• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'yi elektriksiz günler bekliyor

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Enerji Bakanı Taner Yıldız, kuraklık nedeniyle elektrik üretiminde sorun yaşanabileceğini söyledi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ankara ’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldız, kuraklık nedeniyle elektrik üretiminde sorun yaşanabileceğini, İran, Gürcistan ve Bulgaristan’dan yaz döneminde elektrik ithal edebileceklerini belirterek şunları söyledi:
"Bu Türkiye 'nin o bölgelerde muhtemel ki önümüzdeki yaz kuraklıktan kaynaklanan elektrik üretiminde bir kısım kısıtlar olursa buradan bunların bir kısmını telafi etmeyi düşünüyoruz. Aynı telafi etmeyi düşündüğümüz miktar muhtemelen Gürcistan için de geçerli. Suyumuz olursa biz orada elektrik üretiyoruz. Yağmur yağmaz, kar yağmazsa suyumuz olmaz, suyumuz olmazsa da istediğimiz oranda elektrik üretemiyoruz. Özellikle Doğ Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerimizde bulunan rezervuarlı, havuzlu barajlarının seviyelerinin bu yıl düşük olduğunu gördük. Özellikle mart ve nisan ayındaki yağmurların da beklediğimiz oranda gerçekleşmediğini gördük. Bakalım önümüzdeki aylarda artış olursa ne ala, yoksa barajlarımızda üretilecek elektriğimizin daha da azalacağını ne yazık ki söylemek durumundayım."
Türkiye'nin çift taraflı hatla zaman zaman elektrik ithal ederken, zaman zaman da ihraç ettiğine dikkati çekti.
Mavi Akım’la ilgili de konuşan Yıldız, “Mavi Akım’dan gelen yıllık doğalgaz 16 milyar metreküp, 19 milyar metrekübe çıkması konusunda Rusya ile prensipte anlaştık” dedi. Yıldız, Rusya’dan özel sektör eliyle ve uygun fiyattan yeni bir kontrat ile doğalgaz almak için görüşeceklerini de sözlerine ekledi.
Enerji Bakanı, Ceyhan’da 1,5 milyon varilin biriktiğini, sevkiyatın 2,5 milyon varile ulaştığında başlayacağını söyledi.
http://www.radikal.com.tr/ekonomi/turkiyeyi_elektriksiz_gunler_bekliyor-1187799

bu ne celiski yahu?!

su yok ama kullanım hakkını satıyorsun.
kuraklık kapıda ama yagıs miktarını ormanlık alanların etkiledigini bile bile isletmelere açıyorsun.

tek dertleri eneji, onu da zaten nukleer ile hallederiz diye dusunuyorlar. oh oh bilimkurgu filmlerindeki çöllere benzer turkiye ye merhaba!!!

Yağış istiyorsanız önce ağaçları koruyun, villalar yapıp rant elde etmek yerine biraz doğayı düşünün bu sene yağmur göremedik kar desen zaten eser yoktu nereye gidiyor bu ülke yakında çöl olucaz herhalde. Eeee yağış olmayınca elektirik yok, su yok, mahsül zarar etti derler herşey ateş pahası insanlar karnını zor doyuruyor bahar yaz meyvelerinden kaç insan alabiliyor. Ama doğru simit çay alınabiliyor ya daha ne. Çok güzel kalkınıyoruz çok çocuklarımıza nasıl bir ülke bırakıyoruz gerçekten endişeleniyorum.

Ne olmuş:44: trafolara kedi mi girmiş:26:

Elektriksizlik canımıza tak eder, nükleer santral nükleer santral diye ağlarız, santrallere karşı çıktığımız için utanırız kendimizden:14:

kim ne derse desin,gördüğüm tek şey var.Hiç kimse elektrik ve su kullanımına dikkat etmiyor.Gittiğim her yerde lambaları kapatmaktan bir gün deli diye beni götürecekler.Boşa yanan o kadar çok lamba var ki...

kim ne derse desin,gördüğüm tek şey var.Hiç kimse elektrik ve su kullanımına dikkat etmiyor.Gittiğim her yerde lambaları kapatmaktan bir gün deli diye beni götürecekler.Boşa yanan o kadar çok lamba var ki...

aynenn gündüzün 12sinde deli gibi güneş alan işyerinde gizli gizli lamba kapatıyorum...
bir de niye kapatıyosun diyolar...

Ne olmuş:44: trafolara kedi mi girmiş:26:

Elektriksizlik canımıza tak eder, nükleer santral nükleer santral diye ağlarız, santrallere karşı çıktığımız için utanırız kendimizden:14:

Ya ablacım ben anlamıyorum zaten nükleer santrale kılıf değil mi herşeye bir kılıf bulunuyor zaten bunlar elektriksiz, susuz bırakırlar mecbur kabullenin derler etmicem yaa ben etmicem eskisi gibi gaz lambalarıyla önümü görmeye de razıyım valla.

Ben bu konuya farkli bir gozle bakiyorum. Mevsimlerin duzensizligi yillardir var fakat bu yil tavan yapti. Milletce cezamiz. Yaradan bizi uyariyor. Namuslu olun duzgun olalim diye. Musluman gibi yasayalim diye.
Kimse kusura bakmasin da bahar geldi diye orasini burasi acmaya herkes pek merakli yaz gelince ne olur bilmiyorum zaten evlenmeden cocuk moda oldu hirsizlik nefes almak kadar dogal.
Dedikodu, giybet, yalan, iftira ......
Allah'im sen toplumumuza merhamet et bizlerin gunahlarini affet.sen bizi susuz birakma.:18:

Türkiye 1980’de en fazla ormanı olan 33. Ülkeydi
1990'da 55. sıraya düştü
Şimdi ormanları en hızlı tükenen 2. Ülke.!
Son 12 yılda kaybettiğimiz ormanlık alan Kayseri büyüklüğünde...

Son düzenleme:
Ormanlik arazileri kesip bicip ranta acarken dusunememisler mi yagmurun da giden ormanlarla beraber kesilecegini? En cok sevdikleri sey agac kesip AVM ve villa, konut dikmek, artik elektrigi de onlardan uretiversinler bir zahmet..

Türkiye 1980’de en fazla ormanı olan 33. Ülkeydi
1990'da 55. sıraya düştü
Şimdi ormanları en hızlı tükenen 2. Ülke.!
Son 12 yılda kaybettiğimiz ormanlık alan Kayseri büyüklüğünde...

Demeeee:ssz:
Ama nasıl olur, ağaçlar kesilmiyor taşınıyor, kesilenlerin yerine de dikiliyor, bence sen yanlış biliyorsun Angry:51:

İnanmam belge göstermelisin:ssz:

Demeeee:ssz:
Ama nasıl olur, ağaçlar kesilmiyor taşınıyor, kesilenlerin yerine de dikiliyor, bence sen yanlış biliyorsun Angry:51:

İnanmam belge göstermelisin:ssz:

Ben demiyorum Munem global forest watch hazırlamış raporu :34::34:

Dünya Doğal Kaynaklar Enstitüsü liderliğinde Google, BM Çevre Programı, BM Küresel Çevre Programı ve 40'tan fazla ortağın bulunduğu bir konsorsiyum, uydu verileri diğer bilgilerle derlenen Küresel Orman Takip ve Uyarı Sistemi kapsamında Ocak 2000-Aralık 2012 tarihlerine ilişkin bir rapor yayımladı. Bu raporda, Türkiye 'de net orman kaybının 164 bin 222 hektar olduğu tespit edildi.
Küresel Orman Takip ve Uyarı Sistemi verilerine göre Türkiye, son 12 yılda 164 bin 222 hektar ormanını kaybetti. Bu alan Kayseri büyüklüğünde bir alan. En çok orman kaybının olduğu iller Antalya ve İstanbul oldu.
Bu tarihler arasında Türkiye çapında 342 bin 571 hektar orman kaybı olduğu, yine aynı sürede 178 bin 349 hektarlık alanın ormanlaştırıldığı belirtildi. Sonuçta 164 bin 222 hektarlık orman kaybı yaşandı.
http://www.radikal.com.tr/cevre/turkiye_12_yilda_iste_bu_kadar_orman_kaybetti-1178570

Son düzenleme:
ODTÜ Rektörü Acar, yol yapım çalışmaları için ODTÜ ormanındaki 3 bin ağacın kesildiğine işaret ederek, "Gereksiz ve hoyratça kesilen 3 bin ağaç yerine, 300 bin ağaç dikmeye karar verdik. Bu ağaç dikimini de hemen ekim ayında başlattık. İlk etapta 7 binden fazla ağaç diktik. 3 Kasım'de Eymür Gölü'ndeki etkinlikte de 7 bin 500 ağaç diktik, bugün yapılan şenlikte de 12 bin ağaç dikeceğiz ve 18 Ekim'den bu yana diktiğimiz ağaç sayısı 62 bine ulaşacak" dedi.
"17 tane alan belirledik, bu alanlara bir yıl içinde toplam 300 bin ağaç dikmeyi hedefliyoruz" diyen Acar, "Bu tür alanlara hep birlikte ağaç dikeceğiz. Sizlerin katılımı, bizlere büyük bir güç veriyor. Kampanya, bir ay önce başladı ve hızla yayılıyor. Ümit ediyorum, kampanya süresi içinde 300 bin ağaç hedefini kolaylıkla geçeceğiz"

Belki kampanyaya destek vermek isteyen çıkar
ODTÜ BİR AĞAÇ SİZDEN BİR ORMAN BİZDEN KAMPANYASI (1 Ağaç Bedeli 10 tl )
https://biragacsizdenbirormanbizden.org.tr/

ODTÜ Rektörü Acar, yol yapım çalışmaları için ODTÜ ormanındaki 3 bin ağacın kesildiğine işaret ederek, "Gereksiz ve hoyratça kesilen 3 bin ağaç yerine, 300 bin ağaç dikmeye karar verdik. Bu ağaç dikimini de hemen ekim ayında başlattık. İlk etapta 7 binden fazla ağaç diktik. 3 Kasım'de Eymür Gölü'ndeki etkinlikte de 7 bin 500 ağaç diktik, bugün yapılan şenlikte de 12 bin ağaç dikeceğiz ve 18 Ekim'den bu yana diktiğimiz ağaç sayısı 62 bine ulaşacak" dedi.
"17 tane alan belirledik, bu alanlara bir yıl içinde toplam 300 bin ağaç dikmeyi hedefliyoruz" diyen Acar, "Bu tür alanlara hep birlikte ağaç dikeceğiz. Sizlerin katılımı, bizlere büyük bir güç veriyor. Kampanya, bir ay önce başladı ve hızla yayılıyor. Ümit ediyorum, kampanya süresi içinde 300 bin ağaç hedefini kolaylıkla geçeceğiz"

Angry,
bu paylaşım için teşekkür ederim, bizlerinde çorbada tuzu olur, linki sık kullanılanlarıma ekledim, sağol:34:

10 lira bir sigara parasıdır..1 ağaç 1 ağaçtır..Umarım herkes destek verir...

Son düzenleme:
10 lira bir sigara parasıdır..1 ağaç 1 ağaçtır..Umarım herkes destek verir...

Bence de, insan bazen öyle ıvır zıvırlara para harcıyor ki, 10 lira hiçbirşey değil, etrafında ağaç dikmeye elverişli alanlar olanlarda ağaç diksin, fidanlar pahalı değil, herkes pazarlardan bile birer fidan alıp dikebilir, her hafta bir fidan dikseniz 1 yılda tek başınıza 52 ağaç dikmiş olursunuz.

Bence de, insan bazen öyle ıvır zıvırlara para harcıyor ki, 10 lira hiçbirşey değil, etrafında ağaç dikmeye elverişli alanlar olanlarda ağaç diksin, fidanlar pahalı değil, herkes pazarlardan bile birer fidan alıp dikebilir, her hafta bir fidan dikseniz 1 yılda tek başınıza 52 ağaç dikmiş olursunuz.

Bizim dikilideki ormanı babam adam etti valla..Bir de isim koydu onlara..Biz ve bütün kuzenler ormanın içinde :60:
Arada bakıp aaaa yalçın bodur kalmış diyor..

Dediğin doğru, hiç zor değil..

Ayrıca kampanyaya destek verecekler için yazayım, kredi kartı ile ödeme yapıyorsunuz ve ödeme sayfası direkt olarak iş bankası internet şubesine yönleniyor..İçiniz rahat yazın yani numaranızı.

Bizim dikilideki ormanı babam adam etti valla..Bir de isim koydu onlara..Biz ve bütün kuzenler ormanın içinde :60:
Arada bakıp aaaa yalçın bodur kalmış diyor..

Dediğin doğru, hiç zor değil..

Ayrıca kampanyaya destek verecekler için yazayım, kredi kartı ile ödeme yapıyorsunuz ve ödeme sayfası direkt olarak iş bankası internet şubesine yönleniyor..İçiniz rahat yazın yani numaranızı.

Baban bizim kafadan:)))
Bizde de her çiçeğin, ağacın, hayvanın ve hatta kullandığımız arabanın bir ismi vardır.
Misal pıtırcık çiçek açmamış deyince eşim hangisinden bahsettiğimi bilir:60:

Espriler bir yana da cidden lütfen insanlar bireysel girişimlerde de bulunsunlar, benim şu andaki evimde bile ne yapıp ettik saksıda ağaç yetiştiriyoruz yine de yetiştiriyoruz, her hafta acaba birtane daha alsam mı diye soluğu ağaçların orda alıyoruz.

Aynen öyle Mune hediye de edilebiliyor fidanlar sertifikası gönderiliyor çok güzel bir hediye aynı zamanda.... Bizim bahçe de 10 tane ağaç var yer olsa daha fazla ekeceğiz önceki senelerde bir tanesinin kesilmesi söz konusu oldu da 1 sene uğraştık, düşündük ne yapabiliriz nasıl kurtarabiliriz diye....

Back