Mutfak Püf Noktaları türk kahvesi yapamıyorum yardımmmm

elmas kahraman

umutla bekliyorum seni
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2007
182
0
41
bana yardım kızlar turk kahvesi yapıyorum ilk fincan köpüklü oluyo ama ikinci fincanda beceremiyorum bana tarif edersiniz çok sevinirimm:kahve:

Ben bu konuda usta oldum sana anlatıyım.4 kişilik bi kahve yapacağını varsayalım cezveye 4 fincan su koyduktan sonra kişi başı 1 tatlı kaşığı kahve ve kişi başı 1 çay kaşığı şeker koy ocağın en küçüğüne ve kısık olarak koy bol köpüklü olur..:kahve:

Çok iyi kahve yaparım ustayımdır,çelik cezvede asla güzel olmuyor köpürmüyor en güzeli bakır cezve yada çarşıda satılan elektrikli plastik cezveler.Ben onu kullanıyorum çok memnunum,a.s.

iki kişilik türk kahvesi4 çay kaşığı kahve dolu dolu
4 adet kesme şeker
2 fincan su

önce kahveleri cezveye koyuyorsun ardından şekerleri ve en son suyu ekliyosun en kısık ateşte hiç karıştırmadan pişiriyorsun. piştiğindede köpükleri çay kaşığı ile fincanlara aktarıp en son aşama cezvedeki kalan kahveleri karıştırıyosun. ve fincanlara ekliyosun..

iki kişilik türk kahvesi4 çay kaşığı kahve dolu dolu
4 adet kesme şeker
2 fincan su

önce kahveleri cezveye koyuyorsun ardından şekerleri ve en son suyu ekliyosun en kısık ateşte hiç karıştırmadan pişiriyorsun. piştiğindede köpükleri çay kaşığı ile fincanlara aktarıp en son aşama cezvedeki kalan kahveleri karıştırıyosun. ve fincanlara ekliyosun..

bende aynı böyle yapıyom
ama benim cezvem bakır
daha çok kabarıyo:asigim:

Aaa evet püf noktasını unutmuşum bitter de olabilir ben genelde nutella koyuyorum 1 tatlı kaşığı kadar çok güzel bi tat katıyor ve köpüklü oluyor...

çikolata kahveyi köpürtüyor bende ilk duyduğumda şaşırmıştım :) daha yeni duydum bende bir kez denedim ama işe yarıyor :)

Ben Ne Yaparsam Yapayimm Bol Köpüklü Oluyorr Arkadaşlaraa Katiliyorumm Birdee Kahvee Bayat Olmasin Ben özelliklee Aktardan Tazee çektiririmmm Ve Az Alirimm Bayatlamasin Diyee

:içelim:arkadaşlar sütlüde deneyin çok gzl oluyo su yerine süt bırakın hem köpük derdi olmuyo hemde cok lezzettli oluyo

X