Merhaba Adana da yaşıyorum. 26 yaşındayım ve 8 aylık evliyim. Amh değerim 0.10 olduğu için doktorlar acil tüp bebek dediler. İstanbulda tüp bebek tedavisi olmak istiyorum. Araştırmama göre 2 doktor buldum. Prof. Dr. Bülent tıraş ve Doç.Dr.Mehmet Reşit asoğlu. Bu iki doktora giden var mı yada farklı bildiğiniz iyi doktorlar da varsa bana yardımcı olur musunuz?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Tüp bebekte doktor seçimi
- Konu Sahibi Gul1996
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 9 Nisan 2021
- 2.948
- 7.416
- 108
Bence bu işler doktor ile alakalı değil. Hepsi genelde aynı ilaçları aynı dozları kullanıyor. Önemli olan doktoruna güvenmen ve içine sinmesi. En iyi doktorla hamile kalacaksın diye bir kural yok
Ki genelde bu doktorlara çok talep olduğu için yeteri kadar ilgilenmiyorlar bile bence
Ki genelde bu doktorlara çok talep olduğu için yeteri kadar ilgilenmiyorlar bile bence
Farklı bir bakış açınız var. Doğru olabilir tabiki. Ama genelde talep gören doktorlar başarılı oldukları için talep görüyorlar diye düşünüyorum bende. Ne bileyim cihazları farklı olur yada tecrübeleri farklı olur o yüzden ben yardım istedim. Görüşünüz de mantıklı tabiki o açıdan hiç bakmadımBence bu işler doktor ile alakalı değil. Hepsi genelde aynı ilaçları aynı dozları kullanıyor. Önemli olan doktoruna güvenmen ve içine sinmesi. En iyi doktorla hamile kalacaksın diye bir kural yok
- 1 Eylül 2021
- 4.766
- 18.196
- 158
- 9 Nisan 2021
- 2.948
- 7.416
- 108
Ben mesela evime en yakın hastanede, öyle çok tanınmış bilinmiş olmayan bir doktorla yaptım tüp bebek tedavisini. Amh 0.01 olmasına rağmen ilk transferimde ikiz gebelik elde ettim.Farklı bir bakış açınız var. Doğru olabilir tabiki. Ama genelde talep gören doktorlar başarılı oldukları için talep görüyorlar diye düşünüyorum bende. Ne bileyim cihazları farklı olur yada tecrübeleri farklı olur o yüzden ben yardım istedim. Görüşünüz de mantıklı tabiki o açıdan hiç bakmadım
- 25 Aralık 2013
- 402
- 221
- 303
Arkadaşım merhaba tüp bebek süreci epey sıkıntılı bir süreç. Uzun yorucu maddi anlamda da külfetli. Ben de İstanbul da tedavi gördüm Mehmet bey de. Doktoru sadece yumurta takibi yaptığı iki dakika sürelerde gördüm. Çok konuşmuyor. Sorarsam cevap veriyor. Öyle hoş sohbet bekleme yani instagramdaki gibi. Her şeyi yanındaki yardımcı personele soruyorsun öyle söyliyim.bence tüp bebekte önemli Olan gittiğin doktor değil merkezin laboratuvarı.o konuda bahçeci iyi bence tavsiye ederim.
MerhabalarMerhaba Adana da yaşıyorum. 26 yaşındayım ve 8 aylık evliyim. Amh değerim 0.10 olduğu için doktorlar acil tüp bebek dediler. İstanbulda tüp bebek tedavisi olmak istiyorum. Araştırmama göre 2 doktor buldum. Prof. Dr. Bülent tıraş ve Doç.Dr.Mehmet Reşit asoğlu. Bu iki doktora giden var mı yada farklı bildiğiniz iyi doktorlar da varsa bana yardımcı olur musunuz?
Size naçizane tavsiyem ,diğer arkadaşın da belirttiği gibi hocaların hepsi aynı ilaç aynı protokol uyguluyorlar hatta dozlar bile hemen hemen ayni.farklılıkları sadece laboratuvar koşullarının iyi yada kötü olması.
Bir de size vakit ayirmalari geri dönüş yapmaları vs.. de onemli,o yuzden içinize sinen bir yer bulana kadar birçok hastane ile görüşün bence. Birde tüp bebek işi birazda nasip işi bence,cunku suan benim tedavi gördüğüm yerde yakın bir tanıdığım 5 kez tüp bebek yaptırdı olmadı, fakat sonra adana devlet hastanesinde tedavi olup bebeğini orada kucağına aldı.. o yuzden nasip neredeyse orayla karşılaştırsın diyelim Rabbım..
Bülent beyden yumurta toplatma işleminde memnun kalmadınız mı neden kendisinde devam etmek istemedinizBülent Tiras beyde bekarken yumurtalarimi toplattim Sadece ilk muayenede gördüm tüp bebek tedavimi onda yaptirmam ama… tüp bebek daha cetrefilli ve doktora güven, yakin takip daha önemli bence
Maşallah çok sevindim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallahBen mesela evime en yakın hastanede, öyle çok tanınmış bilinmiş olmayan bir doktorla yaptım tüp bebek tedavisini. Amh 0.01 olmasına rağmen ilk transferimde ikiz gebelik elde ettim.
Evet haklısınız Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallahMerhabalar
Size naçizane tavsiyem ,diğer arkadaşın da belirttiği gibi hocaların hepsi aynı ilaç aynı protokol uyguluyorlar hatta dozlar bile hemen hemen ayni.farklılıkları sadece laboratuvar koşullarının iyi yada kötü olması.
Bir de size vakit ayirmalari geri dönüş yapmaları vs.. de onemli,o yuzden içinize sinen bir yer bulana kadar birçok hastane ile görüşün bence. Birde tüp bebek işi birazda nasip işi bence,cunku suan benim tedavi gördüğüm yerde yakın bir tanıdığım 5 kez tüp bebek yaptırdı olmadı, fakat sonra adana devlet hastanesinde tedavi olup bebeğini orada kucağına aldı.. o yuzden nasip neredeyse orayla karşılaştırsın diyelim Rabbım..
Bahçeciyle de görüşmüştüm yanlış hatırlamıyorsam orayı da değerlendiriyorum. Çok teşekkür ederimArkadaşım merhaba tüp bebek süreci epey sıkıntılı bir süreç. Uzun yorucu maddi anlamda da külfetli. Ben de İstanbul da tedavi gördüm Mehmet bey de. Doktoru sadece yumurta takibi yaptığı iki dakika sürelerde gördüm. Çok konuşmuyor. Sorarsam cevap veriyor. Öyle hoş sohbet bekleme yani instagramdaki gibi. Her şeyi yanındaki yardımcı personele soruyorsun öyle söyliyim.bence tüp bebekte önemli Olan gittiğin doktor değil merkezin laboratuvarı.o konuda bahçeci iyi bence tavsiye ederim.
- 1 Eylül 2021
- 4.766
- 18.196
- 158
Sadece kendisini ilk muayenede belki iki dakika gordum sonra hep hemsireler vs cünkü Cok yogun tamam ama Ben tüp bebek tedavimde beni birebir dinleyen hemen hemen her muayeneyi kendisi yapan doktorla devam ederim, cünkü kendisi Cok yogunBülent beyden yumurta toplatma işleminde memnun kalmadınız mı neden kendisinde devam etmek istemediniz
Maddi açıdan sorununuz yoksa bahçecide deneyin şansınızı, en azından oranları yüksek herşeyi son sistem...Bahçeciyle de görüşmüştüm yanlış hatırlamıyorsam orayı da değerlendiriyorum. Çok teşekkür ederim
Anlıyorum haklısınızSadece kendisini ilk muayenede belki iki dakika gordum sonra hep hemsireler vs cünkü Cok yogun tamam ama Ben tüp bebek tedavimde beni birebir dinleyen hemen hemen her muayeneyi kendisi yapan doktorla devam ederim, cünkü kendisi Cok yogun
Maddi olarak çok iyi değiliz ama tüp bebek söz konusu olunca en iyisi olsun istiyoruzMaddi açıdan sorununuz yoksa bahçecide deneyin şansınızı, en azından oranları yüksek herşeyi son sistem...
arkadaşlar merhaba,
Öncelikle dilerim mevlam herkesin gönlündekini nasip etsin.Uzun uğraşlar sonucu tüp bebek ile gebe kaldım 3 aylık hamileyim size bütün yaşadıklarımı yazacağım.Daha evlenmeden eşimde azospermi olduğunu biliyorduk ve bunu bilerek evlendim.Evlendikten sonra 3 yıl herhangi bir şey için uğraşmadık gezdik eğlendik ancak bir zaman sonra eşim ve ben bir şekilde çocuk sahibi olabilmek için uğraşmaya başladık.Ben de herhangi bir sorun görülmedi tek sorun eşimin azospermi olmasıydı.Doktorların tek söylediği TESE ameliyatı olması gerekiyordu eşimin ve tüp bebek yaptırmamız gerekiyordu.İzmir'de yaşadığımız için etraftan duyduğumuz kemeraltında bulunan bir aktardan bazı kürler aldık ve eşimle kullandık ancak sonuç değişmedi.Eşim ismini özelden isteyene yazabileceğim Ankara'da meşhur bir ürologdan randevu ayarlardı zar zor ve o doktorda 6 ay farklı ilaçlar kullandırdı sonuç yine değişmedi.Doktor bey akabinde hemen TESE yapılmasının en doğru yol olacağını söyledi ve eşim TESE ameliyatı oldu fazlaca sperm bulundu.Ankara HRS hastanesinde ameliyat gerçekleşti ve orada tüp bebek tedavisine başladık.ilk deneme maalesef olumsuz oldu hemen 2.deneme için tedaviye başladık bu arada öncesinde rahime çizik atıldı ve elimizdeki embriyolara genetik test yapıldı (PGT) tek bir embriyo normal çıktı transfer yapıldı ve sonuç olumsuz.Sonrasında biz spermleri Ankara'dan İzmir'e taşıdık (bu başka bir hikaye ayrıca yazmayı düşünüyorum).İzmir'de bu sefer bir merkezde değil doğrudan bir doktorda tedaviye başladık bu arada eşime ve bana genetik test yaptırdık, kan pıhtılaşması testi yaptırdım.Genetik olarak bir sorun çıkmadı ancak bende kan pıhtılaşma sorunu olduğunu öğrendik.2 sefer yumurta toplama işlemi yapıldı ve 8 embriyo 3.güne gitti donduruldu.Transfer öncesi tüm bu embriyolarada yeniden genetik test yapıldı ve maalesef sadece 1 embriyo normal çıktı transferim yapıldı ancak sonuç yine olumsuz.İzmir'de başka bir doktorlar tedaviye devam ettik bu sefer genetik test yaptırmadan 2 tane 3.gün embriyosu transfer edildi maalesef sonuç yine olumsuz.Hiçbir şekilde eşimle umudumuzu kaybetmedik daha çok araştırdık ve okuduk tabi bu süreçler maddi olarak bizi çok yordu. Son olarak bir yakınımız vesilesi ile brüksel tüp bebek merkezi ile görüştük önce tüm evrak, sonuç, test ne varsa hepsini whatsapp ile gönderdik sonrasında doktor ile online görüşme yaptık.Gittiğimiz diğer tüm doktorlara göre hüsamettin bey gayet açıklayıcı şekilde neler yapabileceğimizi söyledi.Eşim için de ayrıca Armağan bey ile görüştük ve yeniden sperm toplamayı önerdi ancak değerlerimize bakarak bu işlemi TESE yerine daha kolay şekilde MESA ile yapabileceğini söyledi.Temmuz 2021 de aynı gün bana yumurta toplama işlemi ve eşime MESA uygulandı.Tüm embriyolar 5.güne kadar bekletildi ve 8 embriyo 5.güne gitti.Kasım ayında transfer işlemi oldu ve şükürler olsun bu sefer gebelikle sonuçlandı şuan 3.aydayız güzel gidiyor inşallah elimize almakta nasip olur. Konu ile ilgili dilediğinizi sorabilirsiniz elimden ne gelirse yardımcı olmaya destek olmaya çalışırım.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Öncelikle dilerim mevlam herkesin gönlündekini nasip etsin.Uzun uğraşlar sonucu tüp bebek ile gebe kaldım 3 aylık hamileyim size bütün yaşadıklarımı yazacağım.Daha evlenmeden eşimde azospermi olduğunu biliyorduk ve bunu bilerek evlendim.Evlendikten sonra 3 yıl herhangi bir şey için uğraşmadık gezdik eğlendik ancak bir zaman sonra eşim ve ben bir şekilde çocuk sahibi olabilmek için uğraşmaya başladık.Ben de herhangi bir sorun görülmedi tek sorun eşimin azospermi olmasıydı.Doktorların tek söylediği TESE ameliyatı olması gerekiyordu eşimin ve tüp bebek yaptırmamız gerekiyordu.İzmir'de yaşadığımız için etraftan duyduğumuz kemeraltında bulunan bir aktardan bazı kürler aldık ve eşimle kullandık ancak sonuç değişmedi.Eşim ismini özelden isteyene yazabileceğim Ankara'da meşhur bir ürologdan randevu ayarlardı zar zor ve o doktorda 6 ay farklı ilaçlar kullandırdı sonuç yine değişmedi.Doktor bey akabinde hemen TESE yapılmasının en doğru yol olacağını söyledi ve eşim TESE ameliyatı oldu fazlaca sperm bulundu.Ankara HRS hastanesinde ameliyat gerçekleşti ve orada tüp bebek tedavisine başladık.ilk deneme maalesef olumsuz oldu hemen 2.deneme için tedaviye başladık bu arada öncesinde rahime çizik atıldı ve elimizdeki embriyolara genetik test yapıldı (PGT) tek bir embriyo normal çıktı transfer yapıldı ve sonuç olumsuz.Sonrasında biz spermleri Ankara'dan İzmir'e taşıdık (bu başka bir hikaye ayrıca yazmayı düşünüyorum).İzmir'de bu sefer bir merkezde değil doğrudan bir doktorda tedaviye başladık bu arada eşime ve bana genetik test yaptırdık, kan pıhtılaşması testi yaptırdım.Genetik olarak bir sorun çıkmadı ancak bende kan pıhtılaşma sorunu olduğunu öğrendik.2 sefer yumurta toplama işlemi yapıldı ve 8 embriyo 3.güne gitti donduruldu.Transfer öncesi tüm bu embriyolarada yeniden genetik test yapıldı ve maalesef sadece 1 embriyo normal çıktı transferim yapıldı ancak sonuç yine olumsuz.İzmir'de başka bir doktorlar tedaviye devam ettik bu sefer genetik test yaptırmadan 2 tane 3.gün embriyosu transfer edildi maalesef sonuç yine olumsuz.Hiçbir şekilde eşimle umudumuzu kaybetmedik daha çok araştırdık ve okuduk tabi bu süreçler maddi olarak bizi çok yordu. Son olarak bir yakınımız vesilesi ile brüksel tüp bebek merkezi ile görüştük önce tüm evrak, sonuç, test ne varsa hepsini whatsapp ile gönderdik sonrasında doktor ile online görüşme yaptık.Gittiğimiz diğer tüm doktorlara göre hüsamettin bey gayet açıklayıcı şekilde neler yapabileceğimizi söyledi.Eşim için de ayrıca Armağan bey ile görüştük ve yeniden sperm toplamayı önerdi ancak değerlerimize bakarak bu işlemi TESE yerine daha kolay şekilde MESA ile yapabileceğini söyledi.Temmuz 2021 de aynı gün bana yumurta toplama işlemi ve eşime MESA uygulandı.Tüm embriyolar 5.güne kadar bekletildi ve 8 embriyo 5.güne gitti.Kasım ayında transfer işlemi oldu ve şükürler olsun bu sefer gebelikle sonuçlandı şuan 3.aydayız güzel gidiyor inşallah elimize almakta nasip olur. Konu ile ilgili dilediğinizi sorabilirsiniz elimden ne gelirse yardımcı olmaya destek olmaya çalışırım.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
- 7 Kasım 2016
- 738
- 1.579
- 113
Hikayeniz okadar zor bir süreç ki sizi azminizden ötürü tebrik ederim Rabbim sağ saglim dogurmayi nasip etsin inşallah bende bu ay başladım tedaviye yumurta toplamam yapilicak cuma yada pazartesi bilmiyorum ve nasıl olucak hiç bir fikrim yok maddi anlamda gücümüz 1 defaya yetiyor hatta ilaçlar belimizi büktü diyebilirim umarım ilk transferim gerçekleşir ve ilk denemede hamile kalırım yoksa tekrar yaptirmamiz çok çok zorarkadaşlar merhaba,
Allah kolaylık versin ilk seferde nasip etsin inşallah.Hikayeniz okadar zor bir süreç ki sizi azminizden ötürü tebrik ederim Rabbim sağ saglim dogurmayi nasip etsin inşallah bende bu ay başladım tedaviye yumurta toplamam yapilicak cuma yada pazartesi bilmiyorum ve nasıl olucak hiç bir fikrim yok maddi anlamda gücümüz 1 defaya yetiyor hatta ilaçlar belimizi büktü diyebilirim umarım ilk transferim gerçekleşir ve ilk denemede hamile kalırım yoksa tekrar yaptirmamiz çok çok zor
- 7 Kasım 2016
- 738
- 1.579
- 113
Amin çok teşekkür ederim.Allah kolaylık versin ilk seferde nasip etsin inşallah.