Turner sendromu

Emalia60

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2019
2.078
4.158
31
Arkadaşlar yeğenime Turner sendromu hastalığı teşhisi konuldu. Hep büyümesi gelişmesi tedavi ile olacakmış hiç çocuğu olmayacakmış çok kötü bir hastalık olur boyunca tedavi olacakmış. Bu hastalığı geçiren varmı tedavi olan yada iyi bir doktor

Umut dünyası işte şimdi 10 yaşında hastalığının ciddiyetini soylemeyiz ama ilerde elbet soylucez çocuğu olmacağinı öğrendiğinde piskolojisi bozulabilir yada gelişimi hep geriden gittiği için zor bir durum

Yani detaylı bir bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem. Kızda X kromozomunu erkekte ise Y kromozomunun anormalliğinde ortaya çıkan bir şey boy uzaması el ayak yapısı (parmakları kısa yamuk vb.) boyun kısmının kısa olması hormonların farklı çalışması gibi etkileri vardır hormon tedavisi görmesi gerekiyor zeka olarak anormal olan pek yoktur yediğine içtiğine dikkat etmeli çünkü hormon tedavisi göreceği için kilo alımı fazla olabilir küçüklükten hep destekleyip özgüvenini geliştirin ki ilerde sosyal hayatında sorumluluk alsın özgüvenli olsun çocuk sahibi konusun da pek bir şey diyemeyeceğim ama östrojen eksikliğinden regli olamama gibi durum ortaya çıkabilir ama şuda var ki tıp çok gelişti tüp bebek vs gibi imkanlar çok var sadece bir yumurta gelişmesi olsa tüp bebek için yeterli olur yani Allahtan umut kesilmez geçmiş olsun rabbim tüm hastalarımıza yardımcı olsun

Ya birde bi fenomen vardı yabancı adı şuan aklıma gelmiyor sürekli videolar çekiyor tam bir hayat dolu çok candan kız oda turner sendromluydu ve mükemmel bir insandı hep enerjisine hayran olmuştum onun adını bulursam yazıcam size o yüzden çocuğun yanında üzülüp ağlamayın belli etmeyin sakın kötü bir hastalık değil sonuçta allah korusun neleri var sadece minyon olucak öyle düşünün yeter ki içi güzel olsun hayat dolu olsun🤗🤗🤗

Ya birde bi fenomen vardı yabancı adı şuan aklıma gelmiyor sürekli videolar çekiyor tam bir hayat dolu çok candan kız oda turner sendromluydu ve mükemmel bir insandı hep enerjisine hayran olmuştum onun adını bulursam yazıcam size o yüzden çocuğun yanında üzülüp ağlamayın belli etmeyin sakın kötü bir hastalık değil sonuçta allah korusun neleri var sadece minyon olucak öyle düşünün yeter ki içi güzel olsun hayat dolu olsun🤗🤗🤗
Kisa boylu sarisin olanmi.eline mikrofon alip cok guzel dans edip sarki soyluyo

Turner sendromu kalıtsal bir hastalık o yüzden tedavisi yok. Bu hastalıkta x kromozomu eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkıyor. Zeka geriliği gorulmuyor bu sendromda ama hayatlarında karşılaştıkları sorunlar da var ne yazikki. Rabbim önce o yavrunun sonra da ailenin yardımcısı olsun. Diğer kromozom farkliligi hastalıklarina gore yaşam kalitesi biraz daha iyi

Soyleki erkekte mumkun degil turner sendromu..acaba tamamen bir x yokmu yoksa mozaik yada bir kismi delesyonlumu...boy kisaligi ve hormon eksikligi yani ergenlige girememe olabilir ancak malum bunlarin tedavisi var..bende delesyon var ve muhendislk fakultsnde doktora ogrencsyim ... unv sinavinda derece yaptim denebilir...ben evlendikten sonra ogrendim malesf ustelik boy icin tedavi olma durumum olamadi dolayisiyla ama 1.53 um ..cocuk icin tedavi durumundayim evet erken menepoz malesef ama daha yeni bebek buyuyene kadar kok hucre coktaaann olur....ancak 45 x0 olup fiziksel semptomlarini diger mesajda arkadasin yazdgi gibi tamamen gosteren turnerlilerde var sanirim..allah yardimcnz olsun..

Anne babası minyon olduğunu için onlar gibi kısa olduğunu düşündük hep

allah allah ense kalınlığı vs yok mu? parmaklar? anlamamak pek mümkün değil ama başka bir doktora mı götürseniz? hem %100 çocuğu olmaz diye bir kesinlik yok diye biliyorum ama tabi doktorlar en iyisini bilir.

allah allah ense kalınlığı vs yok mu? parmaklar? anlamamak pek mümkün değil ama başka bir doktora mı götürseniz? hem %100 çocuğu olmaz diye bir kesinlik yok diye biliyorum ama tabi doktorlar en iyisini bilir.
Hayır yok şuan çok Yeni bugün öğrendik elbette başka bir doktora goturcez

Çocugu olmayacak diye bişiy yok bence burda hamilelik dönemlerinde bazı hormon ilaçları kullanması gerektiğini söylüyor.

Eklentiler

• D3839DBF-DB81-4FFF-BBF7-03F7689807DD.png
    D3839DBF-DB81-4FFF-BBF7-03F7689807DD.png
    399,6 KB · Görüntüleme: 279
Çocugu olmayacak diye bişiy yok bence burda hamilelik dönemlerinde bazı hormon ilaçları kullanması gerektiğini söylüyor.
Ben açıkçası piskolojisini dunusuyorum yaşıtlarından hep geri kalacak boy vs kendini hep kötü hissedecek zaten öylede şuanda bile üzülüyor sınıfta çok kısa en kısa o ister istemez etkiliniyor çocuk

Turner sendromu geçirilen veya tedavisi olan bir hastalık değil genetik bir sorundur yani kromozom dizilmiş sebebi ile olur.
Tedavi hayat standardını arttırmaya yönelilk oluyır ve evet bu kromozomal hata üremeyi engelliyor.
Size tavsiyem psikolog pedagog artık her hangisi varsa onun ile beraber kademeli olarak hastalık hakkında bilgiler verin.
Ğleri de zart diye sen şöylesin demek olmaz.

Umut dünyası işte şimdi 10 yaşında hastalığının ciddiyetini soylemeyiz ama ilerde elbet soylucez çocuğu olmacağinı öğrendiğinde piskolojisi bozulabilir yada gelişimi hep geriden gittiği için zor bir durum
Cocugunun olmaması dunyanın sonu olmayacağı ıcın cok sıkıntı yapmayın bu cocugu olmayacak olayını.

X