• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye IQ Sıralamasında Son Sıralarda

OECD’nin her üç yılda bir gerçekleştirdiği Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı PISA ya baktığımızda hep sonlardaydık zaten... Şaşırmadım, ya sınavları şunları bunları da bırakırsak, tüm dünyanın kullandığı neye imza atmışız biz, araba markamız bile doğan şahin toros kartal (pek anlamam ama)..
Biz hala yoğurdun baklavanın lisansını alma derdindeyiz. :9:

IQ'muzun düşük olduğunu düşünmüyorum, bu istatistik bizim düşük kapasiteli bir millet olduğumuzu göstermez, aksine biz birçok milletden daha zekiyiz ama hatalarımız var, çok hazırcıyız, tvye bir göz atın pekçok reklam, dizi vs hep yabancılardan alıntı, reklamı veya diziyi alıyor Türk versiyonunu yapıyoruz, müzik yaparız bilmem kimden esinlenme vardır.

Birşeyleri sıfırdan üretmek için kafa patlatmıyoruz, bizdeki şarkıcılara bakın, kiminin tipinden, kiminin sesinden esinlenip çakma xx diye ortaya çıkan bir sürü insan var, eğitim sistemimiz desen evet maalesef eğitim sisteminde çok eksiklik var, o konuya girersem çıkamam:)))

Okur-yazarlığımız %80-90 olsa ne olacak ki, eğitimcilerimiz var burda, onlar benden çok daha iyi biliyorlar, daha güzel cevaplarlar, ilköğretimde sınıfta bırakma kaldırıldığından okuma yazma öğrenememiş, iki heceyi bir araya getiremeyen çocuklar bile sınıf geçiyor.
Bakınca eğitim var mı var, iş bunla da bitmiyor, okumak yetmez, genel kültür lazım, kendimizi geliştirmek lazım, zeki insanlara hak ettikleri özel eğitim lazım.

Sıkıntımız zekamızda değil, nasıl kullanacağımızı bilmemekte, kullanma konusunda tembellik etmemizde.

Genetik olarak gerizekalı olduğumuzu düşünmüyorum lakin çocuklarımıza ve bebeklerimize ne yedirdiğimiz belli değil....bir beynin hammaddesini veremeyeceksen çocukken gereksiz tedavilerle ıq yu 10 ar10 ar düşüreceksen uzaktan böyle bir tablo çıkmasına şaşırmamak gerek

Kim neye göre yapıyor bu araştırmaları?
Hangi ciddi kuruluş?
Yoksa internet üzerinden yapılan bazı basit testlerle mi ölçülüyor?
Bu durumda da o testleri yapan Türk sayısı diğer katılımcılardan azsa ister istemez ortalamayı aşağı çekecek.
Ben hiç ciddiye almıyorum bu tür şeyleri.

yapılan çocuk sayısıylada mı alakalı acaba, çok çocuk demek az ilgi demek,

hep ilk çocukların daha zeki olduğu söylenir mesela ilgi çok olduğu için olabilir mi

Iq tamamen genetik olmayabilir, yetiştirilme tarzıyla da alakalı sanırım. Daha çok ilgiyle ama daha özgür ve bağımsız büyütülen çocuklar daha zeki oluyor. Ayrıca şunu da söyliyim İstanbul'un en iyi liselerinden birinde okudum isim vermiyim şimdi. Ama hepinizin bildiği bir lise. 20 kişilik sınıfımızda 2 Ermeni 1 Rum 3 tane de Alevi arkadaşım oldu. Diğer sınıflarda da durum çok farklı değildi. Yüzde olarak farklı etnik kökenlerin yüzdesi İstanbul genelinin çok üstündeydi. O zaman da çok düşünmüştüm bunu. Türkler sünniler çok baskı altında yetiştirildi bir döneme kadar bence.

IQ'muzun düşük olduğunu düşünmüyorum, bu istatistik bizim düşük kapasiteli bir millet olduğumuzu göstermez, aksine biz birçok milletden daha zekiyiz ama hatalarımız var, çok hazırcıyız, tvye bir göz atın pekçok reklam, dizi vs hep yabancılardan alıntı, reklamı veya diziyi alıyor Türk versiyonunu yapıyoruz, müzik yaparız bilmem kimden esinlenme vardır.

Birşeyleri sıfırdan üretmek için kafa patlatmıyoruz, bizdeki şarkıcılara bakın, kiminin tipinden, kiminin sesinden esinlenip çakma xx diye ortaya çıkan bir sürü insan var, eğitim sistemimiz desen evet maalesef eğitim sisteminde çok eksiklik var, o konuya girersem çıkamam:)))

Okur-yazarlığımız %80-90 olsa ne olacak ki, eğitimcilerimiz var burda, onlar benden çok daha iyi biliyorlar, daha güzel cevaplarlar, ilköğretimde sınıfta bırakma kaldırıldığından okuma yazma öğrenememiş, iki heceyi bir araya getiremeyen çocuklar bile sınıf geçiyor.
Bakınca eğitim var mı var, iş bunla da bitmiyor, okumak yetmez, genel kültür lazım, kendimizi geliştirmek lazım, zeki insanlara hak ettikleri özel eğitim lazım.

Sıkıntımız zekamızda değil, nasıl kullanacağımızı bilmemekte, kullanma konusunda tembellik etmemizde.

Mesela BBG , o ses Türkiye , survivor , yetenek sizsiniz ve daha bir çok yarisma hepsi aynen taklit ediliyor... Bir kitap dizi yapildi tuttu bütün kanallar romanlari dizi yaptı , tarihi dizi yapildi tuttu bütün kanallar tarihi dizi yapmaya başladı.. Hep bir taklit hep bir taklit .. Çok zeki bir milletiz aslında biz ama nedense hazirciliga alistik ..

Back