Türk bayrağını öpen iki çocuğun hayatı karardı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
'Bayrağa niye sahip çıktınız' terörü
PKK, Diyarbakır'daki okul bahçesinde örgütün indirdiği bayrağı öpüp göndere çeken 3 çocuk ile ailelerinin hayatını kâbusa çevirdi. Babaları tehditle işsiz kaldı çocuklarsa okula gidemez hale geldi
Sitene Ekle

Diyarbakır'da 15 Ekim'de okul bahçesinde indirilen Türk bayrağını önce öpüp ardından da göndere çeken çocuklarla ailesine, terör örgütü PKK'nın yaşamı adeta dar ettiği ortaya çıktı.


Çocuklar o günden bu yana aldıkları tehditler nedeniyle okula gidemezken, anneleri de kimseyle görüşemez hatta evden çıkamaz oldu. Baba Mehmet Hanefi Rezbiç "Seni burada çalıştırırsak, bizi de tehdit ederler" denilerek işten çıkarıldı. "Çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Bu bayrak hepimizin bayrağı, bu vatan hepimizin vatanı. Tek isteğimiz de terörün bitmesi ama bize yaşamı dar ettiler. Çocuklarımıza zarar vermelerinden korkuyoruz" diyen aileler, geçimlerini sağlayıp çocuklarının eğitimlerini devam ettirebilecekleri bir şehre nakledilmek istiyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER







'OKULU BAŞINIZA YIKARIZ' FİKRET SARAÇ (UĞUR SARAÇ'IN BABASI):

O günden beri çocuklarım da, eşim de devamlı tehdit altında. "Bir daha okula gelirlerse orayı başınıza yıkarız" dediler. Bayrağı yerden kaldıran çocuklarımıza "Sizin ne haddinizeydi bayrağı kaldırmak!" diye tehditler savurdular. En küçüğü 6 en büyüğü 14 yaşında 4 çocuğum var, hiçbiri de okula gidemiyor. Dostlarımız bizimle konuşmuyor. Kapı komşularımız bile tehdit edildiler. Eşim de dışarı adım atamaz oldu. Çocuklarımla gurur duyuyorum ama aileme zarar gelecek diye de korkuyorum. Barış, kardeşlik istiyoruz. Yeni bir hayat kurabileceğimiz, çocukların okula devam edebileceği başka bir şehre nakledilmek istiyoruz.

MEHMET HANEFİ REZBİÇ (EMİRHAN REZBİÇ'İN BABASI):

6 çocuğum da eşim de devamlı tehdit altında. Beni de 'daha fazla çalıştırırsak bizi de tehdit ederler" diyerek işten çıkardılar. Psikolojim alt üst oldu. Resepsiyona ben de gelecektim ama bu sefer eşim burada tek kalır, ona bir şey yaparlar diye korkumdan gelemedim. Bu bayrak, bu vatan hepimizin. Bu Kürt'ün de Türk'ün de Çerkez'in de bayrağı. Geri adım atmayız. Ama kendim değil evlatlarım için korkuyorum. Çocuklarımızı alır kaçırırlar diye korkuyorum. Ailemi alıp geçimimi sağlayabileceğim bir şehre nakledilmek istiyoruz. Lütfen bizi buradan çıkarın.
http://www.milliyet.com.tr/-bayraga-niye-sahip-ciktiniz--gundem-2140160/
 
son durum neymıs. dunkı haberlerde cocuga baban ıse basladımı dıye soruyordu davutoğlu .
 
Allah belanızı versin ,ne istiyorsunuz el kadar çocuklardan vatan bayrak sevgisi olan herkes size batıyor değil mi

pis teröristler.
 
çocukların yaptıkları gerçekten gurur verici. ama bu çocukları haberlere çıkarttıklarında demiştim keşke çıkmasalardı haberlere diye. böyle olacağı belliydi.

işte böyle baskı altında tutuyorlar bu insanları :(
 
İnanmak istemiyorum, istemiyorum. Şu çocuklardan ellerini çeksinler bi ya.
 
Soysuzlar, siz çocukların kesip attığı tırnak olamazsınız. Bir haberde bu iki yavruya eğitim hayatı boyunca burs sağlanacağını okumuştum.
 
Onun bunun cocuklari adi pislik serefsizler.

Sizde azicik seref olsaydi zaten yediginiz kaba pislemesdiniz soysuz kopekler..
 
Back