Tüp bebek yaptıranlar bu süreçte ne yapmak gerekiyor yardımcı olur musunuz

Sezen04

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2021
350
515
53
Merhaba ben 2 yıldır evliyim neyrdeyse evlendiğimden bu yana çocuk düşünüyorum fakat hangi doktora gitsem hep bişey çıkartıyorlardı 2 yıldır hep normal tedavi denedim bi türlü olmadı eşimde varikosel var ama doktorum bu etkilemez dedi ama bence bundan kaynaklı olmuyor. 2 yıl sonunda tüp bebek yaptırmaya karar verdik ve şuan hasta olmayı bekliyorum olur olmaz tedaviye başlicam inşallah bi aksilik çıkmazsa ben bu süreçte ne yapmak gerekiyor bilmiyorum yani kaliteli yumurtalar elde edebilmek için bi beslenme düzeni yapmak gerekli mi?

ekstra vitamin takviyesi vs gerekirse hekiminiz degerlerinize göre size verir .

iyi araştırın kurumu ve hekimi sonra güvenin hiç başka şeylerle ve kişilerle kıyaslama yapmadan devam edin yolunuza .

Simdiye kadar yapilan gen taramalarına kadar hiç sorun çıkmadı ilk transferim negatif oldu .

Ama ilk günden beri cok rahattiz.

Sizde bırakın kendinizi hekiminize ne derlerse yapın gerisi takdir

Öncelikle adet olmayı beklemeyin. Öncesinde gidin doktorla görüşün. Hem işleyiş hakkında bilgilenirsiniz hem de önceden kullanılması gereken vitaminlere başlanmış olur. Benim adet düzensizliğim vardı. 10 gün önce doktora gittim hem tanımış oldum hem eşime de bana da vitamin yazdı onları kullanmaya başladık hem de öncesinde de muayene olmuş oldum. Adet olunca tüp bebek birimine direkt gel demişti öyle yaptım

Doktorum adet olunca ara ona göre başlayalım dedi bize onun öncesinde evlilikte yapılan kan tahlillerini istedi ilaç olarak sadece folik asit verdi sürekli irtibat halindeyim zaten şuanlık yapılan kan testlerinde bi problem yok ama acaba transfere kadar ki süreçte olumsuz olmaması için ne yapabilirim

Gen taramaları hangi aşamada oluyor acaba. Ben bundan önceki gittiğim her doktorda ve hastanede kayal kırıklığı yaşadım nedense bunda aşırı güven sağladılar bende ve eşimde çok fazla araştırıp gittim bana sadece folik verdi doktorum onun dışında evlenirken yapılan kan tahlillerini istedi onlarıda ilettim hiçbir sorun olmadığını söylediler adet olmayı bekliyorum ona göre artık başlıcaz inşallah bi aksilik çıkmazsa

Gen taraması eğer yaş ileri ise ilk başta istenebiliyormus hani bir sorun varsa ilk başta görelim fazla demene şansımız yok ona göre yol alalım gibilerden .

Ama bizde ilk negatif olunca istendi

Bahceci de tedavi görüyorum ben

Tedaviniz hayırlı olsun. Ben öncesinde şunu yaptım diyemeyecem. Sadece verdiği vitamini saati saatine kullandım. Tüm ilaçları da öyle.Bu tedavide ilaçların kullanımı çok önemli. Hatta ben tedaviye başladığımda bana yanlış doz ilaç verilmişti Allah’ın sevgili kuluydum ki fark ettim iğneleri yapmadan bi daha gidip görüşeyim hemşireyle dedim. Orada fark ettik biraz uğraştım o konuda ama sonu güzel oldu
Transfer gününden itibaren her gün badem ceviz ananas yedim. Buradaki mesajlarda görmüştüm

Hmm ben daha gitmedim pekte bilmiyorum süreçle alakalı bişey gidince inşallah bilgilenirim bende Bende Fulya’da femina kadın sağlığı merkezine gidiyorum tavsiye üzerine şuan kadarki süreçte memnun kalmadığım bişey olmadı inşallah da güzel sonuçlar alırım sizin tedavi hala devam mı ediyor

Teşekkür ederim umarım benimde güzel olur Bende biraz araştırdım beslenme olarak çok dikkat etmek gerekiyor diyenler olmuş bende bi sorun olmadan ilk denemede olsun diye çok istiyorum o yüzden çok fazla araştırma yapıyorum belkide yapmamam lazım ama ufacık bi bilgim dahi yok o yüzden öğrenmeye çalışıyorum çok teşekkür ederim bu arada

Merhaba bende feminada tedavi görüyorum hatta dün ilk transferin oldu sizin durumlar nasıl tedavi süreci nasıl gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…