• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyede ögretmenlik yapabilirmiyim???

SenEsittirBen

Limon cicekleri
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
481
5
96
- Yurtdışı
Merhaba sevgili arkadaslar,
ben Almanya´da ögretmenlik okuyorum. Suan son siniftayim. Hayalimde hep türkiye´de yasamak vardi.
Okul bittikten sonra türkiyede ögretmenlik yapabilirmiyimki acaba? Bunun icin ne gerekiyor?
Belki bileniniz vardir diye soruyorum, yardimci olursaniz cok sevirinim :72:

Ben de ayni senin durumundayim..Almanya´da ögretmenligi bitirdim ve Mayis´ta Türkiye´ye yerleiyorum orda ögretmenlik yapmak icin..Burdaki belgelerini (Abiturzeugnis ve diplomani) ve ayrica baska belgeleri Türkiye´de YÖK´e yollaman lazim, ordan sana denklik belgesi veriliyor o belgeyle okullara müracaat edebilirsin..Alman vatandasiysan (ben öyleyim) memur olma sansin yok, sözlesmeli olarak yada özel okullarda kolejlerde calisabilirsin..
Burdan ayrintilara bakabilirsin Yükseköğretim Kurulu - Ön Lisans ve Lisans Denklik Başvurularında İstenilen Belgeler
Umarim yardimci olabilmisimdir..

Yani alman vatandasi olan devlette calisamiyor öylemi? Peki ya emekli olabiliyormuyuz ilerde Türkiyede?

Verdigin cevap icin cok tesekkür ederim. Sen ne ögretmenliigi okudun?

Ben Matematik,Türkce ve Almanca Ögretmenligi okudum (Sek I).Konsolosluga gidip sormustum emeklilik isini,bana dedikleri:Nasil Almanya'da Türk vatandaslari calisip emekli oluyorsa,alman vatandaslari da orda olabiliyor.Ama hani para yatirip emekli olma ihtimalimiz yok ne yazikki.Ben Essen'deki konsoloslukta sordum,ama en iyi bilgiyi gidince ögrenicem galiba,seni bilgilendiririm ;)

kızlar ablam da öğretmen.. ama türkiyede. peki ablam orda öğretmenlik yapabiliyor mu?
almanya da öğretmenlik yapmak istiyor.

Valla elbet onunda bir yolu vardir, ama acikcasi ablan iyi düsünsün derim. Türkiye gibisi yok valla, muhtesem bir ülkeye sahibiz. Almanya öyle düsünüldügü gibi güzel bir ülke degil, ve ayrica insanlarida biraz zordur.

kızlar ablam da öğretmen.. ama türkiyede. peki ablam orda öğretmenlik yapabiliyor mu?
almanya da öğretmenlik yapmak istiyor.
Yapabilir ama cok ugrasmasi lazim. burda Türkiye´nin diplomasini hemen kabul etmiyorlar, ayriyetten bisürü derse girmen gerekio, yani anlican ögretmenligi burda yeniden okumus gibi olacak..Tabi onun öncesinde Almanca ögrenmesi lazim..Cok ugrasmasi gerekecek..Ben de diger arkadasa katiliyorum, orayi birakip buraya gelmezdim..

Back