Arifin golunu ararken burada buldum kendimi gibi olacak amabirini stalklarken bir baktim sahane bir konu duruyor sonra okudum
Hep kotu seyler izlemeyelim azicik da gulelim degil mi:) Burada yaz tatillerinde Akdeniz ulkelerine acilan ve bu tatillerde garsonlara asik olup, Ingiltere'ye goturen kadinlari anlatan kucuk bir belgeselcik birakayim. Bilin bakalim iclerinde bizimkilerden de biri var mi:)
Millet kocayi stalkliyor sen kk uyesini
Bunlarin hikayesi cok huzunlu ama ya, ayirmislar garibanlari:S sen seytansin falan diyor ya Eddie:S
Guardian olacak hıyarlar yüzünden işte. Yazık günah izlerken içim acıdı valla. Çocuklara ve gariban yaşlıları izlerken dayanamıyorum, çok üzülüyorum. :/
ay durun ben de yazayım da öyle kapansın :)
Derren Brown: Manipülasyon
mutlaka izleyin bunu, şahane..
Benim arşivim yok son izlediklerimi paylaşıyorum.
Şu hapishane belgeselleri çok hoşuma gitti listeme ekledim.
Bir de bir belgesel arıyorum İstanbul'da bir yalının tarihini anlatsın falan off çok mu saçma oldu
Yalılara taktım bu ara Youtube'daki belgeselleri izledim bu konuyla ilgili ama tam tatmin olamadım
Hindistan ve tecavüz vakalar, toplumun ve polisin yaklaşımı ve neden tecavüzün daha sık olmasına rağmen, neden daha az bildirildiği hakkında belgesel.office senin için yolluyorum , çevrende Hintli epey insan var sanırım, onlarda doğrular bunları eğer " dünyanın her yerinde var " diye halının altına süpürmeyi tercih etmezlerse.
onlar doğruluyor hatta ben Chennai ye gideceğim diye beni uyarıyorlar.. sakın kot- sweatshirt giyme, sakın çok beyaz olduğunu gösterme, tek yürüme, taksiye tek binme diye.. özellikle beyaz kadınlar için çok tehlikeli dedi bir arkadaşım. bizi batıda zanneden nadir tipler Hindistanda yaşayan Hintli arkadaşlarım kaldı zaten philly, bende utancımdan burası ile orası arasında bir fark kalmadı diyemiyorum..
Oralar daha beter office , benim herhalde negatif bakış açım olan ender bir kaç ülkeden biridir. Kirli başta, halkın 650 milyonunun tuvalete erişimi yok, yol kenarı bag bayır yapıyorsun. Ataerkil köküne kadar, kadınların durumu kötü. Bir kaç kadın ve tek erkekle bir çok yerınde dışarı çıkmak tehlıkeli, aksam hava kararınca dışarı kadın olarak çıkmak tehlikeli vs. Durumları bizden epey kötü. Kuzeyi daha iyi sanırım ama genel bir sorun var ülkede. Beyazlık zenginlik göstergesi ve çok beyaz olmadığı ıcın, bizim ülkede sarışın olmak gibi bir şey. Arkadasım gitti, erkek arkadaşı Hintliydi, uzun elbise giyiyor uzun kollu ve uzun elbise, ama sandaletle elbise arası bir parmak anca vardır diyor ama erkek arkadaşı yanındayken çok rahatsız oluyor, ötele gidip kıyafetini değiştiriyor. Bizden fazlasıyla beterler vallahi. Nepal'e giden bir arkadaş var. Ev arkadaşları nepalliydi , bu da ruhani falan ayağına gitti. Bana bir video yolladı Katmandu'dan , demezsin ki orası başkent. Hayatımda ben böyle kirli bir yer görmedim diyor, inmesi ile geri gelmesi bir olacakmış neredeyse. Ülkenin genel pisliğinden bu kadar şikayet eden bizlerin, böyle ülkelerde rahat edeceğini sanmam ofis. Ben Türkiye de bile " orası kokuyor burada niye bu yok" vs diye söylenip, herşey daha hijyenik olsun, daha düzenli olsun diye eleştirirken , oralara gitsem ölürüm sanırım :)
Amerikadan sonra Hindistan sana resmen serin sulardan kızgın kumlara etkisi yapar :) benim gitmek istemem tamamen ölümüne çağırmalarından kaynaklanıyor, yoksa eminim oraya gitmeden önce 100 tane aşı yaptırırım kendime.. hatta arkadaşlarım renkli minik helvalardan yolluyorlar, açık diyeyim yemek ile yememek arasında çok gidip geliyorum. yani ne ile nasıl yapıldığını bilmediğim için tırt bir hastalığa kapılmak da istemiyorum :) beyaz olmak ciddi sorun o kesin, ama pislik çok daha büyük sorun.. ben Msır'a gittim 10 sene önce.. orada kolumu bir sinek ısırmış farketmedim bile, Istanbula geldim kolum davul gibi.. ama kıpırdatamıyorum philly, saçımı toplayamıyorum, yüzümü yıkayamıyorum ağrı, şişlik öleceğim.. doktora gittim zehirli sivrisinek ısırığı hangi ülkeden geldin dedi bana.. inanır mısın hala kolumda kocaman yeri duruyor sineğin.. ki Mısır, Hindistanın yanında gül suyuyla yıkanmış gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?