Anket Türkiye'de vicdani red tanınmalı mıdır?

Ülkemizin vicdani ret hakkını tanımasını doğru bulur musunuz?

• Evet, bence Ab ye girmek istiyorsak tanımalıyız.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    23

BenOzgurce

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2007
2.870
11
116
50
İstanbul
```Vicdanî ret```, bir bireyin politik görüşleri, ahlaki değerleri veya dinsel inançları doğrultusunda askerlik hizmetini reddetmesidir. Vicdani ret düşüncesi geniş anlamda ilk olarak 19. yy.da ortaya atılmış, 20. yy.ın başlarında I. ve II. Dünya Savaşları sırasında taraftar bulmuştur. Savaş karşıtlarının uzun mücadeleleri sonucunda, vicdani ret hakkı günümüzde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu tarafından temel insani hak olarak kabul edilmiştir. ...

Türkiye`nin jeopolitik, stratejik surumundan dolayı henüz tanınmayan vicdani ret için başta savaş karşıtları ......................... olmak üzere çeşitli grupların çalışmaları sürmektedir. Vicdanî ret Avrupa Birliği'nin danışma ve yasama organı olarak faaliyet gösteren Avrupa Parlamentosu (AP), üye ülkelerin parlamenterlerinden oluşuyor. İlk toplantısını 19 Mart 1958'de yapan AP, AB'ye katılacak tam üyeler, AB Komisyonu Başkanı ve komiserlerinin seçimi, AB bütçesinin belirlenmesi konularında son sözü söyleme hakkına sahip bulunuyor.
.Avrupa Birliği üyesi tüm ülkelerce tanınan "askere gitmeyi reddetme" hakkıdır. Bu hakkın uygulanması ülkelere göre farklılık gösterebilmektedir. Bazı ülkelerde vicdanî retçiler askerlik yapmak yerine, zorunlu olarak bir kamu hizmetinde görevlendirilmektedirler.

Bence tanınmamalıldır. Böyle birşeyin olması halinde askere giden sayısında ciddi düşüşler meydana gelir. Azınlıklar bunu reddecektir.Ülkenin jeopolitik ve jeostratejik önemide göz önüne alınır, diğer ülkelerin gözünün üstünde olduğu düşünülürse savunma için ciddi bir darbe olur bu. Özellikle dünya ülkelerinin kaynadığı böyle bir dönemde hata olur.

ülkenin birliğini bütünlüğünü üniter yapısını korumak üzere yasal,askeri ve politik bazı düzenlemeler vardır.

türk cumhuriyeti'nde de askeri anlamdaki düzenleme mecburi askerlik görevidir..

ben vicdani retçi olmak isteyenlerin sınırdışı edilmesini uygun buluyorum.

ben savaşa karşıyım demek,barış elçiliği değildir..

herkesin ağzına pelesenk olmuş bayağı bir laftır..

özetle birileri şehit olurken "ayyy ben savaşamam şekerim,ben savaşa karşıyım" demek ,,,şerefsizliktir...

Bu ülkenin her bıyığı terleme yaşına gelmiş evladı askere gitmelidir!!!

Ben red,med bilmem!!!
Vicdanını; bu yönde kullanacağına,bu ülke topraklarına yaşayıp,ekmek ve suyunu içtiği memlekete olan borcunu ödemekle kullansa,referansı daha güçlü olur,sayılır,sevilir ve ülkesine yakışır bir vatandaş olur..

Vatan borcu bu,yapmayanın vicdanı nasıl rahat olurda,gece yatağına yattığında kaşına kaşına yatar..
Bundan önce ki askerlik yapanlar,gazi olanlar,şehit olanlar!!!
Onların vicdan hakkı yok muydu?
Kim ne hakla böyle bir görevi,kişinin tekeline bırakır?
Saçmanında saçması..
Vicdanı retçi olan daha doğrusu vicdanı olmayanlar size güle güle......Biz de çooook aslan yürekli,vicdanı adam gibi adam var!!!!

Aslında merak ediyorum , şuan askere güle oynaya giden evlatlar vicdani red yasası çıkarsa gitmeyecekler mi acaba? Denemek lazım aslında :))
Kimse insan öldürmeye ve savaşa bayılmıyor.Vatan savunmasında yer alabilmek için aslında kadınlarında en azından atış eğitimi almalarını isterdim.

askere gitmek istemeyen ve parası olan para versin oradan alınan paralarla da paralı askerler alınsın bu şekilde herkes istediğine sahip olsun

herkesi askere göndermektense isteyenleri göndermek daha mantıklı ..
çünkü pkk destekçisi bir sürü insan mecburen askere gidiyor..
askere gittiklerinde pkk lehine çalışıp askerlerimizin şehit düşmesine sebep oluyorlar ,yoksa bu kadar askerle bu kadar şehit nasıl veriliyor sanıyorsunuz..
içeriden bir müdahele söz konusu..
askerler dışında bilinmeyen istihbaratlar pkkya nasıl ulaşıyor ..
bu ülkeye vatan görevini yapmak istemeyen yapmazsa içimizdeki pislikler de temizlenir ,kimin ne olduğu en azından belli olur..
bu haliyle zorla gönderilenler zaten haince davranıp iice başımıza bela oluyorlar...

bence bizim vatandaşımız bunu olgunla karşılayacak durumda değil. öyle yeitştirlmedi. vicdani retin olması durumunda insanların arasında ciddi bir ayrım olur. askere gidenler gitmeyenler. geçmişte şehit düşen evlatların aileleri şimdi vicdani retçilerin ailesi. türkiye daima karıştırılmaya,üzerinde oyunlar oynanmaya alışmış bir ülke. bu nedenle askerlik vatan borcu olarak görülyorki bu çok doğru. bizler bu topraklar için ne kadar bedel ödendiğini bildiğimizden kendmizi daima vatana borçlu hissedeceğiz. savaşa hayır demek ayrı bişey vatanı korumak apayrı. ancak askerlik sisteminde bir değişiklik yapılması gerekmektedir. bu vicdani ret ile değil farklı metodlarla çözülecek bi iştir. günümüz askerlik siteminde gariban çocuğunun şehit olması gerçeği yadsınamaz.

tabiki bu en doğal haktır kişinin inançı ideolojisi dünya görüşü insan öldürmesini reddediyorsa ve askere gidip değişmek istemiyorsa tabiki bunu ondan kimse alamaz insan hayatı en önemli şeydir ölme ve öldürülmeyi reddetmek aslında normal olandır

kesinlikle hayır diyorum ..düşünmeye bile gerek yok...

erkek dedigin gidecek pasa pasa yapacak askerligini dunyada turk ordusu gibisi yok bunu dusunmeliler zaten bence erkeklerin vicdani ret olayını kendilerinin istememesi gerekiyor

diğer erkekler gitsin de benim kardeşim gitmesin istiyorum onun gitmesini istemediğim için vicdani reddin kabulü taraftarıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…