Türk kahvesini köpüklü yapamıyorum:((

GTI

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2011
8
0
36
Şırnak
Arkadaşlar bu türk kahvesini köpüklü yapmanın bir sırrı varmıdır bilen varsa yazabilir mi :))

vallaha ben soguk suyun ıcıne kahve sını sekerını koyup az bıraz karıstırım ocaga bırakıyorum ama ben topak topak bırakıyorum kı kopugu bol olsun ocaga koyuyorum oyle ve hoop ılk kopugu alıp fıncana bırakıyorum sonra tekrar koyuyorum ocaga veee sonraaa fıncaa kahveyı koyup ıkram edıyorum ve gayette kopuklu oluyor:D

Arkadaşlar bu türk kahvesini köpüklü yapmanın bir sırrı varmıdır bilen varsa yazabilir mi :))

sırrı kahveyi yeterli koymaktır kahve suya göre azsa köpürmez sulu olur kahve bi fincan için dolu dolu bir hatta bir bucuk tatlı kaşığı kahve koy ve ilk köpüğü al sonra bir daha kabarmasını bırak onu da paylştır tmm olur köpüklü :)))))

haha ben hiç yapamıyorum sen azından köpüksüz möpüksüz de olsa yapabiliyormuşsun :52::52:
neyse kahve de sevmem zaten :51:

makinan varsa nasıl yaparsan yap köpürüyor. makinan yoksa bir bakır cezve al.
cezveye kişi başı dolu bir tatlı kaşığı kahve arzuya göre toz şekeri koy. su koymadan , kahve ve şekeri kuru kuru iyice karıştır. üzerine suyunu koy ve hiç karıştırmadan ocağa koy. fincanlarında da biraz sıcak su beklet fincan ısınsın, kahven hemen soğumaz ;) kabarınca fincandaki suyu dök, köpüğü fincana al. cezvede kalanı bir taşım kaynat ve fincana al. oh mis gibi kahve işte.

Son düzenleme:
makinen yoksa bakır cezve şart çünkü o çelik cezvelerde berbat oluyo tadi da kıvamı da :37:

ben cezveden kaynaklandığını düşünüyorum hemen bi makina alsam iyi olacak sanırım:))

ben köpük olayına çözümü iş yerndeki arkadaşlarımdan öğrendm küp şeker:52:
aynı zamanda kahveyide biraz fazla koyacaksnki kıvamıda iyi olsn köpüğüde :34:

kahvesi çok beğenilen biri olarak ben sırrını söyleyeyim canım. ocağa koyduktan sonra sadece bi kere karıştır ama kaşık cezvenin dibine değmesin bidahada karıştırma ve her fincan için dolu dolu 2 çay kaşığı kahve koy

Çevremdeki herkes bayılır türk kahveme bu yüzden az yaptırmıyorlar bana:19:
Neyse işin sırrı kesinlikle koyulan kahvenin miktarı.
Önceden kahveyi biraz az koyardım ve köpüğü çok az olurdu.
Oysa şimdi fazla koyuyorum dolu dolu 1-1,5 tatlı kaşığı kadar ve 1 küpte şekerle aydıyorum onları gayette güzel oluyor.:61:

Ben adam başı 1 ( tepeleme ) tatlı kaşığı kahve koyup çok az karıştırır kısık ateşe bırakırım. Bi süre sonra köpükleri fincanlara paylaştırıp bi taşımlık kaynatıp onu da üzerine eklerim.

Soğuk suyla yaparım genelde ama bizim buralarda önce suyu ısıtıp sonra kahvesini atanlar da var, bu şekilde de köpüklü oluyo ama biraz çiğ geliyo bana kahvenin tadı.

Kahve güzelse, tazeyse adam başı da yeterki kadar kahve atılırsa ve kısık ateşte yapılırsa köpüklü olmaması için bi sebep kalmaz. Mesela acil lazım oldu ve marketten kahve almak zorunda kaldık ve bayat çıktı, o zaman da önce cezvede kahveyi kavurur sonra su ekleriz biz.

Sülalede ve yakın çevremde kahveci güzelidir benim adım :) Sabrıma da hayrandırlar illa kısık ateşte yaparım. Hatta bazen uğraşırlar benle, gelmeden 1 saat önce ararız sen yaparsın kahveyi geldiğimizde içeriz diye :3:

Bu akşam iftardan sonra bir Türk kahvesi yapacağım küp şekerli bir deneyecem.Sonucu paylaşırım :6:

kahvesi çok beğenilen biri olarak ben sırrını söyleyeyim canım. ocağa koyduktan sonra sadece bi kere karıştır ama kaşık cezvenin dibine değmesin bidahada karıştırma ve her fincan için dolu dolu 2 çay kaşığı kahve koy

bu kahve yapımına kesinlikle katılıyorum.
eşimin iş arkadaşı eşiyle gelmişti ve malzemeleri koyup hiç karıştırmadan kısık ateşte bıraktı cezveyi.
bukadarmı güzel olur bir kahve....

tabiii artık üşengeçliğimden makina kullanıyorum gayet güzel bol köpüklü çıkıyor

kısık ateste pişen kahvenın tadıda harıka oluyor odun atesınde yapılan kahveyı duyduysanız

kahvem begenılır benım de bol kopuklu olur hep .. ben kahve taze de olsa bayat da olsa once cezvede kahve kokusu cıkana kadar KAVURUYORUM kahveyı daha sonra soguk suyunu eklerım her fıncan ıcın bır cay kasıgı kahve koyarım kısık ateste cok karıstırmadan kopugu kabarana kadar bekleyıp fıncanlara pay ederım sonra bı ıkı kaynatıp fıncanlara servıs ederım mıss gıbı kahve kokusu dolar mutfaga en azından bı kere deneyın kavurmayı :)

kızlar kahve yapmak artık çok kolay nescafee nin hazır türk kahveleri çıktı onu deneyin rezil olmazsınızz muhhahahah:27:

Back
X