• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Türk Bir Fas Gelini !

xmehtapx

Türk Bir Faslı Gelini
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2009
229
0
96
Belçika
Hepinize sımsıcak '' Merhaba '' kızlar.Eminim bir çoğunuz evlilik hazırlıklarına büyük bir heyecanla dur durak vermeden devam ediyor.

Bende bundan bir yıl kadar önce forumda paylaşılan gelinliklere imrenerek bakıyordum.Ama şimdi sıra bana geldi. :21:

Tabi o zamanlar '' Ay acaba seçmekte zorlanmıyorlar mı,o kadar güzel gelinlikler var ki ! '' derken seçme sırası bana geldi.

Ama çok şanslı bir gelin olmalıyım ki düğünümde bir tanesi gelinlik olmak üzere 4 tane elbise değiştireceğim.

Ha nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim.Nişanlım Faslı ve bu nedenle Türk-Fas karışımı muhteşem bir düğün yapmayı planlıyoruz.

Tabi ki topiğiminden düğünümle ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.Sizi sayfamda ağırlamaktan mutluluk duyarım. :16:

Bir tık lütfen ...

http://www.kadinlarkulubu.com/kk-vi...r/488592-mehtapin-vitrini-5.html#post27545193

Gelelim benim kıyafetlerime ...

Bu ilk elbisem Fas'ın geleneksel gelin elbisesi.Çok uzun zamanlardan beri gelinlerin genelde ilk tercihiymiş.Bende çok beğendiğim için nişanlım kırmak istemedim.

Üzerinde boncuklar ve çok ağır taşlar var.Bu zayıflıkla nasıl taşıyacağım hiç bir fikrim yok. :43:

Eki Görüntüle 564891

Bu ikinci elbisem ise kayınvalidemin zevki.Bembeyaz ...

Eki Görüntüle 564893 Eki Görüntüle 564894

Bu son kıyafetim ise nişanlımın ve benim seçimim.

Eki Görüntüle 564896

Evet kızlar kiraladığım kıyafetlerim bunlar.Lütfen yorumlarınızı bırakmayı unutmayın.Sevgiler :54:

Henuz dikimde olan gelinlik modelim icin bir tik ...

http://www.kadinlarkulubu.com/kk-vi...r/488592-mehtapin-vitrini-7.html#post27833992

Son düzenleme:
iyi akşamlar. hayırlı olsun. modeller çok farklı güzel, hem abartılı hem sade geldi bana:D tarlatansiız mı olacak gelinlik. üst kısımları bayag işlemeli ama alt taraflar ona nazaran sade göründü bana. kına kıyafetinin duvak kısmını çok beğendim.

iyi akşamlar. hayırlı olsun. modeller çok farklı güzel, hem abartılı hem sade geldi bana:D tarlatansiız mı olacak gelinlik. üst kısımları bayag işlemeli ama alt taraflar ona nazaran sade göründü bana. kına kıyafetinin duvak kısmını çok beğendim.

İyi akşamlar.Asıl gelinliğimi Fransız tarzında diktireceğim ama henüz hazırlıklara başlamadık.

Eşim Faslı olduğu için ilk önce normal gelinliğimi daha sonra ise bu elbiseleri giyeceğim.

Fas düğünlerinde gelinler bu tarz elbiseler giyiyorlar.Tarlatanları yok ne yazık ki.Çünkü gelin her elbiseyi değiştirdiğinde bir tahtın içinde ve omuzlarda taşınıyor.

Tahta otururken daha rahat olması açısında böyle olduğunu düşünüyorum ama sonuç olarak Türk kültüründe çook uzak olduğu bir gerçek.

Alttaki kırmızıda düğünde giyeceğim en son elbisem canım.Kendi kınamı kesinlikle Türk usülüne uygun yapmayı düşünüyorum.

Onları da paylaşıcam inşallah. Ve son olarak yorumun için çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Değşik modeller gerçekten.Beyazlı daha güzel geldi gözüme benim.Diğerleri de hoş ama birazcık abartı geldi.Mutluluklar dilerim ayrıca.

Değşik modeller gerçekten.Beyazlı daha güzel geldi gözüme benim.Diğerleri de hoş ama birazcık abartı geldi.Mutluluklar dilerim ayrıca.

İnan canım benim gibi sadeliğe fazlasıyla düşkün biri içinde abartılı elbiseler ama Fas gelenekleri nedeniyle ; mutlulukla giyeceğime eminim. :17:

Çook teşekkürler. :54:

İnan canım benim gibi sadeliğe fazlasıyla düşkün biri içinde abartılı elbiseler ama Fas gelenekleri nedeniyle ; mutlulukla giyeceğime eminim. :17:

Çook teşekkürler. :54:

Zaten kötü değil canım.Ben de sadeliğe düşkün olduğum için öyle dedim :)
Gelenek olunca tabi giymelisin ama görünüşte hoşlar zaten canım.Ayrıca canım Faslı mı damat adayı :34:

Zaten kötü değil canım.Ben de sadeliğe düşkün olduğum için öyle dedim :)
Gelenek olunca tabi giymelisin ama görünüşte hoşlar zaten canım.Ayrıca canım Faslı mı damat adayı :34:

Anladım canım ne demek istediğini.. Her zaman sade olan herşey beni cezbeder.Abartıyı hiç sevmem :17:

Çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindim. :54:

Evet damat adayı Faslı. :29:

Son düzenleme:

Anladım canım ne demek istediğini ki her zaman sade olan herşey beni cezbeder.Abatıyı hiç sevmem :17:

Çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindim. :54:

Evet damat adayı Faslı. :29:

Bir ömür boyu mutluluklar dilerim o halde canım
Düğün,kına fotoğraflarını da bekliyoruz artık merakla :34:

Tekrar çok teşekkür ederim canım. :17:

İnşallah şu gelinlik diktirme faslıda bir atlatsam gönül rahatlığıyla uyuyabilceğim. :18:

Zorlu süreç tabi ne kadar tatlı olsa da :34:
Allah kolaylık versin canım sana bu süreçte

çok gösterişli geldiler bana, umarım bunları taşırken çok yorulmazsınız. bir günde 4 kıyafet değiştirmeniz bile yeterinde yorucu olabilir. düğünün formatı nasıl olacak, merak ettim. heyecanınız hiç sönmesin. gelinliğinizi merak ettim. onu da mümkün olursa görürüz. mutluluklar diliyorum Fas gelini :123:

çok gösterişli geldiler bana, umarım bunları taşırken çok yorulmazsınız. bir günde 4 kıyafet değiştirmeniz bile yeterinde yorucu olabilir. düğünün formatı nasıl olacak, merak ettim. heyecanınız hiç sönmesin. gelinliğinizi merak ettim. onu da mümkün olursa görürüz. mutluluklar diliyorum Fas gelini :123:

Öncelikle çok teşekkür ederim yorumunuz için.Evet kesinlikle taşımakta zorlanacağıma eminim. :2:

Aslında normalde Faslı gelinler 7 elbiseye kadar değiştiriyorlar düğünlerde biz 4 elbisede kapattık neyse ki :30:

Düğünün formatı ve tüm ayrıntıları çok kısa süre içinde topiğimde paylaşacağım.Ve aynı zamanda gelinliğimi ve nikah kıyafetimi de. :30:

Yorumlarınıza ihtiyacım var: :54:

Çok değişik geldi, diğer konunuzu okudum. Gelinlerin omuzlarda taşınıyor olmasına bayıldım. :16:

Düğün sonrası fotoğraflarınızı paylaşırsınız umarım, şimdiden merak ettim.

Ömür boyu mutluluklar dilerim. :)

Çok değişik geldi, diğer konunuzu okudum. Gelinlerin omuzlarda taşınıyor olmasına bayıldım. :16:

Düğün sonrası fotoğraflarınızı paylaşırsınız umarım, şimdiden merak ettim.

Ömür boyu mutluluklar dilerim. :)

Çok sevindim canım.Teşekkür ederim. :17:

Düğün sonrası fotoğraflarımıda paylaşacağım sizlerle. :29:

merhabalar benim de erkek arkadaşım bir çok faslı arkadaşı var düğün fotoğraflarına bakıyorum da gercekten çok gösterişli elbiseler giyiyor gelinler ama nedense göze batmıyor hiçbiri çok hoş duruyorlar.seçimleriniz hepsi çok hoş ama kırmızı sanki daha bir hoş mutluluklar.

bana göre biraz abartılı ama zevk meselesi tabbii. mutlulukllar getirsin size :)

merhabalar benim de erkek arkadaşım bir çok faslı arkadaşı var düğün fotoğraflarına bakıyorum da gercekten çok gösterişli elbiseler giyiyor gelinler ama nedense göze batmıyor hiçbiri çok hoş duruyorlar.seçimleriniz hepsi çok hoş ama kırmızı sanki daha bir hoş mutluluklar.

Merhaba Canım.Evet kesinlikle haklısın onlara göre gösterişli elbiseler gayet sıradan ve normal.Gelini böyle görmek hoşlarına gidiyor sanırım. :17:

Beğenmenize çok sevindim.Ve benimde içime kırmızı pek bi sindi :21:

Güzel yorumunuz için ayrıyeten çok teşekkür ederim. :54:

Back