- Konu Sahibi turkmengelini
merhaba
bu çorbayı bugün uydurdum:)
her sabah "bugün oğluma ne pişirsem" diye düşünmekten yaratıcı aşçı oldum vesselam. kendi yemeğimizi yaparken ortaya çıktı bu çorba. oğlum çok sevdi, koca kase bitti maşallah. hatta sonunda hızını alamayıp kaşığı da elimden alıp yaladı.
Tarifi veriyorum:
not: ben önceden tavuğu haşlayıp suyunu buz kalıplarına koydum. lazım oldukça Turan'ın yemeklerine katıyorum.
1 tatlı kaşığı kıyılmış soğan
1 yemek kaşığı haşlanmış buğday
1 küçük patates (minik minik doğrayın)
1 tatlı kaşığı doğranmış domates
1 diş sarımsak (kabuğunu soyup bütün olarak atın)
5 küp tavuksuyu buzu
tüm malzemeleri cezveye koyup üzerini suyla tamamlayın. patatesler ezilene kadar ağzı kapalı pişirin. çorbayla normal yemeğin farkını anlasın diye bir de pütürlü yeme sorunumuz olmadığından ben çorbaları blendırdan geçiriyorum. yani son aşama blendırdan geçirin, şifa kaynağı çorbamız hazır![KK56 :56: :56:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk56.gif)
bu çorbayı bugün uydurdum:)
her sabah "bugün oğluma ne pişirsem" diye düşünmekten yaratıcı aşçı oldum vesselam. kendi yemeğimizi yaparken ortaya çıktı bu çorba. oğlum çok sevdi, koca kase bitti maşallah. hatta sonunda hızını alamayıp kaşığı da elimden alıp yaladı.
Tarifi veriyorum:
not: ben önceden tavuğu haşlayıp suyunu buz kalıplarına koydum. lazım oldukça Turan'ın yemeklerine katıyorum.
1 tatlı kaşığı kıyılmış soğan
1 yemek kaşığı haşlanmış buğday
1 küçük patates (minik minik doğrayın)
1 tatlı kaşığı doğranmış domates
1 diş sarımsak (kabuğunu soyup bütün olarak atın)
5 küp tavuksuyu buzu
tüm malzemeleri cezveye koyup üzerini suyla tamamlayın. patatesler ezilene kadar ağzı kapalı pişirin. çorbayla normal yemeğin farkını anlasın diye bir de pütürlü yeme sorunumuz olmadığından ben çorbaları blendırdan geçiriyorum. yani son aşama blendırdan geçirin, şifa kaynağı çorbamız hazır
![KK56 :56: :56:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk56.gif)