Türban serbest ama Dövme ve piercing yasak !

Kutudakalansonuykuhapi

shakespeare soneleri
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
3.791
1.815
248
Ankara
Türban serbest, dövme ve piercing yasak
dovmeic_0.jpg

İlköğretimde türbanın serbest bırakılmasını, bir yasak izledi. Yönetmelik'te yapılan değişiklik ile; bundan böyle dövme ve piercing yasak oldu.

İlköğretimde türbanın serbest bırakılmasını, bir yasak izledi. Yönetmelik'te yapılan değişiklik ile; bundan böyle dövme ve piercing yasak oldu.

İlköğretimde türbanın serbest bırakılmasının ardından, yeni yönetmelikte yapılan değişiklikler bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Değişen Yönetmelik, türbanı serbest bırakırken dövme ve piercingi yasaklıyor.

Yönetmelik'in 3. maddesinin 6. fıkrası, türban bütün okullarda serbest bırakıldığı için kaldırıldı. 6. fıkra şu kuralları içeriyordu; "Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilir." Ancak yapılan düzenleme ile 3. maddenin 6. fıkrası tamamen kaldırılmış oldu.

Yönetmelik'te 4. maddede yapılan değişiklikle ise; "Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz" maddesine ek olarak; " Okullarda yüzü açık bulunur saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz" kısmı eklendi.

Böylelikle, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da tepki gösterdiği dövme yasaklanmış oldu. Temmuz ayında İstanbul'daki Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri açılışına katılan Erdoğan, Galatasaraylı Berk Yıldız'ın kolundaki dövmeleri görünce; "Bu dövmeler ne ya" tepkisini vermişti.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/turban-serbest-dovme-ve-piercing-yasak-haberi-97795

Son düzenleyen: Moderatör:
Piercing zaten yasaktı diye biliyorum ama dövmeyi nasıl yasaklayacaklar yapmış olan öğrenciyi okula almayacaklar mı eğitim hayatı boyunca ne saçma...

dövmeyle örtümü karşılaştırılıyor pess

Niye ayni olmasin? Ben nasil bir 10 yasindaki çoçugun dövmesi yada piercingi olmasini saçma buluyorsam, o çoçugun basörtü takmasini ayni derecede saçma buluyorum.

Niye ayni olmasin? Ben nasil bir 10 yasindaki çoçugun dövmesi yada piercingi olmasini saçma buluyorsam, o çoçugun basörtü takmasini ayni derecede saçma buluyorum.

Niye aynı olsun ? Bende birini saçma bulurken ötekini bulmuyorum mesela,ne olacak şimdi ? Yani sizin ikisinide saçma bulmanız ikisinin aynı kefeye konması gerektiğini göstermez.Sadece fikrinizi söylersiniz,benim yaptığım gibi...Bu sebeple bütün karşı fikirleri alıntılayıp hesap sormanıza lüzum yok.

Niye aynı olsun ? Bende birini saçma bulurken ötekini bulmuyorum mesela,ne olacak şimdi ? Yani sizin ikisinide saçma bulmanız ikisinin aynı kefeye konması gerektiğini göstermez.Sadece fikrinizi söylersiniz,benim yaptığım gibi...Bu sebeple bütün karşı fikirleri alıntılayıp hesap sormanıza lüzum yok.

Evet, ikisinide ayni kefeye koyuyorum. O yaslarda çoçuklar öyle tür kararlar almak için çok küçükler. Her ikisi bir hayat tarzin, daha dogrusu, anne babanin hayat tarzinin bir simgesidir. Biri dini bir simge oldugu için, birseyler degistirmiyor.

Ben zamanında ortaokuldan mezun olurken bir arkadaşım vardı derslerinde çok başarılıydı ama lisede başörtü takmak istediği için ve yasak olduğu için o arkadaşım OKUYAMADI. Üniversitede tanıdığım bir doktor başörtüsü yüzünden zamanında doktorluk YAPAMADI. Ama bir dövme veya piercing yüzünden insanların ben okumiycam diyeceğini hiç sanmıyorum. O yüzdendir ki ikisini aynı kefeye koymak mantıklı gelmiyor BENCE.

Evet, ikisinide ayni kefeye koyuyorum. O yaslarda çoçuklar öyle tür kararlar almak için çok küçükler. Her ikisi bir hayat tarzin, daha dogrusu, anne babanin hayat tarzinin bir simgesidir. Biri dini bir simge oldugu için, birseyler degistirmiyor.

Siz buyrun koyun yahu...Bakın bi arkadaş piercing de olsun demiş,onuda alıntılayıp olurmu öyle şey deyin oldu olacak.

Siz buyrun koyun yahu...Bakın bi arkadaş piercing de olsun demiş,onuda alıntılayıp olurmu öyle şey deyin oldu olacak.

Ben hiç birini savunmuyorum. Ama yasakları kaldırmak isteyen devlet her kesime eşit yaklaşmalıdır. Budaki amaç yasak kaldırmak mı yoksa bir kesimi imtiyazlı hale getirmek mi? Mesela din inancı gereği sarıkla gelmek isteyen veya papaz kıyafeti giymek isteyen erkek öğrenci de olabilir.

Paylaştığınız haberlere kaynak eklemeyi unutmayın, konuyu kapatmak zorunda bırakmayın beni:KK59:

Piercing, hertürlü takı, saç boyası, makyaj, kolsuz bluz, diz hizsasının üstünde etek, topuklu ayakkabı zaten yasaktı, yeni birşey değil bu ama çocuklar uyuyor muydu? Çoğu uymuyordu, bunda da suçlu aileler, 2 karış kızların saçlar boyalı, yüzler makyajlı, uyarmak istediğinde anneler kıyamet koparıyor.
Yönetmelikte yer aldı diye uyulacak mı? Bence hayır çünkü çocuklardan önce veliler tepki gösterip makyajlı kızı okula alınmadı diye okul basıyor.
Yalnız acayip bir tezatlık var, makyajlıyı alıyorsun, formalıyı içeri sokmuyorsun, araya farklı bir mevzu sokuyorum ama okul, eğitim konularında doluyum, geçen gece haberlerde seyrettim, bu sene okul pantolonları değişince çoğu veli geçen sene kıyafete masraf yaptı diye haklı yere yeni pantolon almamış, var olan okul pantolonu ve lacostuyla gelen çocukları okula almamışlar, yazıktır çocuk okul kıyafetiyle gelmiş neden almıyorsun? Her yıl okul kıyafeti değişir mi arkadaş? Kim üretiyor bu okul formalarını? Neden heryıl değiştiriliyor?
________
dusduru belki eski yönetmelikte tam olarak belirtilmemiş olabilir yasaklar, o yüzden de yeni eklemiş olabilirler:KK66:

Back
X