Gebeliğe Hazırlık Tup mide sonrasi gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Minigim17

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2016
392
229
103
Merhaba arkadaşlar ocak 2017 doğumlu bi oğlum var 4 ekimde tup mide ameliyati oldum 22 kilo verdim şuan kilom 71 yeniden gebelik düşünüyorum. Sizce erken mi henüz. Oğlum 3 yaşında arkadas gibi büyüsünler istiyorum sizce aralarındaki yaş farkı nasıl. 5 aylık tup mideli olucam gebelik için erken mi acaba kafamda deli sorular. Doktoruma danışacağım tabi ki ama size de bi sorayim dedim.

Bu arada bizde tamamlayıcı sağlık sigortası var ayakta tedavi 2 yıldır. Doğumu kapsiyo mu bu sigorta acaba bilgisi olan var mi. Nisanda yenilecek

Bende 2 yıllık tüp mideli ve 9aylık evliyim :)
Benim doktorum ilk iki yıl gebeliğe sıcak bakmadığını belirtmişti çünkü bu ameliyat sonrası vücudun verdiğimiz kiloları kabul edip,tüplü olmanın getirdiği katı kurallara uyum sağlaması gerekiyor.
Verilen kiloların kalıcı olması içinse 1 yılı devirmiş olmanın gerektiğini de ekstra hatırlatırdı bana :)
Tabiki birde söyle bir durum söz konusu olabilir tüplü hastalarda besinlerden alınan vitamin ve minerallerde eksiklikler (emilim kaynaklı) olabiliyor.Sizde mutlaka vitamin desteği almışsınızdır. Şu sıralar yaşayacağınız gebelik sizi de bebeği de etkileyebilir ama elbetteki en doğru bilgi doktorunuzdan alacağınız bilgidir:)
Şimdiden sağlıklı günleriniz olsun :)

Slm cnm bende 5 ocak 2017 oldum tup mide amelyati bende 87 kilo verdim bende 7 yillik evliyim cocuk dusunuyorum bnm dr 6ay doldurmadan onermedi saglikli beslenmek acisindan dedi nasip bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…