Türkiye Yasta ....

Güneşli bir günde
Masmavi göreceğiz Karadeniz'i
Balkaya'dan Kapuz'a kadar,
Karış karış biliriz bu şehri;
EKİ'nin çiçekli bahçeleri,
Rıhtıma kömür taşıyan vagonlarıyla;
Paydos saatlerinde yollara dökülen,
Soluk benizli insanlarıyla.

Siyah akar Zonguldağın deresi
Yüz karası değil, kömür karası
Böyle kazanılır ekmek parası

Orhan Veli Kanık

Hepsi ekmek parası peşindeydi ama 15 yaşındakinin orada işi neydi..
işletme resmi internet sayfasını kapatmış..şuçuna birde kaçak işçi çalıştırmak eklendi haliyle..
yazıklar olsun..

Bu sefer ateş dütüğü yeri yakmadı herkesin içi yandı allahım sen ölen kardeşlerimize rahmet eyle ailelerine sabır ver yarabbim çok zor çok acı bi durum ne kalmıştıki babalar gününe boynu bükük kaç çocuk kaldı off off çok acı çok

Ntv: -Madene tekrar girecek misiniz?
Kurtarılan Bayram abi:
-Girmeliyim…
Bankaya kredi borcum var.

Sessizlik.

çok üzgünüm söyleyecek hiç birşey yok.. Allah sabır versin ailelerine..

Bankaya kredi borcu olmasa dahi herkesin bir evi var çalışmak zorunda herkes. Ve herkesin bir işi var yapabildiği. O adam da onu meslek edinmiş. Kredi borcu bence olayı trajik yapmıyor. Sadece onların en asgari hakkı ki güvenli bir ortamda çalışmak. Bunu sağlayamayanlar hesap versin.

desene analar da yetim kaldı ..........................

primlerinin yatırılmasıda muamma... genç bile değil.. bir çocuğun maden yerinde ne işi var başbakan oğlunu gezdirmek için bile oraya sokmaz

Primleri yatırılmıyorsa eğer bu cinayetten öte, iş kazası olsa ki beteri oldu bunun hesabını nasıl ve kim verecek?
Aileler de suçlu çocuğunun çalışma şartlarından reşit olana kadar aile de meshuldür.

olayı kredi borcunun olması olarak algıladıysan yanlış algılamışsın arkadaşım çaresizlik ve gözü karalıktan dem vurmak istedim ben.. bile bile gene ölüme gitmekten..

4857 Sayılı İş Kanunu 72. madde: Maden ocakları ile kablo döşemesi, kanalizasyon ve tünel inşaatı gibi yer altında veya su altında çalışılacak işlerde 18 yaşını doldurmamış erkek ve her yaştaki kadınların çalıştırılması yasaktır.

'Soracak mısın şimdi"15 yaşındaki çocuğun madende ne işi vardı?Cebinde ne vardı?" diye.Kimi yuhalatacaksın?'

İşveren çalıştırır çalışmak isteyen de olur...Bu ülkenin işgüvenliği,buna asla izin vermemeli..
denetim de belirlenmeli,cezalar verilmeli...

olayı kredi borcunun olması olarak algıladıysan yanlış algılamışsın arkadaşım çaresizlik ve gözü karalıktan dem vurmak istedim ben.. bile bile gene ölüme gitmekten..

Hayır sadece kredi borcu olarak algılamadım. Genel kavram özelleştirilmiş “kredi borcu “ derken.
En nihayetinde evde bekleyen çoluk çocuk da çaresizliktir. Ama herkesin de bir işi vardır. Ve işleri insanlar kendileri seçer.. bazen çaresizlik insana yapmak istemediği işler yaptırabilir ama bunun adı ne bilemiyorum; belki kader.

Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından Başbakanlık 3 gün milli yas ilan etti. 19 Mayıs törenleri de iptal edildi.

Soma'da, olay yerinde olan Enerji Bakanı Taner Yıldız, bu konudaki sorulara karşılık, "Başbakan'ın gelişinin beklendiğini" söylemekle yetindi.

TÜRKİYE EN SON DENKTAŞ'IN ÖLÜMÜNDE YAS İLAN ETMİŞTİ
Türkiye daha önce, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ölümünde ulusal yas ilan etmişti.

Ocak 2012'de, Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada "14 Ocak 2012'den, Rauf Denktaş'ın naaşının toprağa verileceği tarihe kadar ulusal yas ilan edildiği" açıklamıştı.

Ulusal yas kapsamında, tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bayraklar yarıya indirilmişti.

BAŞBAKANLIK 3 GÜN MİLLİ YAS İLAN ETTİ
Soma'daki facia nedeniyle Başbakanlık 13 Mayıs'tan başlamak üzere 3 günlük milli yas ilan etti.

Tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bayraklar yarıya inecek.

Ancak milli yas ilan edilmeden önce ilk adım, İsrail'den geldi.

İsrail, bu akşam Ankara'da gerçekleştirilecek olan Milli Gün resepsiyonunu, Soma'da yaşanan maden kazası nedeniyle iptal ettiğini resmen açıkladı.

İSRAİL: "ÜZÜNTÜYLE BAŞIMIZI ÖNE EĞDİK..."
İsrail'in Türkiye temsilciliklerinin facebook sayfasından yapılan açıklamada, "Soma'da yaşanan ölümler nedeniyle üzüntüyle başımızı öne eğdik" ifadesiyle birlikte, resepsiyonun da iptal edildiği açıklandı.

BAŞBAKAN ARNAVUTLUK GEZİSİNİ, KILIÇDAROĞLU MYK'YI İPTAL ETTİ
Soma kazasının ilk bilançosunun ortaya çıktığı dün akşam saatlerinde Ankara'da pek çok program iptali de art arda geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün çıkmayı planladığı Arnavutluk gezisini, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da daha önceden açıklanmış olan CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısını iptal etti.

TÜRKİYE'DE TÜM CAMİLERDE SELA OKUTULACAK
Avrasya İslam Şurası Sekreteryası'nın organizasyonuyla düzenlenen "Avrupa Müslümanları Buluşması" için Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez programını iptal ederek Soma'ya gitmek üzere yola çıktı

Soma'da maden ocağındaki yangında hayatını kaybedenler için Türkiye'nin tüm camilerinde sela okutulacak. Cuma namazından sonra vefat edenler için dua edilecek, cuma hutbesi de bu konuda olacak.

TOPLANTILAR VE AÇILIŞLAR DA BİRER BİRER İPTAL
Öte yandan yaşanan facia nedeniyle kurumlardan da arka arkaya açılış iptal bilgileri geliyor. İşte şimdiye kadar gelen iptaller:

* Galatasaray Spor Kulübü ile Denizbank arasında dün yapılan finansal yapılandırma töreni sonrası dün gece yapılması planlanan müzik yayını, Soma’da yaşanan facia nedeniyle iptal edildi.
* Koru İstanbul Kuruçeşme açılış daveti iptal edildi.
* Kayseri'de yapılacak olan Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları açılış etkinliklerimiz ve konserleri iptal edildi.
* Türk kuyumculuk sektörünün BDDK'nın kredi kartı mevzuatına tepkisini ortaya koymak için Kuyumcukent'te düzenleyeceği basın toplantısı iptal edildi.
* 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde Akasya Acıbadem'de düzenlenecek olan Weapons of Sounds konseri iptal.
* Bir çok üniversitedeki bahar şenlikleri iptal edildi.
* Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) bugün düzenleyeceği 'Mağaza yöneticileri ve çalışanları bilgi şenliği konferansı' iptal edildi.

KONSERLER DE İPTAL
* Sıla'nın Eskişehir Osmangazi Üniversitesi konseri iptal edildi.
* Gülben Ergen, Cuma akşamı Antalya ve Cumartesi akşam Kıbrıs' ta olan konserini iptal etti.
* Kerem Görsev'in bugün İzmir'deki konseri iptal edildi.
* demet akalın Cuma günü gerçekleşecek olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi konserini iptal etti.

evet gerçek eşimle konuşan çocuk ağlamaktan anlatamamış hiç arkadaşım kalmadı abi(((bu ne demektir yaaaa
tvler gerçekleri yansıtmıyor kesinlikle

Savaştamıyız , deprem mi oldu , bu nasıl göz göre göre çağırılmış bir felakettir ?

Allah düşene yardım etsin düşüreni de ıslah etsin kahretsin ne diyelim ki?

Son düzenleme:
İşveren çalıştırır çalışmak isteyen de olur...Bu ülkenin işgüvenliği,buna asla izin vermemeli..
denetim de belirlenmeli,cezalar verilmeli...

Ben fabrika ortamında çalışıyorum, ağır sanayi olsun olmasın o kadar sıkı yapılıyor ki bazı şeyler..işe alımlar, muayeneler..
Eskisi gibi rahat değil.
Evde temizlikçilerin bile ssk kapsamına girdiği bir dönemde kömür işletmesi gibi ciddi bir kuruluşun bu riski alması için resmen çıldırmış olması lazım.
Nedense 15 yaşında çocuğun çalışıyor olması mantıksız geldi bana. Eğer doğruysa çalışma bakanlığı da bir zahmet istifaya.

"Kaza üzerinden siyaset yapmayın."
Tamam, sahiden bugün yapmayalım. Benim de içimden gelmiyor mesela ama öfkeli olmadığım için değil, üzüntüm öfkemi geçtiği için laf söyleyecek dermanım yok bugün.
Fakat yarın yapacağım.
"Akp'ye bağlamayın." diyen arkadaşlar var, kime bağlayayım? Akp allaha bağlarken iyi ya? "Şehit" kelimesini düşürmüyorlar ağızlarından, ilahi bir güce bağlıyorlar alttan alttan mesajlarla .. Akp'ye bağlamak allaha bağlamaktan daha mantıklı değil mi bu faciayı?
Bu madenler kimin denetiminde arkadaşım?
Devletin işi değil mi vatandaşını korumak?
Al meclis tutanakları ortada, muhalefet soru önergesi vermiş kazadan daha bir kaç hafta önce kaza yaşanan maden hakkında, dakikasında reddetmiş Akp vekilleri. Kim yani bu işin sorumlusu?
"Kader, kısmet, şehit, allah."
Dünyanın en büyük kömür rezervi Almanya'da. Allah niye orada hiç işçi öldürmemiş de sürekli bizimkiler ölüyor müdür? Amerika'da neden hiç yok da bizler yüzer yüzer ölüyoruz? Akp'yi koruyacağım diye allaha bok atıyorsunuz farkında değilsiniz, bize garezi var gibi duruyor direkt sizin kafadan bakınca.
15 yaşında çocuk ölmüş madende, 15 yaşında bak.
Bakan rakam vermekten vazgeçti zira yüzlerce sigortasız - kayıt dışı işçi çıktı ölüler arasında, şimdi senaryo hazırlıyorlar ki kendisi de dile getirdi "madenciler dışında ölüler de var" diye. Aslında onlar da madenci işte, saati 5 liraya çalışan.
Bu şirkete maden ihalesini veren kim; devlet.
İşletme iznini veren kim; devlet.
"Çalışma şartları uygun." raporu veren kim; devlet.
Kayıt dışı işçilere göz yuman kim; devlet.
Çocuk işçilere göz yuman kim; devlet.
Devleti kim yönetiyor; Akp.
Kime bağlayayım?
Yahu sen söyle, siyaset yapma diyen söylesin, ne yapayım? Yüzlerce insan bir gecede ölür mü lan? Yüzlerce insan ihmalkarlık sonucu ölür mü hoca? Lan benim hayatımda daha tanıdığım 30 kişi ölmemiştir. Üzüldüğün ölümleri saysana bir aklından, ben saydım, 6 ölüme üzülmüşüm, beni üzen 6 ölüm yaşamışım bu yaşıma kadar. En az 500 kişi öldü, 500 insan, rakam olarak değil de söylediğim şeyi düşünerek bak bu 500'e.
Siyaset yapacağım yani.
Ölümler üzerinden değil, ölüler üzerinden değil; o ölümlere neden olan kişiler üzerinden, olaylar üzerinden siyaset yapacağım. Devlete hesap soracağım gücüm yettiğince, insanları hesap sormaya davet edeceğim, kendi babaları - kendi eşleri - kendi kardeşleri o madende ölmüşler gibi hesap sorsunlar isteyeceğim.
Tamam, bugün değil.
Dermanım yok üzüntüden.

John Milton

Bir oraya yazıyorum bir buraya yazıyorumm
Dinmiyor ki acım ,
Sedyeler çıkartılıyor içerden Bir umut dyorum nefesi hala karanlığa yenilmemiştir belki diyorum .
Hepsinin yüzü kapalı .Hayatları zaten karanlıktı , Ne güneşin nede ayın ışığı vardı onun için.
Alnından akan ter bile karaydı.
Şimdi karanlığa uğurlandı .

Hadsizlikte son nokta.
İyi alıştılar partilerinin suçlarını başkasına yüklemeye..

Soma faciasının ardından maden ocağında zamana karşı can pazarlığı yapılırken yandaşların yaptığı yorumlar büyük tepki çekti.
AKP milletvekili Burhan Kuzu, facia ile ilgili yorum yapanları “AKP’ye saldırmak’la itham etti ve “Bazı kazmalar Soma’daki elim kazan’dan sanki memnunlar;her ölüm olayını istismar eden bu kazmalar güya buradan hükümete vurma yolu buldular.” diye yazdı.
BUNU DA GEZİ’YE BAĞLADILAR
Yandaş gazetecilerden Fatih Tezcan da attığı tweette Gezi Parkı direnişine gönderme yaptı ve “zamanlama”ya dikkat çekti. Gazeteci Fatih Tezcan “Gezi yıldönümden 2 hafta önce yaşanan Soma Faciası’na ne sebep oldu, çok merak ediyoruz. Bulunmalı!” dedi.

Yuh artık cidden yuhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…