Türkiyede okumak

Elaciftici1995

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
27
6
29
Merhaba arkadaslar, benim bir sorum olucakti. Ben Almanya'da anadolu lisesinde okuyorum ve gelecek sene mezun olucagim, mezun olduktan sonra Turkiye'ye kesin donus yapip orda okumayi planliyorum. Suan Almanya'da oldugum icin bolumler ile ilgili pek fazla bilgim yok. Piskoloji danismanlik ve rehberlik, beslenme ve diyetisyenlik ve dis hekimligi arasinda karasiz kaldim. Turkcem cok iyi olmadigi icin fazla zor bir bolum secmek istemiyorum.. alsinda en cok ilgimi ceken bolum diyetisyenlik ama is bulma imkani zor diye duydum. Sizin bana onereceginiz bolumler var mi? Veya bolumlerle ilgili nasil daha fazla bilgi edinebilirim?

Merhaba, ben de Almanya'da yaşıyorum, forum'a yeni üyeyim, bir faydası olup olmayacağından da emin değilim. Lâkin o üstte saydığın mesleklerde Psikolojik Danışmanlığı veyahut Dişhekimliği bence ilk sırada, yani iş bulabileceğin yerler vardır illâki, fakat maaş konusunda düşünüdürücü. Ama daha gençsin, Türkiye'ye gittiğinde, okula devâm etmeni tavsiye ederim. Kendini geliştir, ve biraz daha farklı bölüm seç derim. Geleceğin de gelirin de güzel olsun :)

ben yarinizde olsam
yabancı dilimde varken kesin dönüş yapmazdım
gezerdim
gezmeyi düşünürseniz diş hekimliği
ama ben büyükşehirdeyim
her mahallede muhakak birkaç tane dişçi var

X