Umarım idrar testi doğru çıkar ve gebesinizdir...okuyunca çok şaşırdım açıkçası.Sebepsiz infertilite olup, ilknide tüpo bebekle ardından doğal yoldan hamile kalan tanıdıklarımız var ama erkek infertilitesinde hiç duymamıştım ve mutlu oldum hem sizin adınıza hem bizim adımıza.Benim eşim de 3 kere semen analizi yaptırdı.3 milyon çıktı diğer ikisi 400.000 ve yıkama sonrası 300.000...yarın tüp bebek tedavisine başlıyoruz.Umarım olumlu geçer...Sizin eşiniz hangi (ve ne kadar süre) ilaçları/bitkileri kullandı ve 10 milyona ulaştınız?
canım aslında justing arkadaşımızda eşinde 3,5 milyon gibi bir değer vardı. tüp bebekle olmadı ertesi ay hamile kaldı. canım benim eşime ilk etapta azosperm teşhisi kondu. sonra 4 milyon çıktı. doktor klomen, endol ve trental verdi biz de keçi boynuzu bal polen arı sütü karışımı kullandık yemesine içmesine çok dikkat ettik. ama ters tepti. değer sayılamayacak kadar az çıktı. laborant 50 bin bile değil diyebilirim dedi. dikkat edin tekrar azosperm olabilir dendi. beklemeyin dediler biz dondurduk spermleri. tüpe başladık. ürolog tuhaf bir uygulama yaptı. eşime hormonlarında bir sorun olmamasına rağmen puregon kullandırdı. dr. kaan aydosa sordum doğru devam edin dedi. opu da eşimden örnek almışlardı. laborant çok şaşırmıştı. tedaviye devam ederseniz normal yoldan çocuğunuz olur demişti. bebeğimi düşürdükten sonra baktırdık 10 milyon çıktı hareketlilikte iyiydi. biz proxeed plus kullanmaya devam ettik. iğneler ayda 1,5 milyar gibi bir rakam tutuyordu. ama dr. emre bakırcıoğlu hormonlarda sorun yoksa oynamayın dedi. korktuk iğneyi (puregon) bıraktık. yani bence puregon çok etkiledi. rabbim kısa zamanda bu duyguyu sana tattırsın canım...
canım senin eşinin tese olması için sperminin hiç olmaması lazım...bence dr yanlış sölemiş sana...benim eşimde ilk tüp denememizde 1 milyon sperm ve %2 de hareketlilik vardı ve tese felan olmadı konusu bile olmadı canım....
2.denememizde keçi boynuzu kürü yaptık ve sperm 4 milyon ve hareketlilikde %5 oldu...senin teseyle ilgili bişeyin yokki anlam veremedim...
üstelik belkide kullandığın ilaçlarlada alkası olabilir hamileliğinin....dualarım seninle inş idrar doğru çıkmıştır ve sende hamilesindir...
canım eşime ilk olarak azosperm (sıfır sperm) teşhisi kondu onu anlatıyordum.bu gün yine test yaptım. iyice belirginleşmiş çizgi :lepi:
tebriklerrrrrrrrr
ALLAH ım kucağına almayı nasip etsin sağlıklı hayırlı bi şekilde çok sevindim nazarlardan korusun RABBİM
herkesin dileği bu senin başına gelen normal yolla gebelik olmaz olmaz diye bişey yok RABBİM yeter ki ol desinn
içinde huzursuzluk varsa bencede gitme doktoraa benim ablam ve arkadaşım çocuk canlandığında anladılar hamile olduğunu kıpırdamasından düşün:)
her ikisi de doktora gittiğinde cinsiyetlerini bile öğrenip geldilerr hele arkadaşım dişlerini yaptırdı ne ilaçlar ne iğneler kullandı sabah akşam spor yapıyodu vee 40 yaşındaydıı ve çok şükürr tosun gibi çocuğu oldu örnek olsun diye yazdımm bunlarıı
hepimize RABBİM tatdırsın bu duyguyuuuu
canım rabbim affetsin beni isyan ettiğim bile oldu. rabbim yüzüme iyi bir şamar çaktı. ben kendime bir buçuk yıl vermiştim. olmazsa tüp diyordum. -neyime güveniyorsam- . rabbim bekletmedi beni. işin ilginç yanı şimdiden bulantılar başladı. rabbim hepimize tattırsın bu duyguyu.
bu çok güzel bir haber sirenas demek ki olmaz diğe bir şey yokmuş
ama sen yarın kan testi yaptır bence de doktora muayeneye gitmeden de yaptırabilirsin
emin olunca dikkat edersin en azından
kötü bir şey olcak diğe de korkma her zaman kötü olcak diğe bir şey yok ki
allahım inşallah bebeğini nasip etmiştir sana
sağlıkla sıhhatle gelir bebeğin inşallah
canım herkesin cahil misin nesin diyeceğini sanıyordum. ama destekleriniz beni şaşırttı. demek o kadar muayene hepimizi yıpratmış. rabbim bir daha o durumlara muhtaç etmesin hiç birimizi. sende kimyasal gebelik geçirmiştin umarım bebişin yoldadır canım. benim durumumdan sonra -azospermden bu noktaya yani- olmaz diye bir şey yok.
tatlim gözün aydin bende ayni seyi gecen sene yasadim tüp bebek yaptirdik olmadi bir ay sonra dogal yolla hamile kaldim gerci kaybettim ama herkeste aynisi olucak diye birsey yok üstelik bizdede dogal yolla olmasi cok zor esimin sperm sayisi 5milyon hareketlilikte yari yariya umarim sen bebegine kavusursun sorunsuz sekilde hersey gönlünce olsun
eminim bi tanem mucize bebeğin yine gelecektir canım. çok zormuş hıhhh bu lafa artık hayatta inanmam.
![Eek! :o :o](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk10.gif)
lmaz:
canım kesin hamilesin eğer idrtarda çıktıysa değerinin baya bir yüksek olması lazım canımcım şükürler olsun yardanıma yeterki ol desin gerisi bahane rabbim tamamına erdirsin ama sende kan testi yaptır yinede canım benim
inşallah canım kan testini cuma yapıcam ama 10 güne kadar doktora uğramayı düşünmüyorum. daha bir ay evelinden coraspin ve folik asitim var onları kullanıyorum.rabbim hepimize bebiş versin olanların kini de korusun.
o ol derse hemen oluverir
rabbim kucaginada almayi nasip etsin
darisi bizim basimiza insallah
bosver bencede fazla takma kafana bazilari dogacagina yakin ogreniyolar
bisey olmaz
hersey nasip nasipbinde varsa atsanda dusmez yoksada istersen yataktan cikma olacak olan yine olur
aynen canım. tüp bebeğe o kadar özendim. yerimden kalkmadım ya neredeysde. geçen hafta düğünümüz vardı zıpladım oynadım. yola çıktım geldim o kadar ters hareketler yaptım ki bu sağlam galiba diyiorum :))
arkadaşlar hepinize çoooooooooooooooooooook teşekkür ediyorum. rabbim hepimize tattırsın anne olmayı. kan testimi yapar yapmaz sizle paylaşacağım..............