kızlar bir soru sormak istiyorum...umarım doktor kontrolü tecrübesi olanlara ulaşabilirim...ben küçük bir kasabada yaşıyorum. burada herkes birbirini tanır, her şey hemen duyulur. Bu yüzden tüp bebek yaptırdığımı ailem dahil kimseye söylemedim. Uygulama İstanbul da yapıldı. Şimdi bebeğin kontrolleri için yaşadığım yerde bir doktora gitmek zorundayım. Doktor ve hemşiresinin de bilmesini istemiyorum. Çünkü hastanedeki hemşirelerin çoğu mahalleden tanıdık. Ev toplantılarımızda hep hastaların özel hayatlarını anlattıklarına şahidim. Doktora tüp bebek ile hamile kaldığımı söylemesem olurmu sizce? İstanbul da uygulamayı yapan doktor, doktorunun bilmesi gerekir diyor. Tüp bebek ile hamile kalanlara diğerlerinden farklı bir kontrol yapılıyor mu? Hamile kadıktan sonra doktor kontrolü tecrübesi olan deneyimini paylaşabilir mi lütfen...
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Tüp bebek yöntemi ile hamile kalmış olanlara danışmak istiyorum...
- Konu Sahibi pndora
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- tüp bebek gizlilik
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 27 Mayıs 2014
- 1.802
- 1.198
- 133
Hiçbir fark olmuyor. Kaç haftalık hamilesiniz? Sadece belli haftaya kadar kullandığımız ilaçlar var o kadar. 10. Haftada bıraktıryor çoğu doktor. Bana doktorum normal hamile kalmışsın gibi devam edebilirsin artık demişti. Ama söyleyip söylememe konusuna gelince birşey diyemem. Ben söylemiştim doktoruma. Karar sizin.kızlar bir soru sormak istiyorum...umarım doktor kontrolü tecrübesi olanlara ulaşabilirim...ben küçük bir kasabada yaşıyorum. burada herkes birbirini tanır, her şey hemen duyulur. Bu yüzden tüp bebek yaptırdığımı ailem dahil kimseye söylemedim. Uygulama İstanbul da yapıldı. Şimdi bebeğin kontrolleri için yaşadığım yerde bir doktora gitmek zorundayım. Doktor ve hemşiresinin de bilmesini istemiyorum. Çünkü hastanedeki hemşirelerin çoğu mahalleden tanıdık. Ev toplantılarımızda hep hastaların özel hayatlarını anlattıklarına şahidim. Doktora tüp bebek ile hamile kaldığımı söylemesem olurmu sizce? İstanbul da uygulamayı yapan doktor, doktorunun bilmesi gerekir diyor. Tüp bebek ile hamile kalanlara diğerlerinden farklı bir kontrol yapılıyor mu? Hamile kadıktan sonra doktor kontrolü tecrübesi olan deneyimini paylaşabilir mi lütfen...
- 25 Temmuz 2012
- 3.484
- 1.229
- 248
şuan büyük ihtimalle estrofem tablet,progesteron falan kullanıyorsun bunları normal hamileler kullanmaz ki.hemde bunların 7.haftadamı ne estrofemin sonra progesteronun bırakılması lazım.eğer söylemezsen ne zaman bırakman gerektiğini bilemezsin.bi sıkıntın olsa illahaki söyleyeceksin,sonra ortaya çıkıpta yalancı konumuna düşüp rezil olacağına söyle orda burda kim konuşursa konuşsun utanılacak bişey değil bu.aileyede Bi şekilde açıklarsınız,tutup tutmayacağını bilemediğimiz için sizide üzmek istemedik boş yere dersiniz olur biter.kızlar bir soru sormak istiyorum...umarım doktor kontrolü tecrübesi olanlara ulaşabilirim...ben küçük bir kasabada yaşıyorum. burada herkes birbirini tanır, her şey hemen duyulur. Bu yüzden tüp bebek yaptırdığımı ailem dahil kimseye söylemedim. Uygulama İstanbul da yapıldı. Şimdi bebeğin kontrolleri için yaşadığım yerde bir doktora gitmek zorundayım. Doktor ve hemşiresinin de bilmesini istemiyorum. Çünkü hastanedeki hemşirelerin çoğu mahalleden tanıdık. Ev toplantılarımızda hep hastaların özel hayatlarını anlattıklarına şahidim. Doktora tüp bebek ile hamile kaldığımı söylemesem olurmu sizce? İstanbul da uygulamayı yapan doktor, doktorunun bilmesi gerekir diyor. Tüp bebek ile hamile kalanlara diğerlerinden farklı bir kontrol yapılıyor mu? Hamile kadıktan sonra doktor kontrolü tecrübesi olan deneyimini paylaşabilir mi lütfen...
Hiçbir fark olmuyor. Kaç haftalık hamilesiniz? Sadece belli haftaya kadar kullandığımız ilaçlar var o kadar. 10. Haftada bıraktıryor çoğu doktor. Bana doktorum normal hamile kalmışsın gibi devam edebilirsin artık demişti.[/QUOTE
8. hafta dolmak üzere canım...haftada bir progynex iğne, gün aşırı hibor iğne yapıyorum. birde akşamları şu jel var...3. ay sonuna kadar bunları kullanmam gerekiyor...yaşadığım yerde yarın ilk kez doktora gidicem...İstanbul daki uygulamayı yapan doktorum tüp bebek özel kontrol gerektirir diyerek doktorumun bilmesi gerektiğini söyledi...bende belirttiğim malum sebepler yüzünden söylemek istemiyor, bu yüzden 3-4 gündür stres yaşıyorum.Söylemeyerek bebeğe bir zarar verirmiyim diye korkuyorum. Ama sen tecrübeli bir anne adayı olarak beni biraz rahatlattın.Bende bir fark olmadığını düşünüyorum çünkü...çok teşekkür ederim :)
İlaçlar ve ne zaman bırakacağım ile ilgili uygulamayı yapan İstanbul daki doktorumla irtibattayım zaten...Yaşadığım yerdeki kısmı sadece rutin bebek kontrolleri...ultrason testler falan... 7 yıldır evliyim, bebek olmadığı için öyle bir baskı ve insana eksikli gibi davranma durumu vardı ki yaşadığım yerde, tedaviyi de dedikodu malzemesi yapacaklarını bildiğim için kimsenin bilmesini istemedim. Doktor nasıl hamile kaldığımı nasıl anlayabilir ki? diyorum :) teşekkür ederimşuan büyük ihtimalle estrofem tablet,progesteron falan kullanıyorsun bunları normal hamileler kullanmaz ki.hemde bunların 7.haftadamı ne estrofemin sonra progesteronun bırakılması lazım.eğer söylemezsen ne zaman bırakman gerektiğini bilemezsin.bi sıkıntın olsa illahaki söyleyeceksin,sonra ortaya çıkıpta yalancı konumuna düşüp rezil olacağına söyle orda burda kim konuşursa konuşsun utanılacak bişey değil bu.aileyede Bi şekilde açıklarsınız,tutup tutmayacağını bilemediğimiz için sizide üzmek istemedik boş yere dersiniz olur biter.
- 27 Mayıs 2014
- 1.802
- 1.198
- 133
Tüp bebek diye ayrı muamele yapmıyor doktor. Zaten ultrasonda rahim ağzı ölçümünü falan yapıyor. Herşeyine bakıyor. Bi sıkıntı olsa söyler zaten. Normal hamile kalanlar herzaman dört dörtlük olmuyorlar. Onlarda da sıkıntı çıkabiliyor. Kanaman olmadığı sürece bi sıkıntın olmaz bence. Benimde tüp bebek allaha şükür hiçbir sıkıntım olmadı şimdiye kadar. Normaldi herşeyim. İnşallah herşey gönlüne göre olur.İlaçlar ve ne zaman bırakacağım ile ilgili uygulamayı yapan İstanbul daki doktorumla irtibattayım zaten...Yaşadığım yerdeki kısmı sadece rutin bebek kontrolleri...ultrason testler falan... 7 yıldır evliyim, bebek olmadığı için öyle bir baskı ve insana eksikli gibi davranma durumu vardı ki yaşadığım yerde, tedaviyi de dedikodu malzemesi yapacaklarını bildiğim için kimsenin bilmesini istemedim. Doktor nasıl hamile kaldığımı nasıl anlayabilir ki? diyorum :) teşekkür ederim
- 25 Temmuz 2012
- 3.484
- 1.229
- 248
nasılsa söyleyeceksin bence ama tabiki sen bilirsin istediğin zaman söylersin.bu crinone jelin ve progynex iğnenin standart Bi zamanı yok bırakmak için,her hasta ayrı değerlendirilir.sağlıcakla kalın.İlaçlar ve ne zaman bırakacağım ile ilgili uygulamayı yapan İstanbul daki doktorumla irtibattayım zaten...Yaşadığım yerdeki kısmı sadece rutin bebek kontrolleri...ultrason testler falan... 7 yıldır evliyim, bebek olmadığı için öyle bir baskı ve insana eksikli gibi davranma durumu vardı ki yaşadığım yerde, tedaviyi de dedikodu malzemesi yapacaklarını bildiğim için kimsenin bilmesini istemedim. Doktor nasıl hamile kaldığımı nasıl anlayabilir ki? diyorum :) teşekkür ederim
Sağlıkla ve hayırlısıyla bebeğine kavuşursun inşallah canım...çok teşekkür ederim tecrübeni paylaştığın için...stresim azaldı sayende :)Tüp bebek diye ayrı muamele yapmıyor doktor. Zaten ultrasonda rahim ağzı ölçümünü falan yapıyor. Herşeyine bakıyor. Bi sıkıntı olsa söyler zaten. Normal hamile kalanlar herzaman dört dörtlük olmuyorlar. Onlarda da sıkıntı çıkabiliyor. Kanaman olmadığı sürece bi sıkıntın olmaz bence. Benimde tüp bebek allaha şükür hiçbir sıkıntım olmadı şimdiye kadar. Normaldi herşeyim. İnşallah herşey gönlüne göre olur.
Bir terslik olmadığı sürece söylemeden devam etme niyetindeyim. Tüp bebek uygulamasını yapan merkezin hemşerileri ilaçlarla ilgili sürekli irtibattalar... Sanırım dediğin gibi, benim için dozu azaltarak 3 ay uygun görmüş doktorum. Tavsiyelerin ve ilgin için çok teşekkür ederim :)nasılsa söyleyeceksin bence ama tabiki sen bilirsin istediğin zaman söylersin.bu crinone jelin ve progynex iğnenin standart Bi zamanı yok bırakmak için,her hasta ayrı değerlendirilir.sağlıcakla kalın.
- 27 Mayıs 2014
- 1.802
- 1.198
- 133
Rica ederim. Amin inşallah.Sağlıkla ve hayırlısıyla bebeğine kavuşursun inşallah canım...çok teşekkür ederim tecrübeni paylaştığın için...stresim azaldı sayende :)
- 25 Temmuz 2012
- 3.484
- 1.229
- 248
Başkaları için bu kadar strese girmeye gerek yok bence ama hayırlısı olsun.inşallah öyle mutlu Bi hamilelik geçirirsinki zamanında seni üzenler utanır.allaha emanet olun ikinizde.Bir terslik olmadığı sürece söylemeden devam etme niyetindeyim. Tüp bebek uygulamasını yapan merkezin hemşerileri ilaçlarla ilgili sürekli irtibattalar... Sanırım dediğin gibi, benim için dozu azaltarak 3 ay uygun görmüş doktorum. Tavsiyelerin ve ilgin için çok teşekkür ederim :)
Sen de Allah a emanet ol...Allah razı olsun canımBaşkaları için bu kadar strese girmeye gerek yok bence ama hayırlısı olsun.inşallah öyle mutlu Bi hamilelik geçirirsinki zamanında seni üzenler utanır.allaha emanet olun ikinizde.
- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.457
- 298
canım söylemek zorunda değilsin benim kvler hala bilmiyor. birtek benim ailem . seni çok iyi anlıyorum. madem diğer drunla iletişim halindesin devam et. Allahım sağlıkla sıhatle kucağına almayı nasip etsin inşaallh..Sen de Allah a emanet ol...Allah razı olsun canım
insanın kendini anlayan birileriyle buluşması ne güzel bir şey :) gerginlik yaşıyordum bu yüzden 3-4 gündür,yorumlarınızdan sonra artık daha rahatım.. aynı dileklerle, çok teşekkür ederim canımcanım söylemek zorunda değilsin benim kvler hala bilmiyor. birtek benim ailem . seni çok iyi anlıyorum. madem diğer drunla iletişim halindesin devam et. Allahım sağlıkla sıhatle kucağına almayı nasip etsin inşaallh..