IQ'muzun düşük olduğunu düşünmüyorum, bu istatistik bizim düşük kapasiteli bir millet olduğumuzu göstermez, aksine biz birçok milletden daha zekiyiz ama hatalarımız var, çok hazırcıyız, tvye bir göz atın pekçok reklam, dizi vs hep yabancılardan alıntı, reklamı veya diziyi alıyor Türk versiyonunu yapıyoruz, müzik yaparız bilmem kimden esinlenme vardır.
Birşeyleri sıfırdan üretmek için kafa patlatmıyoruz, bizdeki şarkıcılara bakın, kiminin tipinden, kiminin sesinden esinlenip çakma xx diye ortaya çıkan bir sürü insan var, eğitim sistemimiz desen evet maalesef eğitim sisteminde çok eksiklik var, o konuya girersem çıkamam:)))
Okur-yazarlığımız %80-90 olsa ne olacak ki, eğitimcilerimiz var burda, onlar benden çok daha iyi biliyorlar, daha güzel cevaplarlar, ilköğretimde sınıfta bırakma kaldırıldığından okuma yazma öğrenememiş, iki heceyi bir araya getiremeyen çocuklar bile sınıf geçiyor.
Bakınca eğitim var mı var, iş bunla da bitmiyor, okumak yetmez, genel kültür lazım, kendimizi geliştirmek lazım, zeki insanlara hak ettikleri özel eğitim lazım.
Sıkıntımız zekamızda değil, nasıl kullanacağımızı bilmemekte, kullanma konusunda tembellik etmemizde.