• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye Sandık Başında; Oy Verme İşlemi Başladı

11377369_526272400846868_1595202156252103921_n.jpg

% 41 alan akp üzülüyor ama diğer azınlıkta ki partiler seviniyor. kanıma dokunuyor nasıl sevinebilirsiniz? katilleri meclise soktuk, apo ya teşekkür ettirdik diye mi? vicdanım merhametim ve vatan sevgim parti sevgimin önündedir herdaim. kusura bakmasın kimse sevinemiyorum.

Seçimde diğer partiler ne kadar oy aldı?
2015 Genel seçimlerinde AK Parti, CHP, MHP, HDP dışındaki partiler ne kadar oy aldı?

fft16_mf5721824.Jpeg

hap nedir ya ilk duyuyorum:KK53:

Ben en başından beri ciddi bir oy düşüşü bekliyordum. Hem CHP içindeki ulusal tayfayı tasfiye ettiği hem HDP'nin barajı geçmek için AKP karşıtı sosyal-demokrat kimliğe büründüğü dönemde tabanı ağırlıklı bu iki gruptan oluşan CHP'nin kemik oyunu Vatan-Anadolu-HDP üçlüsünden korumasını bayağı başarılı buldum o yüzden. Oy artışı beklemedim çünkü Chp'nin oy çekebileceği geniş bir kitle göremiyordum. Gözlemlediğim kadarıyla hep çiftçiye mazot, emekli ikramiyesi ya da şu lojistik kent gibi ekonomik vaatlerin AKP tabanının da ilgisini çekeceğini düşündü herkes ama AKP tabanı ekonomik istikrar, ulaşım projeleri gibi sebeplerden AKP'ye oy vermiyor bana göre. Sadece Erdoğan'a karşı büyük bir bağlılık hissediyor ve söylediklerini acayip içselleştiriyorlar. Doğal olarak CHP'ye karşı inanılmaz kutuplaşmış durumdalar. Kutuplaştıkları CHP ise Kılıçdaroğlu CHPsi değil, 20li yıllarda AKP'nin yaptığı kadar demiryolu yapamayan CHP, 2.Dünya savaşı sırasında gıda kuyrukları oluşturan CHP vs. yegane hedefi ülkeyi ateist yapmak olan bir CHP. Bu gerçekten nasıl aşılabilir bilmiyorum,insanlar gerçekte hiç tanıklık etmedikleri bir CHP'den korkuyorlar.

Cok dogru bir noktaya parmak basmissiniz haklisiniz. Yani cumhuriyetin kurulusu donemindeki chp hakkindaki hurafelerle kandiriliyor akp secmeni...

Akp.ve mhp ortakk.. evet hdp meclise girdi ben girsinler diyordum zaten..... sorun burda chp niye seviniyor.. 2011 den beri bir gram artmamış oyu.. göbek atıyor ayol.. kılıçdaroğlu 35 lere yükselticem barajı demiş sonra çıtayı 30 lara çekmişti bide istifa ederim demişti bekliyoruz milletçe kılıçdaroğlu.. 25 leri zor gördünde.. sanki o lafları o dememişş göbek atıyor bide hemencecik kurdu ortaklığı hdp destekli. mhp ile ortak pöhhh..:KK49::KK49::KK49:bunun bir lakabı var ama yazsammı ,yazmasammı acebaa.. :KK53::KK53:

sandıklara sahip çıkmanın, müşahit, gönüllü gözlemci olmanın, erkenden kutlama yapmamanın ne kadar önemli olduğu çıktı ortaya bu seçimde

Akp.ve mhp ortakk.. evet hdp meclise girdi ben girsinler diyordum zaten..... sorun burda chp niye seviniyor.. 2011 den beri bir gram artmamış oyu.. göbek atıyor ayol.. kılıçdaroğlu 35 lere yükselticem barajı demiş sonra çıtayı 30 lara çekmişti bide istifa ederim demişti bekliyoruz milletçe kılıçdaroğlu.. 25 leri zor gördünde.. sanki o lafları o dememişş göbek atıyor bide hemencecik kurdu ortaklığı hdp destekli. mhp ile ortak pöhhh..:KK49::KK49::KK49:bunun bir lakabı var ama yazsammı ,yazmasammı acebaa.. :KK53::KK53:
MHP de akparti ile koalisyon yapmayacagiz dedi. Erken secim olacagini dusunuyorum.

evet bende sabah dinledim yapmicaz dedi ama daha 40 gün süre var değişebilir bazı sözler bakalım göreceğiz .. ama erken seçim görünüyor..
erken secim olursa, gonul gezdiren oylarin Ak partiye geri gelecegini tahmin ediyorum. Cunku su anda isyerimde bile herkes isi gucu birakip, ne olacak sonumuz diye tartismaya basladilar :KK45: yani aslinda guzel birsey, oldu, herkes bir "deneme" yapti. ne oluru gordu. ama olan su ki, bir araya gelerek hukumet kurabilecek partiler yok ulkemizde. hepsi ayri bir uc.

% 41 alan akp üzülüyor ama diğer azınlıkta ki partiler seviniyor. kanıma dokunuyor nasıl sevinebilirsiniz? katilleri meclise soktuk, apo ya teşekkür ettirdik diye mi? vicdanım merhametim ve vatan sevgim parti sevgimin önündedir herdaim. kusura bakmasın kimse sevinemiyorum.
Akp tek başına hükümet kuramayacağı için üzülüyor, hdp meclise girdi diye değil.Diğerlerinin sevinci de aynı sebepten.Tek başına hükümet kurabilecek bir parti yok akp dışında.Ya oylar akpye gidecekti ya da hdp ye . Beklediğim bir sonuçtu bu.Olabilecek tek seçeneği seçti halk.Bundan daha farklı bir tablo olamazdı.

erken secim olursa, gonul gezdiren oylarin Ak partiye geri gelecegini tahmin ediyorum. Cunku su anda isyerimde bile herkes isi gucu birakip, ne olacak sonumuz diye tartismaya basladilar :KK45: yani aslinda guzel birsey, oldu, herkes bir "deneme" yapti. ne oluru gordu. ama olan su ki, bir araya gelerek hukumet kurabilecek partiler yok ulkemizde. hepsi ayri bir uc.
aynenn tutuştular buradaki koyu chpli arkadaşlarımda şaşkınlar hdp ile ortaklık ne demek diyorlarr erken seçim kapıdaa..

Ciddi bir oy kaybı da yaşayabilir.Umarım :KK66:

Akp tek başına hükümet kuramayacağı için üzülüyor, hdp meclise girdi diye değil.Diğerlerinin sevinci de aynı sebepten.Tek başına hükümet kurabilecek bir parti yok akp dışında.Ya oylar akpye gidecekti ya da hdp ye . Beklediğim bir sonuçtu bu.Olabilecek tek seçeneği seçti halk.Bundan daha farklı bir tablo olamazdı.
ben ve etrafımda ki insanlar akp oy kaybetti diye değil tek başına hükümet kuramayacak diye de değil sadece terörist parti meclise girdi diye kaygılanıyor ve üzülüyor bunun dışında kalanlar ise siyasilerin düşüncesidir. ben milletim ve seçmenim kanıma dokunuyor bu olanlar.

Ciddi bir oy kaybı da yaşayabilir.Umarım :KK66:

Bence de cunku hdpnin secmeni bu oranda oy verdikce akp tek basina iktidar olamayacak erken secim anlamsiz cunku hem hdpnin oy potansiyeli degismeyecek hem de bahcelinin akp ile koalisyona daha dogrusu tum partilere durusundan dolayi gosterdigi erdemden dolayi oyunu artiracagini dusunuyorum. Degisen birsey olmayacak millet icin en dogrusu koalisyon...

Partilerin hepsi uc noktada. Bir koalisyon kurulsa bile uzun süreli olacağından kuskuluyum.

ben ve etrafımda ki insanlar akp oy kaybetti diye değil tek başına hükümet kuramayacak diye de değil sadece terörist parti meclise girdi diye kaygılanıyor ve üzülüyor bunun dışında kalanlar ise siyasilerin düşüncesidir. ben milletim ve seçmenim kanıma dokunuyor bu olanlar.

cok ilginc degilmi bu secimin maglubude olsalar zafer cikliklari atmalari..bu secimin kaybedeni akp degil millet olmustur..akp yine birinci yine guclu ona birsey olmaz ama ulkem adina kaygiliyim kaygiliyiz...insanlarin sirf akp gitsinde ortalik neolursa olsun mantalitesi ne uzucu.

aynenn tutuştular buradaki koyu chpli arkadaşlarımda şaşkınlar hdp ile ortaklık ne demek diyorlarr erken seçim kapıdaa..
ama benim anlamadigim, bu neden sasirtiyor insanalri ki?
Bastan belliydi, HDP baraji gecerse (ki ben gecmesi taraftariydim, memnunum sonuctan) sonrasinda, kimse kimseyle birlikte hukumet filan kuramazdi. Chp yi gectim, MHP ile HDP birlikte olamaz, Mhp nin butun oylari Akpartiye kayar..
o yuzden , mhp nin de bu riski alacagini sanmiyorum, erken secime gidecekler.. bide bu 3 partinin beraber ulke yonetmesi gercekten imkansiz.

Back
X