Türkiye'ye vizesiz Avrupa kapısı açılıyor

başka bir olay da bu zaten parkon.. hadi kaldırıldı vizeler, asgari ücretle burnunu kendi şehrinden çıkaramayan insanlar nereye gidecek allah aşkına? Giden zaten gidiyor, gidemeyen yine gidemeyecek.. ha tek işe yarar tarafı kalifiyeler kaçak-maçak demeyip kalır, canını kurtarır tek avantajı da bu olur..

Ya konuşmıyım diyorum duramıyorum banlanıcam artık. Açlıktan nefesi kokan tek sosyal aktivitesi haftasonu avm' ye gidip tıkılmak olan adam vize işine gururlanıyor. Sen git önce totona don al derler adama.

Sırbistan vizesiz ama uçaktan indikten sonra iki kere pasaport kontrolü var. Biri uçaktan iner inmez daha kontrol alanına gitmeden, diğeri klasik pasaport polisi tarafından. Sırbistan'a giriş yaptığım pasaportum yeniydi, ilk kontrol eden tatmin olmadı, kenara çekti bekletti beni. Tüm uçak gitti, yanıma gelip önceden aldığım vizem olup olmadığını sordu. Schengenlerin olduğunu yanıma almıştım neyse ki, onu gösterince geçmeme izin verdi. Bu gayet vizesiz bir ülke mesela.

Yunan adalarına da hem vizeli hem vizesiz gittim. Orada bekleme olmasının nedeni kontrol sıkılığı olduğu kadar aynı anda fazla feribot geldiği için gelenlerde yığılma olması :KK43:

Balkan ülkelerinden avrupaya geçiş kolay olduğu için daha çok kontrol var. Mesela tek erkek olarak gireceksen havaalanından o ülkede yaşayan bir akrabanın seni gelip imza karşılığı alması gerekiyor. Sırbistan belgrad turistk yine. Turistik olmayan bölgelere giriş çok sıkıntı. Ve evet dediğin gibi bu bir vizesiz giriş :-)

Buna hazır değilim :işsiz:
İstediğin an tam sıralı listeyi veririm :KK70: :KK70:

Barcelona' da meydanda turistlerin ortasında tarlam yandı duruşu yapıcam. Adidas eşofmanı da çekicem çizgili, alem Türk görsün :110:
Ben genelde yurtdışında Türk görürsem ölü taklidi yapıyorum :KK70:
Belgrad'da müzeyi Türk bir arkadaş grubuyla gezmiştim ama, kafa çocuklardı onlar :KK70: Onun dışında genelde "ne, Türk mü? Bunlar da her yerdeler monşer" oluyorum :KK70:

bu mesaj özet olmuş..

Henüz banlanmadım :duduk: Ya şaka bir yana böyle vizyonsuz bir millet oldukça semer vuran çok olur bize. Sana ne vizeden Allah aşkına sen kendi ülken dahilinde bile gezebiliyor musun ? Kaş'a gittin mi mesela ? Mardin'e gittin mi ? Karadeniz'e ya da ? Ama yok akepeğ yapiyür ağbi. Teallahım ya ! İnsan ondört senede çıldırmadığımıza dua ediyor bu zihniyetlerle beraber.

Artık tüm türkler avrupaya yerleşir kayıplara karışır ülkemizde de suriyeliler top koşturur, ülkenin içine miçtılar, istemiyoruz vize falan iti kopugu bizim ülkemize göndermesinler ne yapıcaz o kadar mülteciyi acaba..

sadece suriyeliler sadegil canim benim hindistan marokko irak iran afrika afganistan vs sabikila olanlari gönderirler ... karsiligi 2 aylik giris cikis neresi güzel bunun anlamadim ben burda sevinenleri , nerde ipsiz sapisiz türkiyeye göndercekler uyusturucuu tecavüzcüyü ....

Son düzenleme:
Henüz banlanmadım :duduk: Ya şaka bir yana böyle vizyonsuz bir millet oldukça semer vuran çok olur bize. Sana ne vizeden Allah aşkına sen kendi ülken dahilinde bile gezebiliyor musun ? Kaş'a gittin mi mesela ? Mardin'e gittin mi ? Karadeniz'e ya da ? Ama yok akepeğ yapiyür ağbi. Teallahım ya ! İnsan ondört senede çıldırmadığımıza dua ediyor bu zihniyetlerle beraber.

Bizim ülkede gezmek artık cesaret istiyor, baksana Amerikalı kızın başına gelene.. o yüzden sağı-solu batı hayranı diye etiketleyen yurdum insanı batıya gitmek için vizelerin kalkmasını 4 gözle bekliyor :KK53: yeminle Zaytung'un yaşayan türüyüz ya :KK53:

He şimdi oralara girmeyelim, doğuya, Karadeniz'e falan ben de gitmedim zira :oops:

Bu vize iş adamlarına artı sağlayacak adamlar dahada zenginleşecek normal vatandaş yine aynı tas aynı hamam birde yurtdışında akrabaları bulunanlar vizesiz gidecek ,

ya ben olayı anlamayanlardanım, sadece vize başvuru şartı kalkmıyor mu?

yoksa gene sırada beklenecek, yine 180 gün içinde max 90 gün kalma sınırı olacak, tek olmayacak şey, o belgeleri hazır etmicez, başvurdum çıktı çıkmadı derdimiz olmayacak.

yoksa öyle istediğin ülkeye elini kolunu sallaya sallaya git, istediğin kadar kal gibi bir durum yok.

bir de bu haziranda verilecek pasaportları yıl sonunda yeniden değiştiricez gibi duruyor, tam olarak orayı da anlamadım ya, ona vereceğim parayı vize başvurusuna vereyim diyorum. zaten çocuğa vize ücreti ödemicem ama çocuğun pasaportuna cüzdan bedeli ödicem.

Simdi aklima geldi vize sirketleri napicak ? Yazik oldu adamlara..Islerinden olucaklar.
Yalniz tur sirketleri tasi taragi satip bi tur acentasi mi kursak? Onu fena acilir vize kalkarsa.Piuuuvvvv

Aynen gezemeyene bir şey değişmiyor. Fakire hiçbir şey ifade etmiyor. Anlam ifade eden şeyler belli, maaş, çalışma koşulları, işsizlik sorunu gibi bir dünya gerçekçi sorun var zaten.

Benim etrafımda çok zengin var ama fakir gibi yaşıyorlar gezme kültürü olmayıncada ne yapsın avrupa'yı , ama yemeyenin malını yerler buda bir gerçek
Yoo benim aşağılamak ne haddime. İnsanlar kendilerini aşağılıyor ondört senedir.

X