Tüp bebekte embriyo gelişimi

esma253

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2024
7
0
22
Merhaba ben ilk tüp bebek denememi yapıyorum iki yıllık evliyim ilk bir buçuk yıl istemedik ama ilk evlendiğimde çikolata kistimin olduğunu öğrenmiştim o yüzden sürekli kendi doktoruma takipliydim çocuk istemeye başladıktan sonra birkaç ay denedik bir ay da klomen ve ovitrelle kullandım olmadı sonra doktorum hsg çekilmemi istedi ve hsg bir tüpün tam kapalı olduğunu bir tüpte de sıvı birikimi olduğunu öğrendik laparoskopi olmam gerekiyordu ve tüp bebekten başka seçenek yoktu araştırmaya birkaç yer ile görüşmeye gittik ve en sonunda bahçeci önder hocaya karar verdik ama tüp bebekten önce laparoskopi olmam gerekiyordu ve önder hoca Kartal'da arkadaşları olduğunu ve orada olmam için yardımcı olabileceğini söyledi sağ olsun yardımcı oldu ve kısa bir süre içerisinde ameliyat oldum bir tüpüm alındı ve bir buçuk ay iyileşme sürecini bekledik ve sonra 21 Ekim'de tedaviye başladık ama önder hoca merkezden ayrılmıştı ve bizde yolumuza ebru hoca ile devam etme kararı aldık gonal f pergoveris ve omnitrope kullandım ilk 4 gün gonal f i 75 sonra kontrole gittiğimde 150 kullanmaya başladım 3 günde yine bu şekil kullandım ve 30 Ekim gününe opu tarihi verildi yumurtalar toplandı 18 yumurta olduğunu öğrendik ve 1. Gün arandığında 18 olgun olduğunu 16 sının döllendiğini öğrendik
3. Gün arandığında gelişimlerinin devam ettiğini 5. Günü bekleyeceklerini söylediler yani bugünü ve bugün aradılar 6 tanesinin yaşadığını 1 tanesinin gebelik vadettiği için donduracaklarını söylediler diğer 5 i için yarını bekleyeceklermiş gelişimlerini tamamlarlarsa onları da donduracaklarmış benimle aynı durumda olan aynı şeyleri yaşayanlarla bilgi paylaşımı yapmak istiyorum her şeyi soramıyoruz doktorlara ve ilk kez böyle bir süreçte olduğum için nasıl oluyor ne bekliyor bizi merak ediyorum

X