• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

turkiyede_kadin_olmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Hala sokaklarda laf atılıyor,taciz ediliyor.Kadınlar hala dayak yiyor,özgürlüğü nadir yaşıyor.Kadınlık hisleri doğru algılanmıyor,saygı duyulmuyor.Kadınlar birer kuş gibi ev hapislerinde hala…Erkek çocuk doğur,kız çocuk doğur diye zorlanıyor,çocuğu olmayanların üstüne kuma getiriliyor.çalışıyorlar fakat iş hayatında da hak ettikleri yere gelemiyorlar.Gününü,canını sıkanı hala anlatamıyor.Kadınlar sexe zorlanıyor,yatakta aşağılanıyor,başı ağrısın istenmiyor.Hasta olduğunda kimse çorba yapmıyor hatta hasta olması bile zaman zaman suçlanabiliyor.Kadınlar hala kız kıza sokakta dolaşamıyor.Dolaştıklarında da gecenin sonunda mutlaka tacize uğruyor.Gerekçe olarakta namuslu bir kadının o saatte sokakta olmaması gerektiği gösteriliyor.Ama kimse o saatte sokakta olan adamın namusundan bahsetmiyor.geceleri istediği her yerde yemek yiyemiyor,içki desen içemiyor.Sarhoşluk kapalı kapılar ardına ait.Srhoş olunca da dağıtıyor deniliyor.Gerçekten yapıp yapmaması önemli değildir hiç bir zaman!sarhoşsa mutlaka dağıtıyordur.ister 2008 ister 2028 olsun,kadınlar hala kimliklerini istiyor.Bizler bu toplumun neresindeyiz?yorum hepimizin…:enbuyukkk:

Arkadaşımmmm çok güzel bir paylaşıma.s. Neresindeyiz biz bu toplumun:sm_confused:En okumuşsundan en cahiine kadar pek çok kişi kadına gereken değeri vermiyor...Kadın evde yemek yapmalı,çamaşırları bulaşıkları yıkamalı,çocuklara bakmalı,söylenenlere cevap vermeli.dik kafalı olmamalı,çalışıyorsa da çok başarılı olmamalıKötü Ayrımcılık diz boyu...Böyle böyle ne olcak halimiz bizim:a015:

Kadının adı yok diye Duygu Asena çok güzel bir roman yazmıştı.Gerçekten yok adımız.İşine gelen istediği yere koyup,koyduğu yerden işi bitince çekip alıyor bizim toplumda.bu sadece bize özel bir tutumda değil.Dünya genelinde de inceledim.İnanın Türk kadınlarından beter durumda olan bir çok ülke kadını var.Ben kendi adıma söylemek gerekirse,toplumdaki yerimizden ve aile içi yerimden bazen hiç hoşlanmıyorum.Dedim ya istedikleri zaman yerini oynatabiliyorlar.Bunu okusakta değiştiremiyoruz,cahil kalsakta.Bu biraz bizim gelenek ve göreneklerimizde kız çocuğuna bakış açısıyla başlıyor.Yetiştirilirken zaten ezik büzük yetiştiriliyoruz.Önce bunun değişmesi lazım.Belki o zaman konumumuz ve bize bakış açıları değişir

Back
X