Tüp mide ameliyatı

sewaltunn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2025
1
0
1
28
7 gün önce tüp mide ameliyatı oldum 4. Günümde 2 mantı 5. Günümde yarım taş kadayıfı ve 7. Günümde de 2 parça et yedim hem pişmanım hemde istemsizce yapmaya devam ediyorum lütfen tüp mide ameliyatı olanlar yardımcı olabilir misiniz ne yapmalıyım neden kendimi durduramıyorum neden midemi acıtmıyor yediklerim

Ayy bende perşembe günü ameliyat olacağım benimde öyle mi olacak acaba? Demekki ameliyatınız iyi geçmiş mideniz sağlam ama yinede yiyemiyormuş kafasına mı girmek lazım

Gerçekten 4. Gunu bunları mi yediniz ama bu size aşırı zarar verir ben 4 ay önce oldum 10 gün sadece sıvı beslendim ve yiyemedim önümde ızgaralar mangallar neler neler yediler ama benim kokusundan bile midem bulanıyor du şuan ki durumunuz nasıl doktorunuz ile konuştunuz mu bu çok tehlikeli bir durum mazallah dikisleriniz bile açılır

Ayy bende perşembe günü ameliyat olacağım benimde öyle mi olacak acaba? Demekki ameliyatınız iyi geçmiş mideniz sağlam ama yinede yiyemiyormuş kafasına mı girmek lazım
Yani genel olarak öyle olmuyor ha ileriki zamanlarda yemek istiyorsunuz ama isteseniz de 2 lokmadan fazlasını yiyemiyorsunux şahsen ben yiyemiyorum

Yani genel olarak öyle olmuyor ha ileriki zamanlarda yemek istiyorsunuz ama isteseniz de 2 lokmadan fazlasını yiyemiyorsunux şahsen ben yiyemiyorum

5 senelik tüp mideli olarak, eğer kendini durdurmazsan miden çok kısa sürede eski haline gelecek.
Ayrıca 7. Günde hala sıvı diyetinde olmanız ve sonrasında püreye geçmeniz lazım. Canınıza kastınız mı var ?

Çok şaşırdım çünkü imkansız böyle bir durum

Çok şaşırdım çünkü imkansız böyle bir durum
Evet, bir arkadaşım dolandırılmıştı, karnına minicik kesik atıp kapatmışlardı. Mide aynen duruyordu. Ben 1. Yılımda bile tavuk yesem resmen ötüyordu midem. Sindirimi çok zor. Heleki sıvı döneminde, adam öldürür.

Aynen çünkü ben de aynı şekilde katiya gectigim de balık sindirememistim ve ağrı oluyor du bende şuan bile 4 ay oldu ama ara ara sindiremedigim şeyler oluyor ki ilk haftada kati yeme imkansız vardirbu işte bı iş bence

Bu nasıl bir cesaret? Ya açılsa mideniz? Hiç düşünmüyor musunuz? Sıvıdan yumuşak gıdaya geçerken bile tırstım. 20 güne yakın geçiş yapamadım. Zihnen hazır mı degildiniz acaba.

Üç yıl oldu şimdi ramazanda doğru düzgün hiç birşey yiyemedim. Sıvıya mi donsem tekrar moduna girdim. Çok şaşırdım sizin mesaja ya. Çok da üzüldüm bu şekilde ilk haftasinda baklava yiyen birinin midesi patlamış tekrar ameliyata alınmak zorunda kalmıştı. Üçüncü ayimda bir tane patlamış mısır yedim bir parçası midemde kalırsa diye aklın çıktı yapmayın böyle şeyler ya.

Merhaba aynı durumu bende yaşıyorum. 12 mart'ta tüp mide ameliyatı oldum. Fakat gel gör ki katı yemek yerken hiç zorlanmıyorum. Ben zorlanıp yiyemem diye düşünmüştüm. Eğer irademle zayıf olacaksam niye ameliyat oldum ki.. İştahımda öylece duruyor. Bu arada kesilip çıkarılan midemin resmini attı bana Dr. Siz ne yaptınız acaba?

Merhaba bende 12. Ci günümdeyim daha iki gündür meze püreye geçtim bunda bile zorlandim. Nasıl yediniz rahatsız olmadınız mi

Yok rahatsız etmiyor. Birde şunu soracaktım Dr sizi arıyor mu? Nasılsınız diye? Çünkü ne de ne diyetisyen aramıyor sormuyor. Özel hastanede oldum bir avuç para verdim birde.

Ameliyatının ilk günlerinde katı beslenmen hele et yemen hiç doğal değil bir an önce engel olmalısın buna yemek yemek bir noktada psikolojik bir durum ve evet ilk zamanlarda iştahın olmasa da göz açlığı yüzünden kendini tutamayabiliyorsun ama inan bu süreç geçici sadece vücuduna duruma alışması için zaman vermeli ve kendini tutmalısın ve benim süreçte kendime en çok söylediğim şey kendini tutmazsan bu acıları tekrar yaşayıp bıçak altına yatmak zorunda kalıcaksın olmuştu birde diren acısını hatırlatıyordum hep kendime sadece 20 25 gün kendini sıkmaya çalış sonunda zaten canının artık istemediğini fark ediceksin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…