• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk Hoca mı Yabancı Hoca mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi eMu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

eMu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
840
0
0
Konya
Uzun yıllardır kurs bakıyorum ama istediğim gibi bir kursa denk gelmedim

Yakın zamanda Deulcom diye bir yerle görüştüm.Eğitimde Türk Hocalar var fiyatı 2100 TL.
Konuşma,yazma,gramer sinema okuma klüpleri var 480 saat süresi var dönüşümlü ing hoca giriyormuş.İleri seviyede öğrencilerle telefonda konuşma falan

şimdi başka bir kursla görüştüm orasıda da 2700 TL istiyor kur seviye olayı yok söylenilene göre de 6 ay da eğitim imkanı ve 4 kur baz alınıyor.Hocaların hepsi yabancı hiç türkçe konuşma yok gramerden öte konuşma ağırlıklı bizim alışık olduğumuz ders olayı falanda yok

Kursa kendi paramla gideceğim ve nerdeyse aldığım tüm maaşı kursa vermem gerekecek gibi bir durum oluşacağı için cebimide bir anlamda düşünmek zorundayım.
Mesleğimi değiştirmekte istiyorum ama asıl mesleğimle tamamen bağlantılı bir işimde yok.
Zamanla geliştireceğim fiyatı daha uygun daha sonraki süreçte kariyer planlamasına da yardımcı Deulcom mu yoksa sadece yabancı hocaların olduğu bir kurs mu?

Kursun indirimli süresi ay sonunda bitiyor benimde bu hafta içinde karar vermem lazım

Sizce ne yapmak lazım?

ingilizce seviyeniz nedir?hiç yada az ise yabancı hoca çok zor..anlayamadığınız hocadan neyi nasıl öğreneceksiniz..seviyeniz en az intermediate(orta)ve ingilizce konuşulanları anlamakta zorlanmıyorsanız yabancı hoca öneririm..ama bence yine de gramer ve en azından bir kaç kur türk hoca olmalı..onun için deulcom veya amerikan kültür der. öneririm..

Kendi çabalarımla öğrenmeye çalıştığım şeyler var ama uzun bir süredir hastalık ameliyat iyileşme süreci derken unutkanlık başladı.Şimdi çoğu şeyi hatırlamıyorum o yüzden sıfırdan eğitim almak istiyorum.Tek bir hocayla başlayım istiyorum

Bende sordum öğrenirsin öğrenirsin bizde yurt dışında öyle öğrendik dediler
Amerikan kültür pahalı gelmişti ama bir de yarın orayı sorayım.

imkaniniz varsa tamamen yabanci hocayla calisin. onemli olan dogal bir sekilde konusmaya baslamak. gramer onemli degil. konusmayi ogrendikten sonra zaten kurali bilmeden yapmaniz gerekeni bileceksiniz. o yuzden turk hocayla iyi gramer bilip konusma sifir kalmasindansa yabanci hocayla az gramer ama iyi konusma kazanin daha iyi.

öğrenme amacınıza bağlı....

kariyer planlıyorsanız, sınavlara girecekseniz (kpds, üds, toefl vsvs) dilbilgisini de öğrenmelisiniz ki bunun yabancı hocalarla bu kadar kısa sürede olabileceğini zannetmiyorum...anladığım kadarıyla sizin amacınız bu.

ama ben sadece konuşabileyim diyorsanız 6 ayda sadece yabancı hocalarla, öğrenebilirsiniz...

ama unutmayın bir dili herkes konuşabilir ama konuşan herkes o dili bilmez....

ben hem Türk hem yabancı hocalarla eğitimden yanayım...sadece yabancı hocalarla bir çok şeyin havada kaldığını düşünüyorum...(6 ay gibi bir sürede) yabancı dili tam anlamıyla öğrenmek için kendi diline hakim olmak ve karşılaştırarak öğrenmek gerektiği görüşündeyim...

ingilizce kursunda çalışmış bir ingilizce öğretmeni olarak size tavsiyem hem türk hem de yabancı hocaların olduğu iyi bir kursa gitmeniz...özellikle kpds ve üds gibi türkiye de yapılan dil sınavları için dilbilgisine de hakim olmalısınız konuşabiliyor olmak yetmiyor...

öğrenme amacınıza bağlı....

kariyer planlıyorsanız, sınavlara girecekseniz (kpds, üds, toefl vsvs) dilbilgisini de öğrenmelisiniz ki bunun yabancı hocalarla bu kadar kısa sürede olabileceğini zannetmiyorum...anladığım kadarıyla sizin amacınız bu.

ama ben sadece konuşabileyim diyorsanız 6 ayda sadece yabancı hocalarla, öğrenebilirsiniz...

ama unutmayın bir dili herkes konuşabilir ama konuşan herkes o dili bilmez....

ben hem Türk hem yabancı hocalarla eğitimden yanayım...sadece yabancı hocalarla bir çok şeyin havada kaldığını düşünüyorum...(6 ay gibi bir sürede) yabancı dili tam anlamıyla öğrenmek için kendi diline hakim olmak ve karşılaştırarak öğrenmek gerektiği görüşündeyim...

ingilizce kursunda çalışmış bir ingilizce öğretmeni olarak size tavsiyem hem türk hem de yabancı hocaların olduğu iyi bir kursa gitmeniz...özellikle kpds ve üds gibi türkiye de yapılan dil sınavları için dilbilgisine de hakim olmalısınız konuşabiliyor olmak yetmiyor...

Ben 2 yıllık mezunum mesleğimide bir türlü sevemedim.Kursla ing geliştirirsem sektör değiştiririm diye düşündüm.Bilgisayar kursundaki hoca da madem sevmiyorsun işini kursa gidene kadar sınava gir açıköğretim oku dedi
Kendi tanıdığım üniversite hocasıda 2700 tl olana çok para dedi o da oraya sıcak bakıyor
Bilgisayar hocamda yabancı hoca tercih et diyor
Önümde gireceğim bir kpss kursu var ve hiç çalışasım gelmiyor
Benim amacım hem yazmak hem konuşmak.İşim gereği yazışmak gerekirse gramer bilmeden nasıl yapayım.Sonuçta ing geliştirmek için msn ya da sitelerde yazmak isteyeceğim dil var gramer yok saçma sapan bir şekilde yazmakta istemiyorum

Ben 2 yıllık mezunum mesleğimide bir türlü sevemedim.Kursla ing geliştirirsem sektör değiştiririm diye düşündüm.Bilgisayar kursundaki hoca da madem sevmiyorsun işini kursa gidene kadar sınava gir açıköğretim oku dedi
Kendi tanıdığım üniversite hocasıda 2700 tl olana çok para dedi o da oraya sıcak bakıyor
Bilgisayar hocamda yabancı hoca tercih et diyor
Önümde gireceğim bir kpss kursu var ve hiç çalışasım gelmiyor
Benim amacım hem yazmak hem konuşmak.İşim gereği yazışmak gerekirse gramer bilmeden nasıl yapayım.Sonuçta ing geliştirmek için msn ya da sitelerde yazmak isteyeceğim dil var gramer yok saçma sapan bir şekilde yazmakta istemiyorum

hımm..anladığım kadarıyla bence sen hem türk hem de yabancı hocalarla eğitim yapan bir kurs bul...bence de 2700 fazla (gereksiz ben fırsatçılık olarak adlandırıyorum böyle durumları) ve herşeyden kurstan hocadan daha önemli olan senin istekli azimli olman sıkılmadan öğrenmeye çalışman....bu arada amerikan kültürü pek tavsiye etmem ben...

hımm..anladığım kadarıyla bence sen hem türk hem de yabancı hocalarla eğitim yapan bir kurs bul...bence de 2700 fazla (gereksiz ben fırsatçılık olarak adlandırıyorum böyle durumları) ve herşeyden kurstan hocadan daha önemli olan senin istekli azimli olman sıkılmadan öğrenmeye çalışman....bu arada amerikan kültürü pek tavsiye etmem ben...

Kurslar mı uçmuş talep mi çok bilmiyorum ama şimdi sordum Amerikan Kültür Derneği seviye ya da kur mantığı çok farklı ama 3 kura 1750 TL Toplamına 4200 TL ediyor

Prodem diye bir kurs var o da kur fiyatına 360 diyor 12 kur 4300 TL ye geliyor

Başka anlamadığım bir yerde 6 ay sürüyor dedi 1 kur 1 ayda bitiyor ama 6 ayda 6 kur bitmiyor oranında fiyatı 750 TL 6ay sonunda pre ınt seviye öncesiymiş

Arkadaşımında ist kursu var o da paraya bakma yabancı hoca olana git dedi

2700 TL çok derken diğerleri daha uç çıktı

Napıcam ben.KPSS bitene kadar kursa gidemeyeceğim onu anladımda en azından ne tür seçim yapacağıma karar vermem lazım

Kurslar mı uçmuş talep mi çok bilmiyorum ama şimdi sordum Amerikan Kültür Derneği seviye ya da kur mantığı çok farklı ama 3 kura 1750 TL Toplamına 4200 TL ediyor

Prodem diye bir kurs var o da kur fiyatına 360 diyor 12 kur 4300 TL ye geliyor

Başka anlamadığım bir yerde 6 ay sürüyor dedi 1 kur 1 ayda bitiyor ama 6 ayda 6 kur bitmiyor oranında fiyatı 750 TL 6ay sonunda pre ınt seviye öncesiymiş

Arkadaşımında ist kursu var o da paraya bakma yabancı hoca olana git dedi

2700 TL çok derken diğerleri daha uç çıktı

Napıcam ben.KPSS bitene kadar kursa gidemeyeceğim onu anladımda en azından ne tür seçim yapacağıma karar vermem lazım

Prodem de benim üniversiteden bir arkadaşım çalışıyor yıllardır...

görünce çok tanıdık geldi sonra baktım konyadaymışsın :)) o da konyalıydı...uzundur görüşmüyorum ama...ben hem türk hem yabancı hocalar olsun derim...ama yabancı hoca olmayan kursları da yeterli bulmuyorum...kursa gidenlerle konuş bence en iyi o şekilde değerlendirebilirsin...

12 kur çok farklı ne kadar sürüyormuş kurs peki?? 12 kur olması için 1 yıldan fazla sürüyor olması gerekiyor...ya da bunlar kur diye aylık yutturuyorlar....

şöyle söyleyeyim ben ankarada büyük bi kursta çalıştım...her biri 3 ay süren 4 kurdu ...ve ücret kur başına değerlendirilirdi bir sonraki kur isteğe bağlıydı...begginer-elementary-intermediate-upper intermediate....upper intermediate den sonra öğrenci kpds üds sınavı kurslarını alabilir...sonra eğer isterse advanced vardı....12 kur garip geldi

Son düzenleme:
Prodem de benim üniversiteden bir arkadaşım çalışıyor yıllardır...

görünce çok tanıdık geldi sonra baktım konyadaymışsın :)) o da konyalıydı...uzundur görüşmüyorum ama...ben hem türk hem yabancı hocalar olsun derim...ama yabancı hoca olmayan kursları da yeterli bulmuyorum...kursa gidenlerle konuş bence en iyi o şekilde değerlendirebilirsin...

12 kur çok farklı ne kadar sürüyormuş kurs peki?? 12 kur olması için 1 yıldan fazla sürüyor olması gerekiyor...ya da bunlar kur diye aylık yutturuyorlar....

şöyle söyleyeyim ben ankarada büyük bi kursta çalıştım...her biri 3 ay süren 4 kurdu ...ve ücret kur başına değerlendirilirdi bir sonraki kur isteğe bağlıydı...begginer-elementary-intermediate-upper intermediate....upper intermediate den sonra öğrenci kpds üds sınavı kurslarını alabilir...sonra eğer isterse advanced vardı....12 kur garip geldi

Prodem 1.5 sene sürüyormuş.3 Kur olarak kayıt ediliyormuş genelde.
1 seviye 3 kur ediyor 1080 TL ye bir kur gitmiş oluyorsun yani

Burdaki kurslar max 2 ay sürüyor o da haftada 4 gün olunca.Bunların olması gerekeni ne çözemedim

Biri tek kuraa 48 saat diyor hafta da 2 gün olunca süre uzuyor ama temelde aldığınız ders saati önemli.Bir seviye ne kadar sürede öğrenilir bir bilsem ona göre kriter belirleyeceğimde.Biri ucuza geliyor ders saati az biri yüksek ya fiyatı çok ya süresi çok

Evde öğreneyim diyorum ama yok yani zor.Bilgisayar kursunda bi arkadaş var boşuna para verme kendin öğren diyor.Kaç yıldır istiyorum hala bir para sorununu aşıp gidemedim.İyi bir işe girsem ing iyi olsa hepsini unuturumda şimi dev gibi bir para oldu gözümde:hulya:

evde çalışırsan nasıl olur bilmiyorum ama ben sana grammar konusunda yardımcı olabilirim arzu edersen...online ders çalıştırabilirim yani :P

Süper olur hiç itiraz etmem de

Sen bu işten anlayan biri olarak

İngilizcede kur nedir seviye nedir
Kur ya da seviye denilen grupta kaç ders vardır neler okutulur
Olması gereken süre
Haftada ideal ders sayısı
Kursa giderken ders çalışma yöntemi olur mu
Ders ücretini belirleme kriteri
Yabancı hoca kriterini belirleme yöntemi
Kurs bakarken sormamız gereken sorular ne olmalı
Alınan sertifika türleri nedir ne işe yarar cv de öncelik sebebi olur mu

şuan aklıma gelenler bunlar.Bu sorulara da başlık açarak ya da burdan cevap verirsen süper olur
Her yerde farklı cevaplar kafam karıştı

genelde seviyeler elementary,pre-intermediate,intermediate,upper ve advenced olarak uygulanır..bir seviye aşağı yukarı 2buçuk_3 ay sürer.. fiyatlar da ortalama her seviye için 1000 tl civarı..

genelde seviyeler elementary,pre-intermediate,intermediate,upper ve advenced olarak uygulanır..bir seviye aşağı yukarı 2buçuk_3 ay sürer.. fiyatlar da ortalama her seviye için 1000 tl civarı..

beginner da var o zaman bir kurs 6-7 milyarı buluyor biz 2 milyara çok derken 6-7 daha çok :hulya:

elementary ile beginner aynı şey zaten..temel,başlangıç seviyesi yani..toplamda 5000 civarı..ama bu parayla ilerlemiş ingilizce seviyesine geliyorsun..bence değer..

elementary ile beginner aynı şey zaten..temel,başlangıç seviyesi yani..toplamda 5000 civarı..ama bu parayla ilerlemiş ingilizce seviyesine geliyorsun..bence değer..

İyi bi yer bulsam sorun değilde şimdi işte bulamazsam diye düşünüyorum

Olması gereken süre

şuan aklıma gelenler bunlar.Bu sorulara da başlık açarak ya da burdan cevap verirsen süper olur

şimdi uzun uzun yazamıyorum canım sonra soruarını uzun uzun cevaplayacağım

Olması gereken süre

su anda yapmiyor olmama ragmen yillarca dil kurslarinda ing. ögretmenligi yapmis biri olarak bazi konularda düsüncelerimi yaziyim. ücret konusunda bir fikir veremem . dedigim gibi birakali oldu bayagi.

simdi öncelikle yabanci-türk ögretmen konusu. anladigim kadariyla seviye baslangic olacak. bu durumda türk öneririm. benim calistigim kursta ayarlama cok güzel yapiliyordu. advanced a kadar türk , advanced sonrasi ögrenciler artik sorun yasamiyacagi icin yabanci arkadaslar ders veriyordu. bence en harika cözüm de budur. bu tür bir okul bulun derim. hatta sonrasinda da konusma siniflari yapiliyordu.

derste bizler de sürekli ingilizce anlatiyorduk fakat bazen öyle bir an, öyle bir konu geliyor ki, baslangic sevisindeki bir ögrenciye kücük bir püf noktayi ingilizce belletmek zor olabiliyor. bu nokta da 30 saniyelik türkce konusma tüm konuyu kurtariyor ve ögrencinin kafasinda havada asili birsey kalmiyor.

kur ve seviye konusuna gelince onlar da sizin ingilizce de hangi noktada oldugunuzu belirler. seviye baslangic (beginner), orta ( intermediate) ve ileri ( advanced ) dir. genelde 1 kitap bir seviyedir. genelde de 2 kur bir seviyedir. yani bir kurda bir kitabin yarisini görürsünüz. kalani bir üst kurda islenir.

kurlar duruma göre 2.5 - 3 ay sürer.

haftada ideal ders saati sayisi 6-8 arasidir. 2 veya 3 güne yayilabilir . ama en ideali 2 güne yayilmis olmasidir ki okul gibi her gün giderseniz cabuk bikarsiniz, külfet gibi gelir bir müddet sonra.

kursa gidrken calisma yöntemi olmaz mi hic :) tabiki en dogrusu kursa gittiginiz gün kurs dönüsü o gün yaptiginiz özellikle gramer ve kelime calismalarini 15 dakika gözden gecirmek, ve vaktiniz oldugu baska bir gün son islenen konularla ilgili mesela internetten alistirma bularak cözmek olabilir. böylece unutmadiginiz gibi iyice pekisir bilginiz.

kurs secerken en önemli konu baskalrinin fikrini almaktir. mutlaka ve mutlaka tanidigimiz birlerinin tavsiye ettigi kurs ve ögretmenleri tercih edin. siz ne kadar kursa görüsmeye gidip bilgi alsaniz da alacaginiz cevaplar hep ayni ve mükemmel olacaktir. sonucta onlarin isi de kursu satmak :)

sertifikalar A1 B1 C1 idi ama su anda bilmiyorum durum nedir. sertifika almak icin sinavlara girmeniz gerek.

aldiginiz sertifikanin Cv de faydali olup olmayacagi tamamen kuruma kalmis birsey. ama isi almaniza faydasi olmaz. eger is gercekten ingilizce gerektiren bir isse zaten görüsmeye cagirilsaniz da sertifika var diye alinmazsiniz mutlaka ingilizce mülakata alinirsiniz. konusmanizla karar verilir... ( not : bunu da kesinlikle ingilizce gerektiren bir bransta uzun zaman insan kaynaklari koordinatörlügü yapmis biri olarak yaziyorum :) mülakat esastir. sinavda aldiginiz puan degil, ne derece konustugunuz önemlidir )

Son düzenleme:
bonibon çok teşekkürler açıklaman için
Yine kafama takılan birkaç soruyu sorayım
Şuan için içime sinen kurs Deulcom konuşma yazma gramer sinema kulübü var fiyatıda uygun geldi sınıfları güzel yöneticileri de beyfendi insanlar ama tek sıkıntı o kurs konyada yeni açıldığı için soracak kimse yok diğer kurslar içinde hiç giden birilerini tanımıyorum.Çevre itibariyle kursa gidecek çevresi olan birilerine sahip değilim

Saat olayını anlamadım deulcom bir seviyeye 120 saat diyor başka bir kurs 48 saat diyor
Deulcom 2 ayda seviye atlıyorsunuz haftada 4 gün ders 1 günde konuşma sınıfı var 1.5 saat kadar hocaları hep türk ,yabancı hocada var ama bir ingiliz falan değil yani
Eğitim alırken sınıfın ortamı düzeni bişeyleri değiştirir mi yoksa hocanın iyi olması yeter mi çünkü bir çok kursta kimse bana sınıfımız bu şu kadar kişi olur giib açıklama yapmadı bu yüzden de emin olamadım

İşe çağrılmada öncelik olarak düşünmüştüm.Şimdi bu iki kurs yurt dışı menşeli olunca eğitimleri de iyi olur ve dediklerini yaparlar diye düşündüm de ?

şimdi uzun uzun yazamıyorum canım sonra soruarını uzun uzun cevaplayacağım

Tamam bir karar vermekte istiyorum hani bu ucuz fiyattan yararlanamazsam da seçim şansım azalıyor en iyi alternatif 2700 tl olan yabancı hocanın kursu diğerlerine gücüm yetmez

Back