Eveet güzel anne adayları yada anneler öncelikle bu yolda Rabbim hepimizin maddi manevi yardımcısı olsun. Tüp bebek yolunda olanlar yada benim gibi tedavi sürecine başlayanlar yada başarıyı yakalamış anneler gelin bildiklerimizi şöyle bir toparlayalım
Bu süreçte hepimizin kafasına takılan detaylar oluyor :26:
* Yumurta kalitesini nasıl arttırabiliriz?
* Nasıl beslenmeliyiz? Nelere dikkat etmeliyiz?
* Transferden sonraki zamanı nasıl geçirmeli, ne kadar dinlenmeliyiz?
* Bu süreci daha az stresle nasıl atlatabiliriz, nasıl vakit geçirebilir ve kendimizi motive edebiliriz? (bence belki de en önemlisi)
vee daha pek çok detay.... evet olumlu yada olumsuz sonuç alabiliriz, herşey yolunda gitse de biz çok dikkat etsek de nasip kısmet herşeyden önce... belki bu detayların sonucu etkileme oranı çok da yüksek değildir ama en azından bizler elimizden geleni yapalım diye düşünüyorum
Öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim, çikolata kisti nedeniyle ilk tüp bebek denemem olacak inşallah, tedavimin henüz başında sayılırım uzun protokol, yumurta geliştirici iğnelerimin 3. günü
Henüz ilk denemem ama uzun zamandır araştırma içerisindeyim özellikle kk'da gerçekten çok faydalı bilgilere ulaşmak mümkün oluyor. Bu süreçte yaptıklarıma ve planlarıma gelince;
*Kendime ilk iş güzel bir defter edinmek oldu, tedavimin tüm aşamalarını doktora soracağım soruları, ilaçlarımı tek tek not ediyorum, böylece herşey gözümün önünde daha rahat oluyorum, iyiki de tutuyorum kafa o kadar dalgın ki aklıma gelen soruyu hemen yazmazsam unutuyorum hatta bir gün folik asit bir gün B vitamini alıyorum defterden işaretlemesem sıra hangisinde bazen onu bile karıştırıyorum

*Ben de çikolata kisti olduğu için yine kk'dan öğrendiğim kadarıyla sebze meyve ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum, "et" hiç yememeye uğraşıyorum, kahve ve kola neredeyse hiç içmiyorum. henüz çay ve çikolataya çözüm bulamadım ama azalttım diyelim
*Yumurtaların kalitesini arttırdığını duyduğum için arı sütlü bal ve polen her gün bir tatlı kaşığı alıyorum (organik sertifikalı güvenilir bir ürün), inciri de duydum ama kistimden dolayı tedavi sürecinde cesaret edemiyorum, çok da yüklenmek istemiyorum, inciri yaş yada kuru olarak günde 1 tane falan tüketmek aklımdaki,
* Bol su içmeye şimdiden çalışıyorum -ki hiç aram yoktur
bazen su şişeme bir çubuk tarçın atıyorum faydalı diye duymuştum,
* Ananas tüketmek aklımda (henüz başlayamadım midem bozuk daha da çalıştırmasın
), günde 2 tane kabuklu elma demişti yine bir arkadaşımız yemeye çalışacaklarım arasında,
Bunlar gibi peeek çok şey
Dediğim gibi bunlar detay ama biz yine de fazla abartmadan elimizden geleni yapalım, sonuç ne olursa olsun benim gibi maalesef pek de beslenmesine dikkat etmeyen birisi için alışkanlıkları değiştirmek için bir fırsat diye düşünüyorum. Şimdiden kendimi her iki sonuca da hazırlıyorum, zaten biz ne yapsak da Rabbim ol diyecek önce, o yüzden hayırlısını dileyip geçen bu süreci (yaklaşık 1 ayı) hayatımdaki zorlu acılı bir dönem olarak oflayarak geçirmektense bunun da tadını çıkartmaya çalışıyorum (şimdilik en azından :) başka bir hastalıktan dolayı değil de böyle bir şey için hemen hemen hergün hastanede olduğum için şükrediyorum, bol bol dua etmeye çalışıyorum, Rabbime daha da yakınlaşmama bir vesile olarak görüyorum... Allah hepimizin yardımcısı olsun, ben aklıma geldikçe paylaşımlara devam edeceğim (daha çok şuandaki aşama ile ilgili oldu paylaşımlarım, yeterince uzattığım için transfer dönemi ve sonrasını ayrıca paylaşmak istedim) sizlerden de eklemeler olursa çok mutlu olurum 

* Yumurta kalitesini nasıl arttırabiliriz?
* Nasıl beslenmeliyiz? Nelere dikkat etmeliyiz?
* Transferden sonraki zamanı nasıl geçirmeli, ne kadar dinlenmeliyiz?
* Bu süreci daha az stresle nasıl atlatabiliriz, nasıl vakit geçirebilir ve kendimizi motive edebiliriz? (bence belki de en önemlisi)
vee daha pek çok detay.... evet olumlu yada olumsuz sonuç alabiliriz, herşey yolunda gitse de biz çok dikkat etsek de nasip kısmet herşeyden önce... belki bu detayların sonucu etkileme oranı çok da yüksek değildir ama en azından bizler elimizden geleni yapalım diye düşünüyorum

Öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim, çikolata kisti nedeniyle ilk tüp bebek denemem olacak inşallah, tedavimin henüz başında sayılırım uzun protokol, yumurta geliştirici iğnelerimin 3. günü

*Kendime ilk iş güzel bir defter edinmek oldu, tedavimin tüm aşamalarını doktora soracağım soruları, ilaçlarımı tek tek not ediyorum, böylece herşey gözümün önünde daha rahat oluyorum, iyiki de tutuyorum kafa o kadar dalgın ki aklıma gelen soruyu hemen yazmazsam unutuyorum hatta bir gün folik asit bir gün B vitamini alıyorum defterden işaretlemesem sıra hangisinde bazen onu bile karıştırıyorum

*Ben de çikolata kisti olduğu için yine kk'dan öğrendiğim kadarıyla sebze meyve ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum, "et" hiç yememeye uğraşıyorum, kahve ve kola neredeyse hiç içmiyorum. henüz çay ve çikolataya çözüm bulamadım ama azalttım diyelim

*Yumurtaların kalitesini arttırdığını duyduğum için arı sütlü bal ve polen her gün bir tatlı kaşığı alıyorum (organik sertifikalı güvenilir bir ürün), inciri de duydum ama kistimden dolayı tedavi sürecinde cesaret edemiyorum, çok da yüklenmek istemiyorum, inciri yaş yada kuru olarak günde 1 tane falan tüketmek aklımdaki,
* Bol su içmeye şimdiden çalışıyorum -ki hiç aram yoktur

* Ananas tüketmek aklımda (henüz başlayamadım midem bozuk daha da çalıştırmasın

Bunlar gibi peeek çok şey