- 10 Nisan 2022
- 403
- 100
- 28
- 33
- Konu Sahibi Ozlenenhanim
Merhabalar anneler ve anne olmak için uzun uğraşlar zorlu yollardan geçen anne adayları:) size mutlu sona adım adım gitmekte olduğum hikayemden bahsetmek istiyorum.yaklaşık 4 yıldır bebek için uğraştık durduk. Sebepsiz infertilite tanısı kondu. Eşim 2022 de varikosel ameliyatı oldu ben pcos olduğumu öğrendim. Rahim filmi testler ne gerekiyorsa hepsini yaptık ama bir türlü olmuyordu 1 klomen ile çatlatma , 2 kez aşılama son olarakts tüp bebek sürecine başladık. Takviyeler, ilaçlar. 9 Aralıkta tam 17 yumurtam toplandı. Heyecanlı bekleyiş başladı her gün embriyolog ile görüştük yarısı döllenip embriyo oluşmuştu. 3. Güne kaliteli şekilde gelen embriyolar 5. Güne gelememişler. Ben bunu öğrendiğimde şok yaşadım hiç beklemiyordum hani transferde negatifi görürüm belki diye hep kendimi hazırlamıştım ama embriyo gelişmemesi bir hafta kendime gelemedim. Sonrasında ilk reglimi 21 aralıkta oldum çok ağrılı geçirdim. Bu süreçte eşim çok destek oldu moral olarak beni yükseltmeye çalıştı. Ama ben devam etmemeye karar vermiştim. Bu süreçte ne içtiğime ne yediğime dikkat etmedim. Ve işe girmeye karar verdim. Ve dün 31 ocak.. iş için rapor vermem gerekiyordu röntgene girmem gerekiyordu. Sabah uyandım ve evde olan testi yapmaya karar verdim ne olur ne olmaz garanti olsun istedim. Ve silik çizgi çıktı. Teste inanmadım güvenilir olmadığını okudum doğru değildir dedim. Ama yine de 12 gibi kan vermeye gittim o anda bile yoktur ya diye sürekli içimden ümitlenmemeye çalıştım. 2 saat sonunda aradılar ve pozitif olduğunu söylediler. O anları hatırlayamıyorum yerimde zıpladım ağladım koştum. Bunları yazarken bile hala inanamıyorum. Nasıl oldu allahım nasıl oldu diye diye yürüdüğümü hatırlıyorum. Sonuç 120 çıkmış onu öğrendim ama hala inanamıyorum yarın tekrar kan vereceğim. Doğal yolla olacağını hiç beklemiyordum hala onun etkisindeyim. Allah’ıma şükürler olsun nasip etti inşallah sağlıkla mutlulukla ailemize gelir Allah isteyen herkese nasip etsin