Turkce-Ingilizce Belgeseller

Hep kotu seyler izlemeyelim azicik da gulelim degil mi:) Burada yaz tatillerinde Akdeniz ulkelerine acilan ve bu tatillerde garsonlara asik olup, Ingiltere'ye goturen kadinlari anlatan kucuk bir belgeselcik birakayim. Bilin bakalim iclerinde bizimkilerden de biri var mi:)

philly office

Kızlar bunu mutlaka izlemelisiniz. Amerika'nın en yaşlı interracial çiftini konu alıyor. Biri 96, biri 95 yaşında, çok güzel bir belgesel. Oscar adayı olduğunu da yeni öğrendim bence ödül alabilir.

Hhahaha her tatil beldesi garsonunun hayali Kesin izlicem.

Bunlarin hikayesi cok huzunlu ama ya, ayirmislar garibanlari:S sen seytansin falan diyor ya Eddie:S

Bunlarin hikayesi cok huzunlu ama ya, ayirmislar garibanlari:S sen seytansin falan diyor ya Eddie:S

Guardian olacak hıyarlar yüzünden işte. Yazık günah izlerken içim acıdı valla. Çocuklara ve gariban yaşlıları izlerken dayanamıyorum, çok üzülüyorum. :/

Guardian olacak hıyarlar yüzünden işte. Yazık günah izlerken içim acıdı valla. Çocuklara ve gariban yaşlıları izlerken dayanamıyorum, çok üzülüyorum. :/

Ben de üzülüyorum yufka yüreğim :S yalnız bak bu iki insanın ömürleri nasıl kesişiyor. Biri siyahi biri beyaz, ikisi ayrı mahallelerde , ayrı otobüslerde, ayrı okullarda, ve hatta ayrı tuvaletlerde başladılar hayata ama ömürlerinin son deminde ayrılmamak için uğraşıp durdular. Hayat cidden ilginç.

Turkce bir belgesel ile geldim. Burada Kars'a yerlesen yuzlerce Alman ve Malakanlarin ailesinden birinin hikayesi. Kars sehri, hem Malakan Ruslarin hem de Almanlarin yerlestigi, etnik ve dini olarak ilginc bir kent. Keyifli seyirler!

ay durun ben de yazayım da öyle kapansın :)

Derren Brown: Manipülasyon

mutlaka izleyin bunu, şahane..

Son düzenleyen: Moderatör:
ay durun ben de yazayım da öyle kapansın :)

Derren Brown: Manipülasyon

mutlaka izleyin bunu, şahane..

Manyağın bir çok videosunu izlerdim bunu izlememiştim teşekkürler bakayım bir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Benim arşivim yok son izlediklerimi paylaşıyorum.

Şu hapishane belgeselleri çok hoşuma gitti listeme ekledim.

Bir de bir belgesel arıyorum İstanbul'da bir yalının tarihini anlatsın falan off çok mu saçma oldu

Yalılara taktım bu ara Youtube'daki belgeselleri izledim bu konuyla ilgili ama tam tatmin olamadım

Ay baktım konu ufak ufak gerilere kaçıyor hemen hortlatayım. :)

Alanda en çok sevdiğim, kitaplarını altını çize çize okuduğum, analitik psikolojinin kurucusu saygıdeğer bilim insanı Carl Gustav Jung'un 1959 BBC yapımı belgeseli ile geldim. (Kendisi 1961'de vefat etti). Türkçe altyazılı bir belgesel dil bilmeyenler rahatça izleyebilirler ( Mune hanım siz Türkçe altyazılı arıyordunuz sanırsam :) ) Bence herkesin Jung'u tanıması lazım. Umarım siz de kendisini benim kadar seversiniz :)

Bunu henuz bitirmedim izlemeyi ama cok teskekur derim yolladigin icin. Mazhar Osman Hastanesinin isminin nereden geldigini de ogrenmis olduk. Ayrica Bakirkoy'un o zamanlar tarladan ibaret oldugunu da gormus oldum:)))

Hindistan ve tecavüz vakalar, toplumun ve polisin yaklaşımı ve neden tecavüzün daha sık olmasına rağmen, neden daha az bildirildiği hakkında belgesel. office senin için yolluyorum , çevrende Hintli epey insan var sanırım, onlarda doğrular bunları eğer " dünyanın her yerinde var " diye halının altına süpürmeyi tercih etmezlerse.

onlar doğruluyor hatta ben Chennai ye gideceğim diye beni uyarıyorlar.. sakın kot- sweatshirt giyme, sakın çok beyaz olduğunu gösterme, tek yürüme, taksiye tek binme diye.. özellikle beyaz kadınlar için çok tehlikeli dedi bir arkadaşım. bizi batıda zanneden nadir tipler Hindistanda yaşayan Hintli arkadaşlarım kaldı zaten philly, bende utancımdan burası ile orası arasında bir fark kalmadı diyemiyorum..

Oralar daha beter office , benim herhalde negatif bakış açım olan ender bir kaç ülkeden biridir. Kirli başta, halkın 650 milyonunun tuvalete erişimi yok, yol kenarı bag bayır yapıyorsun. Ataerkil köküne kadar, kadınların durumu kötü. Bir kaç kadın ve tek erkekle bir çok yerınde dışarı çıkmak tehlıkeli, aksam hava kararınca dışarı kadın olarak çıkmak tehlikeli vs. Durumları bizden epey kötü. Kuzeyi daha iyi sanırım ama genel bir sorun var ülkede. Beyazlık zenginlik göstergesi ve çok beyaz olmadığı ıcın, bizim ülkede sarışın olmak gibi bir şey. Arkadasım gitti, erkek arkadaşı Hintliydi, uzun elbise giyiyor uzun kollu ve uzun elbise, ama sandaletle elbise arası bir parmak anca vardır diyor ama erkek arkadaşı yanındayken çok rahatsız oluyor, ötele gidip kıyafetini değiştiriyor. Bizden fazlasıyla beterler vallahi. Nepal'e giden bir arkadaş var. Ev arkadaşları nepalliydi , bu da ruhani falan ayağına gitti. Bana bir video yolladı Katmandu'dan , demezsin ki orası başkent. Hayatımda ben böyle kirli bir yer görmedim diyor, inmesi ile geri gelmesi bir olacakmış neredeyse. Ülkenin genel pisliğinden bu kadar şikayet eden bizlerin, böyle ülkelerde rahat edeceğini sanmam ofis. Ben Türkiye de bile " orası kokuyor burada niye bu yok" vs diye söylenip, herşey daha hijyenik olsun, daha düzenli olsun diye eleştirirken , oralara gitsem ölürüm sanırım :)

Amerikadan sonra Hindistan sana resmen serin sulardan kızgın kumlara etkisi yapar :) benim gitmek istemem tamamen ölümüne çağırmalarından kaynaklanıyor, yoksa eminim oraya gitmeden önce 100 tane aşı yaptırırım kendime.. hatta arkadaşlarım renkli minik helvalardan yolluyorlar, açık diyeyim yemek ile yememek arasında çok gidip geliyorum. yani ne ile nasıl yapıldığını bilmediğim için tırt bir hastalığa kapılmak da istemiyorum :) beyaz olmak ciddi sorun o kesin, ama pislik çok daha büyük sorun.. ben Msır'a gittim 10 sene önce.. orada kolumu bir sinek ısırmış farketmedim bile, Istanbula geldim kolum davul gibi.. ama kıpırdatamıyorum philly, saçımı toplayamıyorum, yüzümü yıkayamıyorum ağrı, şişlik öleceğim.. doktora gittim zehirli sivrisinek ısırığı hangi ülkeden geldin dedi bana.. inanır mısın hala kolumda kocaman yeri duruyor sineğin.. ki Mısır, Hindistanın yanında gül suyuyla yıkanmış gibi

Tabi biraz öyle, Amerika temiz bir ülke, ciddi temiz ve düzenli. Ya Mısır civarında bir sinek türü var, allahtan Akdeniz'i geçemiyorlar ama larvalarını ciltte kesine falan bırakıyorlar :S Mısır da kadınlar için tehlikeli ofis, rahatsız olmadın mı? Gördün mü piramitleri, kütüphanenin olduğu yeri falan? Fas, Tunus, Lübnan , Ürdün ,İsrail ve İran'ı görmek istiyorum. Suriye'yi çok görmek istiyordum ama savaş çıktı :S
Benim cildim hassas ofis, egzamam var, terleyince ,yâri gün bile yıkanmayınca benim hatlar karışıyor, oralar çok sıcak terleyip ölürüm başta. Bir de senin üstüne konan sinek gibi bir şey konar egzama yaram açık olur, hasta olurum korkusu var:)) eski ortaçağda kasabası canlandırması olan bir yer vardı Madison da, bf ve ben gittik , on falika içinde yürürken her yerimden sinekler ısırmıştı, abartmıyorum alnımdan bile ısırdılar, boynuzum çıkmış gibiydi. Oralarda ölürüm herhal. Bu arada HPV alışı yaptır çocuklara office eğer 10 yaşından büyüklerse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…