Türk Doktor Tüp Bebek Sektöründe Avrupa'ya Fark Attı

cucu-pete

Sana Emanetiz Rabbim...
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
8.441
27
Almanya'daki tüp bebek kliniğinde 9 tüp bebek tedavisi girişiminden sonuç alamayan 8 yıllık evli Emine - Mustafa Temizer çifti vazgeçmedi ve Türkiye'deki Dr. Osman Denizhan Özgün'ün bilgisi ve dikkati sayesinde mutlu sona ulaştı.
29 yaşındaki Emine Temizer, ailede bebek sahibi olmakta zorlanan veya tedaviyle bebek sahibi olan yakınları olmadığını belirterek, o günlerde eşi Mustafa Temizer'in ruh halini "21 yaşındaydım. Eşim başta tüp bebek tedavisine çok sıcak bakmamıştı ama sonradan ikna oldu" diye dile getiriyor.

Almanya'daki klinikte 9 defa tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmayı deneyen çiftin ne yazık ki bu çabaları sonuç vermedi.

Emine Temizer çocuk isteklerinden vazgeçmemelerinin nedenini şöyle anlatıyor; "Her seferinde umudumuzu yitirmedik, içimizde bir ümit vardı. Ya bu defa olursa diye. Bizi ayakta tutan öncelikle inancımız ve dualarımız oldu. Özellikle eşimin verdiği destek çok önemliydi. Sonra ailelerimiz de bize çok destek oldu. Tanıştıktan sonra Ankara Maya Tüp Bebek Merkezi'nden Dr. Osman Denizhan Özgün'ün bilgisi, değerlendirmeleri ve inancı bize güç verdi. Maya’yı Maya’da tedavi görmüş akrabalarımız aracılığı ile tanıdık. Onlara da tanıdıkları önermiş. Biz doğru yer olduğuna inandık. Daha önceki denemelerde hayal kırıklığına uğrasak da bizim için umut her zaman vardı" dedi
Temizer çiftine uygulanan tedaviler hakkında bilgi veren Dr. Özgün, konuyla ilgili diğer sorularımızı şöyle yanıtladı;
Temize Çiftine Uygulanan TedavilerTemizer çiftine uygulanan tedaviler nelerdi? Teşhis ve tedavi aşamaları hakkında bilgi verir misiniz?

Temizer çiftine uygulanan tedavinin ortasında tabi ki mikroenjeksiyon vardı. Bunun öncesinde ve sonrasında yaptıklarımız esas başarıyı getiren unsurlar oldu. İmmünolojik ve pıhtılaşma faktörlerindeki eksiklikler giderildi. Özel bir teknikle seçilen spermler kullanılarak mikroenjeksiyon yapılması, hasta için bir diğer yenilikti. Mikroenjeksiyon sonrası elde edilen embriyolar doku uygunluk testi ( HLA-G) ile en iyileri seçilerek rahime verildi.

Farklı kuruluşlarda bebek sahibi olmayı deneyen ancak kurumunuzda hamile kalan adaylarda sizce gözden kaçırılan en önemli unsurlar nelerdir?

Genellikle şu hata sık yapılıyor, yüzeysel araştırmalar yapılıyor, konunun derinlemesine bilgi eksikliklerinden dolayı (literatür, çalışma takip edilmiyor) hastalar bir bütün olarak değerlendirilmiyor. Bizim unutmadığımız nokta, tıpta hastalık yok, hasta vardır. Her hasta derinlemesine incelenmeli, her biri ayrı ayrı incelenmelidir.
Bir diğer nokta ise Maya, bizi sürekli yenilikleri uygulamayı ve takibe zorluyor.
9 deneme ve başarısızlık çiftler için üstesinden gelmesi zor olan bir durum. Ancak Temizer çifti vazgeçmedi ve bebek sahibi olmayı başardı. Tüp bebek tedavsi için uygun olduğu söylenen çiftlerde yüzde yüz gebelik her zaman mümkün müdür?

Yüzde yüz mümkün değil ama sürekli ve dikkatli bir şeklide değerlendirdiğinde yüzde 90’a varan oranlarda başarının sağlanması, bugün mümkündür. Tek şartı; istekli olmak, doğru merkezi ve ekibi seçmektir.

Defalarca deneyen ancak bebek sahibi olamayan çiftlere neler önerirsiniz?

Her geçen gün gelişen teknoloji ve tıbbın sağladığı yeni imkanlarla, doğurganlık sorunu yaşayan çiftlerin tedavilerinin, günümüzde bir bütün olarak ele alınması gerekir. Tedavide ilk adım, daha teşhis aşamasındayken sorunun kaynağına inilmesidir. Yapılması gereken, elde edilecek sonucun başarısını doğrudan etkileyecek yeni tanı-tedavi yöntemlerini, ilk aşamadan itibaren kullanmak ve tedaviyi soruna özel biçimde planlamaktır. Yeniden ayağa kalkmalarını ve tıbbın yeni yüzünü görmelerini ve bunu uygulayan ekipleri buluşlarını ve umutlu dualarını isterim.
Yurtdışındaki Türkler, tüp bebek tedavisi için neden Türkiye’yi tercih ediyor? En çok neredekiler geliyor? Türkiye başarılı tüp bebek uygulamalarında dünyanın neresinde?

Tedavinin uygulamasındaki farkı artık yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız biliyor. İşin ilginç tarafı, bu işin Türkiye’de iyi yapıldığını, artık Avrupa’daki doktorlar da biliyor ve bize hasta gönderiyorlar. En çok; Almanya, Fransa, İsviçre’den hasta geliyor. Türkiye’deki bazı merkezlerin başarısı dünya ile kıyaslandığında çok iyi bir tablo görünüyor. Maya Tüp Bebek Merkezi de bu merkezlerden birisidir.

Maya Tüp Bebek Merkezi, başarı için klasik tedavilerin ve değerlendirmelerin yetmediği gerçeğinin kabul edildiği günümüzde; teknolojinin ve tıbbın sağladığı yeni olanaklardan sonuna kadar yararlanarak, doğurganlık tedavisinde yeni bir yaklaşım geliştirmiştir. Merkezimizde "Alo Tüp Bebek Danışma Hattı - 0800 314 1 314 " ücretsiz danışma hattımızla çiftlerin tüm tüp bebekle ilgili sorularına yanıt vermekteyiz. Bu konuda tüm çiftlerimize seve seve yardımcı oluyoruz.

alintidira.s. ilginizi cekecegini düsündüm güzel anne adaylari:CüvCüv: sevgiler...
 
MERHABA ARKADASLAR. yeni üyeyim,yazilarinizi okudum.cok duygulandim.ben de 1 kere asilama,1 kere tüp, 1 kere de iki tane dondurulmus denedik.Test sonucuma 6 gün kaldi.yanliz adet olucakmisim gibi basim agriyor karnimda,ne olur bilgisi olan varsa söylermi ?????? adetime 6 gün var ama adet hissim var gibi:çok üzgünüm:
 
bir sorum daha var adet olursam Hamilelik sansimin yüzdeligi ne kadar sizce?Tüp bebek yaptirdigimizda tam 4 gün önce adetim geldi doktorlar sasirmisti.basiniza böyle seyler geldimi?benim herhangi bir saglik sorunum yok herseyim mükemmelmis doktorlar ööyle diyor.:çok üzgünüm:
 
bir sorum daha var adet olursam Hamilelik sansimin yüzdeligi ne kadar sizce?Tüp bebek yaptirdigimizda tam 4 gün önce adetim geldi doktorlar sasirmisti.basiniza böyle seyler geldimi?benim herhangi bir saglik sorunum yok herseyim mükemmelmis doktorlar ööyle diyor.:çok üzgünüm:
 
canim sana bu konuda yardim edemicem ama diger arkadaslardan yardim alabilirsin,henüz bebegim olmasi icin bi girisimim yok,ben sadece bu konuyla alakali arkadaslarimin bu konunun ilgilerini cekecegini düsündüm...sevgiler canim,icini rahat tut...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…