aman Allahımmmm
![KK53 :53: :53:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk53.gif)
Bu çok kötü yaa o insanların aileleri napıcakkk bunu düşünmemişler mi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yok artık ya bu kadarına da pess ...
Yazıklar olsunn.....İnsanlar zaten acılarıyla uğraşıyolar birde utanmadan para mı teklif ediliyor susmaları için , söyliyecek söz bulamıyorum doğrusu
Bir Madenciden :
Bize yemek vermiyorlardı. Evimizden ekmek arası bir şeyler getiriyor onları yiyorduk. Yemek için mola saati yoktu. İşlerin azaldığı bir ara ayaküstü ekmeklerimizi yiyorduk. Ayrıca diğer bir sorunumuzda yiyeceklerimizi farelerden koruyabilmekti. Bize yiyeceklerimizi korumamız için bir poşet veriyorlardı. Bunları çalıştığımız yere yakın bir yerde tavana asıyorduk. Yemek yemeye geçince farelerin poşetleri tırtıkladıklarını, kimi zaman ekmeklerin ucundan yediklerini görüyorduk. Ben çoğu kez aç kaldım. Ama birçok işçi arkadaş buna alışmıştı. Farenin dişlediği yerleri kopartıp ekmeklerini yiyorlardı.
Arada mideniz bulanır, başınız ağrır, kendinizi kötü hisseder yeryüzüne çıkmak isterseniz, asla izin vermezler. Otur bir köşeye bekle derler. Suyumuz bitince de çıkamıyorduk. Sularımızı kendimiz yanımızda getiriyorduk. Sırt çantamız çok ağırdı, daha da ağır olmasın diye yanımıza mümkün olduğunca az yiyecek ve içecek alıyorduk. Madenin dışında bir kantin vardı. Çayı bile para ile alıyorduk.
Bu nedenle ben ambulansta sedye kirlenmesin diye çizmesini çıkarmak isteyen işçiyi iyi anlıyorum. Çalıştığımız, soyunduğumuz, yıkandığımız hiçbir yer temiz değildi ki Temiz yere hasret olduğumuz için temiz gördüğümüz hiçbir yeri kirletmeye kıyamıyorduk.
Bir Madenciden :
Bize yemek vermiyorlardı. Evimizden ekmek arası bir şeyler getiriyor onları yiyorduk. Yemek için mola saati yoktu. İşlerin azaldığı bir ara ayaküstü ekmeklerimizi yiyorduk. Ayrıca diğer bir sorunumuzda yiyeceklerimizi farelerden koruyabilmekti. Bize yiyeceklerimizi korumamız için bir poşet veriyorlardı. Bunları çalıştığımız yere yakın bir yerde tavana asıyorduk. Yemek yemeye geçince farelerin poşetleri tırtıkladıklarını, kimi zaman ekmeklerin ucundan yediklerini görüyorduk. Ben çoğu kez aç kaldım. Ama birçok işçi arkadaş buna alışmıştı. Farenin dişlediği yerleri kopartıp ekmeklerini yiyorlardı.
Arada mideniz bulanır, başınız ağrır, kendinizi kötü hisseder yeryüzüne çıkmak isterseniz, asla izin vermezler. Otur bir köşeye bekle derler. Suyumuz bitince de çıkamıyorduk. Sularımızı kendimiz yanımızda getiriyorduk. Sırt çantamız çok ağırdı, daha da ağır olmasın diye yanımıza mümkün olduğunca az yiyecek ve içecek alıyorduk. Madenin dışında bir kantin vardı. Çayı bile para ile alıyorduk.
Bu nedenle ben ambulansta sedye kirlenmesin diye çizmesini çıkarmak isteyen işçiyi iyi anlıyorum. Çalıştığımız, soyunduğumuz, yıkandığımız hiçbir yer temiz değildi ki� Temiz yere hasret olduğumuz için temiz gördüğümüz hiçbir yeri kirletmeye kıyamıyorduk.
Tam da ben paylaşacaktım...Ne olursa olsun,yanlışıyla doğrusuyla Ecevit tam bir halk adamıydı Allah rahmet etsin...Eki Görüntüle 1118960
Bir maden kazası olmuştu, evindeydi, haberi duyar duymaz sefertasına yemeğini koydu ve makam aracına binerek, kazanın olduğu madene doğru yola çıktı, yolu uzun, yol şartları zordu...Umursamadı ve kazadan saatler sonra kaza olan madene ulaştı.
Derhal talimat verdi ve kendisi için madenci kıyafeti istedi...
- Aman efendim... dediler.
Umursamadı, kıyafeti yeniden istedi, gelen kıyafeti giydi ve kurtarma çalışmalarına destek vermek için madene doğru yürüyerek, gönüllü madencilerin arasında gözden kayboldu !
Bu kişi kimdi biliyor musunuz? !!!
Kendisi , Bülent Ecevit'ti... Türkiye Cumhuriyeti başbakanıydı... 4 gün o madende sıradan bir işçi gibi gönüllü olarak çalıştı.Madende kaldığı dört günü mazeret izni olarak, kaleme aldığı bir dilekçeyle... o ay ki maaşından düşürttü...
Eki Görüntüle 1118960
Bir maden kazası olmuştu, evindeydi, haberi duyar duymaz sefertasına yemeğini koydu ve makam aracına binerek, kazanın olduğu madene doğru yola çıktı, yolu uzun, yol şartları zordu...Umursamadı ve kazadan saatler sonra kaza olan madene ulaştı.
Umursamadı, kıyafeti yeniden istedi, gelen kıyafeti giydi ve kurtarma çalışmalarına destek vermek için madene doğru yürüyerek, gönüllü madencilerin arasında gözden kayboldu !
Kendisi , Bülent Ecevit'ti... Türkiye Cumhuriyeti başbakanıydı... 4 gün o madende sıradan bir işçi gibi gönüllü olarak çalıştı.Madende kaldığı dört günü mazeret izni olarak, kaleme aldığı bir dilekçeyle... o ay ki maaşından düşürttü...
C.Ronaldo- 3 milyon dolar artı 4 ailenin tüm gelirini 5 yıl
boyunca karşılayacak !
Lionel Messi- Somada ki babasız kalan çocuklara tüm
servetini yatırıyor !
İngiltere kraliçesi Elizabeth- 283 şehit ailelerinin hepsine
yardımda bulunuyor !
Volkan demirel- 157 ailenin bütün borçlarını ödedi !
Fernando muslera- Bu sezon alacağı geliri somalılar için
harcayacak !
Justin bieber- Soma için gözyaşı döküp elinden geleni
yapıyor yarın somaya geliyor!
Rihanna- Bütün konserlerini çekimlerini iptal ediyor soma
için yardımda bulunuyor !
GALATASARAY camiası- 15 milyon dolar parayı
somalılara şehit ailelerine yatırdı !
FENERBAHÇE camiası- Kazanılan şampiyonluk parası
gelirini soma için yatırdı !
BEŞİKTAŞ camiası- Karabüksporla yapacağı maç bilet
parasını ve oyuncuların maçta alacakları maaşı soma
verecek !
Mersin İdman Yurdu- Feda yaparak takımın gelirini soma
ya harcadı !
KKTC başbakanı yarın soma'ya geliyor herşey için !
GALATASARAY ile ATLETİCO MADRİD birlikte maç
yapacak maçta çıkan gelir somadaki şehit aileleri için
kullanılacak !
justen gerçekten gelirmi bilemem. bana bu kısmı doğru gelmedi nedense..
i,şleri güçleri yok. atsınlar dursunlar. terbiyesiz bunlar ya.bence cogu dogru degil okycim... yazan baya atmis sanki.
ölü sayisi 283 diyor, o sayiyi geceli 2-3 gün oldu.
Gelen oldu mu hic somaya ?
Resim olmasa masal sanicam,
böyle bi hikaye bugünün türkiyesinde anca masal olur cünkü...
Eki Görüntüle 1118960
Eki Görüntüle 1118960