• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekle ilgili hiç bir bilgim yok YARDIM

Zeynepistanbul

Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2017
108
19
18
35
Merhaba arkadaşlar
Ben tüp bebek tedavisine karar verdim artık. Doktor tercihimide araştırmalarım sonucu buldum cok şükür. Hayırlısıyla bayramdan sonraki adetimde başliycam. Ama hic bir bilgim yok. Daha önce tüp bebek yaptıranlar Sizden bir ön bilgi almak istiyorum. Ne aşamalardan gecicem? Tecrübeleriniz ve sonuclarınızla beraber yazarmısiniz...

İyi günler. İnşallah istediğiniz sonucu alırsınız.
Tüp bebek işlemine başlmadan sorunun ne olsuğu konusunda doktorlar tahlil istiyor duruma göre uzun ya da kısa protokol uyguluyorlar.
Bu süreçte sorun kimde olursa olaun ağırlıklı olarak kadın üzerinden yürütülüyor o yüzden anne adayına çokmiş düşüyor. Zaten doktorunuz eahatsızlığınıza göremiğne ilaç verektir. İlaçları ve iğneleri saatinde yapmaya yemenize içmenize özen gösterin. Ve en önemlisi aklınıza takılan soru barsa muhakkak doktorunuza sorun. Doktora güven bu süreçte sabır çok önemli.
Adet olmanla başlyan tedavi En az 3hafta sürüyor ama bir sonra ki ay transfer düşünülürse takip eden adet sürecini bekliyorsun oda iki ay demek.
Allh gönlünüze göre versin. Umut edin ama her ihtimali düşünerek bu yola çıkın ve hiç ğes etmeyin. Allah şifanızı verir inşallah, güzel bebeklere

İyi günler. İnşallah istediğiniz sonucu alırsınız.
Tüp bebek işlemine başlmadan sorunun ne olsuğu konusunda doktorlar tahlil istiyor duruma göre uzun ya da kısa protokol uyguluyorlar.
Bu süreçte sorun kimde olursa olaun ağırlıklı olarak kadın üzerinden yürütülüyor o yüzden anne adayına çokmiş düşüyor. Zaten doktorunuz eahatsızlığınıza göremiğne ilaç verektir. İlaçları ve iğneleri saatinde yapmaya yemenize içmenize özen gösterin. Ve en önemlisi aklınıza takılan soru barsa muhakkak doktorunuza sorun. Doktora güven bu süreçte sabır çok önemli.
Adet olmanla başlyan tedavi En az 3hafta sürüyor ama bir sonra ki ay transfer düşünülürse takip eden adet sürecini bekliyorsun oda iki ay demek.
Allh gönlünüze göre versin. Umut edin ama her ihtimali düşünerek bu yola çıkın ve hiç ğes etmeyin. Allah şifanızı verir inşallah, güzel bebeklere
Cevabınız icin tesekkurler. Yumurta toplama işlemini merak ediyorum. Sonrasinda ağrı falan oluyormu? Senin durumun ne aşamada? Daha once tup bebek yaptirdin galiba

Cevabınız icin tesekkurler. Yumurta toplama işlemini merak ediyorum. Sonrasinda ağrı falan oluyormu? Senin durumun ne aşamada? Daha once tup bebek yaptirdin galiba
Merhaba..
Öncelikle dilerim ki, bebeğinizi en kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alırsınız.
asilsoy asilsoy sureci özetlemiş.
Yumurta toplama yani OPU işlemi, yumurtalarınızın iğnelerle büyütülüp yine iğneyle çatlatma sonrasında gerçekleşiyor. Tabi ki doktorunuzun verdiği doz ve saatlerde yapacaksınız bu iğneleri.
Size verilen saat ve gunde OPU için kliniktw oluyorsunuz. Çok az narkozla sizi uyutacaklar. Gözlerinizi açtığınızda işlem bitmiş olacak. Uyuyup uyanmanız en fazla 15 dk sürecek.
Hemen kendinize geleceksiniz zaten. O gün hafif sersemlik hissedebilirsiniz. Ağrıya gelince, regl ağrısı gibi bir ağrınız olabilir. Eğer ağrı eşiğiniz çok düşükse parol gibi ağrı kesici önerebiliyor doktorlar. Bunu da mutlaka doktorunuz size bildirecektir.

Size bu süreçte tavsiyem.. Sabırlı olun. Sakin olun. Umudunuzu hiç kaybetmeyin. Ilk denemeniz (umarım olmaz ama) negatif sonuçlanırsa sakın pes etmeyin. Özellikle eşiniz sizden desteğini asla esirgemesin. Doktorunuza aklınıza gelen herşeyi sorun yeri geldiğinizde doktorunuzu da sorgulayın. Bol şans ;)

Merhaba..
Öncelikle dilerim ki, bebeğinizi en kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alırsınız.
asilsoy asilsoy sureci özetlemiş.
Yumurta toplama yani OPU işlemi, yumurtalarınızın iğnelerle büyütülüp yine iğneyle çatlatma sonrasında gerçekleşiyor. Tabi ki doktorunuzun verdiği doz ve saatlerde yapacaksınız bu iğneleri.
Size verilen saat ve gunde OPU için kliniktw oluyorsunuz. Çok az narkozla sizi uyutacaklar. Gözlerinizi açtığınızda işlem bitmiş olacak. Uyuyup uyanmanız en fazla 15 dk sürecek.
Hemen kendinize geleceksiniz zaten. O gün hafif sersemlik hissedebilirsiniz. Ağrıya gelince, regl ağrısı gibi bir ağrınız olabilir. Eğer ağrı eşiğiniz çok düşükse parol gibi ağrı kesici önerebiliyor doktorlar. Bunu da mutlaka doktorunuz size bildirecektir.

Size bu süreçte tavsiyem.. Sabırlı olun. Sakin olun. Umudunuzu hiç kaybetmeyin. Ilk denemeniz (umarım olmaz ama) negatif sonuçlanırsa sakın pes etmeyin. Özellikle eşiniz sizden desteğini asla esirgemesin. Doktorunuza aklınıza gelen herşeyi sorun yeri geldiğinizde doktorunuzu da sorgulayın. Bol şans :KK66:
Bilgin icin çok tesekkurler. Sende gayet açıklayicı anlatmıssin. Evet ilk olacak benim. Insallah tutar. Senin tup bebekmi tuttu?

Bilgin icin çok tesekkurler. Sende gayet açıklayicı anlatmıssin. Evet ilk olacak benim. Insallah tutar. Senin tup bebekmi tuttu?

Rica ederim, ne demek.. :)
Evet biz de tüp bebek denemesiyle bebek sahibi olacağız.. Uzun uğraşlar sonucunda (yaklaşık 3.5 sene) şükürler olsun, pozitif sonucumuzu aldık sonunda. :) Umarım siz de güzel sonuçlar alacaksınız.

Merhabalar
Tedavin hayırlı olsun
Ben 4.denemeden kimyasal gebelikle çıktım ama ilk denememden 5 yaşında bir evladım var
Sana en büyük tavsiyem transfer sonrası elini karnına koy ve salavat getir sürekli ve teansfer günü başlayarak test gününe kadar hergün sabah akşam 1 bardak taze havuç suyu iç.kılcal damarlardaki kan akışını hızlandırarak tutunmayı kolaylaştırıyor.
Allah kolaylık versin

Evet yaptırdım 3 başrısız tüp bebek denemem oldu. şuan 4. Denemedeyim ve sonuç bekliyorum.
Yumurta toplama işlemini cunci cunci anlatmış zaten.
Ağrıya gelince, Benim ağrım oldu sonrasında iğne ya da ilaç vermeyi öneriyorlar ben sevmediğim için ağrıya katlandım zaten adet ağrısı gibi. bende çok şiddetli geçirdiğim için her ay katlayabildim.

cunci cunci nin Moral ve doktor ile dediklerine de katılıyorum. Bu süreç sabır isteyen bir süreç. İnşallah sorunsuz başarıya ulaşırsınız.

Rica ederim, ne demek.. :)
Evet biz de tüp bebek denemesiyle bebek sahibi olacağız.. Uzun uğraşlar sonucunda (yaklaşık 3.5 sene) şükürler olsun, pozitif sonucumuzu aldık sonunda. :) Umarım siz de güzel sonuçlar alacaksınız.
Ne guzel ilk denemen tutmuş. Hangi hastanede yaptirdin peki? Doktorun kimdi? Ve sorun varmiydi sizde

Ne guzel ilk denemen tutmuş. Hangi hastanede yaptirdin peki? Doktorun kimdi? Ve sorun varmiydi sizde
Yok canim, keşke ilk denemede olsaydı. :)
Diyorum ya 3.5 sene uğraştık. Aşılama ve öncesini saymazsam, 4.de pozitifi bulduk diyebilirim.
Son denememizi Hakan Özörnek ile yaptık.

Yok canim, keşke ilk denemede olsaydı. :)
Diyorum ya 3.5 sene uğraştık. Aşılama ve öncesini saymazsam, 4.de pozitifi bulduk diyebilirim.
Son denememizi Hakan Özörnek ile yaptık.
Adına çok sevindim. Allah tamamını erdirsin.
Benim 4. deneme de negatif odu. 5. denemede bende pozitifi görürüm inşallah:dua:

Adına çok sevindim. Allah tamamını erdirsin.
Benim 4. deneme de negatif odu. 5. denemede bende pozitifi görürüm inşallah:dua:
Çok tesekkur ederim.. Inşallah.. Darısı sizin ve tüm isteyenlerin başına. Siz de illaki başarılı bir sonuç elde edeceksiniz..

Çok tesekkur ederim.. Inşallah.. Darısı sizin ve tüm isteyenlerin başına. Siz de illaki başarılı bir sonuç elde edeceksiniz..
Sağolasın☺️ Aminnnn:dua:
Elbet bir gün o güzel haberi alacağım. Sabır ve emek ile inşallah

Back