Türkiye'yi sarsacak utanç listesi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.005
30.348
60
İSTANBUL Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 aylık süreçte gelen, yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğu saptandı. Bu kayıtların 'zorunlu' olmasına karşın polise bildirilmediğini saptayıp hazırladığı tutanakla durumu savcılığa bildiren hastane görevlisi hakkında inceleme başlatıldı ve görev yeri iki kez değiştirildi. Hastanenin üst düzey bir yetkilisi, hurriyet.com.tr’nin sorusu üzerine, konu ile ilgili bir ihmal olmadığı bilgisini aldığını, ancak raporu görmediğini söyledi.
5a5f15362269a22b68d690e9.jpg

• Hastanede altı yıldır görev yapan Ş.İ.N., 18 yaşından küçük çocuklara ilişkin bilgilerin adli birimlere ulaştırılmasının zorunluyken, 1 Temmuz 2001 doğumlu bir çocuğun hamileliğiyle ilişkin kayıtlara hastane sisteminde ve sosyal hizmet biriminde tutulmadığını fark etti. Ş.İ.N., hastanede psikolog olarak çalışan I.Ö. ile birlikte bu durumu tutanak altına aldı.

5 AY İÇİNDE 115 HAMİLE ÇOCUK

Ş.İ.N., daha sonra hastaneye 1 Ocak 2017- 9 Mayıs 2017 tarihleri arasında gelen 115 çocuğa ilişkin kayıtlar tek-tek inceledi. Kayıtlara göre, hamile oldukları tespit edilen 115 çocuktan 77’sinin 15 yaşın üstünde, 38 çocuğun 15 yaşından önce hamile kaldıkları anlaşıldı. 15 yaşın altındaki hamileliklerde rıza aranmaksızın çocuğun cinsel istismarı kapsamında olduğu belirtilen 12 Haziran 2017 tarihli tutanak Sosyal Hizmet Uzmanı Ş.İ.N. ve Psikolog I.Ö. tarafından imza altına alındı.

CUMHURİYET SAVCILIĞINA BİLDİRDİ

Tutanakta, yasal sorumluluğun bildirimi yapmayan Sosyal Hizmet Uzmanı N.D.’ye ait olduğu öne sürüldü. Durumu hastane yönetimine ileten Ş.İ.N, bir işlem yapılmaması üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulundu ve 1 yıla kadar hapsi gerektiren, 15 yaşından küçük olması halinde cezanın yarı oranında artırıldığı ‘kamu görevlisinin suçu bildirmemesi’ suçunun işlendiğini öne sürdü.

VALİLİK SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

Savcılığın talebiyle, sorumlu başhekim yardımcısı Dr. A. A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. için soruşturma izni istendi. İstanbul Valiliği, 4 Aralık 2017 tarihli yazısıyla iki görevli hakkında soruşturma izni vermedi. Valilik yazısında, adli görevin ihmal edilmediği, görevi kötüye kullanma suçunun oluşmadığı kaydedildi..

5a5f15fc2269a22b68d69105

İHMALİ SAVCILAR ARAŞTIRIR

Valiliğin kararının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz başvurusu yapıldı. Avukat Erkan Akça’nın imzasını taşıyan 2 Ocak tarihli başvuruda, çocuk istismarına yönelik vakaların mutlaka adli makamlara bildirilmesinin zorunlu olduğu kaydedildi. Başvuruda “Bu ihmalin varlığını araştırması gereken kurum cumhuriyet başsavcılıkları iken, valilik makamınca soruşturma izni verilmemesi hukuka aykırılık teşkil etmekte. Asıl sorumluların araştırılmasına engel teşkil etmektedir” denildi.

5a5f16042269a22b68d69107

2003 DOĞUMLU ÇOCUK BİLE VAR

115 hamile çocuğa ilişkin kayıt listesine göre 2003 doğumlu iki çocuk da listede bulunuyor. Listede yer alan çocuklardan 11’inin 2002 doğumlu oldukları anlaşıldı. Listede, doğum tarihinden hastaneye geliş tarihine dek bir dizi bilginin yer aldığı listede yer alan çocuklardan 39’u, Suriye’deki savaş nedeniyle Türkiye’ye göç eden ailelerin çocukları.
    Konuyu savcılığa bildiren Ş.İ.N. hakkında inceleme başlatıldı ve görev yeri iki kez değiştirildi.

5a5f160b2269a22b68d69109

İHMAL YOK BİLGİSİNİ ALDIM

Hastanenin üst düzey bir yetkilisi, soruşturma sonunda, ‘ihmal’ iddiasının olmadığına ilişkin rapor çıktığını söyledi. Raporun kendisine sunulmadığını ancak sözlü olarak bilgi aldığını aktaran yetkili, “İhbarın yalan olduğu konusunda belgeler de var kanıtlar da var. İdari soruşturmayı yapan da gördü, bunlar (bildirimler) yapılmış. Raporun sonucu bize gelmedi, görmedim” diye konuştu.

BAKANLIK: DERHAL BİLDİRİN

Sağlık Bakanlığı’nın 2012’de tüm illere gönderilen “Kadına Yönelik Şiddet, Adolesan Gebeliği ve Doğum Vakaları” konulu yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Adolesan gebeliği (çocuk gebeliği), doğum vakaları ve çocuk ihmali, istismarı vakaların tamamının olayın geçtiği yerde bulunan İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ne bildirilmesi, çocuğun örselenmesini önlemek amacıyla adli sürecin sağlık kuruluşunda bulunduğu zaman zarfı içinde izlenmesi…”

BİLDİRİLMEMESİ AĞIR BİR SUÇ

İstanbul Barosu’na üye avukat Tuba Torun yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
    “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2017 yılında 387 çocuk istismara uğradı. Bu rakam, acı vakaların yalnızca haberleşen kısmı… Bu hastanede olduğu iddia edilen olay da bunun kanıtıdır. Bir hastanede 115 çocuğun gebeliği hukuka aykırı ve suç teşkil eder şekilde gizli tutulmuş ve gerekli mercilere bildirilmemişse, diğer hastanelerle birlikte düşünüldüğünde ülkedeki çocuk hak ihlallerinin dehşet verici bir boyuta ulaşmış olduğu şüphesizdir.

Çocuk gebeliğinin bir yasal zorunluluk olarak ilgili kurumlara bildirilmemesi, açıkça çocuk istismarının üzerini örtmek ve suça ortak olmak anlamına gelir. Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerekirken, suçu bildiren kişi hakkında inceleme başlatılması ve görev yerinin değiştirilmesi dikkat çekici.”

http://www.hurriyet.com.tr/turkiyeyi-sarsacak-utanc-listesi-40712654

2 ay önce bu hastanenın kadın doğum polikliğine gittim .
Abartmıyorum içerisi sureliyeli hamile kadınlarla doluydu .
Küçük , kadın , kız .
Yazık .. Ki ne yazk .

Gayrı meşru ilişkileri destekleyenler görsün işte bu utanç tablosunu.
Sevişin anam sevişin,evlenmeden önce birlikte yaşayın,sevişmek için nikah şart mı,gerici olmayın diye nidalar atanlar,görsünler memleketin halini.
Cahil cahil,daha nasıl korunacağını bilmeyen kız çocuklarını şu platformda bile o kadar destekleyen var ki,her gün okuyoruz.

Tecavüz bu yorumumun dışındadır.
Devlet tecavüze en ağı cezayı vermeli,tek bir kız,kadın,insan veya hayvan bu şekilde istismara maruz kalmamalıdır.

Ne yazık.....

Işleri güçleri başka şeylerde... Okusunlar, eğitim alsınlar üzülüyorum aklı bir karış havada kızlara kendilerini kullandırtmasınlar :/

Herkes görevini hakkıyla yapmıyor.İşte buda en güzel örneklerden birisi

twttr baya karışmıştı bu olay ortaya çıkınca. dahası da varmış. köşe yazarlarını takip edin derim

Sevişin anam sevişin,evlenmeden önce birlikte yaşayın,sevişmek için nikah şart mı,gerici olmayın diye nidalar atanlar,görsünler memleketin halini.
Cahil cahil,daha nasıl korunacağını bilmeyen kız çocuklarını şu platformda bile o kadar destekleyen var ki,her gün okuyoruz.

Devlet tecavüze en ağı cezayı vermeli,tek bir kız,kadın,insan veya hayvan bu şekilde istismara maruz kalmamalıdır.

Ne yazık.....
Genelde sizin desteklediginiz düşünce yapısının kızlarından çıkıyor bu hamilelikler
Abuk subuk cübbeli sakalli tipler kızın adet gormesi yeterli diyor
Sizin onlara saldirmaniz gerekirken başkasına saldiriyorsunuz

Genelde sizin desteklediginiz düşünce yapısının kızlarından çıkıyor bu hamilelikler
Abuk subuk cübbeli sakalli tipler kızın adet gormesi yeterli diyor
Sizin onlara saldirmaniz gerekirken başkasına saldiriyorsunuz
İki tane sapık adamın düşüncesini koskoca dine mâl eden bir zihniyetiniz varsa sizinle konuşmam bile mümkün değil.
Çamur atmaya yer arayan tiplerle tartışmam dahi.
Ayrıca burada desteklediğim düşünce yapısından söz ettiğimi hiç anımsamıyorum.
Sarık da cüppe de kravat da artık her neyse,herkes özgür giyinecek,siz gibi rahatsız olanlar da rahatsız olmamayı öğrenecek sevgili üye.

Ne yazık.....

Bu 12-13 yaşında hamile kalan Suriyelileri flört sonucu mu hamile kaldı sanıyorsunuz siz? Beyniniz vücudunuzu terketmiş öyleyse...

Aileleri tarafından, zaten mülteciyiz, evimizden bir boğaz eksilsin diye pazarlanmış olmasınlar?

Kanun nizam umursamayıp 9 yaşındaki kızla evlenilebilir diyen sapıklar ve bu sapıkların fetvasıyla nikah kıydığını sanan hoca bozuntuları yüzünden hamile kalmış olmasınlar?

İki tane sapık adamın düşüncesini koskoca dine mâl eden bir zihniyetiniz varsa sizinle konuşmam bile mümkün değil.
Çamur atmaya yer arayan tiplerle tartışmam dahi.
Ayrıca burada desteklediğim düşünce yapısından söz ettiğimi hiç anımsamıyorum.
Sarık da cüppe de kravat da artık her neyse,herkes özgür giyinecek,siz gibi rahatsız olanlar da rahatsız olmamayı öğrenecek sevgili üye.
Biz onlardan değil onlar bizden rahatsız
İki tane yarim kollu giyinmiş insan görünce sinirden kudurup taciz etmeye kalkan erkekler siz cehenneme gideceksiniz biz cennete gideceğiz diyen tipler de bizim aramizdan çıkmıyor sevgili üye
Ben bu düşünceyi dine baglamiyorum
Sapiklarin bunlarin din adi altında yapiyor
Ama onları dünya kadar alkışlayan insanlar var siz onlara tepki göstereceğinize gelmiş kiz erkek ayni evde oturanlar diyip tepki gösteriyorsunuz

Hiç bir gün gidip o sapıkça konuşanlara tepki gösterdiniz mi acaba
Hiç sanmıyorum
Sizin hayal dunyanizda bu kızların hepsi evlenmeden sevgilisiyle cinsel ilişki yaşayan kızlar

Ama ben ta buradan bu kızların zorla istemedikleri adamlarla imam nikahıyla evlendirilen kizlar olduğunu anladim
Nereden baktığın önemli

Ayrıca sizin baktığınız yerdende herkes dinsi bir si müslümanlsiniz bir de o sarikli cübbeli tipler

Son düzenleme:
Bu 12-13 yaşında hamile kalan Suriyelileri flört sonucu mu hamile kaldı sanıyorsunuz siz? Beyniniz vücudunuzu terketmiş öyleyse...

Aileleri tarafından, zaten mülteciyiz, evimizden bir boğaz eksilsin diye pazarlanmış olmasınlar?

Kanun nizam umursamayıp 9 yaşındaki kızla evlenilebilir diyen sapıklar ve bu sapıkların fetvasıyla nikah kıydığını sanan hoca bozuntuları yüzünden hamile kalmış olmasınlar?
+1000
İnsan ancak çevresindeki olaylara karşı bu kadar kör olabilir

Beynim vücudumu terketmişse size cevap veremeyeceğim.
Mune Mune

Biz onlardan değil onlar bizden rahatsız
İki tane yarim kollu giyinmiş insan görünce sinirden kudurup taciz etmeye kalkan erkekler siz cehenneme gideceksiniz biz cennete gideceğiz diyen tipler de bizim aramizdan çıkmıyor sevgili üye
Ben bu düşünceyi dine baglamiyorum
Sapiklarin bunlarin din adi altında yapiyor
Ama onları dünya kadar alkışlayan insanlar var siz onlara tepki göstereceğinize gelmiş kiz erkek ayni evde oturanlar diyip tepki gösteriyorsunuz

Hiç bir gün gidip o sapıkça konuşanlara tepki gösterdiniz mi acaba
Hiç sanmıyorum
Sizin hayal dunyanizda bu kızların hepsi evlenmeden sevgilisiyle cinsel ilişki yaşayan kızlar

Ama ben ta buradan bu kızların zorla istemedikleri adamlarla imam nikahıyla evlendirilen kizlar olduğunu anladim
Nereden baktığın önemli

Ayrıca sizin baktığınız yerdende herkes dinsi bir si müslümanlsiniz bir de o sarikli cübbeli tipler
Polemiğe gerek yok.
Banlanasım yok çünkü,yeni çıktım içerden
:KK8:

Ne yazık.....

Ne diyorsun sen Allah aşkına ya.
Her haltta zaten birlikte yaşayan nikahsız insanlarda oluyor değil mi ?
Diğerleri pürü pak çünkü..
Öğretmedi bu dünya size her insanın iyiside kötüsüde olduğunu.
Yıkayın bir su beyninizde ki çamuru.
Sen nikahli yaşadığın için en mükemmel en namuslu en harika insansin çünkü..

Bu neden oluyor biliyor musun ? Çiftlerin birlikte yaşaması sevişmesi , Çocukların istismara uğramasından daha teklikeli geliyor size.

Tuhafsiniz.

Yasalar suriyeli vatandaşlar için geçersiz
Onlar kızlarını satabilir akraba tecavüzüne
Göz yumabilir kadının kızın hiç bir hakkı yok burdan çıkan sonuç bu devlette işbirliği yapmıştır suçluları arayıp bulmayarak cezalandırmayarak devamı da gelir bekleyip göreceğiz

X