• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Turkiye'ye donmek isteyen yabanci kocam ve ailem

Rosalind Franklin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2018
4.055
18.824
208
Herkese merhaba,

2 senenin ustune birkac hafta sonra Turkiye'ye tatile geliyoruz ama simdiden stres olmaya basladim.
Yurtdisinda yasiyoruz, esim Ispanyol ama kendisi Turkiye'ye sadece tatillerde giden cogu yabanci kisi 'Istanbul cok guzel, Antalya harika' diye dusundugu icin evlendigimizden beri bir Turkiye'ye donme istegi var. Hatta sadece istemekle kalmadi, babamla ege sahil seridinde yazlik bir yerden ikiz villa aldilar. Biri aileme biri bize... Sagolsunlar babam ile esim birbirlerini gaza getiriyorlar bu konuda.

Turkiye'ye donunce ne is yapacaksiniz diye soran olursa esim MD/PhD, ben doktorami bitirmek uzereyim. Ikimiz de global ilac sirketlerinde calisiyoruz, ben orta esim ust duzey yonetici. Sirket politikalarimizda islerimizi uzaktan yurutme imkanimiz var. Yani gelir acisindan bir sorunumuz olmayacak doviz kazanacagimiz icin. Hos, bu gidisatta ne kadar etkili olur bilmem fiyatlar dovize oranla arttigi icin Turkiye'de de.

Ama maddi olanaklardan bagimsiz olarak esimin heves ettiginin ve Turkiye'de gercekten yasamaya baslarsa mutlu olmayacaginin farkindayim. Birkac ayligina gelip geri donme ihtimalimiz var, bunu istemiyorum. Esimin durtusel kararlari vardir, mesela su an ada ulkesindeyiz ve motoryatimiz var. Bir sabah uyanip daha yeni restore ettigi motoryati satip yenisini almisligi, zarar etmisligi var. Yine boyle bir durum olacagini biliyorum.

Sorun su ki simdi biz Turkiye'de tatildeyken ailem de bu konuda esimi destekleyecek ve ben surekli restlesmek zorunda kalacagim. Tatilde huzurlu olamayacagiz diye endise ediyorum. Ben inatla hayir derim ama ailem de cok israrcidir. Cok ozlemis olmasam bu strese girmemek icin tatile bile gelmek istemezdim.

Simdi ben ne yapsam da sevgili esimin bunun iyi bir karar olmadigini fark etmesini saglasam? Acikca konusuyorum, her itirazima olumlu bir karsilik buluyor. Kendi ulkeme donmeye beni ikna etmeye calistigi bir durumun icindeyiz, dusundukce komik geliyor ama yasarken inanin oyle degil :)

İşinizi aynı şekilde sürdürme imkanınız varmış, kazancınız erimeyecek, bu cepte dursun.
Sanırım çocuk yok, yani böyle sorumlu olduğunuz biri ve daha onun düzenini düşünme, kaygılanma hali yok.
Sadece ikinizsiniz, hayat kısa, maddi imkanlarınız var madem ben bu maceraya atılınmasından çekinmez, eşimin yaşayarak görmesini sağlardım. Belki tahmininizden farklı olacak?

İşinizi aynı şekilde sürdürme imkanınız varmış, kazancınız erimeyecek, bu cepte dursun.
Sanırım çocuk yok, yani böyle sorumlu olduğunuz biri ve daha onun düzenini düşünme, kaygılanma hali yok.
Sadece ikinizsiniz, hayat kısa, maddi imkanlarınız var madem ben bu maceraya atılınmasından çekinmez, eşimin yaşayarak görmesini sağlardım. Belki tahmininizden farklı olacak?

Cocugumuz yok, dusunmuyoruz.
Esim de sizin gibi soyluyor :) Ben nedense deneme fikrine kapaliyim. Hatta neden beni bu kadar strese soktugunu terapistime acmayi bile dusunuyorum bu ara.

Paranız varsa İstanbul da Antalya da gayet güzel sizi temin ederim. Sarıyer, Zekeriyaköy taraflarından ev tutun hayatınızı yaşayın. ben adamı haksız bulmadım.

Freelance yapacaksanız vergi daha az, sağlık hizmeti paran varsa şahane, hava güzel, güneş var, deniz var, yemekler güzel. Ben de bu yıl geri taşınıyorum Türkçe konuşmak, güneş ve yemek için. ben arabamı getiriyorum mesela, siz de yatı İstanbulda bir marinaya çekersiniz olur biter.
Madem paranız var, midem mutlu mu, güneş ne zaman görücem şeklinde motivasyonla yani iyi yaşamak için gayet taşınabilirsiniz.

Ben adamı haksız bulmadım, taşının bakın. sandığınız kadar korkunç olacağını sanmıyorum.

Bir de tavsiyem genel olarak bu kadar olumsuz bakmayın. Ne olursa olsun dönen tonla Türk var, ben de dahil. En önemli sebebi Türkçe. İnsanın anadilinde hayatboyu uzak kalması mümkün değil, ben 7 yıldır göçmenin 5.yılda Türkçeye fena özlem duymaya başladım.

Son düzenleme:
ama simdi adam iyi kazaniyorsa,
bu 3-5 aylik kalma deneyimi size pahaliya patlamayacak demektir.
Tam olarak neden istemiyorsunuz ki?

adamin yillardir hayaliymis, tamam sizin gibi gormuyor ve degerlendirmiyor olabilir olaylari ama o da yasayarak ogrensin madem.

ben bu kosullarda 3-5 ay zaten hali hazirda sahip oldugum evde oturup calisirdim acikcasi. Yasadiginiz yerin mevsimine ters olan bir mevsimde giderseniz turkiyeye de ayrica hos olur. Ne bileyim surekli yaz olan bir yerde iseniz, kis aylarinda turkiyeden ayrica keyif alirsiniz. Bence siz bile dusundugunuzden fazla sevebilirsiniz bu 3-5 ay orada, 3-5 ay burada seklinde duzeni.

Sadece maddi olarak bakmamasını söyleyin.
Türkiye de yaşam evet dövizle kazanan için uygun ama her şey para değil.
Bunun trafiği var, şuan kendi ülkemdeki sağlık sorunları var, 5 liralık şeye 20 lira vermek var, dışarıdan gelen azınlıklar var.
Yani güllük gülistanlık olsa keşke gelin yaşayın derim.
Her geçen gün kalabalıklaşıyoruz ben bile ülkeden bunaldım yemin ederim.

Yani sizi çok tatmin edeceğini sanmıyorum açıkçası.

Bağcılar'da 5 saat gezi, pazar günü avm, metroyla iş saati 4.levent, 500t ile bir tur, 3 gün fox haber izleyip ceviri, 5 gün Müge Anlı, 2 gün öğlen kusağı sacma yarıdmalardan bir kaçı. Arkasına bakmadan kaçar.
Bir iki tacize uğrama cüzdan ve telefon çaldırma trafıkte sopayla saldırıda oldu mu tamamdır🙈

Parasi olana istanbul mesela dunyanin en guzel şehri olabilir. Yalın olcak rıhtımlı, yatın olucak trafigi bile așarsin. 1975 aski memnuda Behlül kayikla kürek cekerek gidio ya diger yaliya o bile guzel. Ege desen denize nazir bi villaysa hele tadindan yenmez. Hic de fena fikir degil bence doviz kazanip turkiyede yasamak cok rahat ettirir sizi. Insanlarla da uğraşmayacaksiniz çünkü is yaparken. Izole olacaksiniz. Zaten esin ispanyol oldugu icin her zaman dönme şansın var denersin olmadi dönersin ne kaybedersin ki.

Evet olay sadece para da değil. Insanlarda bir sinir, stres burda. Öfkesini atacak yee arayan insan dolu. Izole yasayayım desen trafikte görüyorsun. Geçen gençten biri belediye otobüsü şoförü ile takıştı. Basladi takip etmeye. O ışıkta durdukça duruyor korna küfür. Arabadan inip tekmeliyor in diye. En son polis cagirdilarda mı geldi yoksa ışıklarda duruyor muydu zaten bilmiyorim polis gördü durdurdu. Bir gün trafikte ben de biriyle takisacagim diye tırsmıyor değilim.

Back