Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba. Ben de Türkiye'de 13 senedir yaşıyorum. Siz neresindesiniz?
Anladım. Rusça mı konuşuyor?Merhaba. Ben istanbulda yaşıyorum. Ama rus değilim. Eltim yani eşimin kardeşinin eşi rus moldovyalı
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Anladım. Rusça mı konuşuyor?
Moldova'nın resmi dilinin ne olduğunu bilmediğim için sordum :) Türkçe kolay bir dil, rusça daha zor.Türkçede konuşuyor. Ama ruscası daha iyi
Moldova'nın resmi dilinin ne olduğunu bilmediğim için sordum :) Türkçe kolay bir dil, rusça daha zor.
Yok rusum. Türkçeyi 6 ay gibi bir sürede öğrendim. Türkçenin belli başlı gramer kuralları var, 2 senede bir sınıf geçtikçe yine aynı konular işleniyor, lise sınavına hazırlananlar üniversite düzeyindeki türkçe sorularını çözebiliyor. Oysa rusça her sene zorlaşarak gidiyor ve konu tekrarı olmuyor. Gramer daha ağır olduğu için ve türkçenin aksine okunduğu gibi yazılmadığı için tamamen düzgün rusça yazabilen insan sayısı çok değil. Ve, mesela benim anadilim türkçe olmamasına rağmen bazı eski osmanlıca kelimeler dışında anlamadığım kelime hemen hemen yok gibidir. Oysa rusça anadilimken günlük konuşma dili dışında herhangi hukuki veya bilimsel yazıda neden bahsedildiğinden bile bihaber oluyorum. Belki 5inci sınıftan sonraki eğitimimi Türkiye'de gördüğüm için böyle olabilir ancak rusça okuduğum kitaplarda, güncel veya edebi olsun, böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. O açıdan dedim zor diye.Rusça dilini kaynım merak sarıp öğrenme hevesine girmişti. Ama bir yerde zorlandı bıraktı😊 sen nerde yaşıyorsun cnm. Rus değilsin o zaman
Yok rusum. Türkçeyi 6 ay gibi bir sürede öğrendim. Türkçenin belli başlı gramer kuralları var, 2 senede bir sınıf geçtikçe yine aynı konular işleniyor, lise sınavına hazırlananlar üniversite düzeyindeki türkçe sorularını çözebiliyor. Oysa rusça her sene zorlaşarak gidiyor ve konu tekrarı olmuyor. Gramer daha ağır olduğu için ve türkçenin aksine okunduğu gibi yazılmadığı için tamamen düzgün rusça yazabilen insan sayısı çok değil. Ve, mesela benim anadilim türkçe olmamasına rağmen bazı eski osmanlıca kelimeler dışında anlamadığım kelime hemen hemen yok gibidir. Oysa rusça anadilimken günlük konuşma dili dışında herhangi hukuki veya bilimsel yazıda neden bahsedildiğinden bile bihaber oluyorum. Belki 5inci sınıftan sonraki eğitimimi Türkiye'de gördüğüm için böyle olabilir ancak rusça okuduğum kitaplarda, güncel veya edebi olsun, böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. O açıdan dedim zor diye.
Teşekkür ederim. Sanırım okul zamanında öğrenmemin ve bolca kitap okumamın bunda katsı çok =)Türkçeniz burada yazan çoğu kişiden daha iyi
Türkçeniz burada yazan çoğu kişiden daha iyi