• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebekle anne olanlar;tedavinizi gizlimi yaptırdınız herkese söylediniz mi

benimde 8 yıl olmadı bebeğim tüp bebekle ikizlerimi aldım kucagıma Allahım isteyen herkese nasip etsin inş. biz saklamamıştık hem eşimin ailesi hemde benim ailem biliyodu.. siz nasıl rahat edecekseniz öyle davranın herkesin bilmesine gerek yok bence sonuçta sizin özeliniz bu inş. güzel sonuçlar alırsınız..

3.TÜP BEBEK denemesi gecirdim
aıleler sorunu bılıyordu
annem bı kac teyzemle paylasmıs durumu
benım yakın ıs ark bılıyordu
denemeler baslayınca ıs yerım komple ogrendı
onun ıs yerı ogrendı
yakın arkabalara daggıldı
12 gunluk sureclerde bı kac akrabam konu komsuya yaydı
3.denemede herkez bılıyordu herkez bılırken cok sukur hamıle kaldım

gurur duyarım ben kendımle benım bu tarz seylerı saklama gıbı takıntım yoktur

akrabalarımdan kimseyle paylaşmadım hatta annemle paylaştıgıam bile pişmanım neyseeeee allah kolaylık versin..

sakın kimseye söyleme, sonra sürekli soruyorlar.

ayrıca doğu illerinde tüp bebek kavramanı pek anlamayıp, başkasının bebeğine mi hamile diye yorum yapıyorlar. (bir tanıdığımın başına geldi.) spermlerin babaya ait olduğu konusunda hep şüphe ediyorlar.

mümkünse Allah ve karı koca arasında kalsın bu konu. kayınvalidenler parayı verecek ya bir borç için yada eşinin tedavi olması için diye parayı isteseniz olmaz mı? ayrıca sık görüşüyorsanız söylememek zor oluyor, çünkü göbekten iğneler hergün aynı saatte vurulmalı. işlem yapıldıktan sonra 2-3 gün yatmalısın. sonra da hergün iğne olacaksın. yani sık sık gidip geliyorlarsa saklamak zor olur.

söyleme sırrını dostuna
oda söyler dostunun dostuna
kum doldururlar postuna

başkalarrının bilip bilmemesi önemli değil..konuşanlar istesenizde istemesenizde konuşacak..tüp bebek olmasada başka bir konuda konuşacaklar..maalesef boş konuşmayı seven milletiz.siz öncelikle bebeği isteyip istemediğinize karar verin..bebeği istiyorsanız şunada inanın kucağınıza aldığınız anda kulaklarınız herkese ister istemez tıkanacaktır,bebeğiniz size herşeyi unutturacaktır..başkalarının dudakları arasında değil kendiniz için,eşiniz için yaşayın..Allah yardımcınız olsun...

kızlar tövbe tövbe allah affetsin ablam bana çok kızıo allaha isyan ediosun die ama galiba ben tüp bebkle anne olmak istemyrm:43::43::43:çevrem yüzünden.konuşmalarını kaldıramam die:43:

kızlar tövbe tövbe allah affetsin ablam bana çok kızıo allaha isyan ediosun die ama galiba ben tüp bebkle anne olmak istemyrm:43::43::43:çevrem yüzünden.konuşmalarını kaldıramam die:43:

Sanirim oncelikle sen tup bebegi kendine yakistiramiyorsun. İyide o senin bebeginki sadece kavusman farkli

Buyuk konusma derim insallah yarin birgun ok deyip denediginde tup bebegin tutmayipda pisman olmazsin.

Saniyorsunki gdip yaptiricam tup bebegim hemen olacak

Kacinci tup bebek denemesinden sonra olmayip hala deneyen var biliyormusun 5.6.8.

Sen birde olur mu acaba diye dusun ve hatta dua et

Evladina kavusuyorsun arkadasim varmi otesi yahu senin canin kanin kuzun

Elalem ne diyecek dertmi yahu kime ne

elalem mi teselli edecek seni heray regl olup hamile kalamadiginda

elin ne diyceği umrumda değil bnm ...onlarmı görüyor benim ağlamalarımı onlar teselli etmiyor onlr sadece konuşsunlar..
bnmde büyük korkum yaptırıp tutmaması gerisi umrumda bile değil yeterki evladım olsunda şekli önemli değil...
ayrıca tüp yaptırmak isteyip bunun için spermi olmayan erkekler ,yumurtası tükenen kadınlar var bence çok beklemekte manasız olmuyorsa geciktirmekte yanlış..
umarım gerek kalmadan gelsin bebeğin ...selametle..

bzde yaptıcaz bnm ailem arkadaşlarım bilecek..fakat eşimin tarafından kimse bilmeyecek kendi memleketime uzak bi yerdeyim ,eşimin tercihi tabi bu bana kalsa herkez bilsin derim..
ama beyinler küçük olunca sonuç böyle oluyor fakat bnm çenem durmaz:1::1: 10 senede geçse bi şeklde söylerim çünkü kayınvalidemin tüp bebekle ilgili gerici cahil düşüncelerini beynine çarpmak için....

eşin istemiyorsa bence 10 yıl değil 100 geçse söyleme. yani k.v.yi gıcık edeyim derken eşini üzme bence canm...

Ne kdar yanlıs yerden bakıyorsun olaya arkadasım sen ya
ben tüp bebek annesıyım vekendımle gurur duyarım ya herkezın bır gece sonunda yanı en azından herkezın zevk alarak yaptıgı seyın sounda gebe kalabılırken ben soguk odalarda yatttım tranfserı toplaması hemsıreler elımı tuttu goz yaslarımı soguk duvarlara akıttım bır odada dusunkı duvarda post-itler sureklı guzel sozlere manasız manasız bakarak 3 kere 12 gun gecırdım bır bebegım olsun dıye umutla ınatla sarıldım butun yasananlara
3.12 gunden once cesıtlı ıgneler oldum klasık mıkroenjeksyon harıcı butun vucudum kanadı acıdı beze olustu
hayal ettım agladım ıstedım dıledım oldu ya
ben kendımle nasıl gurur duymam ben nasıl evladıma olan sevgımı dıger annelerden nasıl ayrı tutmam , normal yollarla anne olmadım ama sankı olsaydım bu kadar bebegıme baglı onu sevebılecekmıydım bılmıyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:

o zaman olmayın ama bunu gelip de burada yazmayın..bizler tüp bebekle anne olduk,ne oldu bir yanımız mı eksildi?!aslanlar gibi iki tane oğlum oldu,emin olun bunun utanılacak hiçbir tarafı yok.gurur duyuyorum evlatlarımla! çevreniz cahil olabilir ama sizde mi onlar gibi düşünüyorsunuz?bebek sahibi olup olamayacağınıza çevreniz karar veriyorsa sizin adınıza çok üzüldüm...

Nasılki herhangi bir hastalığınızda doktora koşuyoruz, doktordan medet umuyoruz. Bunun da ondan hic bir farkı yok bence. Hastayim ve care arıyorum, godevbildigi yere kadar giderim.
Ben tup bebek yaptırmadım ama cok sıkıntılarla, defalarca düşükler sonunda hamile kaldım, şükürler olsun. Ve en son denemelerimizde olmasaydı tup bebek yaptircaktim.
Hamilelikten önceki dusuklerimi, ameliyatlarimi da soran herkese anlattim sanırım tup bebek yatırsaydım da söylerdim.
Saklayıp ta kendini yipratacagima o elaler ne dese desin kulağımı kapatır yoluma bakarım evladimla.
Allahım bu mübarek günde herkesin evladını bağışlasin. Evlat avlattir.Aşılama, tup, normal ... Sdc Allah'ın bize veriş sekli farklı :)

kızlarr benim bambaşka bir derdim varr.4yıldır çeşitli sebeblerle(bende: zehirli guatır,yumurta tembelliği tüplerde zedelenme; eşimde :sperm azlığı,ilişki azlığı)
çocuğumuz olmuyor.doktorlar tüp bebek şart diyor.belki size saçma gelecek ama çeken bilir misali bu konuyu düşünmekten migren hastası oldum.doğu ilinde oturuyoruz bizim burda evlendiğin gün çocuk varmı die sorarlar 4yıl olmaması çevre için büyük bii eksiklik.burdaki zihniyeti değiştiremem onun için lütfen tüp bebek yaptırmada ne var demeyin.bizim burd açok farklı bakıolar tedaviyle olan çocuğa ben birkez yaptırdım inş gebe değilimdir tutmamıştır die dua ettim çevrenin dilinden psikolojim bozuldu.

sorum şu siz tüp bebek yaptırıdnızı kimlerle paylaştınız çevrenin tepkisi ne oldu??

çevremde yaptıranlar hep gizli yaptırdı ama benim öyle bi şansım yok.parayı eşimin ailesi verecek onun için mutlaka duyarlarrrr:ssz::ssz:
2 çocugum oldu
ikisindede tedavi gördüm ilkim kendiliginden ikincim tüp bebek oldu
ve hiç kimseye söylemedim kv dahil
çünkü söyleyince herkez didikleyecek şöylemi bölemi diye ne oldu ne bitti
karıştırıp duracaklar zaten sen psikolojikman yıpranmışın birde onlara cevap verecen
en iyiisi saklamak''daha düşünmüyoruZ'''diyerek

ha tüp olmuş ha normal ne fark eder olacak olan sizin
bebeğiniz olmayacakmı bunları kafaya takmayın
normal yolla olmadığı için değil ikiz isteyip tüp yaptıranlar var yada
k.kıbrısa bebek sahibi olmak için gidenleri biliyorsunuzdur
belki onların en azından tüpbebek imkanı olabilmiş olsaydı

sonuçta birşey diyecek olanda gitsi baksın

gelecekte ogluna kızına baksın kim ne demiş yadasiyecek
diye şimdiden kafa yorma bu şanstanda mahrum olma

Son düzenleme:
kimseye söylemene gerek yok bence eşin ve kendin bil yeter .doğal yoldan hamile kalmak en güzeli tabi ama olmuyorsa yapılcak birşey yok .denemelisin kesinlikle sonra ilerde pişman olmazsın en azından .kimseyede söylemek zorunda değilsin hayat senin hayatın .dinen bir sakıncası olup olmadığını bilmiyorum yoktur heralde neden olsun ki.

evlenmeden ne zaman evlenceksin,yok mu biri daha
nişanlanırsın düğün ne zaman neden daha yapmıyorsunuz
evlenirsin ne zaman cocuk
yok mu daha cocuk
bişi mi var olmuyomu
kısır mısın ( aşagılayarak derler bunu)
cocuğun olur
2.ne zaman olacak niye yapmıyosunuz bıdı bıdı bıdı.....

ben de 2 düşük 3.gebeliğimde de doğumda kaybettim kızımı
tüp bebek ihtiyacım olmadı,olur mu bilinmez ama
ben de evlat hasretini en dibine kadar yasıyorum

ey insanlar rrahat bırakın bizi acımız bizlere yetiyor,bir de sizle uğrastırmayın,zevklerinizi baskalarında tatmin edin lütfen

ALlahım tez zamanda benim gibi melek annelerine,tüp bebek yaptıranlara evlat hasreti olan herkese sağlıklı yavrular nasip etsiz tez zamanda insalllaaaahhh

kimseye de demeyin nasılsa o kocaman kibirli burunlarını kıvırmak için bahane arıyorlar,ellerine koz vermeyin
tüp bebekte tüpçüden alınmıyor onlar öyle sanıyorlar ama halis mulis sizin evladınız oluyor

Son düzenleme:
valla yazmısmıydım bılemıyorumda bızım ogrenmıslerdı ama hamıle kaldıktans onra herkez ogrendı suandada herkez bılıyor tüp bebek yontemıyle cocuk sahıbı olmak onur kırıcı degıl cok mucadale verıldıgı ıcın bence gurur duylacak bısey ayrıca tüp yani oksijen tüpü cocuklar cok sanslılar cok sevılıyolar

Ah canım ben Türkiye'ye tatile gidince öğrendim üç numaraya hamile oldugumu kv herkezden sakladı rezil olurmuşuz sebebi3.çoçuk gereksizmiş bide tüp olsaydı aldır diye tuttururdu böyle cahil oldukça biz gençlerin işi zor kimseye söyleme en azından rahat edersin benide ayy çok kilo alışsın dediler Burdada kimseye söyletmedi bebek Doğu'nda herkes şok sende öyle olursun

Back
X