Türkiye Yasta ....

205 olmuş. Ben daha cok saydım. Kac kişi öldü net olarak bilebilecek miyiz ? Sanmıyorum

Söylemeyecekler...
Ancak oradaki insanlardan öğrenebiliriz birinci ağızdan
maden işçilerinden,kurtarma ekibinde olanlardan...

500 civarında ölü vardır muhtemelen..205 degil içeride kalanlar çıkarılamayanlar var daha..

Kötü çok kötü..

Okuyup okuyup üzülüyorum..

Ne acı..

Tarifsiz.

Taner Yıldız konuşmalarına göre net olarak söyleyemese de içerde kaçak ve çocuk işçilerde var

Başımız sağolsun çok çok acı bir durum. Şimdi siyasilerin hepsi müfettiş gönderiyorlar soma ya. Olanlar olduktan sonra hiçbir anlamı yok tabii.
Olay yerinde bulunan yakınlarımdan duyduğuma göre, dün geceden belliydi 300 civarı vatandaşımızın hayatını kaybettiği. Kapalı hastaneler açılmış morg ihtiyacından dolayı, hemşireler doktorlar gönüllü olarak hastanelere koşmuş, bazı arkadaşlarımın babaları abileri Malesef hayatını kaybetti...

Bugün soma yasta, okullar kapalı, 19 Mayıs etkinlikleri iptal, insanlar ağlıyor.

Yaslarına ortak olabilmek ne mümkün

.....

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Şuana kadar hangi gerçekler söylenmiş ki bunu söylesinler

Son düzenleme:
nasıl bir acıdır bu yaaa o ailelerin yerinde olmak istemezdim baban kapıdan sag saglım cıkıyor sonra bir haber vefat etti ben sadece haberi izlerken düşünürken bu kadar üzülürken onların durumu sımdı nasıldır Allah sabır versin onlara en son 205 insan vefat etti deniliyordu saatler ilerledikce sayıları artacaktır okadar üzücü bir haberki söylenecek sözler yetmez o ailelerin acısına gercekten cok üzüldüm

Manisa’nın Soma ilçesinde kömür ocağında meydana gelen faciayla ilgili olarak, arama kurtarma çalışmalarına da katılan maden işçisi Sami Kılıç, "İçeride yangın hala devam ediyor. Girilmeyen panolar var. O panolarda 350-400 kişi tahmin ediliyor, daha çıkmamış" diye konuştu.

Soma’daki maden faciası sonrası kurtarma çalışmalarına katılan maden işçisi Sami Kılıç, arama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

9 yıldır madende çalıştığını belirten Kılıç, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi. Bu tür kazalara karşı eğitim aldıklarını ifade eden Sami Kılıç, "Maske olsa da kurtulması zor. Pano patlayınca elektrik olmuyor, elektrik olmayınca vantilatörler çalışmadığı takdirde hava akımı kesiliyor. Hava akımı kesilince, yaşam ihtimali kesiliyor. Maskeyle 45 dakikada temiz havaya çıkma eğitimi verdiler bize. 1 buçuk kilometreyi 45 dakikada çıkamazsın" dedi.

Kılıç, ölü sayısının artabileceğini kaydederken, "Oradaki şef ve amirlerle konuştum. Şu an 350-400 kişi tahmin ediyorlar. Patlama panosuna daha giriş yapılmadı. Oranın hava akımına ulaşıp, oradaki yangını söndürüp o şekilde girme tahmini var" diye konuştu.

Kılıç, kurtarma çalışmalarına katıldığı madenden 80 cenaze çıkardığını ifade ederken, "Cesetler ayrı ayrıydı, 4-5 kişi bir yerde, 10 kişi bir yerde. Girilmeyen patlama olan yerde toplu olabilir" diye endişesini dile getirdi.

Hürriyetten alıntıdır.

bu ölümlerde böyle cezasız kalacak. buraya yazıyorum. üstü kapatılacak. her zamanki gibi.

Şu anda bı anons yapılıyor ama duyamıyorum tam..
Ben bazen bazı şeylerin çok üstüne gidersen mutlaka kötü bır durumu getireceğine inanırım.
Haftalardır çalkalanıyor 19 mayıs taıtıl mı oyle mı boyle mı soyle mı.Şu vakıtten sonra tatıl olsa nolur.Kutlama olsa nolur.Aglamadan duramıyorum ymin ediyorm

Böyle bir ortamda çalışmak gerçekten dile kolay. Ben görmüştüm böyle bir maden ocağı.
Hatta girişinde şöyle bir şey yazar: yüz karası değil kömür karası; böyle kazanılır ekmek parası…
Gerçekten tarifsiz.

Çok korkunç
Çok üzücü
Çok büyük haksızlık
Dayanılır gibi değil..
Neden bu kadar basit ülkem de yok olmak..
Lütfen çocuk işçiler olmasın,çalışmasın orada, nasıl dayanır onlar havasızlığa,yerin dibine çok korkarlar..

3 gün milli yas ilan edilmiş..................

yas mı ilan edilmiş haha zaten tatil yapacak yer arıyorlar dı bölelikle
meclis 19 mayıs tatilini erkene çekmiş olur işte ne güzel

allahım sen sabır ver yarabbim yaaaa

750 kişi mi ? Aman Allah ım gerçek mi bu sayı .
Sen ailelerine bağışla Allah ım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…