• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye ile İsrail ilişkilerin normalleşmesi için ön anlaşmaya vardı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://t24.com.tr/haber/turkiye-ile-israil-iliskilerin-normallesmesi-icin-on-anlasmaya-vardi,320757
Türkiye ile İsrail heyetleri ilişkilerin normalleşmesini görüşmek üzere İsviçre'de bir araya geldi
page_turkiye-ile-israil-iliskilerin-normallesmesi-icin-on-anlasmaya-vardi_421639648.jpg

Reuters Haber Ajansı, Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için ön anlaşmaya varıldığını duyurdu. Habere göre, Türkiye ve İsrsil Mavi Marmara saldırısınındaki bozulan ilişkilleri normalleştirmek için ön anlaşma yaptı. İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun temsilcileri ile Dışişleri Müsteşarı Ferdun Sinirlioğlu dün İsviçre'de buluştu.

Reuters haber ajansının ismini vermek istemeyen İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Türkiye ile İsrail'in İsviçre'de anlaşmaya varıldığı belirtildi. Mutabakata göre İsrail Mavi Marmara baskını için Türkiye'ye tazminat ödeyecek. İki ülkenin büyükelçileri geri dönerek görevine başlayacak.

İsrail gazetesi Haaretz'e konuşan İsrailli yetkiliye göre, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Türkiye danışmanları, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsviçre'de taslak anlaşmaya imza attı.

İsrail, Mavi Marmara için tazminat ödeyecek
Hürriyet'te yer alan habere göre, İsrail-Türkiye arasındaki ön anlaşmada yer alan maddeler şöyle:

Yakınlaşma adımlarının önünü tıkayan en önemli faktör, Mavi Marmara tazminatıyla ilgili... 10 Türk vatandaşının yaşamını yitirdiği 2010 yılındaki baskınla ilgili olarak İsrail, Türkiye'ye 20 milyon dolar ödeyecek. Bu para hayatını kaybeden ya da yaralananların ailelerine verilmesi için özel bir fona devredilecek.

Büyükelçiler yeniden gönderilecek
İkinci olarak Türkiye ve İsrail ilişkileri normalleşecek, geri çekilen büyükelçiler yeniden gönderilecek.

Üçüncü maddeyle, Türkiye baskını gerçekleştiren İsrail askerlerine açtığı davalardan vazgeçecek. Karar, TBMM'den kanun olarak geçirilecek.

Dördüncü madde ise Hamas ile ilgili. Hamas'ın askeri kanadının önemli isimlerinden, İsrail'in askerlerinin kaçırılıp öldürülmesiyle ilgili suçladığı Salih El Aruri Türkiye'den sınır dışı edilecek. Hamas'ın Türkiye'deki aktiviteleri sınırlandırılacak.

Türkiye ve İsrail gaz arama çalışmalarında işbirliği yapacak
Beşinci madde ise en kritiği, anlaşma imzalandığı andan itibaren Türkiye ve İsrail gaz arama çalışmalarında işbirliği yapmayı, Türkiye, İsrail gazı almayı ve Avrupa’ya İsrail gazının taşınması için boru hattı inşasını kabul edecek.

Haaretz'e konuşan İsrail yetkilisi anlaşmayla ilgili detayların kaldığını ancak krizin çözülme yolunda olduğunu söyledi.

rica ederim :KK45:dilediğinizi yeyip içebilir siniz

karınca misaliyiz biz çok şükür

Evet dogalgaz kullanmayip tezek yakarak devam edeceginize eminim ben zaten :) devlet baba anlastigina gore boykot moykot yok, biz onlardan daha iyi mi bilecegiz degil mi ama amine :)

Evet dogalgaz kullanmayip tezek yakarak devam edeceginize eminim ben zaten :) devlet baba anlastigina gore boykot moykot yok, biz onlardan daha iyi mi bilecegiz degil mi ama amine :)
evet daha 1,5 senedir kombi ile ısınıyorum

kaç senedir soba ile ısınıyordum sorun yok ;) tezek değil ülkemde çıkan kömür ilede ısınabilirim tezek işin esprisi

doğalgaz konusunda yorum yapmam için çok erken bi o gün gelsin hele

ki yıllardır israilin diye bildiğim hiç bi ürünü evime sokmamaya gayret ediyorum ve devamda edeceğim

evet daha 1,5 senedir kombi ile ısınıyorum

kaç senedir soba ile ısınıyordum sorun yok :KK66: tezek değil ülkemde çıkan kömür ilede ısınabilirim tezek işin esprisi

doğalgaz konusunda yorum yapmam için çok erken bi o gün gelsin hele

ki yıllardır israilin diye bildiğim hiç bi ürünü evime sokmamaya gayret ediyorum ve devamda edeceğim

tabi senin adına çok sevindim, ama dikkat et de "ülkemin kömürü" derken Rusyanın kömürünü alma Amineciğim :) Malum kömür ihtiyacımızın yarıya yakını oradan geliyor.. hatta gazete kağıdını bile oradan alıyoruz :) ama eminim sen zaten biliyorsun bunu :KK66:

tabi senin adına çok sevindim, ama dikkat et de "ülkemin kömürü" derken Rusyanın kömürünü alma Amineciğim :) Malum kömür ihtiyacımızın yarıya yakını oradan geliyor.. hatta gazete kağıdını bile oradan alıyoruz :) ama eminim sen zaten biliyorsun bunu :KK66:
yok şimdi öğrendim ;) teşekkür ederim benimle bu bilgiyi paylaştığın için

ithal kömür kullanmadım -belki bir yada iki kez 1-2 torba (hatırlamadığım için net yazamıyorum ) yaşadığım şehirde kömür ocağı vardı

yok şimdi öğrendim :KK66: teşekkür ederim benimle bu bilgiyi paylaştığın için

ithal kömür kullanmadım -belki bir yada iki kez 1-2 torba (hatırlamadığım için net yazamıyorum ) yaşadığım şehirde kömür ocağı vardı

rica ederim..

http://www.hurriyet.com.tr/komur-ithalati-dogalgaza-yaklasiyor-23718685

bu 2013 senesinin haberi üstelik.. birazcık arasam şu an ki verileri de bulurum.. ithal etlerin yerli et diye kakalandığı güzel ülkemde, ithal kömürleri de yerli diye yutturuyorlardır ona hiç şüphem yok..

neyse, ithal - yerli.. sorun bu değil, sorun şu.. ne oldu da birkaç ay öncesine kadar tü-kaka olan ülke bir anda alışveriş yaptığımız ülke oldu..

rica ederim..

http://www.hurriyet.com.tr/komur-ithalati-dogalgaza-yaklasiyor-23718685

bu 2013 senesinin haberi üstelik.. birazcık arasam şu an ki verileri de bulurum.. ithal etlerin yerli et diye kakalandığı güzel ülkemde, ithal kömürleri de yerli diye yutturuyorlardır ona hiç şüphem yok..

neyse, ithal - yerli.. sorun bu değil, sorun şu.. ne oldu da birkaç ay öncesine kadar tü-kaka olan ülke bir anda alışveriş yaptığımız ülke oldu..
benim için hala tü kaka emin ol karıncalığıma devam edeceğim

izlemekteyim şu an

sadece 20 milyon dolarmıdır orada giden canlar

ete gelince kasaptan et almıyorum bildiğin köyden gözümle gördüğüm dana-inek-düve-kesiyoruz ve onu yiyoruz

bizim milletimiz tembelliğe devam ettikce ve batılılaşmayı bi yerlerinden anladıkça daha çok sömürürler

benim için hala tü kaka emin ol karıncalığıma devam edeceğim

izlemekteyim şu an

sadece 20 milyon dolarmıdır orada giden canlar

ete gelince kasaptan et almıyorum bildiğin köyden gözümle gördüğüm dana-inek-düve-kesiyoruz ve onu yiyoruz

bizim milletimiz tembelliğe devam ettikce ve batılılaşmayı bi yerlerinden anladıkça daha çok sömürürler

bunun tembellikle bir ilgisi yok ki Amine.. İstanbul'un ortasında oturan birinin her ihtiyacı olduğunda inek - dana kesebileceğine inanıyor musun? insanlar yokluktan senede 1 kere kurban kesemiyor hangi inek? hangi dana?

zaten et falan almıyorlar, alamıyorlar.. ben bazen markete gittiğimde soruyorum, satılmadığı için getirmiyoruz diyorlar bir çok et çeşidini..

başından beri boykot falan yapmıyorum.. benim için çok anlamsız ve bir o kadar da trajikomik.. devlet milyonlarca dolar yağdırırken, onu da söke söke benden alırken hiçbir şeyin anlamı yok.. zaten bu haberden de anladığımız üzere Filistin falan hikaye..

bunun tembellikle bir ilgisi yok ki Amine.. İstanbul'un ortasında oturan birinin her ihtiyacı olduğunda inek - dana kesebileceğine inanıyor musun? insanlar yokluktan senede 1 kere kurban kesemiyor hangi inek? hangi dana?

zaten et falan almıyorlar, alamıyorlar.. ben bazen markete gittiğimde soruyorum, satılmadığı için getirmiyoruz diyorlar bir çok et çeşidini..

başından beri boykot falan yapmıyorum.. benim için çok anlamsız ve bir o kadar da trajikomik.. devlet milyonlarca dolar yağdırırken, onu da söke söke benden alırken hiçbir şeyin anlamı yok.. zaten bu haberden de anladığımız üzere Filistin falan hikaye..
bu sene kurban kesemedik bu arada borcumuz olduğu için aileden gelen paylar buna da şükkür bitincede almam zaten etin yerine geçen gıdalar ile çözeriz nasipse

bu arada elbet ihtiyaç sahipleri var ancak bi çok ağlayanın cebindede bnim adını özelliğini bilmediğim türden telefonlar benim telefonum t20 telefoncu görünce aman abla koy çantaya deyip gülüyor 30 lira bile vermiyor ama yaşayabiliyorum çok şükür

hani kaba olacak ama yada dur kibar yazayım ürik asit yarışı içinde
boykotun gücüne inanmıyor olabilirsin çünkü bir elin parmaklarını geçmiyor malesef
bir hikaye var
çok hoşuma gider

Kralın biri halkından, sarayın bahçesindeki havuzun süt ile doldurulmasını istemişti.

“Herkes yarım kova süt getirse, havuz dolar’’ diyordu. “Fazla bir şey istemiyorum. Yeter ki iş yarın sabaha kadar bitmiş olsun.”

Bu emir üzerine süt doldurmaya giden yaşlı adam: “Hava nasıl olsa karanlık,” diye düşündü. “Süt yerine su koysam, kim fark eder ki?” Sabahleyin bahçeye çıkan kral, havuzu süt yerine su ile doldurulmuş vaziyette buldu.

Çünkü herkes, o yaşlı adam gibi düşünmüştü...
iyi geceler :KK66:

Bizim ilişkilerimiz zaten normaldi, İsrail'le olan hiçbir anlaşma askıya alınmadı, ticari ilişkiler devam etti, siyasi anlaşmazlık dışında birşey yoktu ki:KK14:
İsrail'le 6 milyar doları aşan ticaret hacmimiz var.

bu sene kurban kesemedik bu arada borcumuz olduğu için aileden gelen paylar buna da şükkür bitincede almam zaten etin yerine geçen gıdalar ile çözeriz nasipse

bu arada elbet ihtiyaç sahipleri var ancak bi çok ağlayanın cebindede bnim adını özelliğini bilmediğim türden telefonlar benim telefonum t20 telefoncu görünce aman abla koy çantaya deyip gülüyor 30 lira bile vermiyor ama yaşayabiliyorum çok şükür

hani kaba olacak ama yada dur kibar yazayım ürik asit yarışı içinde
boykotun gücüne inanmıyor olabilirsin çünkü bir elin parmaklarını geçmiyor malesef
bir hikaye var
çok hoşuma gider

Kralın biri halkından, sarayın bahçesindeki havuzun süt ile doldurulmasını istemişti.

“Herkes yarım kova süt getirse, havuz dolar’’ diyordu. “Fazla bir şey istemiyorum. Yeter ki iş yarın sabaha kadar bitmiş olsun.”

Bu emir üzerine süt doldurmaya giden yaşlı adam: “Hava nasıl olsa karanlık,” diye düşündü. “Süt yerine su koysam, kim fark eder ki?” Sabahleyin bahçeye çıkan kral, havuzu süt yerine su ile doldurulmuş vaziyette buldu.

Çünkü herkes, o yaşlı adam gibi düşünmüştü...
iyi geceler :KK66:

herkesin cebinde telefon olmasının sebebi taksitle alabiliyor olmaları.. gerçekten şu an üşenmesem ülkedeki kredi kartı borcu haberinin linkini bulup koyardım buraya.. ama eti, yumurtayı, balığı taksitle alamıyorlar.. o yüzden insanlar aç iken ceplerinde binlerce liralık telefon var..

senin hikayede kral halkın süt koymasını istiyormuş, kendisi arkada su dolu havuzda yüzüp, o suyun parasını da halktan kesip milletten süt getirmesini istememiş.. umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir :)

Datlu rüyalar :)

herkesin cebinde telefon olmasının sebebi taksitle alabiliyor olmaları.. gerçekten şu an üşenmesem ülkedeki kredi kartı borcu haberinin linkini bulup koyardım buraya.. ama eti, yumurtayı, balığı taksitle alamıyorlar.. o yüzden insanlar aç iken ceplerinde binlerce liralık telefon var..

senin hikayede kral halkın süt koymasını istiyormuş, kendisi arkada su dolu havuzda yüzüp, o suyun parasını da halktan kesip milletten süt getirmesini istememiş.. umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir :)

Datlu rüyalar :)
bi an kendin anladın mı diyesim geldi :-)

ama ne demek istediğini anladım da buraya nereden niye nasıl ne zaman hangi sapa yoldan ne koşullarla geldiğini anlayamadım :-)

mevzu birlik olmaktı hikayedeanlatmak istediğim

yahu o kredi kartları gerektiğinde ihtiyaç olduğunda kulanılması için var o kredilerde o yüzden veriliyor ota çöpe harcamasınlar -avmlere az gidiversinler
az ile mutlu olmayı biliversinler
ha çok ciddi yaptırım gelmesini isterim ne yalan söyleyim kredi verilmemeli herkese ülkemde bu kadar faiz olsun hiiç istemem emin ol :KK51:

neyse pc ısındı zor yazıyor sanada

rüyalaaaaaaaaaaaaaaaar rüyalaaaaaaaaaaaaaaarrr ALLAH cc hayırlı rüyalar göstersin

dilerim cumhurbaşkanımızın elini öptüğün bi rüya görürsün ve artııııııııııııııııııııııı

ak parti diye slogan attığın:-)

bi an kendin anladın mı diyesim geldi :-)

ama ne demek istediğini anladım da buraya nereden niye nasıl ne zaman hangi sapa yoldan ne koşullarla geldiğini anlayamadım :-)

mevzu birlik olmaktı hikayedeanlatmak istediğim

yahu o kredi kartları gerektiğinde ihtiyaç olduğunda kulanılması için var o kredilerde o yüzden veriliyor ota çöpe harcamasınlar -avmlere az gidiversinler
az ile mutlu olmayı biliversinler
ha çok ciddi yaptırım gelmesini isterim ne yalan söyleyim kredi verilmemeli herkese ülkemde bu kadar faiz olsun hiiç istemem emin ol :KK51:

neyse pc ısındı zor yazıyor sanada

rüyalaaaaaaaaaaaaaaaar rüyalaaaaaaaaaaaaaaarrr ALLAH cc hayırlı rüyalar göstersin

dilerim cumhurbaşkanımızın elini öptüğün bi rüya görürsün ve artııııııııııııııııııııııı

ak parti diye slogan attığın:-)

hahaha çok hastayım idare et o kadar yazabildim :27: demeye çalıştığım, arkada milyonlarca dolarlık anlaşma yapılırken bize mini mini boykot çağrıları yapılmasıydı.. üstelik bizim vergi diye ödediğimiz paralarla yapılan anlaşmalar..

kart konusuna katılıyorum..

valla amine, ben geçtim o yollardan.. amiyane tabirle maymun gözünü açtı :27: vakti zamanında verdiğim oylara, duyduğum saygıya saysınlar artık :27: Chris'i göreyim ben rüyamda zaten 3-5 saat uyuyorum :27:

hadi git yat, dinlensin bilgisayarın..

Back