bir ilaç var günlük içiyor devlet karşılıyor ilacı ama halen uzaması çok yavaş halen yaşıtlarından kısa 150 olsa yeter yani diyoruz.
Ergenlikten sonra düzenli regl görmesi için tedavi olacak. Annelik mevzusu için çok erken
Merhaba turner sendromu ile ilgili ne var ne yok okuyorum
Genetik testim turner sendromu olasılığı yüksek çıktı amniyosentez yapmak için gün bekliyoruz
Sizin yavrunuz da boy kısalığı dışında ne var hepsi mi aynı oluyor ?
Zeka veya bedensel hiç mi bir eksisi yok,kısalık dışında..
Turnerde boyun kalınlığı da varmış mesela :KK43:
Aklım o kadar karışık ki :KK43:

X