• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk diye bir ırk yok !!!!!!

Uzun boylu, uzun beyaz simalı, düz veya kemerli ince burunlu, muntazam dudaklı, çok kere mavi gözlü ve göz kapakları çekik değil, badem gözlü bir ırk” Dr. Reşit Galip, Türk Irk ve Medeniyet Tarihine Umumi Bir Bakış-I. Türk Tarih Kongresi. Konferanslar ve Müzakere zabıtları (Ankara, 1933)

Bugüne kadar yapılan antropolojik incelemeler Türkler'in 'Beyaz Irk'tan olduğunu göstermiştir. Türkler Beyaz Irkın (Ari Irk'ta denir) 4 büyük kolundan biri olan 'Alpin Irkına' aittir.*
Türk ulusunun temeli Andronova kültürüdür. Bu kurganda bulunan iskeletler üzerinde yapılan incelemeler, bu kültürün Beyaz Irktan insanlar tarafından oluşturulduğunu ortaya koymuştur.
Eski Çin'de, Çin'in kuzeyinde yerleşmiş bulunan topluluklar Çinliler tarafından Ti-li boyları olarak adlandırılırlardı ve Sarıbaşlar’ın torunlarıydılar. Ti-liler sarışın ve mavi gözlü bir halktı -ki bunlar Türkler'in atalarıdır. Sarışın ve mavi gözlü Hun savaşçılarından bahseden çok sayıda Çin şiiri mevcuttur.
Çinliler M.Ö 10. yy. da bu kavimleri yaşadıkları bölgelere göre üç kısma ayırdılar: Kırmızı Tiler, Ak Tiler ve Yeşil Tiler (o dönemde eski Türkler ve Çinliler yönleri renklere göre ayırırlardı).
Bunlardan Ak Tilerin torunları, daha sonra Eftalitler olarak da bilinen Ak Hun devletinin kurucularıdır.
Daha sonraları ise bazı Çin kaynaklarında, Türklerle birlikte Moğol tipi de göze çarpmaya başlar. Ancak bunun sebebi Türkler'in Moğollara benzemesi değil, Moğol kabilelerinin Türkler tarafında işgal edilmesi ve dolayısıyla Moğolların Türk devlet ve ordu teşkilatlarında yer almaya başlamasıdır.

Ayrıca yapılan araştırmalar Finliler dışındaki İskandinav halklarının da ile Türk soylu olabileceğini gösteriyor.

İsveçlilerin Türk Ataları/İsveççe'nin Türkçe ile Benzerlikleri adlı kitap bu konuda önemli bir kaynak.
18. yüzyılda yaşayan ve İsveç tarihi araştırmalarının kurucusu sayılan Prof. Sven Lagerbring'in bu kitabı, eski İsveç ve Türk tarihinin karanlıkta kalan gerçeklerini aydınlatıyor. Lagerbring kitabında, İsveçlilerin atalarının Türkler olduğunu İsveç masallarına, efsanelerine ve taş yazıtlara dayanarak ortaya koyuyor. Kitapta İsveççeyle Türkçe karşılaştırılarak Türklerin ve İsveçlilerin ortak tarihsel bir kökene ve dil ortaklığına sahip olduğu gözler önüne seriliyor. Eski İsveç masallarında, İsveççenin Viking Tanrısı Oden tarafından getirildiği ve Oden'in Tirkiar (Türkler) denilen bir kabilenin önderi olduğu ilk kez bu kitapta belgeleriyle açıklanıyor.

Lagerbring'in raflarda unutulan bu kitabının, İsveç kökenli olan ve 19. yüzyılın sonlarında Türklüğe ve Müslümanlığa geçen, namı diğer "Osmanlı Vikingi" Ali Nuri Dilmeç tarafından bulunup gün ışığına çıkarılmasının öyküsü de bu kitapta ayrıca yer alıyor.
Kaynak:Tarihte Türk Irkı - turkirki - Blogcu.com
----------
Türk Irkı Kökeni ve Özellikleri

Brakisefal Kafatası

Türkiye’de Irksal Antropoloji çalışmaları, Atatürk’ün direktifleri ile ve Türk Irkı üzerine araştırma ve tespitlerde bulunması amacıyla, 1925 yılında kurulan Türk Antropoloji Enstitüsü ve Türk Antropoloji Mecmuası çerçevesinde başlatılmış ve sürdürülmüştür.

Türk Antropologları, Cumhuriyet’in ilk yıllarından (1925) Atatürk’ün ölümüne, hatta 1945’e kadar Anadolu’da yaşayan Türkleri incelemişler ve Türk Ulusunun Irksal bir profilini çıkarmışlardır.

Bu amaçla, Mustafa K. Atatürk’ün direktif ve desteği ile Atatürk’ün manevi kızı olan Prof. Dr. Afet İnan önderliğinde, Türk milletinin ırksal yapısının tespiti amacıyla 1937 yılında büyük bir araştırma yapılmıştır.

Bu araştırma daha sonra ‘Türk Irkının Vatanı Anadolu (64.000 Kişi Üzerinde İnceleme) adıyla yayınlanmıştır.

Buna göre Türkler, Beyaz Alpin Irktan’dırlar. Alpin Irk ise Beyaz Irkı oluşturan dört büyük Irk grubundan biridir.

Türk kafatası brasikefal, burun yapısı ise leptorrhine (dar-düz)’dir. Gözler ise diğer Güney Avrupa Halklarında olduğu gibi ‘badem’ şeklindedir.

Türkler genellikle açık renk gözlü bir ırktır. Türkler arasında kahverengi ve ela göz rengi oldukça yaygındır. Türkler’in % 20’si ise mavi veya yeşil gözlüdür.

Türk vatandaşlarının % 70’i beyaz ya da buğday tenlidir. % 14’ü sarışın ise de çoğunluk kumral veya açık kumraldır. Kalan nüfusun çoğu ise ‘hafif’ esmerdir (buğday ten rengine yakın).Özet olarak Türkler, sarışın-kumral ve açık tenli bir Irk’tır.

Ancak bugün yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki sarışınların oranı % 20′ye çıkmıştır. Şüphesiz bunda 1945′lerden sonra da Türkiye’ye gelmeye devam eden Balkan Türklerinin katkısı büyüktür.

Zira Balkanlar’daki hıristiyan halkla karışmayan bu insanlar Türk ırkının en saf temsilcileridir.

“Uzun boylu, uzun beyaz simalı, düz veya kemerli ince burunlu, muntazam dudaklı, çok kere mavi gözlü ve göz kapakları çekik değil, badem gözlü bir ırk”

Dr. Reşit Galip, Türk Irk ve Medeniyet Tarihine Umumi Bir Bakış-I. Türk Tarih Kongresi. Konferanslar ve Müzakere zabıtları (Ankara, 1933)

Bugüne kadar yapılan antropolojik incelemeler Türkler’in ‘Beyaz Irk’tan olduğunu göstermiştir. Türkler Beyaz Irkın (Ari Irk’ta denir) 4 büyük kolundan biri olan ‘Alpin Irkına’ aittir.

Türk ulusunun temeli Andronova kültürüdür. Bu kurganda bulunan iskeletler üzerinde yapılan incelemeler, bu kültürün Beyaz Irktan insanlar tarafından oluşturulduğunu ortaya koymuştur.

Eski Çin’de, Çin’in kuzeyinde yerleşmiş bulunan topluluklar Çinliler tarafından Ti-li boyları olarak adlandırılırlardı ve Sarıbaşlar’ın torunlarıydılar. Ti-liler sarışın ve mavi gözlü bir halktı -ki bunlar Türkler’in atalarıdır. Sarışın ve mavi gözlü Hun savaşçılarından bahseden çok sayıda Çin şiiri mevcuttur.

Çinliler M.Ö 10. yy. da bu kavimleri yaşadıkları bölgelere göre üç kısma ayırdılar: Kırmızı Tiler, Ak Tiler ve Yeşil Tiler (o dönemde eski Türkler ve Çinliler yönleri renklere göre ayırırlardı).

Bunlardan Ak Tilerin torunları, daha sonra Eftalitler olarak da bilinen Ak Hun devletinin kurucularıdır.

Daha sonraları ise bazı Çin kaynaklarında, Türklerle birlikte Moğol tipi de göze çarpmaya başlar. Ancak bunun sebebi Türkler’in Moğollara benzemesi değil, Moğol kabilelerinin Türkler tarafında işgal edilmesi ve dolayısıyla Moğolların Türk devlet ve ordu teşkilatlarında yer almaya başlamasıdır.

Türk-Çin savaşlarını anlatan eski bir Türk şiirinde şu sözler yer almaktadır:

“…Kan sürülü kıvrık, sarkmış, kalın sarı saçlarına, Alnındaki rüzgarlık bağı kuşkanadı gibi izler bırakmış kaşlarına, Büyük bedeni ağır geldi çam döşemeyle çekmek için, Göz kapakları kapanır oldu mavi gözlerini açamayacak kadar…”

Eski, Arap, İran ve Bizans kaynaklarında da Türkleri, beyaz tenli ve badem gözlü olarak tasvir edilmiştir.

Kaynak:Türk Irkı Kökeni ve Özellikleri

Uzun boylu, uzun beyaz simalı, düz veya kemerli ince burunlu, muntazam dudaklı, çok kere mavi gözlü ve göz kapakları çekik değil, badem gözlü

uzun boylu demeyeydin iyiydi abla :) gerisi aynı ben zaten bildiğin Türk'üm yani üstelik baya da karışık bi soy geçmişim var :)

Son düzenleme:
"Türk ırkı dünyadaki en güzel ırktır ve bu güzellik bilimsel olarak korunmalıdır" Mustafa Kemal Atatürk..

Uzun boylu, uzun beyaz simalı, düz veya kemerli ince burunlu, muntazam dudaklı, çok kere mavi gözlü ve göz kapakları çekik değil, badem gözlü

uzun boylu demeyeydin iyiydi abla :) gerisi aynı ben zaten bildiğin Türk'üm yani üstelik baya da karışık bi soy geçmişim var :)

hahaha çok hoşsun .....

Ben demiyorum, kaynaklarda öyle yazıyor, bende buğday tenli, kahverengi gözlü, gözleri ve göz kapakları badem grubundanım:)))

Yakında Darwin'in Evrim Teorisini kabul ederlerse şaşırmam.

Son düzenleme:
Türk adının tarih sahnesine çıkışı MS VI yy'da kurulan Gök-Türk Devleti ile olmuştur. Orhun kitabelerinde yer alan "Türk" adı daha çok "Türük" şeklide gösterilmektedir. Bundan dolayı Türk kelimesini Türk Devleti'nin ilk defa resmi olarak kullanılan siyasi teşekkülün Gök-Türk imparatorluğu olduğu bilinmektedir. Gök-Türkler'in ilk dönemlerinde Türk sözü bir devlet adı olarak kullanılmışken,sonrada Türk milletini ifade etmek için kullanılmaya başlanmıştır. MS. 585 yılında üin İmparatorunun GüK-TüRK Kağanı İşbara'ya yazdığı mektupta"Büyük Türk Kağanı" diye hitap etmesi, İşbara Kağanın ise üin İmparatoruna verdiği cevabi mektupta "Türk Devleti'nin Tanrı tarafından kuruluşundan bu yana 50 yıl geçti" hitapları Türk adını resmileştirmiştir. Gök-Türk yazıtlarında Türk sözü daha çok "Türk Budun" şeklide geçmektedir. Türk Budun'un ise Türk Milleti olduğu bilinmektedir.

Türk Adı, Türk Soyu,Türklerin Ana Yurdu,Göçler

----------
Tarihimiz çooook eski

Ne desem bilemedim :ssz:

Onun sentez dediğine aslında üst kimlik dendiğini (Türklüğün etnik kökenlikten çıkıp , artık tamamen bir üst kimlik olduğunu), Türküm ve ..... asıllıyım demenin daha evla olduğunu , tarih boyunca Türk ırkının , tarihin bizati kendisine şekil verdiğini ve bilmiyorsa konuşmaması gerektiğini birileri anlatsa bu şahsa keşke .

Yıllardır anadoludaki tüm ırkları yok saydık. Hepsini asimile etmeye çalıştık Türk ve sünni olsunlar istedik. Kürdü çerkezi arnavutu bırakın hristiyan türkü bile kabul etmedik.

Bunu imralıdakine bir özür olarak sunarız. Türk diye bir ırk yok. Bu açıklama Anadoluda tarih boyunca kürtler yaşamıştır. Türkler kürtlerin alt ırkıdır falan filan konuşmaların alt yapısıdır.

Yanlış anlaşılmak istemem kürtlere garezim yok. Zaten bir yanım arnavut bir yanım çerkez. Herkes işine geldiği gibi davranıyo. Bugün kürtler oyunlara dahil ediliyor yarın başkası edilicek. Öncesinde de türklük kavramına oynadılar. Türkler şöyle yüce ırk böyle yüce ırk. Tarihteki bütün yüksek medeniyetler türktü hani. Kızıldereliler de türktü hahah.

Turk dye bir ırk yoktur dogru. çünkü bence ırk diye bir şey yok. coğrafi koşullara göre evrimleşti bedenlerimiz.

aslına bakarsanız bu sözlerin geçtiği konferansın konusu çok manidar "YENİ ORTADOĞU ekseninde Mısır ve Suriye" çok şaşırmamalı...

681573.gif

yıllardır anadoludaki tüm ırkları yok saydık. Hepsini asimile etmeye çalıştık türk ve sünni olsunlar istedik. Kürdü çerkezi arnavutu bırakın hristiyan türkü bile kabul etmedik.

Bunu imralıdakine bir özür olarak sunarız. Türk diye bir ırk yok. Bu açıklama anadoluda tarih boyunca kürtler yaşamıştır. Türkler kürtlerin alt ırkıdır falan filan konuşmaların alt yapısıdır.

Yanlış anlaşılmak istemem kürtlere garezim yok. Zaten bir yanım arnavut bir yanım çerkez. Herkes işine geldiği gibi davranıyo. Bugün kürtler oyunlara dahil ediliyor yarın başkası edilicek. öncesinde de türklük kavramına oynadılar. Türkler şöyle yüce ırk böyle yüce ırk. Tarihteki bütün yüksek medeniyetler türktü hani. Kızıldereliler de türktü hahah.

Turk dye bir ırk yoktur dogru. çünkü bence ırk diye bir şey yok. Coğrafi koşullara göre evrimleşti bedenlerimiz.

coğrafi şekilllere göre evrimleşti bedenimiz cümlenizin anlamsızlığı beni biraz güldürdü açıkcası. Oldukça bedbaht bir cümle olmuş. Bu arada elbette ırk diye birşey var:72:

[sıze=3]bu yazar topluluğu şu anda türk ırkı yok bilmiyorlar avrupada falan diyorya bundan 7- 8 sene öncesinde çok iyi hatırlıyorum bunlar diyorlar dı ki "türkçe olimpiyatlarına ne gerek var elin amerika'lısı türkçe konuşsa ne konuşmasa ne bize ne yararı var"ancak hiçte öyle değilmiş anlaşılan . At gözlüğünü çıkarma zamanı bu devir çokk hizmetler ediliyor ülkeye[/sıze]

“Bu ülkede sadece Türkler üzerinden giderseniz bunun masrafı ve maliyeti çok fazladır. Türkiye’yi bölünmenin eşiğine getirirsin. Türkiye’de yaşayan diğer insanları bu şekilde memnun edemezsiniz. Diğer insanları kendine karşı kışkırtmış olursun. Onun için vatandaşlık bağına dayalı yeni bir millet tanımı yapmak çok önemli. Millet mi diyorsun? Al sana millet! Sonuçta milletin ne olduğu, siyasilerin kararı ile içeriği doldurulan bir şeydir. Milletin içeriği, muhtevası, tanımı o siyasiler tarafından yapılmış sonuçta. Sana demişler ki, ‘Sen Türksün’. Ne demek Türklük? İşte Orta Asya’dan gelmişsin. Bir bakıyorsun, kaçımızın dedesi Orta Asya’dan gelmiş? Bir sor bakayım gerçekten. Var mı böyle bir şey? O milletin yavaş yavaş zaten etnografyası da işlenmeye başlanıyor. Gerçekten de böyle bir şey. Türk nedir mesela? İsmet Özel’in çok ilginç, çok güzel tahlilleri vardır. Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok.”

Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı ve AK Parti MKYK üyesi Prof.Dr. Yasin Aktay

Sayın Aktay;
Rica edicem sen düşünme:ssz:

coğrafi şekilllere göre evrimleşti bedenimiz cümlenizin anlamsızlığı beni biraz güldürdü açıkcası. Oldukça bedbaht bir cümle olmuş. Bu arada elbette ırk diye birşey var:72:

Ben ırklara ve dinlere inanmıyorum canım. Dünyadaki tüm savaşların mutsuzlukların bunlar yüzünden oluştuğunu düşünürsek kabullenemiyorum. Ama konumuz benim inançlarım olmasa gerek. irk diye bir şey vardır yoktur umrumda değil. Türklükle ya da başka bişeyle her neyse gurur duyucak halim yok. ama türklüğün yok sayılıp başka milletlerin yüceltilmesini asla kabul edemem.

Coğrafi şekiller değil koşullar koşullar deyince şekilleri iklimleri ve konumu kapsıyor zaten. bu kadar sığ bahsetmek istemezdim daha geniş okumalarım var bu konuda ama konu bu değil zaten. Rahatsız olduğun evrim kelimesi ise adapte oldu diyelim tam olarak ben o ayrıma pek takılmıyorum. :)

ben ırklara ve dinlere inanmıyorum canım. Dünyadaki tüm savaşların mutsuzlukların bunlar yüzünden oluştuğunu düşünürsek kabullenemiyorum. Ama konumuz benim inançlarım olmasa gerek. Irk diye bir şey vardır yoktur umrumda değil. Türklükle ya da başka bişeyle her neyse gurur duyucak halim yok. Ama türklüğün yok sayılıp başka milletlerin yüceltilmesini asla kabul edemem.

Coğrafi şekiller değil koşullar koşullar deyince şekilleri iklimleri ve konumu kapsıyor zaten. Bu kadar sığ bahsetmek istemezdim daha geniş okumalarım var bu konuda ama konu bu değil zaten. Rahatsız olduğun evrim kelimesi ise adapte oldu diyelim tam olarak ben o ayrıma pek takılmıyorum. :)

bir kere şu konuda mutabık olmamıza sevindim hiç bir ırk diğerine üstün yaratılmamıştır zaten . Ancak diğer konuya gelince evrim kelimesi bana o kadar yanlış ve ürpertici geliyorki belki ben fazla hassasım hoşlanmadım o kadar :54:

Önce şu cümleyi bir düzeltelim Türkler herkesi Türk ve Sünni olsun istemedi. Zaten arap asıllı bu adam yeterince açıklıyor. Arap ve Sünni olsun istediler tarihe bakılırsa ne demek istediğim anlaşılır.

Tamam, kabul ırk yok o zaman antropoloji, genetik bilimi neden var? Irk aslında şu anlamdadır dese bu kadar trajikomik olmazdı. Aklıma burhan tiplemesi geldi “aslında ben yoğum yoh”:37:

İnsanlar kendilerini tanımlama ihtiyacı hisseder bu motivasyon içindir. Herkes birbirine benzese rahatlayacak bazıları. Hâlbuki çeşitlilik, kültürel zenginliktir.:31: Kendine benzemediğine saygı gösterdiğin sürece ırkçı değilsindir, bu hayvanları da kapsar. Ona buna ırkçı yakıştırması yapanlar kendi türünden olmayan hayvanları görünce ağızları sulanır. İronik.

Adının başında prof olan adam, prof yok. aslında var da sana yok taşıyamıyorsun, futbol yorumu yapar gibi millet tanımı yapıyor. Gülelim mi yoksa bunu oraya getiren sisteme ağlayalım mı bilemedim.:ssz:

vah vah biri de olimpiyatlardan dem vurmuş olimpiyat kelimesi Türkçe değilken, okullarında ingilizce eğitimle Türkçe dersi seçmeli iken bize çok faydası dokunuyormuş :ssz:

Tamam, kabul ırk yok o zaman antropoloji, genetik bilimi neden var? Irk aslında şu anlamdadır dese bu kadar trajikomik olmazdı. Aklıma burhan tiplemesi geldi “aslında ben yoğum yoh”:37:

Ben çok başka bir şeyden bahsettim. :) ırk var yok umrumda değil diyelim :)

Back