• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekten sonra doğal yoldan mümkün mü yoksa bana bir şeyler oluyor!!!!

sirenas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
0
Yer
İstanbul
arkadaşlar hikayemi bilenler vardır, bilmeyenler için kısa bir geçiş yapıcam. tüp bebek tedavimde aralıkta kimyasal gebelik yaşadım. uzun süre vücudum atamadı. 3 şubatta kanamalı bir adet ile bhcg sıfırlandı. 26 günde bir regl olurken 33 gün geçti hala olmadım. hamilelik belirtileri yaşıyorum. 5 gün önce bir damla k.rengi kan geldi. anlam veremedim. kasık ağrıları kokuya duyarlılık doymak bilmez bir iştah vs. eşim dalga geçiyordu hamile misin nesin diye... doktora gideyim dedim ama oda test yap diyeceği için gitmeden yaptım . veee çift çizgiiiiiiiii. eşim proxeed plus ben de preseed kullanmıştım. ama zaten bizim için bir ritüel oldu bunlar yani maksat bi şey yapmadık dememek için kullandık. buraya da uğramıyorum. sırf aklımdan çıkarmak için.... kişisel tecrübeme bu defa sen geleceksin diye yazdım. ve buna inanıyordum. ama bu kadar çabuk mümkün müüü? biliyorum uzattım ama söylersem bana kısmet olmaz diye korktuğum şey olabilir mi???

sirenas canım idrarda pozitif çıktıysa hamilesindir kan test yapda bize o güzel sonucunu yaz canım...olmaz diye bir şey yok olabilir neden olmasın...bu yıl tüp deneyip olmayıp ardından kendiliğinden hamile kalan çok insan var inşş sende onlardan birisin....
canım benim tebrik ederim bence hamilesin ama emin olmak lazım nasıl dayanıyorsun git yapdır bir test yaa..ben bile çok heyecanladım şimdi....

sirenas canım idrarda pozitif çıktıysa hamilesindir kan test yapda bize o güzel sonucunu yaz canım...olmaz diye bir şey yok olabilir neden olmasın...bu yıl tüp deneyip olmayıp ardından kendiliğinden hamile kalan çok insan var inşş sende onlardan birisin....
canım benim tebrik ederim bence hamilesin ama emin olmak lazım nasıl dayanıyorsun git yapdır bir test yaa..ben bile çok heyecanladım şimdi....

canım temennilerin için çok teşekkür ediyorum. açıkçası doktora gitmeyi düşünmüyorum. o kadar zor anlar yaşadım ki beklemek istiyorum. gittiğimde kalp atışını bile duyayım istiyorum. her anımı şimdi bi şey oldu diye geçirmek istemiyorum. kimyasal olacaksa kendiliğinden sona ersin ben bilmeyeyim istiyorum. eşimle konuştuk öyle bir şey varsa bebeğin cinsiyetini öğrendikten sonra ailelerimize söyleyeceğiz. bizden çok onlar üzüldüler. ben hala korkudan o sözcüğü bile kullanamıyorum. benim merak ettiğim böyle bi şey mümkün mü?

bence hamilesin.ben iki defa tüp bebek yaptırdım iki denemenin ardındanda normal yolla hamile kaldım.hem de normal yolla olmaz derlerken
ilk tüp bebek denemesinin sonucu negatifti iki ay sonra normal yolla hamile kaldım ama kaybettim
doktorlar hamileliğim için mucize bi daha yakalayamazsın dediler ben de tekrar tüp bebek yaptırdım sonuç yine negatif ama üç ay sonra normal yolla hamile olduğumu öğrendim.oğlumu temmuzda doğurdum ve şimdi 7 aylık oldu.
bence bekleme kan testi yaptır.her gün acaba diye düşünmekten daha iyidir canım.bende aylarca hatta bi yıl tüp bebekte yazışmıştım
allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın

bence hamilesin.ben iki defa tüp bebek yaptırdım iki denemenin ardındanda normal yolla hamile kaldım.hem de normal yolla olmaz derlerken
ilk tüp bebek denemesinin sonucu negatifti iki ay sonra normal yolla hamile kaldım ama kaybettim
doktorlar hamileliğim için mucize bi daha yakalayamazsın dediler ben de tekrar tüp bebek yaptırdım sonuç yine negatif ama üç ay sonra normal yolla hamile olduğumu öğrendim.oğlumu temmuzda doğurdum ve şimdi 7 aylık oldu.
bence bekleme kan testi yaptır.her gün acaba diye düşünmekten daha iyidir canım.bende aylarca hatta bi yıl tüp bebekte yazışmıştım
allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın

canım kokuyorum. ben üzerine düştükçe bir şey olacak. tekrar o günlere geri döneceğim. tekrar muayneler falan falan... bu arada oğlun analı babalı büyüsün. benim içinde bir mucize dediler erkek faktörü vardı bizde en son 2 ay önce 10 milyon çıkmıştı. azosperm çıkan değerimiz bile var. canım bende iş nedeniyle d.bakırdayım. doktor tavsiyen var mı? burdaki doktorlara gitmeye soru sormaya kokuyorum. üç saatten önce çıkamıyorum. en fazla iki dakika görebiliyorum.

çamlıca kadın doğum hastanesinde Yücel Bey var
ben çok memnun kaldım.her gidişimde ayrıntılı bakar her sorunu bıkmadan cevaplardı.ben çok stresli bi gebelik geçirdim ilk üç ay.kananm düşük tehlikem vardı ama çok şükür doğdu meleğim kollarıma
korkunun ecele faydası yok.erken öğrenirsen ona göre beslenmene sağlığına daha dikkat ediyorsun.bence bi test yaptır bende idrarda öğrenmiştim hamile olduğumu.ertesi gün kan testi yaptırdım.kese görünmüyordu henüz.üç gün sonra tekrar gittim kese göründü bebek yoktu.10 gün sonra gittiğimde hem keseyi hem kalp atışlarını gördük
hamile kalıncada bitmiyor stres.inşallah sende güzel haberler alırısın

evet yücel kutun u daha önce de duymuştum. bi ona gitmedim. ona da bu hafta gideyim. gittiklerimden hiç memnun kalmadım. en azından bir alternatifim olduğu çok saol canım. en azından bi cumaya kadar beklemek istiyorum. inşallah sonu benim ve eşim için hayırldır.

canım temennilerin için çok teşekkür ediyorum. açıkçası doktora gitmeyi düşünmüyorum. o kadar zor anlar yaşadım ki beklemek istiyorum. gittiğimde kalp atışını bile duyayım istiyorum. her anımı şimdi bi şey oldu diye geçirmek istemiyorum. kimyasal olacaksa kendiliğinden sona ersin ben bilmeyeyim istiyorum. eşimle konuştuk öyle bir şey varsa bebeğin cinsiyetini öğrendikten sonra ailelerimize söyleyeceğiz. bizden çok onlar üzüldüler. ben hala korkudan o sözcüğü bile kullanamıyorum. benim merak ettiğim böyle bi şey mümkün mü?[/QUOT

böle bişey tabiki menun rabbim ol dedikten sonra ne olmazki....tamam ailene söleme fakat kan testi yaptır derim bende...erkek infertilitesi diyorsun ama canım sperm gayet iyi çocuğun olabilir bu spermle ne kadar harektli onu bilmiyorum ama 10 milyon yeterli bildiğim kadarıyla....bencede hiç vakit kaybetme tamam dr.a gitme istersen ama emin ol en azından zaten sonra mutlaka gidersin....

böle bişey tabiki menun rabbim ol dedikten sonra ne olmazki....tamam ailene söleme fakat kan testi yaptır derim bende...erkek infertilitesi diyorsun ama canım sperm gayet iyi çocuğun olabilir bu spermle ne kadar harektli onu bilmiyorum ama 10 milyon yeterli bildiğim kadarıyla....bencede hiç vakit kaybetme tamam dr.a gitme istersen ama emin ol en azından zaten sonra mutlaka gidersin....[/QUOTE]

bilemiyorum canım. eşimin ileri hızlı %35 hızlı%25 ti. yani bi kaç ay önce eşime "tese olacaksın hiç sperm yok. orda da bulamayabiliriz. galiba genetik. siz donör ya da evlatlık düşünün demişlerdi". o noktadan 5 ay içinde buraya gelmemiz abartılı bir iyimserlik. tüp bebek neyi değiştirdi onu çözemiyorum. eşim de benle beraber puregon kullandı. ondan bu miktara geldik. etkisi yeni spermelre etki ediyor diye olabilir mi bilemiyorum. hemen gitmek istemiyorum. idrar testi silik çıktı onu bile iki gün sonra yenilemeyi düşünüyorum. netleşti mi çizgi diye. benim heyecanım kalmadı. kafamçokkarıştı bi şey olacak kısmet olmayacak sankii :(((

Umarım idrar testi doğru çıkar ve gebesinizdir...okuyunca çok şaşırdım açıkçası.Sebepsiz infertilite olup, ilknide tüpo bebekle ardından doğal yoldan hamile kalan tanıdıklarımız var ama erkek infertilitesinde hiç duymamıştım ve mutlu oldum hem sizin adınıza hem bizim adımıza.Benim eşim de 3 kere semen analizi yaptırdı.3 milyon çıktı diğer ikisi 400.000 ve yıkama sonrası 300.000...yarın tüp bebek tedavisine başlıyoruz.Umarım olumlu geçer...Sizin eşiniz hangi (ve ne kadar süre) ilaçları/bitkileri kullandı ve 10 milyona ulaştınız?

canım senin eşinin tese olması için sperminin hiç olmaması lazım...bence dr yanlış sölemiş sana...benim eşimde ilk tüp denememizde 1 milyon sperm ve %2 de hareketlilik vardı ve tese felan olmadı konusu bile olmadı canım....
2.denememizde keçi boynuzu kürü yaptık ve sperm 4 milyon ve hareketlilikde %5 oldu...senin teseyle ilgili bişeyin yokki anlam veremedim...
üstelik belkide kullandığın ilaçlarlada alkası olabilir hamileliğinin....dualarım seninle inş idrar doğru çıkmıştır ve sende hamilesindir...

tebriklerrrrrrrrr
ALLAH ım kucağına almayı nasip etsin sağlıklı hayırlı bi şekilde çok sevindim nazarlardan korusun RABBİM
herkesin dileği bu senin başına gelen normal yolla gebelik olmaz olmaz diye bişey yok RABBİM yeter ki ol desinn
içinde huzursuzluk varsa bencede gitme doktoraa benim ablam ve arkadaşım çocuk canlandığında anladılar hamile olduğunu kıpırdamasından düşün:)
her ikisi de doktora gittiğinde cinsiyetlerini bile öğrenip geldilerr hele arkadaşım dişlerini yaptırdı ne ilaçlar ne iğneler kullandı sabah akşam spor yapıyodu vee 40 yaşındaydıı ve çok şükürr tosun gibi çocuğu oldu örnek olsun diye yazdımm bunlarıı
hepimize RABBİM tatdırsın bu duyguyuuuu

bu çok güzel bir haber sirenas demek ki olmaz diğe bir şey yokmuş
ama sen yarın kan testi yaptır bence de doktora muayeneye gitmeden de yaptırabilirsin
emin olunca dikkat edersin en azından
kötü bir şey olcak diğe de korkma her zaman kötü olcak diğe bir şey yok ki
allahım inşallah bebeğini nasip etmiştir sana
sağlıkla sıhhatle gelir bebeğin inşallah

tatlim gözün aydin bende ayni seyi gecen sene yasadim tüp bebek yaptirdik olmadi bir ay sonra dogal yolla hamile kaldim gerci kaybettim ama herkeste aynisi olucak diye birsey yok üstelik bizdede dogal yolla olmasi cok zor esimin sperm sayisi 5milyon hareketlilikte yari yariya umarim sen bebegine kavusursun sorunsuz sekilde hersey gönlünce olsun

canım kesin hamilesin eğer idrtarda çıktıysa değerinin baya bir yüksek olması lazım canımcım şükürler olsun yardanıma yeterki ol desin gerisi bahane rabbim tamamına erdirsin ama sende kan testi yaptır yinede canım benim

o ol derse hemen oluverir
rabbim kucaginada almayi nasip etsin
darisi bizim basimiza insallah
bosver bencede fazla takma kafana bazilari dogacagina yakin ogreniyolar
bisey olmaz
hersey nasip nasipbinde varsa atsanda dusmez yoksada istersen yataktan cikma olacak olan yine olur

Umarım idrar testi doğru çıkar ve gebesinizdir...okuyunca çok şaşırdım açıkçası.Sebepsiz infertilite olup, ilknide tüpo bebekle ardından doğal yoldan hamile kalan tanıdıklarımız var ama erkek infertilitesinde hiç duymamıştım ve mutlu oldum hem sizin adınıza hem bizim adımıza.Benim eşim de 3 kere semen analizi yaptırdı.3 milyon çıktı diğer ikisi 400.000 ve yıkama sonrası 300.000...yarın tüp bebek tedavisine başlıyoruz.Umarım olumlu geçer...Sizin eşiniz hangi (ve ne kadar süre) ilaçları/bitkileri kullandı ve 10 milyona ulaştınız?

canım aslında justing arkadaşımızda eşinde 3,5 milyon gibi bir değer vardı. tüp bebekle olmadı ertesi ay hamile kaldı. canım benim eşime ilk etapta azosperm teşhisi kondu. sonra 4 milyon çıktı. doktor klomen, endol ve trental verdi biz de keçi boynuzu bal polen arı sütü karışımı kullandık yemesine içmesine çok dikkat ettik. ama ters tepti. değer sayılamayacak kadar az çıktı. laborant 50 bin bile değil diyebilirim dedi. dikkat edin tekrar azosperm olabilir dendi. beklemeyin dediler biz dondurduk spermleri. tüpe başladık. ürolog tuhaf bir uygulama yaptı. eşime hormonlarında bir sorun olmamasına rağmen puregon kullandırdı. dr. kaan aydosa sordum doğru devam edin dedi. opu da eşimden örnek almışlardı. laborant çok şaşırmıştı. tedaviye devam ederseniz normal yoldan çocuğunuz olur demişti. bebeğimi düşürdükten sonra baktırdık 10 milyon çıktı hareketlilikte iyiydi. biz proxeed plus kullanmaya devam ettik. iğneler ayda 1,5 milyar gibi bir rakam tutuyordu. ama dr. emre bakırcıoğlu hormonlarda sorun yoksa oynamayın dedi. korktuk iğneyi (puregon) bıraktık. yani bence puregon çok etkiledi. rabbim kısa zamanda bu duyguyu sana tattırsın canım...

canım senin eşinin tese olması için sperminin hiç olmaması lazım...bence dr yanlış sölemiş sana...benim eşimde ilk tüp denememizde 1 milyon sperm ve %2 de hareketlilik vardı ve tese felan olmadı konusu bile olmadı canım....
2.denememizde keçi boynuzu kürü yaptık ve sperm 4 milyon ve hareketlilikde %5 oldu...senin teseyle ilgili bişeyin yokki anlam veremedim...
üstelik belkide kullandığın ilaçlarlada alkası olabilir hamileliğinin....dualarım seninle inş idrar doğru çıkmıştır ve sende hamilesindir...
canım eşime ilk olarak azosperm (sıfır sperm) teşhisi kondu onu anlatıyordum.bu gün yine test yaptım. iyice belirginleşmiş çizgi :lepi:

tebriklerrrrrrrrr
ALLAH ım kucağına almayı nasip etsin sağlıklı hayırlı bi şekilde çok sevindim nazarlardan korusun RABBİM
herkesin dileği bu senin başına gelen normal yolla gebelik olmaz olmaz diye bişey yok RABBİM yeter ki ol desinn
içinde huzursuzluk varsa bencede gitme doktoraa benim ablam ve arkadaşım çocuk canlandığında anladılar hamile olduğunu kıpırdamasından düşün:)
her ikisi de doktora gittiğinde cinsiyetlerini bile öğrenip geldilerr hele arkadaşım dişlerini yaptırdı ne ilaçlar ne iğneler kullandı sabah akşam spor yapıyodu vee 40 yaşındaydıı ve çok şükürr tosun gibi çocuğu oldu örnek olsun diye yazdımm bunlarıı
hepimize RABBİM tatdırsın bu duyguyuuuu

canım rabbim affetsin beni isyan ettiğim bile oldu. rabbim yüzüme iyi bir şamar çaktı. ben kendime bir buçuk yıl vermiştim. olmazsa tüp diyordum. -neyime güveniyorsam- . rabbim bekletmedi beni. işin ilginç yanı şimdiden bulantılar başladı. rabbim hepimize tattırsın bu duyguyu.

bu çok güzel bir haber sirenas demek ki olmaz diğe bir şey yokmuş
ama sen yarın kan testi yaptır bence de doktora muayeneye gitmeden de yaptırabilirsin
emin olunca dikkat edersin en azından
kötü bir şey olcak diğe de korkma her zaman kötü olcak diğe bir şey yok ki
allahım inşallah bebeğini nasip etmiştir sana
sağlıkla sıhhatle gelir bebeğin inşallah
canım herkesin cahil misin nesin diyeceğini sanıyordum. ama destekleriniz beni şaşırttı. demek o kadar muayene hepimizi yıpratmış. rabbim bir daha o durumlara muhtaç etmesin hiç birimizi. sende kimyasal gebelik geçirmiştin umarım bebişin yoldadır canım. benim durumumdan sonra -azospermden bu noktaya yani- olmaz diye bir şey yok.

tatlim gözün aydin bende ayni seyi gecen sene yasadim tüp bebek yaptirdik olmadi bir ay sonra dogal yolla hamile kaldim gerci kaybettim ama herkeste aynisi olucak diye birsey yok üstelik bizdede dogal yolla olmasi cok zor esimin sperm sayisi 5milyon hareketlilikte yari yariya umarim sen bebegine kavusursun sorunsuz sekilde hersey gönlünce olsun

eminim bi tanem mucize bebeğin yine gelecektir canım. çok zormuş hıhhh bu lafa artık hayatta inanmam.:olmaz:

canım kesin hamilesin eğer idrtarda çıktıysa değerinin baya bir yüksek olması lazım canımcım şükürler olsun yardanıma yeterki ol desin gerisi bahane rabbim tamamına erdirsin ama sende kan testi yaptır yinede canım benim

inşallah canım kan testini cuma yapıcam ama 10 güne kadar doktora uğramayı düşünmüyorum. daha bir ay evelinden coraspin ve folik asitim var onları kullanıyorum.rabbim hepimize bebiş versin olanların kini de korusun.

o ol derse hemen oluverir
rabbim kucaginada almayi nasip etsin
darisi bizim basimiza insallah
bosver bencede fazla takma kafana bazilari dogacagina yakin ogreniyolar
bisey olmaz
hersey nasip nasipbinde varsa atsanda dusmez yoksada istersen yataktan cikma olacak olan yine olur

aynen canım. tüp bebeğe o kadar özendim. yerimden kalkmadım ya neredeysde. geçen hafta düğünümüz vardı zıpladım oynadım. yola çıktım geldim o kadar ters hareketler yaptım ki bu sağlam galiba diyiorum :))

arkadaşlar hepinize çoooooooooooooooooooook teşekkür ediyorum. rabbim hepimize tattırsın anne olmayı. kan testimi yapar yapmaz sizle paylaşacağım..............

ya canım kardeşim hayırlı ugurlu olsun......................çok sevindim.........................inş. kucagına aldıgın günleride görürsün.........aminnnn

arkadaşım hayırlı uğurlu olsun inşallah.çok sevindim.bizede bir umut oldun .benim eşimin sperm sayısıda azospermi ye yakın.sizin doktorunuz kaan aydos muydu?benimdee eşimin hormonları normal .dr lara bir ilaç tavsiye etmiyor musunuz dediğimizde sadece sayısını artırır kalitesini etkilemez dediler.emre bey bizimde doktorumuzdu ama memnun kalmadık.ama kaan aydosun ismini çok duyuyorum.o yüzden sordum.bilgilendirirsen sevinirim.

Back