Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben yaptırdım doktorumda kesinlikle yaptır demiştiTüp bebekle hamile kalıp tetanoz aşısı yaptıran varmı biraz tehlikeli diyorlar bu konuda fikrinizi almak istedim
Tüp bebek sureci hamile kalinca bitmiyor mu sonrasi normal gebelik sureci? Bende yaptirdim bir sorun olmadı. Tum aşilar icin diyolar ona bakarsan :)Tüp bebekle hamile kalıp tetanoz aşısı yaptıran varmı biraz tehlikeli diyorlar bu konuda fikrinizi almak istedim
Tüp bebek ile hamileyim ilk aşımı oldum pazartesi günü 2. Dozu yaptıracağım gebelik sürecinde mutlaka yapılmalı bence şuana kadar bir sıkıntısını yaşamadımTüp bebekle hamile kalıp tetanoz aşısı yaptıran varmı biraz tehlikeli diyorlar bu konuda fikrinizi almak istedim
Kasılma yapıyor düşüğe sebep oluyor deniyor ama ne kadar doğru bilemedmTetanoz aşısı bayağı ileri haftalarda. Artık tüp bebek mi, spontan gebelik mi çok ayrım olmayacak bir zaman dilimi.
Kaçıncı haftada yaptırdınız acab? Birkaç kişi kasılma yapıyor düşük yapıyor deniyor ama onun için tereddütte kaldmTüp bebek ile hamileyim ilk aşımı oldum pazartesi günü 2. Dozu yaptıracağım gebelik sürecinde mutlaka yapılmalı bence şuana kadar bir sıkıntısını yaşamadım
Kaç haftalık gebesiniz bende tüp bebekle hamile kaldım bende korkuyorum yaptırmayaTüp bebekle hamile kalıp tetanoz aşısı yaptıran varmı biraz tehlikeli diyorlar bu konuda fikrinizi almak istedim
19 haftadayım siz?Kaç haftalık gebesiniz bende tüp bebekle hamile kaldım bende korkuyorum yaptırmaya
İnsan tedirgn oluyor ya bişi olur diye kararsızımBen yaptırdım bi sorun yaşamadım
21. Haftada yaptırdım ben suan 27 hafta içindeyimKaçıncı haftada yaptırdınız acab? Birkaç kişi kasılma yapıyor düşük yapıyor deniyor ama onun için tereddütte kaldm
Allahm korusun ya rahatladım biraz kafaya takmıştm bişi olursa diye21. Haftada yaptırdım ben suan 27 hafta içindeyim
Kasılmalar bence aşıdan dolayı değil bebek büyüdükçe İllaki kasılmalar olabiliyor bende ara sıra yaşıyorum ama hiç aşıdan dolayı diye aklıma gelmedi
Tetanoz aşısı sebebiyle kasılma yaşayıp düşük yapan birileri etrafınızda var mı? Düşüklerin sebebinin tetanoz aşısı olduğu kesin mi?Allahm korusun ya rahatladım biraz kafaya takmıştm bişi olursa diye
Hiç birsey olmaz Allah’ın izniyle herkes farklı birsey söyler hiç kulak asmayın doktorunuz ne diyorsa öyle yapın o daha iyi bilirAllahm korusun ya rahatladım biraz kafaya takmıştm bişi olursa diye
Var etrafımda aşıdan üç hafta sonra falan yaptılar ama aşıdanmı bilmiyoruzTetanoz aşısı sebebiyle kasılma yaşayıp düşük yapan birileri etrafınızda var mı? Düşüklerin sebebinin tetanoz aşısı olduğu kesin mi?
Tmm çok tşk ederimHiç birsey olmaz Allah’ın izniyle herkes farklı birsey söyler hiç kulak asmayın doktorunuz ne diyorsa öyle yapın o daha iyi bilir
Düşüğün onlarca sebebi var. Aşıya bağlamayın. Zaten bunun bilimsel bir kanıtı da yok. Elbet insanlar başlarına gelen kötü olaya bir sebep bulmak ister. Kimileri düşük yaptıktan sonra çok eğilip kalktım, temizlik yaptım ondan düştü der ama bugün biliyoruz ki eğilip kalkmak sağlıklı bir gebeliğin sonlanmasına sebep olmuyor. O yüzden kafanızı böyle şeylerle bulandırmayın. Tetanoz aşısı, doğum esnasında tetanoz bulaşı riskine karşı bebeği korumak için yapılıyor. Hayatınızda hiç Tetanoz vakası gördünüz mü bilmiyorum ama böyle bir şeye tanık olmaktansa aşı olmayı tercih edin.Var etrafımda aşıdan üç hafta sonra falan yaptılar ama aşıdanmı bilmiyoruz
Haklısınız ama işte zor şartlarda sahip olunca insan tereddüt ediyor acabamı diyorsunDüşüğün onlarca sebebi var. Aşıya bağlamayın. Zaten bunun bilimsel bir kanıtı da yok. Elbet insanlar başlarına gelen kötü olaya bir sebep bulmak ister. Kimileri düşük yaptıktan sonra çok eğilip kalktım, temizlik yaptım ondan düştü der ama bugün biliyoruz ki eğilip kalkmak sağlıklı bir gebeliğin sonlanmasına sebep olmuyor. O yüzden kafanızı böyle şeylerle bulandırmayın. Tetanoz aşısı, doğum esnasında tetanoz bulaşı riskine karşı bebeği korumak için yapılıyor. Hayatınızda hiç Tetanoz vakası gördünüz mü bilmiyorum ama böyle bir şeye tanık olmaktansa aşı olmayı tercih edin.
Tetanozun bugün bilinen yan etkileri yalnızca lokal deri reaksiyonu veya diğer aşıların olası yan etkileri gibi baş ağrısı, ateş vs ile sınırlı. Normal insanlarda da, hamile olanlarda da benzer yan etkiler görülebilir. Kasılma aşıyla alakalı olmayıp tamamen hamileliğin doğal süreci ile ilgilidir.
Sağlık ocaklarında ücretsiz yapılan bu aşıyı Türkiye’de nerdeyse her hamile kadın yaptırıyor. Sandığınız gibi bir etkisi olsaydı bugün sağlıklı çocuk doğuran kadınların sayısı, doğurmayan kadınlardan daha az olurdu.