• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türk bayrağı

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.326
En iyi cevaplar
2
69.478
1.623
101
458346_320965184617884_372833176_o.jpg

Türk bayrağı, Türkiye'nin ulusal ve resmî bayrağı.

Kırmızı zemin üzerine beyaz hilal ve yıldız konarak oluşan bayrak ilk kez Osmanlı Devleti tarafından 1844 yılında kabul edilmiştir. Bayrak, 29 Mayıs 1936'da 2994 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile şekillendirilmiş ve Türkiye'nin ulusal bayrağı olarak kabul edilmiştir. 22 Eylül 1983'te 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile bayrak ölçütleri belirlenmiş ve bayrak son halini almıştır.

Efsaneye göre bayraktaki kırmızı kan kırmızısıdır ve şehitlerin dökülen kanlarını temsil eder. Geceyarısı bu kanların üzerine yansıyan hilal biçimindeki ay ve bir yıldızla beraber Türk Bayrağının görüntüsü oluşur.

Wikipedia

:72::72::72::72::72: $1.gif :72::72::72::72::72::72:
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal.
Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal.

:72::72::72: Bayrak İnmez, indirene, indirtene, yüz verene, fırsat verene, kesinlikle izin verilmez !!!
Ne mutLu Türküm diyenee !!!!!

:72::72::72:
:72:
turkbayragi.gif
turkbayragi.gif
turkbayragi.gif
turkbayragi.gif
turkbayragi.gif
turkbayragi.gif
turkbayragi.gif
turkbayragi.gif
turkbayragi.gif
turkbayragi.gif
turkbayragi.gif
turkbayragi.gif

Bayrağımız rengini 15'inde, 20'sinde gencecik vatan evlatlarının şehit kanından almış, topraklarımız onların kanıyla sulanmış:50: üstüne ne şiirler, ne destanlar yazılmış, bizim için kıymetlidir ayyıldızlı bayrağımız:72:

Bu şiiri bilmeyen, okul çağlarında ezberlemeyen var mıdır? Hiç sanmam:72:

Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,
Işık ışık, dalga dalga bayrağım!
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.

Sana benim gözümle bakmayanın
Mezarını kazacağım.
Seni selâmlamadan uçan kuşun
Yuvasını bozacağım.

Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver.
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar:
Yurda ay yıldızının ışığı yeter.

Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün
Kızıllığında ısındık;
Dağlardan çöllere düştüğümüz gün
Gölgene sığındık.

Ey şimdi süzgün, rüzgârlarda dalgalı;
Barışın güvercini, savaşın kartalı
Yüksek yerlerde açan çiçeğim.
Senin altında doğdum.
Senin dibinde öleceğim.

Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim:
Yer yüzünde yer beğen!
Nereye dikilmek istersen,
Söyle, seni oraya dikeyim!

Arif Nihat Asya

Kurban olurum bayrağıma rengine ayına yıldınıza canımı veririm. Bu ülke şehitlerimizin kanıyla sulandı srf korumak uğruna, vatananaı satmamak uğruna vatan sağolsun diyerek gözünü bile kırpmadan. Bu bayrağı sadece bir bez parçası olarak görenler, anlamını unutanlar hatırlasın bu ülkede kanlar dökülür canlar verilir ama bu ülke satılmaz. Hep dalgalanacak yüzyıllarca ve kimse engel olamayacak buna. İnsalar gelip geçici bu dünya Sultan Süleyman'a kalmadı payidar kalacak olan Türk devletidir bayrağıdır, bağımsızlığımızdır tüm sınırlarımızla.. :72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72:

Son yaşananlar çok ağrıma gitti, site logosunu değiştirdik, facebook başlık fotosunu değiştirdik....

ne fayda ?

Logo değiştirmekle olmuyormuş bu işler, aynı Soma'ya tüh tüh vah vah demek gibi...

Olmadı bu ! 22 sene askerlik yapan dedeme, cephede ölen dedelere, Çanakkale'de verdiğimiz şehitlere hiç saygınız yok be soysuzlar ?

Çok uzun süre sonra Soma'da bir canım yandı birde bu olayda çok yandı ! Acıdı lan içim, bayrak başkadır ! Bunu yediremiyorum...

Ve öyle bir şey ki, herkesin kutsal saydığı unsurlardan biri olan bayrak için bile ikiye bölünüyoruz resmen.. Tek yürek olmamız gereken bu konuda bile parti çekişmesi yapıyoruz... Yahu nasıl bir ülke olduk biz...

Son yaşananlar çok ağrıma gitti, site logosunu değiştirdik, facebook başlık fotosunu değiştirdik....

ne fayda ?

Logo değiştirmekle olmuyormuş bu işler, aynı Soma'ya tüh tüh vah vah demek gibi...

Olmadı bu ! 22 sene askerlik yapan dedeme, cephede ölen dedelere, Çanakkale'de verdiğimiz şehitlere hiç saygınız yok be soysuzlar ?

Çok uzun süre sonra Soma'da bir canım yandı birde bu olayda çok yandı ! Acıdı lan içim, bayrak başkadır ! Bunu yediremiyorum...

Bizde bayrağı namus diye öğretmediler mi? Bayrak yere düşmez, elindeyken ölsende düşüremezsin diye anlatılıp öğretilmedi mi bize?
Yalan mıydı Ulubatlı Hasan? Masal mı anlattılar yıllarca:50:

Biz okula giderken Pazartesi Cuma günleri İstiklal Marşı okunurdu, küçücük halimizle koca bayrak direğini elimize verirler, bayrak yere değmesin diye de toparlayıp direğe tuttururduk, o ağır direği yere düşürmemek için ellerim titrese de tören bitene kadar saygıyla tutardım.

Bu mudur yani geldiğimiz nokta:50:

Bana göre dünyanın en anlam yüklü bayrağıdır Türk bayrağı...
Vatanımı seviyorum, bayrağımı seviyorum. Ama ülkeyi şu duruma getirenlere hakkımı helal etmiyorum!
Biz kolay kolay Türkiye olmadık, hiç bişeyi kolay elde etmedik.
Ben Türk bayrağının altında yaşamaktan gurur duyuyorum, eğer ki gurur duymayan varsa gidebilir, ama o bayrağı yere düşüremez!!!

Bayragin indirildigi yere yakin sayilirim...
Burada kimsenin pek umursadigi yok istisna hariç ve licedeki olaylari burada protesto ediyorlar bombalar fisekler cok korkuyorum gercekten.
Rabbim sonumuzu hayir etsin.
Bunu yapanlar allahindan bulsun..
Bayrak namustur!!!
Ne gunlere kaldik... :5:

10 Eylül 1922. M.Kemal İzmir’dedir. Dinlenmesi için hazırlanan konağa girerken önüne serilmiş Yunan bayrağını görür.

Bu nedir ?”

“Yunan Bayrağı paşam. Bu eve yerleşen Yunan kralı Konstantin,bu taşlığa serilen Türk bayrağını çiğneyerek geçmişti.”

“O, hata etmiş. Ben bu hatayı tekrar edemem.

Bayrak, bir ulusun onurudur. Ne olursa olsun yerlere serilemez ve çiğnenemez.”

Bu güzel Bayrak için Kk yönetimine teşekkürler.
Atamın düşman bayrağına bile gösterdiği saygıyı paylaşmadan edemedim.

Ben bakamadım o görüntülere fotoğraflara mesela ama sırf okumak bile içimi parça parça etmeye yetti ağladım ağladım yediremedim ya. Ben küçükken bağırarak okurduk istiklal marşını her bayram bana şiir okuturlardı ağlamadan bitiediğim şiir yoktur her 10 kasım gözlerim kıpkırmızı şiş giderdim eve hala o siren sesleri çaldı mı tutamam kendimi özlerim çok özlerim sanki anam babam gibi özlerim minnetim teşekkürüm sonsuz. Burada hala neler savunuluyor hala o zaman eski günler dönsün o zaman deyip nerdeyse bunu görmezden gelmek isteyenler var bu ülkede hakkıyla eylem yapanlar öldü ardından demedikleri kalmadı bu pisliklere soruşturma ya ne soruşturmasu şüpheye mahal mi var hadi kafasına sıkılmadı neden kelepçelenmedi nerde 16 yaşunda çocuğun kafasına nişan alanlar yok artık ve barış ne çözüm kalmadı bu saaten sonra. Böyle çözümü sindiren varsa Türküm demesin yaa bugünler için mi dedelerimiz şehit oldu Atamızda aman şehit vermeyelim deseydi çözümü savunanlar nerede olurdu acaba

rica ediyorum bu konuda ötekileştirmeyin lütfen ...

daha bu konuda yorum gelmedi de gelirse diye diyorum ....

birlik olunacak ise, bir olunacaksa bunda bir olunsun lütfen ...

Bayrağımız vatandır! :72:
Bayrağımız varlığımızdır! :72:
Bayrağımız birliğimizdir! :72:
Bayrağımız birleştirendir! :72:
Bayrağımız örnektir! :72:
Bayrağımız kim olduğumuzu açıklayandır! :72:
Bayrağımız Al ve Ay yıldızıyla göz kamaştırandır! :72:

Son 1 haftadır Çanakkale'deydim gezdim dağ bayır bu kaçıncı gezişim bilmiyorum. Hep anlatılıyor her anlatılanı dinliyorum, her gün farklı birşey öğreniyorum keşke o ...... oraya götürüp o yaşanmışları dinlete bilsem ....

açın TRT1 HD'yi şimdi izleyin ....

Back