Tüp mide ameliyatı olup hamile kalanlar gebelik boyunca nasıl beslendiniz, neler yaşadınız, kaç kilo aldınız?

Kizilbodur

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2019
1.374
3.684
83
29
Merhabalarr Ben 14 ay önce tüp mide ameliyatı oldum. 40 kilodan fazla verdim. Şimdi de yenice hamileyim. Etrafımda bir sürü şey söyleyen insan var. En basitinden 2 örnek vereyim. Annem tekrar kilo alırım diye korkuyor. Kayınvalidem gebelik için yeterince sağlıklı mısın? Bi şey de yiyemiyorsun çok halsiz düşeceksin, diyor. En son yapılan kan tahlilimde bi d vitaminim düşüktü, onun takviyesini aldım. Bir de demir eksikliği var ama bu bende çocukluğumdan beri olduğu için çok takılmadım. Diğer her şeyim normal.

Açıkçası çok kilo almaktan ben de korkuyorum. 3 yaşını doldurcak kızım var, hamilelikte değil doğumdan sonra çok kilo almıştım. Doğum sonrasını daha çok düşünüyorum o yüzden.

Neyse tüp mideli olup hamile kalanlar. Neler yaşadınız, nasıl beslendiniz, kaç kilo aldınız? Bu arkadaşınızı bi aydınlatın lütfen

Canım ben de tüp mideliyim 2 cocugum vardı bu 3. Ama tüp mide olalı 17 ay oldu açıkcası düzgün bişey yiyemiyorum sıvı hiç alamıyorum serum takviyesi oldum kilo almaktan bende korkuyorum suana kadar almadım inş çok almam bu benimde korkum umarım saglıkla dogum yaparız birde senin dger dogum normalmiydi sezaryenmiydi ben normal cok istiyorum tekrar sezaryen olmaktan korkuyorum

Merhaba ben 22 haftalık hamileyim. Tam 1 sene önce tüp mide ameliyatı oldum. Şu an az az sık sık yiyorum. Hamileliğin başından beri kilo almak şöyle dursun 4 kilo verdim.

Merhaba ben 22 haftalık hamileyim. Tam 1 sene önce tüp mide ameliyatı oldum. Şu an az az sık sık yiyorum. Hamileliğin başından beri kilo almak şöyle dursun 4 kilo verdim.
Merhaba. Ben de 4 haftalık hamileyim henüz. Tüp midesiyim tam 1 sene oldu. Sağlık durumunuz nasıl umarım iyidir ? Beslenememe kaynaklı problemler oluyor ben de benzer durumdayım. Su 1 lt zor içiyorum günde

Merhaba. Ben de 4 haftalık hamileyim henüz. Tüp midesiyim tam 1 sene oldu. Sağlık durumunuz nasıl umarım iyidir ? Beslenememe kaynaklı problemler oluyor ben de benzer durumdayım. Su 1 lt zor içiyorum günde
Ben 25+4 hamileyim. Hala kusma oluyor arada. Su yeterince içemiyorum. Ama kilo almaya başladım. Hamile kaldığım zamanki kiloma geri döndüm.

Ben 25+4 hamileyim. Hala kusma oluyor arada. Su yeterince içemiyorum. Ama kilo almaya başladım. Hamile kaldığım zamanki kiloma geri döndüm.
Verdiğiniz kiloyu aldığınıza sevindim. Doktorlar ne diyor bir sorun yok değil mi ? Değerleriniz nasıl ?

Verdiğiniz kiloyu aldığınıza sevindim. Doktorlar ne diyor bir sorun yok değil mi ? Değerleriniz nasıl ?
Değerlerime yeni baktırdım az su içmeye bağlı yassı epitel çok çıktı onun dışında değerlerim iyi sadece sezaryen olcam zorunlu çünkü tüp mideliler normal doğum yapamıyor.

Değerlerime yeni baktırdım az su içmeye bağlı yassı epitel çok çıktı onun dışında değerlerim iyi sadece sezaryen olcam zorunlu çünkü tüp mideliler normal doğum yapamıyor.
Anladım sağlıkla alırsın kucağına inşallah canım benim su içmeye dikkat etmemiz lazım hem kendimiz hem bebeğimiz için.

Anladım sağlıkla alırsın kucağına inşallah canım benim su içmeye dikkat etmemiz lazım hem kendimiz hem bebeğimiz için.
Teşekkür ederim canım sen de sağlıkla alırsın kucağına inşallah.

merhaba, tüp midelilerin normal doğum yapamayacağını kadın doğumcunuz mu söyledi acaba? benim tüpmide doktorum normal doğum bile yapabilirsin dedi. henüz hamile değilim o yüzden kadın doğumcunun fikirlerini bilemiyorum ama size bu bilgiyi kim verdi merak ettim

doğumunuza çok az zaman kalmış, belki de bebeğinize kavuştunuz bile
nasılsınız neler yaşadınız anlatabilirseniz çok sevinirim

Evet Kadın doğum Doktorum söylemişti ama ben doktorumu değiştirdim. Yeni Doktorum normal doğum yapabilirsin engel değil tüp mide dedi

Evet Kadın doğum Doktorum söylemişti ama ben doktorumu değiştirdim. Yeni Doktorum normal doğum yapabilirsin engel değil tüp mide dedi
çok teşekkür ederim yanıtınız için normal doğum çok istiyorum çünkü, mutlaka koşullar değişebilir yapamayabilirim ama en azından en başta asla yapamazsın gibi birşeyle karşılaşmamış olurum böylece
sağlıkla gelsin bebişiniz

Ben de normal doğum çok istiyorum inşallah yapabilirim. Siz de tabii. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…